Ella reder sig själv!

Ella har legat i soffan hela dagen. Emellanåt har hon varit vaken och bett om vatten. Sen har hon fått följa med till tvättstugan två gånger. Innan sista tvättstugemötet bad ella om välling så hon fick 100 ml.

När vi kom ut ur hissen med den rena tvätten ... då kom vällingen upp. Mest på mossan. Så vi tog en liten gemensam dusch, ella och jag.

När fassan kom hem fixade han pizza (fast mossan faktiskt hade gjort middag... men det sparar vi) så ella åt lite pizzakanter och drack lite Proviva med björnbärssmak. Efter ytterligare lite vilande i soffan ville ella äta frukost! då var klockan närmare sju på kvällen ... men hon krängde en hel leverpastejmacka!

Bilder på bilddagboken och filmer på Youtube ... både för idag och igår.

Upp och ut!

Nattens match: Ella vs Kräk 0-3

Ella sov till halv nio imorse, sen sov hon vidare i soffan ... nu har hon legat där i 1,5 timme.

Ella är lös!

Jaa, i maugen! Det rinner ... man kanske råkar doppa fingrarna i det när man tar av byxorna? Så det blev iaf att Ella fick stanna hemma idag. Vi har haft det himla mysigt dessutom. Ledsen ibland men inga utbrott!

Utbrott - såna man kan få när man ska äta om inte det dagliga rutinerna följs, som t.ex. att Ella får sin mat några minuter före oss andra!

Så sammanfattningsvis: Ella är jättemysig med mossan under dagen. Fassan kommer hem och Ella blir värsta gnällspiken. Ella är jättemysig när hon duschas av fassan.
Så var för sig går det bäst med Ella! Mmm, det är så att man lockas av skaffa syskon till Ella ... eller som Ella skulle säga "Ente Najj".


Ella har lärt sig att skaka på huvet till Nej. Det ser rätt roligt ut för det är inte jättetydligt och hon får liksom anstränga sig för att föra huvet fram o tillbaka.

Bilder har tagits men kameran har glömts i Ellas rum. Av någon trevlig anledning så verkar det som att Ella har somnat utan ett endaste nappkast eller gråt ... så jag vågar inte hämta kameran. Men det är det värt!

Fördel med sommartid: Ella sover till kvart över ÅTTA!

Det här lyssnar Ella på på sin You Tube:
Ta bort räven?

Imorse när Ella satt på pottan och läste boken om djuren sa hon flera gånger "bått äve" vilket Ellas mossa bara kunde få till att Räven skulle Bort. Boken innehöll inga rävar och vi pratar väldigt sällan om rävar ...
Jag försökte härma och förstå men ikke. Ella blir sketasur. Till sist ringer vi fassan fallifall han har hört något om Bått Äve men det hade han tyvärr inte. Medans mossan pratar vidare med fassan öppnar ella boken och pekar på fler Bått Äve ...

BOKSTÄVER?
Jaa, Ella blir glad över att vi trögfattade äntligen fattar! Och visst är boken full av bokstäver!

Resten av dagen spenderades med Lina och Stina. Stina har bland annat en hemmamålad stol som Ella en gång har bitit i och gjort märken samt att färgen flagnade ... den bet Ella i idag igen och mossan sa till att det fick Ella sluta med. Efter ett antal upprepningar frågar mossan ella vad mossan säger när ella biter. Ella svarar "Sleuta" (lite halmstaddialekt) som att hade jag ingen koll eller. Då kan ellas mossa inte hålla sig utan skrattar jättemycket och ella får ett sånt hjärtligt skratt och skrattar hon med.

Sen skrattade Ella ännu mer när mossan kallade Ella för Busiluran (vanligtvis kallas ella Tussiluran). Nu låter kanske Ellas mossa som någon galet rolig människa ... men det är mest tur.
Det var en hel del ilska i ella idag också ... som gick ut över hennes mossa!Fler bilder finns på bilddagboken (om inte nu så strax)!

ella utvidgar?

Ella kastar ju sin napp och filt ett par gånger per kväll innan hon somnar. Idag har det eskalerat kan vi säga ... första gången hade hon kastat utt napp, filt och Pingu. Nästa gång hade det utökats med Kaninen och de två följande hade ALLT slängts ut ur sängen (2 djur till, kudde och täcke).

Tänkte någon ville veta!

GratulationsElla.

Nytt kalas idag. För Kajsa, mossans moster. Inte nog med det, det var pizzakalas! Så efter förskolan, lekplatsen, presenthandling och efter att fassan kom hem så stack vi till Kajsa! Och så var ju Gamlingarna o Molly där. I början var det mest häng hos mossan o fassan men sen gick det bra med Molly också och dom brydde sig inte så mycket om varandra.

Ella har lärt sig att fassan har en 'snutte' och ella o mossan har en 'fisse'. Det är fassan som är utbildaren ...

Mossan tycker det är lagom kul att prata om detta. Mossan refererar till rumpan istället, antingen den där fram eller där bak. Ella lyssnar på fassan.

Idag på kalaset kom snutte-snacket upp. Men vet man inte om vad hon säger så hör man nog inte och Gamlingarna hör inte så bra ändå så vi pratade snabbt bort det. Samma snack kom upp i helgen när farmor o farfar var o hälsade på. Mossan försöker lite nonchalant svara Ella som att det är den NATURLIGASTE sak i världen (vilket det inte på något sätt är får då hade vi alla gått nakna konstant) ...

Jaja, nog om närhet. Bilder finns på bilddagboken och en ny film håller på att laddas upp på you tube.Just det. Ella skulle sjunga Vi Gratulerar för Kajsa och mossan hjälpte till. Ella bytte dock ut Kajsa mot gårdagens Sofie Igen.

Ella gratulerar IGEN!

Bra lämning på förskolan. Ella hade dock bara ätit lite mat till lunch. Efter förskolan åkte vi direkt till Ellas moster Sofie som fyller 11 år idag! Ella o mossan sjöng Vi Gratulerar och Ella avslutar Vi Gratulerar Sofie Idag ... och tillägger Igen! Sen fick Sofie snällt leka kurragömma med Ella. Ella låter sig blundas medan Sofie gömmer sig och sen ska Ella leta. FAst Ella vill helst att någon hjälper henne annars går det så himla trögt. Sen lekte Ella o Sofie på Sofies rum och så läste dom lite böcker, tittade ut genom fönstret. Utomhus hängde de lite vid lammen, satt i höet ... jaa, man kan säga att Ella gör nästan vad som bara Sofie är där!

Ella hann till och med äta lite gröt innan vi stack hemåt och då var fassan redan hemma!

Bilder från kalaset finns på ellas bilddagbok!


Hemma - var ligger det nånstans?

(rubrik = duvemålalåttext)

Dagens förskolelämning var helt utan tårar och i princip utan HejDå! Galet bra gick det idag. Vi känner till bakslag men nu vet vi att det går och har det hänt EN gång ...

Efter förskolan skulle det bli lite färgshopping och lite matshopping med Kajsa. Mossan hade tänkt helt galet och Kajsa kunde inte shoppa enligt planerna så det blev nya påhitt. Eller nae, det blev samma påhitt fast utdraget. Shoppa färg och sen en runda på Väla ... som blev utsträckt till Ikea för där kan man få blöja vilket ella behövde efter sin bajsning i mitten av välas soffor!

På Ikea blev det förstås lek på barnavdelningen och Ella utropade en del "sån hemma" vilket betyder att sån finns på förskolan. Men lite kul att hon kallar det hemma! Sen kommer hon ihåg den lilla foodcourten som finns på väla, att hon får sitta i vagnen där och äta lunch ibland så det påpekar hon varje gång hon går förbi. Inte nog med det! Åkte förbi Burger King där vi kan ha ätit en o annan familjemiddag ... DET kom Ella ihåg och då åkte vi ändå bara förbi i bilen!

När vi kom hem var fassan hemma redan och vi åt middag. Sen stack mossan iväg med kajsa o handlade medans ella o fassan duschade o fixade kvällningen.

Nu - ella ligger o kastar nappen från sängen!Galet fina bilder på ellas bilddagbok!

Även film är på gång ...

Kommer nu då?

När eftertexterna kommer efter att ett tvprogram är slutar frågar ella Kommer Nu Då?

Så så är det med den saker.

NU finns några nya filmer på hennes youtube!

Grand par entElla!

Idag har ella o hennes fassa haft besök av ellas farmor o farfar! De kom när ella sov middag o åkte när det var dags för kvällsduschen ... hele dään (som man säger i dänemärrrk)!

Ella fick tjusiga kläder från Åre som packades i och ur påsen. Sen har det varit middag och lekplats och fullt upp. Bilder från idag hittar man på bilddagboken förstås.

Ella- den handlingskraftiga!

Gör dom?

Ja, vet inte ella nåt så frågar hon. Till exempel igår på Väla. Vi satt allihop (just att allihop gör något är extra roligt för ella) på en bänk o en liten kille kom förbi. Den lille killen gick på kryckor. Ella frågar Gör Dom?

Något som Ella vet är Babar. Ella har en Babarbok och den har vi läst många många gånger. Lite av en rutin att läsa den på kvällen innan hon ska lägga sig. Ingen rutin som är vald av päronen utan ella själv förstås, får man sen dessutom dra igenom den direkt på morgonen ... ja då är liksom dagen räddad. För ellas del alltså!

Nya låtar på Ellas youtubelista är Vikingarnas Blue Hawaii och Hubba Hubba zoot zoot ... så ni vet.

Kramiga Ella!

Igår var en riktig tråkdag för både mossan o ella. den ena skrek o den andra blev irriterad och så snurrade de runt så ... väldigt ogivande!

Idag däremot! En riktigt solskensdag som nästan började med ett samtal med mormor och ella berätta om rallybilarna Lancia, Ford och Fiat och som Ella kan berätta att de körs av Marko Allen eller kalle grundell! Sen lite kiss på golvet för mossan var lite långsam med att ta på blöjan men ella stod snällt still medans mossan sprang fram o tillbaka med trasan!

Sen stack vi iväg till morfar med familj! En sprudlande Ella i bilen som såg bussar (gula o gröna), traktorer, hästar och vindkraftverk! I bilen har vi ett litet fack bakom handbromsen, däri ligger parkeringspengar o det facket vill ella ibland titta i. mossan lyfter då på locket o så tittar ella ner. Idag tittade hon ner o sa som vanligt Pengar fast idag hade hon ett skånskt R på slutet så det lät mer som Pengarrr!

Framme. Då var det i princip bara Kramas med ett o annat Mossan i säkert 20 minuter innan hon kunde släppa det. Morbror Fredric var hemma men han blir ella väldigt blyg för fast morbror Fredric försöker va snäll o leka med Ella. Morfar går lite bättre såpass att hon kunde följa med honom själv till ovanvåningen.
Inger funkar ju bra förstås. Och Sofie, men sofie var i skolan o kom senare. Men när sofie kom, så fantastiskt!

Sen såg vi på lammen. Stort framsteg! Lammen bor i ett stort traktorskjul med massa traktor till grannar så det är läskigt där men idag släppte hon taget om mossan lite o vi kunde även gå in till lammen. Fast egentligen är det nog fåren (tackorna) som är läskiga med sina utstående ögon och sina bröööööl. Men men framsteg. O så tog vi en runda inom kossorna och de små små kossorna (även kallade kalvarna).

Mat, fika o lite sovning (för både mossan o ella) mellan leken. Sen var det dags att åka hem o hämta fassan för en shoppningtur på maxi.

Hem o äta grillad kyckling med pommes! Ella gillar pommes!

Bilder o filmer från dagen finns på sina ställen ...

Föränderliga Ella!

Lämningen på förskolan tog ett stort kliv framåt! Ella blir lite gråtig när vi kommer fram o det ökar lite hela tiden medan vi tar av henne ytterkläderna men efter det ... då brukar hon vilja bli buren in. Men idag ville hon gå själv (medans hon pratgrät) o väl inne på avdelningen ville hon kramas men sen ner igen. Så det är bra!

Vid hämtningen var hon också himla glad och ivrig att berätta att fassan jobbar o något om vagnen. De hade varit ute en stund idag och bland annat sett en traktor och en häst.
Sen undrade Lillemor om vi kunde tänkas ändra dagar för Ella från tis-tors till mån-ons. Jag sa ja och så hoppas jag att Lina o Stina kan träffas på torsdagar istället!

Efter förskolan stack vi direkt till Totta o Adam och strax efter kom Elin. Jag somnade i soffan medans Ella läste bok med Totta. Lite mammig där men gick med Totta upp på ovanvåningen. Sen kom fassan o de tog bilen hem.


Förresten. Igår när vi körde Lisa till tåget såg vi havet från bilen o Ella repeterade Bada Havet Sommar, om o om igen och till sist "Liiiiisa, Bada Havet Sommar". Det är första gången hon självmant har påkallat någons uppmärksamhet (borträknat Mossan Kramas som liksom är lite mer som ett uttryck)!

Mossan kom hem precis innan läggdags. Har hunnit med ett par nappkast och även två "dags att sova". Just nu ligger hon o säger bokstäver ... får se om nappen kastas igen.

Inga bilder.

Rekordeliga Ella!

Tror (!!) det var i torsdags som Ella visade att hon kunde snurra. Vi har inte gjort det här hemma något så det är nog på förskolan, kul iaf!

Idag sov vi till strax innan 8! Vanligtvis vaknar vi runt 7 o har då 1,5 timme på oss innan vi ska klä på oss för avfärd mot förskolan. Men vi hann idag, på bara en halvtimme. Skippade vällingen o hoppade direkt ner i matstolen. Blev lite mindre att äta, hon var inte så hungrig men en halv macka o en yoghurt funkade fint!

Lisa hängde med till förskolan men stannade på utsidan när jag gick o lämnade in Ella. Hon blev ledsen men böjde sig själv mot David när han kom, så det var inte det hysteriska skriket. Enligt Lisa så hade Ella slutat gråta när hon kom till fönstret men började förstås sen igen när vi vinkade av ... jaja, det går åt rätt håll iaf!

Vid hämtning följde Lisa med in. Fullt med folk på insidan för det pågår nog en ny omgång inskolning.
Vi gick till lekplatsen o Ella o Lisa stannade kvar där medans jag gick hem o vilade lite. Adam har kvällsmöte idag så det blir en heldag med Ella!

Dom kom in 20 minuter senare och lekte vidare inne på rummet. Sen var det dags för middag innan Lisa skulle med tåget. Ella totalvägrade ... så det blev inget för henne. Men det funkade bättre på kvällen när det var dags för gröt!

Kvällsaktiviteten Duschning pågick en hel timme men då inkluderas smörjning också, så kvällen gick fort. Läste BabaRRR (skånskt 'r') innan det var dags att plocka undan o lägga sig.

Ella gillar ju att kasta nappen. Adam har 2 gånger testat "Nu ska Ella sova" när han har gått in o gett nappen till henne och det har funkat. Idag testade jag ... än så länge verkar det har funkat!
Två långfilmer håller på att laddas upp på Ellas youtubesida ...

Same Ella same name!

Orkar inte idag heller ...

Men bilder finns på hennes bilddagbok!Idag hos stina: Stina har en sån träbit med pinnar i som man kan banka pinnarna fram o tillbaka ... på denna träbit står det BRIO och Ella kunde alla bokstäverna!
Jag blev generad av hennes kunskap ...

Ella - på en skala!

Jag orkar inte skriva ...

Bilder finns på bilddagboken och filmer på youtube!

Closer Ella, closer!


Ella ville sitta på fassans stol och trycka på knapparna ...


O köra lite med musen ...


Men så konkurrerar ju reklamen på tv:n om Ellas uppmärksamhet så det gäller att kunna byta fokus snabbt!

UpponerElla!

Ella vet vad en upponervänd nia och en upponervänd sexa blir ... iaf om man ställer frågan. Däremot kan det vara lite klurigt när man ser dom på bild!
Färgerna går ganska bra speciellt orange, lila, svart, brun, gul, rosa, blå. Röd och grön går lite hursom, men det går ju att lära sig eftersom ...

Idag på förskolan hade de varit ute en runda! O så grät/skrek ju Ella när hon blev lämnad. Hon hann dock sluta innan vi vinkade i fönstret men hon satte genast igång när hon fick syn på mig.
Vi tog en runda om lekplatsen efter förskolan. Det började snöa lite då men det märktes knappt. Vanligtvis skriks det galet mycket när vi ska hem av olika anledningar (hon vill inte åka vagnen och jag vill inte bära henne ...) men idag kom det bajs o då får hon sitta lite annorlunda i vagnen och genast gick det bättre att ta sig hem!

Hem o titta lite på Youtube, baka lite muffins, äta lite russin o torkade aprikoser, rita lite, leka lite  och så förstås bajsa tre gånger till!


Förresten, när jag satt på huk idag o satte in våffeljärnet i grytskåpet så kan det ha hänt att min stjärtskåra var extra tydlig ... för det kittlades till av ett litet finger som petade sig ner där!

Bilder på bilddagboken och filmer på youtube ...

Nu kom jag på det!

Igår när vi var ute o körde så passerade vi en McD då pekar Ella o säger "mossan äta mat"!
WHAT?!? Okej att vi faktiskt kanske har varit där två ggr sedan nyår men aldrig att vi har pekat eller markerat just McD-skylten ...

Ooh, måste lära henne ljuga, tänk om folk tror att vi äter på McD!

Ella artikulerar?

Ella kallar ju glasögon för 'lass loss' men hon kan säga 'glasögon' också!

T.ex säger Ella högt o tydligt:
GLAAAS ... ... ... ÖÖÖDON tätt följt av Lass Loss!

Då skrattar hennes päron så hjärtligt åt henne o så gör Ella det igen ...Det var något mer roligt hon sa igår men det har jag glömt!

Tjôôôôtaaaa!

ACH DU MEINE GÜTE!

Som Ella har pratat idag! Efter förskolan stack vi inom affären för att köpa lite frukt till Totta som ligger på sjukhus. Vi stannade nästan två timmar på sjukhuset och Ella var tyst några sekunder medans hon drack ...

Idag på lämningen på förskolan stod Ella i fönstret o skulle vinka men så verkade det hända ngt bakom henne o det såg ut som att hon slutade gråta, men så vände hon sig tillbaka ut mot fönstret o vinkade på mig, DÅ blev hon ledsen igen. Men det är ju skönt att det snabbt går över om hon får se ngt annat!
Hon hade sovit till 13.30 idag med så jag ska fråga imorgon om vi kan få ha önskemål att hon bara sover till 13.00

När vi var på parkering till affären slapp vi bli påkörda dessutom!

Det mest spännande på sjukhuset var det stora markeringarna för vilket plan man var på. "E" som i Ella och "2" som i två (eller åtta som Ella kallar den). Men även mycket om Gamlingarnas Molly och Tottas familjemedlemmar Stiffe, Elin o Adam. Lite om 'tefånen' som Ella kunde tänka sig att prata i. Ella fick låna nycklar så hon gick runt o låste lite. Sen gick vi en runda i korridoren och där fanns en himla massa att titta på!

Hemmavid när fassan kom hem så upprepades pratat för att berätta om allt som har hänt under dagen ...

När Ella har lagt sig (en halvtimme senare både idag o igår, 19.30) har hon legat en halvtimme o pratat om allt möjligt ... fröken Lillemor, Britneys Womanizer och andra olika saker!


Uuuääääh!

Lämnade bara av Ella på förskolan idag. Samma gråt som vanligt. Vid hämtning satt fröken Annica o vikarien Kamille på golvet med ungarna gnällandes omkring sig ... upplyftande!

Ella hade sovit 11.15-13.30. Vid vårt första möte (dagen innan första besöket på förskolan) var ju Annica här och vi hade en liten intervju där vi bland annat berättade att Ella ska väckas senast 13.00. Men men, det är ju så mycket annat som jag stör mig på så varför inte det också?

Efter förskolan fick ella kex med korv och banan och så gick vi en annan väg hem och passerade därför lite änder! Jättespännande förstås. Så spännande att Ella bajsade o vi fick ta oss lite snabbt hem. Ella försökte därefter att få titta på lite You Tube men mossan visste bättre o körde igång lite muffinsbak!

Medans mossan slevade i sig muffinssmet lurades ella med fler russin o lite torkade persikor!

Sen åt ella o fassan middag medans mossan åkte bort till elin o räknade lite matte. Mossan kom hem lagom till pyjamas, välling, bajs och lek!


Ella - the poser!


Ella - hon med kläderna!


Lite nya filmer på Ellas sida på You Tube!

Sense una Ella!

En dag med Lina o Stina. Vi åkte meddetsamma bort till Kyrkis där det bara var tre andra ungar. Sjöng lite försynt, lekte lite och fikade lite. Sen tillbaka till Stinas borg för lite sovning.

Två gånger på raken har de båda barnen sovit samtidigt i dryga timmen. Tidigare har det mer varit turordning på sovning, matning, lek och blöjbyte ... trevligt med synkronisering!

Vi försökte få ihop Ella o STina vid ett par tillfällen, tillsammans i olika vagnar. En gång gick det någorlunda bra men det var inga glada miner. Nästa gång började Stina gråta o Ella försökte sparka ut STina från vagnen ... Sen slutade vi att försöka.

Hos Stina finns ju Krumelur (kanin) o Ella sticker modigt fram sin hand vid nosen så att Krumelur kan snuffa. (ellas mossa är ju ganska så rädd för alla djur men visar modigt inte upp den sidan för ella ... men det värsta med djur är ju deras munnar) Ellas mossa står snällt o tittar på och pratar uppmuntrande med Ella ... fast egentligen skulle mossan bara vilja rädda Ella från dessa dödsleksaker!

När vi kom hem (för övrigt lyssnade vi bara på radion under bilresorna idag, det händer i princip aldrig) så var fassan redan hemma.

Bilder från idag finns på bilddagboken.


Titta, Ella snackar igen!

Det blev bad idag och farmor o farfar följde med!

(förresten, igår när vi åt chili con carne i bjuv så petade farmor ut en böna på gaffeln o sa "böna" till ella. Ella började skratta sådär hjärtligt åt "böna". bara några korta sekunder, men det lät så härligt. Sen försökte hon få tillbaka det skrattet men det gick ju inte då ...)

Hem efter badet för mat o sovning. Aptiten verkar vara tillbaka för övrigt!
Resten av dagen har spenderats i affären, tvättstugan o hemma så det har varit ganska lugnt ... förutom nu när nappen ska slängas om o om o om igen!

På morgnarna ibland så läser Ella o mossan på smörpaketet 'L-Ä-T-T-A'. Så idag satt hon själv o sa 'L-Ä-T-T-T-T-T grön gul orange LÄTTA
'. Det finns på film iaf ...

Dessutom har Ella bajsat tre gånger idag ... så det så!


BILDER!

FILMER!


Fredag hela veckan med Ella?

I fredags fixade Ella o hennes mossa med morgonbestyr. Eller mossan fixade o Ella satt i sin stol o youtubade! Efter lunch kom Ellas fassa hem o mossan blev körd till tåget.

Faster Anni kom o hälsade på o de tre var på Väla o shoppade lite byxor till Ella.

På kvällen hade det blivit lite för många avsked för Ella, både mossan o Anni hade åkt iväg med tåget så det blev lite ledsamt. Det gick förstås över och Ella sov gott hela natten och vaknade snällt kl 8!

På lördagen blev det ett kort lyssnande på mossan i telefon innan Ella o fassan stack till farmor och farfar. Farmor jobbade och farfar och fassan tvättade bilar ...
När mossan anlände vi fyratiden var det farfar för hela slanten! Farmor hade för en gångs skull knappt någon chans.

Värsta holabalo när vi skulle gå men det verkade inte som att Ella riktigt fattade vem som skulle gå eller vad som skulle hända för så fort vi vinkade hejdå blev hon tyst. Sen började hon nästan igen så då lovade vi snabbt att det minsann skulle simmas på badhuset imorgon!

Bilder från i fredags finns på bilddagboken.

DiplomatElla

Imorse ville ella prova leverpastej på mackan. Så hon fick lite lagom för en tugga. Hon tuggade fint och jag frågade om hon ville ha mer pastej. Ella svarar 'korv stället'. Korv istället.

Stannade nästan en timme på förskolan innan jag gick. David tog Ella o hon blev förstås ledsen. Men det gick nog över fort. Lite ledsen när jag kom också men då hade tydligen viktor blivit upphämtad precis ...
På tisdag ska jag lämna och gå direkt.

Efter förskolan åkte vi direkt hem o åt lite. Ella åt som en galning. Sen har Ellas päron dålig koll på när Ella bajsade sist så mossan testade det gamla knepet lägga-sig-bland-kuddarna-för-då-skiter-hon-alldeles-säkert-så-att-jag-inte-kan-somna! Det funkade ...

Lite youtube;ande i soffan o Ella blir sådär galet till sig! Rihanna först. Sen gärna Brittan med Womanizer. Dom följer hon bäst.

Sen kom fassan hem precis när vi satte igång med maten. Ella knödde i sig massa gurka men orkade ändå jättemycket mat!

Nu ligger Ella i sängen. Har kastat nappen ca 3 gånger och pratat mest hela tiden ...

Bilder finns, likaså filmer ... på sina respektive sidor!

HandtagsElla

Uppstigning strax innan kl 7. Fördelen med så tidig uppvaknande är att Ellas mossa hinner duscha ... Iväg till förskolan och Ellas mossa hängde med Ella i 45 minuter innan lämning. Gråt från Ella o mossan kunde höra 'Kramas kramas' genom fönstret när vi vinkade hej då. Men när man har kommit utom hörhåll kan man tänka ... det man inte hör det låter inte! Hämtning vid 14 o då var det gråt då med. Återigen galet kramig och livrädd att någon ska ta henne och hennes mossa ska gå ... O så blev det. Mossan gick, ja tillsammans med Ella förstås. Mossan gick hela vägen hem, skulle ta upp nyckeln ... ingen nyckel. Gå hela vägen tillbaka till förskolan (nope ingen hade sett ngn nyckel). Halva vägen hem kommer Ellas mossa på att den nog minsann ändå kan ligga på förskolan, ringer o ber dom kolla. Jomen! Till förskolan och sen hem via lekplatsen. Ella hade lite att roa sig med. Kex med korv och banan. Men det tog ju inte så lång tid att äta upp det men resten av tiden satt hon snällt i vagnen med några få korta egna promenader. Egentligen skulle vi åkt en runda med bilen efter förskolan men mossan var trött ... Hemma igen. Russin och Youtubetittande och så kom fassan hem! Till middag fick Ella, precis som sina päron, ris och citronkyckling ... första tuggen åkte ut igen med en grimas. Det blev gröt. Nu ligger ella i sängen. Ovanligt få nappkast men desto mer snack. Spännande värre att se när det somnas idag.  Just det. Idag i vagnen hör jag Ella säga 'Mossan sss' ett par ggr. Jag böjer mig fram o frågar igen och får 'Mossan Syss' (från handtag, famntag klapp eller kyss) ... så det var bara att ta för sig på kyssarna!


Morgonstund har välling i mun(d)!     
En av Ellas betingade reflexer. I gungan kommer det 'kort kameran'.

Ellas ogrusade planer!


Idag när vi var på lekplatsen fick Ella av vanten och känt på sanden ... kära nån! Där kunde hon ha legat fortfarande kanske för hon blev galet nöjd där hon låg!

På förskolan stannade jag en timme innan jag gick. Ledsen när jag gick och hon blev så glad när jag kom sen igen att hon nästan grät igen. Men det gick över snabbt och vi gick till lekplatsen. Nästan en timme på lekplatsen innan vi gick hem för att äta russin o päron och skära upp till kvällens middag (sallad, fast ella fick korv stroganoff).

Sen hann det bli en handlingsrunda också där vi liksom I PRINCIP blev påbackade när vi gick över övergångstället. Jag böjde mig ner för att titta in i bilen och banka på rutan. Nada reaktion från rövhålet i bilen!

Läggningen fortsatte med ett par nappkast och förhoppningsvis sover hon nu.

Fler bilder från idag finns på bilddagboken.

Lilla Ella Elskling!

I lördags när vi kom till Ellas farmor och farfar ...

Vi öppnar ytterdörren och i hallen står farmor och farfar och Ella hälsar med "Vindkraftverk snurrar". Jodå, så hon har allt en liten social förmåga!

Trött idag, Ella?

Det blev ingen förskola idag så vi stack till Lina o Stina istället. Tillsammans med dem stack vi till deras öppna förskola men för att slippa ihopblandning med ellas riktiga förskola så kallade vi denna "kyrkis". Så när vi kom dit så var det väldigt mycket "kyrkis detta" från ella. totalt var vi åtta barn med vars en vuxen. Och det var ändå något slags rekord.
Lite lek, lite sång och lite fika.

Sen hem till LinaStina och lite sovning. Efter det mest lek och så lite mat och bajs.

Hem vid fyra för att påbörja middag ... köttbullar, sås och potatis!! Galet gott förstås!

Lite matlagning, lite ätning, lite duschning och lite tvättstuga och sen var det dags för sova. In our faces! Ella la sig strax efter kl 19 och är fortfarande vaken. Kastar napp o filt emellanåt, pratar lite emellanåt och ligger tyst emellanåt.

Ella fick förresten post idag, ett kort från mormor. Men Ella kan möjligtvis blanda ihop Mormor med Gamla Mormor för det blev snack om Molly ... och det är ju Gamla Mormors hund ju. Men men.

Inga bilder. Men kameran var med i fickan hela tiden iaf!

Skicka vidare.

Ja, här finns inte så mycket men på Ellas bildsida är det bilder från dagens kalas hos Ellas fassa farmor som fyller 79 år imorgon!

En första tofs?Ella är hos sin farmor o farfar, men Ellas faster Anni bjuder på ovan ...

RSS 2.0