Kiss och bajs!

Äntligen, säger Ellas päron! Kiss och bajs är spännande i Ellas värld! Iaf idag när vi var inne i kostallet och det stod fem läskiga kalvar där. Men så började den ena kalven efter den andra att bajsa och kissa ... tjohoo! Något att fokusera på och Ella var hooked!

Förutom dagens tur ut till Elsa (o hunden Hillary), Marianne (o hästarna) och Inger (o Fredric) så har det varit mycket snack om farmor o farfar! Ellas päron ville liksom snacka lite om att Ella skulle få sova där lördag till söndag, så snacket började redan imorse när vi bytte blöja. Då gick Ella o satte sig i hallen för att vänta på att vi skulle öppna dörren när farmor o farfar skulle komma! Gulledej! Så det blev många överkäcka förklaringar med att: Jaa, jippi IMORGON ska Ella till farmor o farfar ... o så rabblar Ella alla aktiviteter som görs där. Bada med ankorna, plaska och simma. Leka med sakerna. Gunga, hänga upp gungan, stå på pallen för gungan är högt upp, hämta gungan och pallen i farfars garage.

Men nu var det dagens aktiviteter det skulle handla om. Så medan Ellas fassa kurerade sig hemma i soffan så stack Ella o hennes mossa iväg direkt efter frukost. Först inom Elsa (Ellas mossas farmor) och labradoren Hillary. Där stannade vi i trekvart och samtalade lite. Under de kvartarna blev de ett o annat "åka hem" från Ella ...

Vi fortsatte ut till hästarna och där träffade vi Marianne. Ella klappade Bambi och Wilma och så letade vi redan på alla de andra hästarna och fick tag på Katja. Sen hittade vi konerna. Ella pratar mycket om Marianne också men trots det så blir det inte så avslappnat men Marianne leker snällt med Ella, koner och vattnet i konerna. I gengäld visar Ella snällt tänderna när Marianne frågar om dom! Så tittar vi i hästarnas badkar där dom dricker vatten. Ella vill bada (kanske för att Ellas mossa skojade om det) men det fick räcka med att ta av vantarna och känna! Vipps var klockan kvart i tolv och Ella borde ha ätit och somnat för längesen!

Iväg i bilen igen för att se om morfar med familj var hemma. Nix. In i bilen o låta Ella somna. Ella somnar snabbt och mossan ställer sig på morfars uppfart o sitter kvar i bilen och vipps kommer Inger o Fredric. Ella har fått sova i bilen innan medans mossan har varit inne i huset o haft koll. Mossan hade sämre koll denna gången ... men det verkar som det bara hann komma några få tårar innan mossan räddade Ella från bilen! Mat, lek och bajs med Inger innan vi gick ut en runda och hälsade på alla djuren. Korna, grisen, hunden, katterna och kaninerna funkade fint. Fåren not so much. Men bara det att kalvarna (ettåriga) i stallet funkade så fint så gör det ju inget att får är läskiga.

Bilder på bilddagboken och film på youtube!


De ofarliga kalvarna som snällt både kissade och bajsade som på beställning!

Om i fall i att Ella!

Vi har inte tagit några kort idag men vi skulle ha kunnat!

Till exempel när Ella o hennes mossa var på Väla. Ella fick kvitto, satt i sofforna, läste bok, sprang runt lite, åkte lite kundvagn, tittade på bebis, tyckte att en kille liknade sin mosters pojkvän Rob och så sprang vi i regnet bort till bilen.

Vi kunde ha tagit bild på när Ella sitter helt fascinerat av att se på gamla bilder på datorn, eller musikvideos på You Tube med Britney Spears (Womanizer), Rihanna (Disturbia), Pink (So What), intro till Tintin, Agnes (On and on).

När vi tittade på bilderna var det speciellt Tobbe vi skulle titta på. Tobbe är Ellas fassas kusin och Ella själv beskrev honom som söt och gullig. Tobbe fyller 35 år i år!


Eller så kunde vi tagit bild när Ella blir helt galen och hänger i sin mossas ben när mossan försöker laga mat. Ella ska Kramas (ha uppmärksamhet!) med Mossan och fassan duger inte till nåt.

Vi kunde också ha fotat när Ella för trehundrasjuttiofemtetusende gången kommer med Sångboken och vi ska sjunga. Fram tills sidan med alla ballongerna då pekar Ella ut den lila, prickiga, randiga och rutiga sen pekar hon vidare på genomskinlig och ljusgrön.

Men nu gjorde vi inte det. Fotade alltså, det andra gjorde vi.


Atjo atjo atjo prosit!

Ella är piggare idag och bajset är stabilare men fortfarande senapsgult. Ellas päron har nu tagit över Ellas "sjukdom" vilket gör att Ella har aptråkigt ...

Dagens fest blev när Ellas farmor kom hit efter sitt jobb och Ella fick komma till lekplatsen en runda. På lekplatsen fanns en tvåårig pojke med sin pappa. Pappan var imponerad av Ellas tal!

Ella hade en till liten utflykt nämligen till Maxi med sin mossa. Storhandling av blåbärssoppa, yoghurt och päron! Vid kassan upplyser Ella kassörskan om Kvitto! Kassörskan uppfattar och innan betalning och avstämning är klar är Ella beundrad av samtliga tre kassörskor vid självscanningen!

Bilder från idag finns på bilddagboken förstås


Brädad av Rihanna!
In ut, rulla skjut.

Igår, måndag, var vi hos Lina o Stina. Ella hade varit kräkfri i över ett dygn o Lina tyckte att det räckte. På em blev dock Ella kass i magen och vi fick låna dusch, badkar och nya kläder från Stina (eller Stinas kusiner faktiskt). Sen sov Ella i vagnen i 1,5 timme, så Ella var väl inte helt hundra än.

Lite mat och mycket vatten blev det. Ella säger själv ifrån vad gäller vattnet så det är rätt skönt.

...

Idag har det rinnande bajset fortsatt. Natten hade ett par uppvak, men det räckte med nappen, så det var skönt. Ella vaknade strax innan åtta o bad om välling. Sen somnade hon om. Vi sitter i soffan när hon får välling och först slappade hon i soffan men sen gick hon in i sitt rum och ville vila i sin säng, men höll sig bara några minuter så hon fick sova i min famn istället ... det blev liksom som en win-win-situation!

Mest yoghurt och vatten till frukost. Lite russin innan middagssömnen ... o så får vi se hur resten av dagen blir.


Gårdagen blev ett par bilder som finns på bilddagboken.

Nappochfiltenmys i soffan!

Jaa, så här mycket tid har nog inte Ella spenderat i soffan tidigare! Sovit flera timmar och annars bara hängt. Fast imorse när hon vaknade halv åtta var hon ganska pigg (se tjusig film på you tube). Men energin räckte bara i två timmar!

Så Ella har sovit o sovit. Ellas mossa har tvättat och skurat och Ellas fassa har vilat o fixat mat!

Det finns några mysbilder på bilddagboken o en liten kort film på hennes youtubesida.

första gången?

Ella har varit i Halmstad med sina päron och hälsat på Cornelia, Pigge, Oliver och Wilma!

Det har varit spännande förstås ... idag till exempel hängde Ella med Cornelia för att titta på när Wilma tränade fotboll! Och det var mer spännande än att gunga ... can you believe it?!

Så kom vi då hem tidigt i eftermiddags. Ella la sig strax innan sju ... Ella vaknade strax innan halv tio ... Ella låter lite men det är svårt att höra när Melodifestivalen sjunger för fullt men Ellas mossa hör ett 'Papper! Papper!'. Så brukar det låta när Ella har nyst så Ellas mossa tar med sig universallösaren nappen och ger henne den och känner samtidigt lite diskret under näsan och jovisst är hon lite snorig. Mossan blir dock lite misstänksam (kommer ej ihåg varför) men tänder taklampan och DÄR! Där ligger Ellas middag i sängen. Lilla tussiluran!

In i duschen med Ella och sängkläder. Vet inte om Ella är riktigt vaken med snabb avduschning och torkning, ny pyjamas och ny filt och ner i nybäddad säng.

Ellas päron påminns om att det visst har gått kräksjuka på förskolan ...

... PAUS FÖR  MER KRÄKTORKNING! ...


Bra, bättre, Ella!

Ja, lämningen idag blev lite ledsnare än igår men gladare än i tisdags! Men det hade gått över ganska fort och inte varit så hysteriskt. Jag stannade också bara en knapp timme innan jag gick.

Ella fick räksoppa till lunch ... det är ju en vanlig barnmat?!

Efter förskolan gick vi till lekplatsen förstås innan vi gick vidare hem. Lite senare kom Ellas farmor på besök och Ella blev helt speedad och pratade och pratade!

Sen skulle ellas fassa komma o hämta upp oss med bilen för att köra ner ellas mossa till frissan i stan. Kvällen hade gått bra fast Ella ville stå o titta i fönstret efter mossan och gärna känna på mossans hår. Men när mossan kom hem, strax innan 21 så sov ella ... som tur var!Fler bilder på bilddagboken!

David o Ella!

Idag stannade jag kvar på förskolan i drygt en timme. När jag skulle gå sa vi att Mossan kommer sen igen, puss hej! O så ville Ella inte till Lillemor så hon gick till David istället och så vinkade vi på varandra i fönstret och Ella skrattade till o med!

När jag sen kom för att hämta henne så hade hon bara varit ledsen en kort stund när ett annat barn också blev ledset. Men det hade gått över snabbt och sen hade Ella ätit mat och sovit bra.

Ella blir väldigt glad när jag kommer men är inte på på:ig utan kan ändå gå tillbaka till lekandet!

Det kändes bra att det var så lugnt idag och att det var stor skillnad på bara två dagar!

Vi fortsatte bort till lekplatsen när vi skulle hem och stannade till där lite. Hemmavid hade Ella fått tjusigt kort från sin mormor och det har vi väl läst en tjugo gånger nu!

På eftermiddagen blir ju gärna Ellas mossa lite trött och gillar att hänga i kuddhörnan ... Ella är dock inte lika förtjust när hennes mossa ser ut att sova så Ella ropar Hej Hej Hej Hej tills man svarar. Då kom Ellas mossa på att säga: Mossan Bara Blundar. Och vipps var Hej-problemet löst! Jag fick blunda en hel kvart innan jag vaknade till att jag fick en legoplatta i huvet som Ella ville bygga med!

På kvällen innan läggdags läste vi om och om igen om fåret och har nu lärt oss att fårmamman kallas Tacka och fårpappan kallas Bagge ...

Nya bilder och filmer finns på sina respektive platser ...

LilleElla

Idag hade Ella med sig sin docka Julia till förskolan. Vi väntade nästan en timme innan jag gick och då hann jag aktivera Ella o några andra barn med att rita och faktiskt, ett av gråtbarnen slutade gråta och jag fick till och med ett riktigt leende!

Sen gick jag och vi vinkade även i fönstret, men det hjälpte inte mycket verkade det som. Satt på övervåningen i tjugo minuter innan jag tog mig hemåt. Ella lät mer eller mindre under dom 20 minutrarna ...

Sen ringde fröken hem och frågade om jag kunde komma vid halv två för då slutade hon (Lillemor) och Ella hade hängt med henne under hela dagen. Ella hade också sovit i 45 minuter (jepp, ella var trött resten av dagen) och ätit två små fiskbitar av middagen.

När jag kom in gick Ella med nappen i munnen. Jag väntar denna veckan ut, men sen ska nappen endast användas vid sovning.

Efter förskolan gick vi till lekplatsen för att gunga o äta lite banan. Det var sen ella själv som inte ville leka mer utan Mysa med nappen o filten i vagnen. Det var ok. Men sen blev hon galen när vi kom hem för hon ville ligga kvar i vagnen, så vi fortsatte att mysa i soffan lite! Mer banan och russin följt av lek och Ella piggnade till. Sen när fassan kom hem stack de båda till Väla för lite uträttning och då hade hon varit pigg o glad! (Det kan väl knappast vara så att det trots gråt på f-skolan , kan vara långtråkigt att hänga med sin mossa hemmavid?!)

Bilder och filmer finns på bilddagboken och youtube.

Utvecklande samtal

Ella har gått från att kalla 'byxor' 'biba' till mer passande 'byssor'. Även 'glasögon' har ändrat form, från 'doda' (??) till 'lasslös'!

Ella - håller ut!

Ja, det blev lämning på förskolan idag. I 1 timme satt Ellas mossa på övervåningen och hörde Ella lite då o då ... och hon var ledsen när jag kom också. Men hon skriker inte galet. Hon blir glad direkt när jag kommer.

Sen åkte vi till Gamlingarna som även hade besök av Kajsa, Totta, Elin o Adam!

Sen hem.

Nu är Ellas mossa trött. Inga bilder idag.

Skitungen Ella!

Tillbaka till förr ... tre bajsningar på en dag!

In case jag glömmer: Ella använde "hon" helt själv idag. När vi var på pizzerian så hade Ella o hennes fassa ätit upp o pratade om att Mossan Äter och efter en tjugoåtta repetioner av nästan samma mening så sa Ella "Hon Äter".

Annars då? Ja, Ella o hennes päron har varit på en jättejättestor lekplats, nere vid vattnet. Ellas mossa åkte på en sån brandstege (läskigt värre och vi börjar ana var ella får sin försiktighet ifrån), ella åkte två sketastora rutschkanor, gungade lite och snurrade på några slags kulor.

O så har vi frostat av frysen. Först bära ut alla fryslådorna till balkongen ... med ella framför fötterna och sen fick vattnet finna ut i en långpanna. Spännande spännande men det krävdes en del övertalning för att hon skulle våga känna på vattnet men sen gick det jättebra och det skulle gärna plaska ordentligt ... då var ellas päron så glada så glada att vi först tjatade att hon skulle våga känna!

Sen har Ella ritat, eller så har hon tittat på när någon av hennes päron har ritat. Då frågar den som ritar "vad ska jag rita" så säger ella "Ehm, ehm Nåt"! O sen kommer det lite olika: Hjärta, stjärna, farmor, laban, labolina, boll, båt (alla i Stor/Liten) och nu har vi även nykomlingen "Pytteliten", den kan vara lite klurig men ändå rolig att höra!

Efter duschen (som Ella gjorde tillsammans med mossan) när ella låg och blev torkad kunde ella o mossan pussas jättemycket. Ella låg helt stilla ... flera gånger testade vi och sen fick vi ropa in fassan så han också fick pussas lite!

Bilder från dagen finns förstås på bilddagboken!

Borta bra men Ella bäst!

Idag har Ella varit med sin fassa hos farmor o farfar! Där träffade de även på Oma o Inga (Ellas fassas mormor o farmor) och en gubbe som heter Bosse. Bosse är nog granne med farmor o farfar men det var tillräckligt för att han, när Ella var hemkommen, skulle få ett samtal från Ella!

Ella har badat, sovit, ätit o umgåtts hela dagen med ovan släktingar!

Ellas mossa var hemma o röjde ...

Till kvällsmiddag fick Ella fläskfile o pommes ... det dög!

De där meningarna med tre ord kommer lite ibland, men det är inte alltid jag kommer ihåg dem men igår var det en: Bamse Kramar Flicka

Inga bilder med egen kamera, men när det är dags att tömma farmor o farfars kameror kanske det kommer nåt!

Förrsten har Ella fått nya gummistövlar idag, till förskolan ju. Fixade på Maxi.

Kalle Anka o Ella?

Jomen! Idag på förskolan var inte fröken David där utan istället fröken Kalle (som råkar vara sambo med fröken Annica) och det är ju faktiskt allmänt vedertaget att nytt folk är farligt och för att göra farligt folk mindre farligt så kan man sjunga en sång ...

Idag på förskolan var vi där på eftermiddagen, mellan 13-15. Det var bara tre barn så det snittade på 1barn/fröken. Jag lämnade inte med ett medvetet Hej Då, men jag förflyttade mig ett par meter bort och efter ett tag märkte Ella detta och markerade tydligt! Fröken Lillemor distraherar och efter fem minuter av tydligt skrik blev det tyst och sen höll Ella o Lillemor sig i lekrummet och kom ut efter kanske en kvart! Sen ritades det och tittade på traktorer och annat utan mossan, som förstås satt inom synhåll. Fast när Ella satt hos fröken Annica och tittade på traktorn kunde faktiskt jag gå runt och lite längre bort utan att hon riktigt brydde sig!

Sen är det mycket prat om "mossan snart" från Ellas sida så då pratar vi lite om att ibland måste mossan gå iväg men kommer igen ju!

Efter förskolan, där för övrigt Annica och Lillemor fick vars en kram o Kalle en slängpuss, så gick vi vidare till lekplatsen. Premiär där för att äta banan där (i gungan till o med) och vi stannade nog där nästan en timme så fassan kom direkt dit efter jobbet.

Till kvällsmiddag blev det spaghetti o köttfärssås och Ella åt som en galning! Läggdagsen blev fördröjd till halv åtta och det vart tyst direkt. Precis som igår faktiskt!

Bilder på bilddagboken!


Bakslag?

Njae, lite sämre idag på förskolan. Jag var med hela tiden. Mycket 'kramas', inte ens följa med på fruktstunden utan stannade vid mig istället (jag satt ett par, kanske 6 meter bort) fast vi hade sett mig om hon hade hängt på. Gick heller inte för att rita för bordet var bakom min rygg och jag satt kvar. Fast hon påpekade själv det många gånger att hon ville rita.

Övriga föräldrar lämnade så det var bara jag o fröknarna vid lunch. Jag försöker vara "extra konsekvent" mot Ella för att dom ska fatta att dom kan vara lite "hårdare" mot henne ... inte mesa sig så mycket med fåniga frågor. Menmen.

Efter lunchen (som för övrigt bestod av blomkålssoppa med korvmacka) kom de övriga barnens föräldrar och samtliga barn försvann snabbt vilket gjorde att Ella fick all uppmärksamhet av Annika! De satt o ritade i ett rum och Ella satt där hela tiden (gick ut två ggr i början o kollade om jag var kvar, eller ngt sånt) sen gick jag in o ut i det rummet där de satt men Ella brydde sig inte nämnvärt!

Just det, efterrätt till lunch ... Frödinge Ostkaka!! What?! Jag sa stopp. Undrade om där fanns socker, vi kollade och socker var den fjärde största (?) ingrediensen så jag sa att vi har inte börjat med socker till henne än. Men, det är väl verkligen ingen ettåring som behöver en sådan efterrätt??
Imorgon, fredag, ska vi dit ett par timmar på eftermiddagen istället. Endast fem barn då och då är det dags att lämna ...

Efter förskolan blev det sovning i vagnen och vid uppvaknandet hade redan Lina o Fina Stina anlänt. Lite mat (Ella åt bara mackan i princip på lunchen) och sen ut på lekplatsen en runda.

Ellas fassa har kvällsmöte så det var bara Ella o hennes mossa ikväll.

Igår fortsatte nappkastningen ett par ggr men än så länge inget kast ikväll!

Bilder på bilddagboken

Tjusiga Ella!

Förskolan:
Jag var med hela dagen idag men ändå lite framsteg. Frukten äts i ett av rummen och Ella gick faktiskt med in utan mig. Dock hörde jag efter ett tag "Kramas" och så kom hon utspringandes o ville kramas. Men sen in en runda till innan hon kom ut igen o kramades och stannade kvar i lekrummet istället.

Sen serverades det dessutom lunch för barnen. En stol färre än vad det fanns barn så en fröken fick leka stol. Maten bestod av någon slags potatis- och baconplätt. Ella åt lite, med betoningen på lite! Men alla barnen satt fint på sina små stolar (vanliga vuxenstolar fast i miniformat då'rå).

Efter lunchen var dagens förskola slut och Ella fick sova i vagnen medans jag tog en lunch på Italienska Cafeet. Ella sov i en dryg timme innan hon jag väckte henne och resten av dagen har varit som ett jätteglad dag!

Under middagen på kvällen (korv o makaroner) sitter Ella o tittar på korven o säger "wow wow susigt"! Men sen är det bara korven hon äter hon får rysningar när hon får in en kall makaron i munnen!

Bilder finns på bilddagboken!


Ellas brunch!

Ellas faster sov här en natt och dagen efter körde vi ner faster Anni till stan för att hon skulle äta brunch. Detta var för ett par veckor sedan. Idag sa Ella 'Brunch' ... eh, ja?! O så tog det ett par sekunder innan Ellas mossa hängde med och vi drog hela historien ett par gånger! Sen skrattade Ellas mossa hela den dagen.

O förskolan då? Ja, Ellas mossa tog en tur på toaletten ... Ella eldade upp två förskolekamrater som skrek ikapp med Ella. Så Ellas mossa gick in igen. Ellas mossa blir stressad av att tre personal ska ha hand om så många skrikande barn. Men men det får väl ta sin tid då och Ella får väl skrika. För när jag är tillbaka igen så är det inte så att hon klänger sig fast som att jag skulle gå iväg igen, utan allt är som vanligt när jag kommer tillbaka. Och det är ju skönt iaf!

På eftermiddagen satt vi i päronens säng. Ella satt och mossan låg ... Ella pusslade o mossan "skannade ögonlocken". Trevliga femton minuter det där!


Varför leka utanför badrummet när det går så bra att få plats där inne?


Inte läggdags men Ella ville klä av sig alla kläderna (o då får Ella det förstås) och så gick det faktiskt att lura på henne en morgonrock istället!

--- --- --- --- --- ---
Uppdatering ang napp- och filtsläng från sängen. Det blev några släng under natten, annars blev det tyst igår efter inlägget var skrivet. Till detta inlägg har det slängts napp o filt 1 gång men nu har det varit tyst länge.

Ella - the pitcher?

Ellas nya grej, sen någon kväll tillbaka ... kasta napp o filt så att vi går in o plockar upp den. Går vi inte in direkt kommer det ett 'Moschan' och 'Nappen'. Den här grejen är inte bara på kvällen när hon kanske inte somnar utan även mitt i natten/tidigt på morgonen när hon liksom egentligen sover. Och as I speak håller hon på ...
Vi vill ju inte springa in där direkt så hon tror att vi kommer in bara för att hon kastar nappen men o andra sidan blir hon arg o ledsen när hon inte har sin napp o filt så då blir det värre.

O denna lilla grejs lösning är inte Ellas päron överens om hur den ska lösas ...


O så till inskolningen.
Jag sa till direkt när jag kom att jag ville börja lämna Ella nu. Och det var okej. I fredags lämnade ju övriga föräldrar sina barn där och det gick jättebra ... o skillnaderna mot i fredags och idag är att i fredags hade vi spenderat fyra dagar där och föräldrarna droppade av en i taget lite nonchalant så fast ändå med ett Hej Då. IDAG har vi varit lediga i två dagar och alla föräldrar går samtidigt. Kalabalik! Vi var åtta föräldrar på övervåningen (en mamma kvar på avdelningen tillsammans med två personal) och i de tio minutrar som vi satt där uppe försökte vi urskilja vårt barns skrik! Efter tio minuter kommer en fröken upp o välkomnar oss ner till sex hulkande barn (2 flickor var helt oberörda, Ella var ikke en av dem). Så där sket sig den första regeln att föräldern ska inte komma tillbaka pga skrik ...
Jaa, jag vill styra upp denna inskolning och fröknarna lite!

Men så fort alla föräldrar var på plats var det lugnt igen! Så jag har pratat lite med Ella idag om att jag ju packade bilen (vilket hon känner igen och vilket var uttrycket jag sa när jag lämnade avdelningen) och att Mossan Får Packa Bilen Ibland Men Kommer Igen!
Jaja, det är bara att köra på nu. När föräldrarna var tillbaka så tog det ett tag men sen meddelade fröknarna att imorgon så lämnar vi en förälder åt gången!

Efter förskolan drog Ella o hennes mossa vidare till Lina o Fina Stina och där stannade vi till kvart över fyra!
När vi kom hem igen satt Ella o ritade med blyertspenna och papper i nästan 10 minuter utan sin mossas inblandning ... men sen hoppade hon över till stolen vid spisen (låter ju barnsäkert) för lite tillagning av middagen!


Lite allmänt:
En av Ellas böcker innehåller ordet Simhudsfötter ... det kan Ella säga. Okej, vet man inte om det så kanske man inte riktigt kan uttyda det men det är ändå himla bra tycker vi!
Däremot när Lina sa "Titta där jag pekar" fattade Ella ikke vad det betyder ...


Bilder finns på bilddagboken.
Filmer finns på you tube.Under denna tid som inlägget skrevs så var jag nog inne hos Ella fyra ggr och hade dessutom en liten "diskussion" med Adam ... men nu är iaf Ella tyst o det var säkert fem minuter sedan som jag var inne senast o gav henne napp o filt ... hold your tummar!

Ella o farfar!

Det var inte bara farfars Iphone som var populär idag, även själva farfar ... mer om detta o lite till finns på bilddagboken o på you tube!

LegoElla

Dagen i det största av drag ...

Snacka går ju!

Ja, idag har Ella snackat som en galning! Började redan när vällingen var slut och Ella gick igenom tavlor, vad som fanns på tavlorna och vad som visades på tv och så vidare ... trevligt trevligt att sitta o lyssna på!

På förskolan lyfte en fröken (Lillemor) upp Ella o gick iväg o tittade i olika rum. Ella skrek i säkert 3 sekunder sen var hon helt tyst o lyssnade när de gick runt! De andra föräldrarna hade testlämning idag men jag stannade kvar.

Efter förskolan tog vi vägen om gungorna o fördrev tiden där lite. Hemma igen o innan det var dags för mat hann Ella leka lite själv på eget förslag!

Efter sovningen fördrev vi tiden med att mysa och vika tvätt sen stack vi iväg för att hämta fassan på jobb och så vidare till Totta o Stiffe! Totta o Elin var hemma o Ella hängde på Totta direkt! (o kom ihåg att för ett drygt halvår sedan så var Totta klart lite läskig) Totta skulle 'Visa' och det var inga problem att hänga med Totta till övervåningen o kolla in Elins grejer! Elin fungerade bra med. Sen fick Ella låna badkaret och bada ... helt galet glad!

   

Glad Ella

Ja idag har det mesta varit bra. Två korta skrik i vagnen för hon vill "flytta vagnen". Ellas mossa fattar ingenting men pratar vidare om att flytta vagnen o ella tystnar o vi sjunger lite istället!

På förskolan då? Ellas mossa tycker att det står stilla. Det händer ingenting. Ellas mossa vill strukturera upp lite! O Ella då? Jag hon är nöjd när hon kan vara sidan om sin mossa o leka samtidigt och går det inte att kombinera då väljer hon oftast mossan. Idag var det fruktstund. Ella åt banan o smakade på ett äpple men äpplet var inte gott.

Men vi kör på som vanligt. Idag och imorgon är det 1,5 timme förskola och i nästa vecka ökas tiden. Vissa av barnen var lite mer gnälliga idag där men Ella var glad hela tiden! Efter förskolan gick vi till gungorna och Ella gick runt lite i snön och vi ritade hjärtan o munnar i snön!

Blev nästan 2 timmars sömn för Ella sen och hon var klurig att väcka (vilket märks nu på kvällen när hon inte somnar lika snabbt).

Ellas fassa kom hem när Ella  o hennes mossa skar upp till sallad fast Ella sa till sin fassa att mossan lagade sås, päror o gamla lingon! O så kom Ellas farmor också! Fassan skulle iväg på ngt rallyjippo så farmor kom o sällskapade!

Lite bilder idag men denna var nog bäst:

SmElla av?

Ytterligare en sju-uppstigning! Dock fick Ella bli väckt ... men det var ju en lång dag igår samt sen läggning så det var egentligen väntat.

Igår på förskolan blev alla päron sittandes på golvet direkt vid ingången. Idag när vi kom dit var många redan komna o satt då längst in vid ett bord ... ja, päronen alltså. Barnen lekte. O så kom vi o Ella såg inte att jag hade gått o satt mig men hon gick tyst omkring o kollade och jag hörde sen att hon ropade på mossan o jag (mossan) mitt nöt går fram o meddelar var jag sitter! Shut up! O så flyttade Ela sakta men säkert över de flesta saker från lekrummen till bordet!
Men det var inget gnäll eller så iaf.

När timmen var slut (som för övrigt återigen innehöll både 'hem' o 'sjunga') fortsatte vi till lilla lekplatsen för lite gungning o lek. O sen sov Ella i två timmar nästan!

Sen! Sen gnälldes hej vilt! Märkligt nog blir Ellas mossa mer o mer irriterad o orkar mindre o mindre vilket gör att Ella blir ännu mer gnälligare ... ja, det går rätt åt fel håll!

T.ex. så vet Ella att när hon ritar så ska kritan vara utanför munnen ... men till sist kan hon inte hålla sig o då plockar Ellas mossa bort krita o papper och Ella skriker. När Ella o hennes mossa tittar på bilder på datorn så vet Ella att hon ska låta bli knapparna för annars slutar bilderna ... o så petar hon ändå o så skriker hon.

Men då får Ella skrika och mossan får antingen andas väldigt långsamt eller bara skratta så där hjärtligt för att ändra inställning ...

Som tur är kom Ellas fassa hem o tog över resten av kvällen medans Ella mossa stack iväg till Kusin-Elin ett tag!


Tussiluran!

Fler bilder finns på Ellas bilddagbok!

Hem eller sjung!

Ja, det var väl de vanligaste kommenterarerna från Ella under den en timme långa förskolepåhälsningen! Annars gick det bra. Det var nog åtta eller nio barn med vars en tillhörande förälder.

Men dagen började tidigt för Ellas del. Redan kl 7 fick vi gå upp för att vara på förskolan 8.30, men det gick bra också. Efter förskolan gick vi till stora lekplatsen för att gunga o åka lite rutschkana. Där fanns redan två barn som lekte där o Ella är duktig med att påpeka 'Barnen'.

Ella mossa tänkte att Ella nog skulle sova länge idag så Ella fick lägga sig en halvtimme tidigare ... men Ella vaknade sen duktigt precis efter en timme!

På kvällen skulle Ella o hennes mossa lämna av Ellas fassa vid bion medans Ella med mossa fortsatte på kalas hos Ellas gamlamorfar! På väg till bion hämtade vi upp Ellas fassa kompis ... Då räckte inte "Lugnt" utan det blev till slut även napp o handhållning för att inte Ella skulle skrika av rädsla! Det kan vara lite klurigt att hålla handen samtidigt som man växlar när man kör!

Ella redo för förskolan:
(resten av bilderna för idag finns på bilddagboken)

Tommy o Ella?

Dagen började som vanligt men efter frukost kom Annika! Annika är fröken (vi har kollat med Annika att vi får kalla henne fröken) på Ellas förskola och kommer vara den som har mest kontakt med Ella, utav de tre fröknarna (de övriga fröknarna heter Lillemor o David).
Annika stannade en timme o Ella påpekade ett par ggr i början att det faktiskt var Lugnt!

Ella visade väl inte upp sin bästa sida, det blev istället väldigt mycket gnäll vid mossan. Men Ellas fassa var fortfarande hemma från jobb så han rädda det hela.

Vi fick några papper att läsa igenom också, tills imorgon då vi har vår första dag där. Endast en timme men 8.30! Galet tidigt! Sen när inskolningen är färdig kommer Ella att gå från 9-14 tis-tors!

Annars idag har vi varit ute på lekplatsen en stund men det var galet blåsigt så vi skyndade oss hem till fruktsalladen istället. Ella blev galen när hon skulle äta bananen innan hon fick druvor ... men det gick till slut.

Sen råkade nog Ellas mossa somna bland Ellas kuddar o gosedjur på golvet ... men Ella lekte vidare (kanske för att det är lite av en rutin nu för tiden?)

Bilder för idag har lagts upp på bilddagboken.

Finns även några nya filmer på hennes youtubesida.

Ella myser!

På eftermiddagarna vill gärna ella mysa i soffan för då får hon ha nappen o filten. Så hur mysigt den än låter så får man snällt komma på någon annan aktivitet ... fast det hjälper oftast inte för ella öppnar ändå munnen så mycket hon kan o säger UUUÄÄÄÄHHH o klämmer fram några tårar. Menmen, det brukar gå över snabbt!

Igår (lördags) stack Ellas mossa iväg på dop i Blixtorp medans Ella o hennes fassa stannade hemma. Ellas mossa hade lite taskig tajming på sin avresa så Ella blev lite ledsen. Men det gick så klart över o sen kom Ellas farmor, farfar o faster Anni och allt var frid o fröjd igen! Ella fick fyra nya tröjor o sen var Ella på promenad ner till änderna som inte fanns där så det blev fåglarna istället och matade dem.

Imorse när Ella vaknade så låg faster Anni o sov i soffan så det blev ett par Lugnt från Ella. Faster Anni var lite trött så hon orkade inte frukost men sen hängde hon med ut på lekplatsen (som var isande kall pga vinden) innan vi skjutsade ner henne till stan.

Idag har även Ellas mossa åkt iväg o handlat helt själv o Ella reagerade lugnt (inget gråt alltså)! Ett skönt steg i rätt riktning.

Bilder laddas upp på Ellas bilddagbok!


RSS 2.0