Falleri, fallera, faller Ella?

Ella klättrar själv på pallen...medans hennes päron sitter sidan om o hejjar på! Innan dess hjälpte Ella sin mossa att skruva ihop dörren till en liten bokhylla...Ella ville vara så nära som möjligt o gärna pussa på skruvmejseln in emellan!

Innan Ella skulle lägga sig så satt Ella o hennes mossa o lekte. Ellas mossa kom på en jätterolig lek som gick ut på att stoppa en mindre sak i en liten genomskinlig burk och sen kunde man skaka burken. Ellas mossa tröttnade dock på leken innan Ella gjorde det...

Vanligtvis när det är dags att lägga Ella o någon säger "Ska vi gå o dra för gardinerna" så blir hon glad och vill gärna göra det! Men eftersom vi höll på med denhär jätteroliga leken så sprang Ella istället bort till sin fassa och skulle rädda sig...
Men mossan gav sig inte utan nu skulle Ella sova...Ella protesterade hej vilt och skrek! Mossan la bort grejorna och förklarade sen gick vi bort mot fönstret och Ella fick njuta av vackra toner när hennes mossa sjöng Blinka Lilla Stjärna...och Ella blev tyst!

Malmo-e!

Ella o hennes mossa tog 10-tåget till Malmö för att hälsa på gammelmoster Kajsa som var hemma i Sverige en runda! Ella uppförde sig exemplariskt på ett ganska så fullsatt tåg...inget oväntat egentligen förstås.
En liten runda på stan innan det var dags för lunch hemma hos Kajsa. Sen, eftersom Ella inte hade sovit ngt på förmiddagen försökte vi få Ella att somna i Kajsa säng. Ellas mossas tålamod är begränsat så istället hoppade vi upp igen och packade oss för en promenad...så Ella kunde däcka!

O medans Ella vilade upp sig gick hennes mossa o gammelmoster runt i staden samt åt glass!

Sen hann Ella med lekplats och hälsa på massa djur innan det var dags att ta 17-tåget hem. Ännu mer fullpackat! Men det gick bra...Ella sa bland annat 'buskar' väldigt tydligt, sjöng Imse Vimse Spindeln med granntanten...sen imponerade vi på en annan granntant när vi sjöng igenom hela vår sångrepetoar!Utförligare bilder HÄR!

Chop Chopping Ella!

Äh, vi kör lite bilder här istället!
Hela fredagen fixade Ella o hennes fassa helt själva (för Ellas mossa drog till Varberg efter jobbet) och höll ihop tills mossan kom hem på lördagseftermiddagen!
På lördagen blev det lite premiär...IGEN! Efter en runda på lilla lekplatsen så gick Ella o hennes mossa hem (medans fassan cyklade till godisaffären...) och tillsammans skalade vi potatis och gjorde ordning middagen! Ella stod på stolen o hennes mossa satt eller stod bakom...fiffigt värre, märkligt att ingen har tänkt på detta innan vi gjorde det!

Fredag:


Lördag
          
     

Ella hakar på!

Igår firade Ella sin fassas födelsedag! Mest firades det på kvällen...med ett restaurangbesök tillsammans med Ellas mossa, farmor, farfar och faster Anni samt Ellas fassas farmor och mormor! Medans alla över 2 år åt redig mat fick Ella banan! O så lite potatis o fetaost...för att till slut avsluta med en citronskiva...som Anni fixade fint kort på!

Idag har Ella varit på öppna förskolan, sen cykling hem för att byta till bil och hämta upp mossan och fortsätta till kusinStina för en kortare påhälsning. Där fanns även Kajsa! Ellas mossa höll Stina mest hela tiden men det brydde sig inte Ella om så det var bra! Ella blev helt till sig när hon kom in i Stinas rum som är fyllt med MASSOR av leksaker och böcker.

På kvällen var det en premiär! Duscha tillsammans (Ella o hennes mossa)...dels för att vänja Ella vid dusch och dels för att Ella förhoppningsvis inte blir så torr som av badet. Men det var ingen hit...får nog duscha Ella själv istället, det har ju funkat bra tidigare!


Från igår:Djur i bur?

Igår var Ella länge länge på lekplatsen och sen när Ellas mossa kom hem så åkte vi direkt till Max så Ellas fassa fick lite mat. Under tiden lekte Ella på karusellen och på den lilla lekplatsen utanför!
Granne med Max ligger bland annat Toys"R"us o dom har liksom som en jättegiraff på utsidan och den fick en himlans massa slängpussar av Ella!

Slängpussas görs det hejvilt för övrigt...från Ellas håll!

Efter maten blev det Ikea. För Ellas del hade det nog kunnat spenderas en heldag där för där är så mycket grejer ju som man måste röra vid. Hade hennes päron varit lite mer tålmodiga så hade Ella kunnat gå själv hela tiden men istället sprang Ellas fassa o hämtade en kundvagn till slut.

Det var en ovanligt pigg Ella på kvällen så båda Ellas päron förväntade sig en ledsam kväll när Ella la sig...men så har ju Ellas päron väldigt lite koll så Ella somnade direkt istället!

Sorgliga sånger?

Ella har en liten keyboad som inte fungerar eftersom hennes päron orkar sätta i batterier. Iaf, så trycker Ella på tangenterna lite och så sitter vi där o spelar (tyst) och sjunger.

Igår spelade och sjöng Ellas mossa...det blev Blinka lilla stjärna (typ den låt Ellas mossa verkligen kan spela på riktigt) och i sista 'blinka lilla stjärna där hur jag undrar var du är' så började Ella gråta. Hann ju inte komma så mycket tårar för det tar ju bara några sekunder att sjunga men läppen krympte och hela ansiktet blev ledsamt. Ellas mossa tänkte förstås att Ella tyckte att hennes mossa sjöng så himla vackert...
Om o om igen testade vi o Ella tyckte det var lika sorgligt varje gång i slutet även om hennes mossa försökte sjunga gladare.

Lite senare skulle detta visas upp för Ellas fassa...men nejnej, Ella hade minsann glömt hur vackert hennes mossa sjöng o brydde sig inte ett dugg!

KonversationsElla!

Idag berättade Ellas fassa att:

Idag när Ella hade nyst fyra gånger sa hon: Papper!
(eller Ella säger kanske mer Pappe)

Ella är väldigt duktig på att bli torkad...eller för säkerhets skull säger vi att hon Än Så Länge har varit väldigt duktig!

Till familjemiddagen ikväll fick vi lax med citronsås och potatis och det var nog bland de godaste Ella har ätit! Det ligger där uppe på toppen tillsammans med gröten!

Vagn? Nej tack!

Idag, under promenaden till Gamlingarna, var inte Ella så förtjust i vagnen...fast vi försökte locka med både napp o filt!

'OppOpp' vilket nog betyder Hoppa Upp...o så gick hon lite men sen ville hon gärna bli buren...tills hon ville gå ner igen...men hon var ju ändå ganska trött men Icke till vagn...så i slutet fick hon minsann skrika när hon satt i vagnen.

Ja, hos Gamlingarna (där Ella, mossan o Kajsa var förresten) blev det banan till Ella medans de andra krängde äpplekaka o vaniljsås! Mitt i allt ätande av kakor o banan snurrade det till i Ellas mossas huvud och hon sträckte ut sin äpplekakesked mot Ella men kom i sista sekund på att den skeden skulle ju till mossan. Både Ella o hennes mossa såg lika förvånade ut!

Sen kom Ellas fassa o hämtade familjen för en liten tur till affären där Ella drog omkring bland bröden o konstaterade att varje bröd har sin plats på hyllan...sen medans hon kollade ölen så bajsade hon lite, så då stod vi lite där i lukten, bland ölen o myste!

O medans Ellas päron tryckte i sig pizza/kebabtallrik så åt ella torrt kex med smör...

I badet tog vi med oss stora fisken och sprutade vatten. Ella sprutade mest i sitt ansikte...vilket var så läskigt att hon genast ville upp ur badet men lite lugnande så ville hon vara kvar o spruta mer...i ansiktet...igen...o igen...o igen! Sen gick vi upp!

Bilder från socialiserandet med både Kajsa, Gamlingar o Molly.


Ank-watching...

KaramEll(a)

Idag har Ella varit iväg hela dagen, med sin mossa. Ellas fassa körde rally med Ellas farfar.

Ella o mossan har varit först hos Ellas mossas farmor (där även hunden Hillary var samt Krister) och klappet lite hund, spelat lite piano och lekt lite med dockor. Även käkat lite banan! Oh oh, o tittat på hästen!

På vägen till Ellas morfar o den familjen, så somnade Ella så hon fick sitta kvar i bilen lite o sova till radiomusik. Sen blev det mer mat, lite mer böcker, lite leksaker, lite utomhus, lite hopp på studsmatta. Även en runda ner på åkern för att se på morfar när han körde traktor. Det gick verkligen inte att få Ella upp i traktorn hos morfar men mossan o ella satt lite i andra traktorn istället och det var roligt!
Sen lite mer mat och lite fler djur...kaniner, katter, hundar, hönor, lamm och kossor!

För att inte däcka i bilen på vägen hem blev det allsång heeeela vägen! Ella har annars lärt sig att det finns en napp i bilen och hon hinner knappt sätta sig förrän det kommer ett "matt" (=napp), men det gick väldigt oväntat, mycket smidigt att snacka bort när vi åkte hem.

Ellas mossa har lekt Mästerfotografen Blomqvist hela dagen...

O ett par filmer har det blivit också...

Ella Cruise?

Ny film på Ella...där förhoppningsvis Ellas hörs lite o inte bara hennes mossa!

Älla?

Igår kom Ellas farmor o farfar en runda. O medans det fortfarande går alldeles utmärkt att springa o hänga med farmor så ska det glos och blinkas till farfar. Lite bollkastning och sen började Ella att 'klappa fint' på farmor. Så sa farmor till Ella att klappa farfar fint och det syntes på Ella att det kunde hon göra men helst ville hon hålla någon i handen samtidigt (inte farfar då).
Så hon gick bort o klappade farfar (knappt) sen vände hon o rusade tillbaka till farmor. Ella fattade nog att vi tyckte det var roligt o hon själv tyckte också det var rätt kul för sen blev det ett par rundor till.

Sen är det roligt att leka med mossans sjal (Ella säger sjal eller kanske mer ngt som kan liknas vid det). Hon hämtar sjalen o så ska vi göra som en turban med den...på oss, inte på ella.

Häromdagen sa Ella "Poh" så då frågade Ellas fassa om Ella skulle sätta sig på pottan för att se om det kom poop (ja, det har blivit poop för bajs). O så satte sig Ella på pottan o så kom där lite poop...e det inte fantastiskt?!

Badskum är fortfarande skitläskigt...så pass att Ella måste upp u badet NUUUUU!

Ett par kvällar har hon också, direkt efter vällingen, (lite bakgrundsinfo: efter kvällsvällingen så brukar hon vara uppe en stund innan hon lägger sig samt att napp o filt används när man ska sova eller kanske ibland när man myser i soffan) tillbaka till vällingen på kvällen...när den är slut har hon slängt sig mot soffanhörnan (där napp o filt ligger) o sagt Nana. Då blir Ellas päron lite fundersamma...för vill hon då bara ha nappen o filten eller förstår Ella att då ska hon lägga sig och att hon alltså VILL lägga sig?!

Bilder på bilddagboken ju...

Byxdressing Ella

Igår när Ella satt på pottan och lekte med sina byxor (dom hade vi tagit av helt) så hade hon rätt som det var fått på sig ena byxbenet!

Ja, vi (päronen) antar att det var mer skicklighet än tur att Ella fick på sig ena byxan!


Nyheterna i korthet.

I fredags kom Ellas mormor, moster Lisa o moster Lisas Rob. Ella kunde säga Rob.
Men innan alla dom kom så var Ella o hennes fassa på besök på Ellas mossas jobb. Där ritade Ella sin första teckning, tittade på vattnet, rensade lite arkivet, åt lunch och försökte smaka på kollegans nektarin.
Sen slutade Ellas mossa och hela familjen åkte till Bjuv. Ellas fassa skulle sova där för att på lördagen kunna åka iväg tidigt o åka rally. Ella fick träffat både farmor och farfar en kort stund...medan Ellas päron latade sig i soffan.

SEN kom Ellas mormor med tillbehör! O så blev det middag och Ella satte i halsen. Det är ganska läskigt men än så länge har det slutat bra iaf!
Det blev sängdags först vid 21 för Ellas del.

Tidig morgon för Ella på lördagen. Det skulle ju åkas till Brusås! Vi kom iväg vi halv tio o Ella fick en knapp timmes sömn i bilen. Efter 1,5 timme i bilen var vi framme och Ella hade fullt upp till kl 17 när det var dags att åka hem o vi hann flera hundra meter innan hon somnade!

På Brusås fanns massa släkt, tre hundar, en häst, en ko, en kalv, fläddermöss, traktor och MAT! Ella (eller kanske mer Elin) matade både häst och ko med äpple! Lisa, Rob o mormor tog nog mest hand om Ella men Ellas mossa la sig lite då o då för att styra upp det hela!

Ett tag låg Ella på golvet och då kom en liten hund o slickade henne i nacken...det var nog både roligt o läskigt! Sen busade samma hund med en annan hund så dom for över Ella som tyckte det enbart var läskigt!

Ella hittade en liten backe som det var roligt att gå upp- och nedför.

En i släkten sitter i rullstol och när Ella såg den sa hon som bilen säger, brrr!
Ella kan säga Elin...eller kanske inte helt tydligt men iaf!

Där fanns en gammal klocka som vid varje halvslag sa Dong, så det sa Ella med!

En massa suddiga bilder på släkt o Ella finns på bilddagboken.

När vi var tillbaka i vår egen stad körde vi Ellas mormor, lisa o rob till tåget. Sen var det bara att dryga ut kvällen lite eftersom Ella hade sovit så sent på dagen så fick det återigen bli en lite senare nattning. Men Ellas fassa hann iaf hem!

På söndagen kom Anni o hängde lite!
(Ella undersöker nu saken om hennes faster möjligtvis kanske har ihoppan det med Ellas mossas morbrors gamla kompis!)

Ella - the VJ?

Två filmer har tillkommit på Ellas YouTubesida

Frella!Ni ser väl det långa håret mitt på huvudet?!

Ella o hennes fassa har varit på öppna förskolan idag, och dom cyklade dit!

Igår kom Ellas farmor och farfar en runda. Farfar går bra att glo på och blinka till men ska Ella sitta hos någon så får det bli farmor...ja förutom när farmor kryper runt soffan och busar med Ella...DÅ går det alldeles utmärkt att sitta hos farfar!

Up to date med Ella K!

(tur att Ella inte heter Laila fresten)

Ella blev snorig igår. Så nu räknar hela familjen med att Ella snorar lite och sen fortsätter snoret till Ellas fassa och så slutar det med att Ellas mossa slipper det!

Ella har fått en liten leksak som vi inte vet om det är en myra eller en hund så leksaken får snällt heta Brio (märket på leksaken). Igår sa Ella: Bio.

Ella satt på golvet i köket och lekte och i bakgrunden spelade en "schiua" med Astrid Lindgrens sånger...just då spelades en pippi-sång. Och nog utan att tänka på det så härmade Ella o sa: Pippi.

Sound asleep?

När Ella ska sova så brukar det alltid finnas ljud omkring, oftast av tv men ibland radio. I vilket fall som helst så på kvällen så kan det ibland bli att Ella har svårt att somna o då höjer Ellas päron volymen lite.

Ellas päron vet säkert att det inte spelar någon roll men ändå höjer vi den...konstigt.

Idag har Ella varit både på lilla och stora lekplatsen. Stora lekplatsen var hela familjen, eftersom vi ändå tog promenad bort till glassaffären! På lekplatsen fanns två barn till, ett av de andra barnen hette också Ella men var några månader yngre än vår Ella. Lilla Ella kunde åka rutschkanan helt själv så vår Ella fick genast prova... men det gick inte så bra så det får nog övas på det! Däremot tyckte lilla Ellas mamma att vår Ella var väldigt duktig på att prata så det var kul att höra.

Dagens enda bilder blir här:
Definitionsella?

Ella  kan vissla! Eller? Hon formar iaf munnen o drar in luft och ibland kommer det en ton.
Idag på Ikea smakade Ella lite korv, mest bara för att... O sen tänkte hennes päron att Ella kunde vila i vagnen medans päron gick på Väla för att äta glass..helt oväntat delade inte Ella den tanken.

Men sen framemot kvällen tog hela familjen en promenad o medans Ella satt helt oskyldigt i vagnen tryckte hennes päron i sig vars en glass!

Ella var nog nöjd ändå med dagens mat: 200 välling, macka, yoghurt, burkmat, efterrätt, korv o bröd, burkmat, potatis, gröt och 200 välling till!

O annars då? Jotack!

Bilder finns på bilddagboken...

Combbone Ella?Ella har premiärätit grillade kamben och vitlöksbröd!

Sen har Ella och hennes fassa varit på öppna förskolan...fassan hade fullt upp med att se till att Ella inte tog sakerna som de andra barnen lekte med för tillfället.

Ella har också badat, bajsat när vi var i affären och lagt sig tidigare!

Bilder finns på bilddagboken och en film finns på Youtube.

Chärmigt?

Ella tycker det är väldigt trevligt att sitta vid datorn. Ja, inte bara sådär utan om skärmsläckaren är på förstås! Ja, inte vilken skärmsläckare som helst utan den där alla våra bilder fladdrar förbi... Hon kan lätt sitta i 20 minuter och bara titta, det är mysigt!

Igår satt hon i sin mossas knä och tittade medan hennes päron pratade om något annat. Så sa Ella "mats" och pekade på skärmen. Jaa, där är Max (kusinen)!

Sen har Ellas mossa börjat med slängpussar...för att hålla henne framför skärmen för att hon ska pussa på alla, det orkar inte Ellas mossa...så då var det smidigt med slängpussar! Ja, det är väl mest vi runtomkring som slänger pussar då Ella inte verkar fatta grejen än.

Men igår! Återigen framför skärmen...då var det någon där som fick sig en slängpuss!

Medans Ella o hennes mossa satt framför skärmen och tittade på bilder så satt Ellas fassa och fyllde i formulär om vad Ella kan/inte kan och vad Ella förstår/inte förstår som komplement till det lilla experiment som hon utförde i Lund i tisdag.
I alla fall, det jag skulle komma till här var...Ellas fassa sitter o fyller i och Ella har precis gjort sin första slängpuss då kommer frågan på formuläret om barnet kan göra slängpuss! Hur tokigt är inte det då?!


ingen bild igår...det får bli en favorit i repris istället...

Två * första!

Idag har Ella gjort ett hårt jobb! Först stack Ella o fassan ner till Lund för att Ella skulle medverka i ett experimentaktigt grejs. Men de passade förstås på att hälsa på faster Anni också!

Experimentet innebär att Ella skulle titta på bilder o leka med lite saker medans hon hade en elektrodmössa på sig:


fler mössbilder här!

Efter experimentet tog dom bilen hem igen! Förresten, medans mössan sattes på huvudet fick Ella titta på såpbubblor och Ella brydde sig inte ett dugg om mössan!

På em när Ellas mossa kom hem tog hela familjen en liten cykeltur ner till affären för att fixa lite grädde o sylt till våfflorna! Ella fick också våfflor för första gången...det var nog lite torrt även om hon fick smaka med grädde.

Sen blev det en premiär till! Skumbad! Lite sisådär...men hon gick i badet iaf o kände lite men sen smakade det nog konstigt så vi fick spola bort det.


fler badbilder här!

Manchestella!


Fina balkongmöbler från Ellas fejkkusin Stina...


Ella...lite i förbifarten!

Ellas nya kläder som Ellas fassa har fixat!

Idag har Ella varit på cykeltur...det är nog inte favoritsysselsättninge (än så länge) så Ellas fassa fick stanna till på turen, vid en liten lekplats för lite grus-mellanmål...

O annars då?

Jo för Ella o hennes farmor o farfar blev det besök i Fågelparken! Helt enkelt en park med massa fåglar...bl.a. en kakadua som heter Kajsa.

Sen kom Ellas päron för att hämta upp Ella o samtidigt köra Ellas farmor o farfar vidare till Ellas farmors syster...så där gick vi med in o hälsade på. Ulrike (systern) går bra men den dära Hasse (mannen) är klart läskig...för att inte tala om jättespindeln som kröp på golvet! Det var så att Ella rös! Men sen hittade Ella tre böcker att äta på samt en glassbilen tuta!

Mjuka!

Ellas mossa är väldigt förtjust i att "mjuka" på händer o fingrar...men helst inte sina egna! "Mjuka" är som att känna på, kan man säga. Iaf så har ju än så länge Ellas fassa få ta det mesta av mjukningen men sen Ella kom så har ju det blivit lite mer uppdelat. Dock är ju Ella inte så förtjust i att sitta stilla för att bli mjukad på...

Men när Ellas mossa kör bil o Ella är lite trött så passa Ellas mossa på att mjuka på Ellas hand. Ella mossa är väldigt försiktig för Ella mossa veeet att det kan ta slut när som!

Så i lördags när Ella o hennes mossa var ute o körde, säkert en hel halvtimme, så fick Ella mysa med nappen och Ellas mossa fick mysa med att mjuka på Ellas hand...the best of the best!
Ibland var Ellas mossa förstås tvungen att släppa Ellas hand för att växla t.ex. eller svänga väldigt mycket med ratten...o DÅ då blev det liksom extra mysigt för då ville Ella inte släppa o när hon ändå sen blev av med mjukningen så väntade hon liksom in till att mossans hand var tillbaka o mjukade på Ellas hand!

Hajjar ni? Ja för Ellas mossa blev det nästan tårögt iaf...tänk om Ella också blir en sån som bara vill mjuka hela dagarna...

RSS 2.0