Fina Stina!

Idag har Ella träffat Gamlingarna, Molly, Totta (Ellas mossas moster), Nils-Lina-Stina (Stina är ju Ellas mossas senaste kusin, ~ 4 mån) och Ella kunde duktigt peka o säga vad samlingen hette!

Det blev en tur ut för att rasta Molly också och det tog väl en 15 minuter...varav 10 minuter spenderades med att meddela vem som hade vantar (Ella, hennes fassa och Totta!).

Hos Gamlingarna finns ju en trappa så den klättrades det i.

Kameran fick inte följa med till dagens happening men en liten outfitsbild kan vi bjuda på:


Klänning o strumpbyxor är present från Cornelia (Ellas fassas faster) med familj uppe i Halmstad!

BeställningsElla!

Ah, jag har ju glömt att berätta!

Igår frågade jag Ella om hon kunde krypa...och så gjorde hon det! Hon vet alltså vad det är och kan medvetet göra det! Jag tycker det är skitfräckt!

Det är ju lite halt på golvet så det är lite svårt att krypa så efter ett tag tröttnade hon och ställde sig upp o skulle backa ett tag istället...

Gagoogling Ella!

Ella o hennes fassa har idag varit i Bjuv o ätit middag hos 'Inga'. Inga är Ellas fassas farmor! Inga hade gjort köttbullar, sås och potatis och inlagd gurka...det dög åt både Ella o hennes fassa. Där fanns även en katt som i början klart var lite läskig men det gick över sen.

Ikväll har vi som vanligt bland annat tittat på bilder men även googlat! Googlat lite häst, hund, katt, giraff, elefant, lejon o sånt och då förevigade Ellas fassan detta:     

PresentElla!

Igår fick Ella paket med posten! En tunika, ett par stumpbyxor och ett kort...det var från hela tjocka släkten uppe i Halmstad!

Idag har Ella o hennes fassa fortsatt att bygga med legot...och så kollat lite på reklam förstås!


     

och sen när Ellas mossa kom hem hann Ella rita lite med sina nya kritor, innan det var dags för middag!
     
precis som med skeden så är det lite klurigt om det ska vara höger eller vänster hand som ska användas! O kan man inte få nog av dessa ritbilder så kan man kolla länkarna till höger och se filmer på Ella när hon ritar och pratar lite!

Ella visar reglerna!

I soffan vet Ella att man ska sitta ner och det visar hon genom att ställa sig upp och titta tufft på en och säga "sitta!".

Ella vet också att man ska låta väggkontakten vara...så vill hon då ha lite uppmärksamhet så går hon dit. Tittar man bort skriker hon lite så hon får tillbaka uppmärksamheten och så håller hon fram handen mot kontakten samtidigt som hon tittar tufft på en.

Egentligen vill Ellas mossa skratta sådär väldigt hjärtligt åt henne ... egentligen!

AttitydElla!


- Jag pratar bara med folk som gör bubblor med näsan!

Annars idag har Ella o hennes fassa byggt med lego:

     

o så verkade som att Ella har dansat lite framför tv:n!
     

Madame Ella?

Kanske inte första gången någonsin, men första gången på väldigt, väldigt länge! Ella har fått ha samma byxor på sig två dagar i rad! Mest för att byxorna är sketasnygga men också förstås för att dom inte ska slitas av tvättmaskinen...dom är ju ganska långa så hon ska ju ha dom länge! Ellas mossa tycker att byxorna blir änny snyggare till skjorta...Idag blev det en innedag då Ellas mossa inte orkade trotsa den regniga vinden...men vi tog oss iaf till och från bilen för att ta oss till Ellas morfar med familj!
Där blev ytterligare en första-gången-på-länge... när Ella skulle somna så orkade inte hennes mossa hålla på så länge att ligga i sängen sidan om Ella som i sin tur inte heller ville ligga still så då fick Ella somna i sin mossas famn medans mossan gungade runt i rummet och nynnade lite... fem minuter tog det, det är lite lång tid eftersom Ella nu väger så mkt mer än sist.

Moster Sofie är en stor favorit! Även moster Sofies rum är en favorit! Här torkandes sin katt Kalle...


Ellas "extramormor" Inger trollade fram en gammal favorit av Sofies:

Snälla Ella!

Idag har Ella varit och hälsat på hästarna! Lite klapp och sånt men mest reste vi upp koner. Sen var där en annan liten flicka som heter Maja och är två år. Maja ville gärna hälsa på Ella men det ville inte Ella...Ella ville hänga fast på sin mossa! Maja o andra sidan kunde lika gärna hänga lite på Ellas fassa då!

Sen red Ella lite själv o lite med Maja...fast Ella levde farligt och red utan hjälm.

I eftermiddags var vi sen och lämnade fassan vid tåget som skulle sova borta inatt...så Ella o hennes mossa har fått roa sig själva här hemma hela kvällen. O det gick...fast Ella har inte somnat än så vi vet inte hur det slutar än! Iaf så fick Ella två sorters gröt...först mannagrynsgröt som mossan brände fint och sen gjorde vi den snabbe varianten istället! O så har pratat lite i telefon, duschat, byggt med lego, tittat på bilder och lite sånt.

Idag var det premiär på Ellas nya byxor:

Ja, nu har ju Ella inte storlek 92 än...men tänk så snygg när hon har! O så kanske Ellas päron ska skaffa sig vars ett matchande par?!

Fler bilder från Ellas hästdag finns ju på hennes bilddagbok!

TarantElla!

Ella o hennes fassa hann bara vara själva i dryga fyra timmar innan Ellas mossa kom hem! O eftersom regnet föll och blåsten var tosig så höll vi oss inne o lekte o lekte! O så åt vi förstås!

En sak som Ellas mossa tänkte på idag. När Ella lekte med dockan Julia idag så pillade hon på Julias lugg o då sa Ellas mossa: Ja, Julia har lugg också.
O då visste liksom Ella att det var "lugg" som var nytt och så upprepade hon det ordet. Det är lite fräckt!

Vi har läst bok om Mini-hopp, gömt bollen under tröjan, byggt höga torn, tittat på Tintin o försökt vila (vilket alltid går så mycket bättre om Ella får sitta/ligga hos sin fassa!)...

O lite bilder till det?


Ella står i grytan o tittar på reklam...

    
Mossan skrev Ella med legobitar och fassan fotade...då tyckte Ella att fokus nog skulle ligga lite mer på henne (därav den högra bilden)


så det blev en kompromiss...

Din Ella?


Det ligger lite telefonkataloger i trappuppgången, det är klart vi tar hem o läser en!
Innan ovan lässtund var Ella på öppna förskolan, där klättrade hon upp i fönstret tillsammans med Malte och sen lekte hon och bytte klossar med Felicia!

Igår som en vanlig onsdag:

Fast det är väldigt ovanligt att Ella är utanför pottan när hon är utan blöja och också väldigt ovanligt att det ligger leksaker i pottan... Men Ellas mossa förstår att det kan verka som vi är en såndär perfekt familj så vi måste visa att vi är helt vanliga!

Fassan - den lille entreprenören?

Idag har Ella o fassan byggt med nya legot. Eller ja Ellas fassa byggde och repeterade: Vänta, vänta... så att Ella skulle vänta med att rasera! Sen verkade även som att Ella har tittat lite på tv... kanske Ellas fassas Tintinfilmer?

Ella har sina favoriter på tv (för ljudets skull brukar Mtv var igång) och när hon hör dom (kan vara vissa låtar eller reklam) och då släpps koncentrationen för det hon för tillfället håller på med och så rusar hon till tv:n. När det sen är slut återgår hon till det hon lämnade.

En annan kul anekdot...Ella hänger ibland med sin päron där någon av dom går på toaletten. (Annan info som kan vara intressant här är att det pussas fortfarande väldigt mycket till allt möjligt...say no more?) För utomstående kanske följande kommer som en chock men vi har iaf oftast kläder på oss här hemma så när vi då sitter på dass så syns rumpan (intresting!) och kanske är det för att den inte syns så mycket för den ska det pekas på o sägas rumpa! Jaa, det är rumpan. Sen kommer nästa: Puss! Eh ja, du kan göra en slängpuss!
Det känns tillräckligt dumt när Hello Kitty är på strumpan och hon ska pussa ens fötter...

Sfinxen!

Favoritlåten?
 
Favoritreklamen?

Bra är den i alla fall!

Nimis!

O Nimis igen!

Ella kan allt?

Ella är förkyld så det blev en lugn dag för Ella! Fast när hennes mossa slutat jobba åkte familjen in till Väla för att shoppa lite nödvändigheter (mer eller mindre!) och hon hälsade, tackade o sa hejdå till varje kassapersonal...så redig den tjejen!

O Ellas bajs då?!
Jo tack, den lösare perioden är nu utbytt till kanintollevarianten, fast den lite större modellen!

O Ellas bilder då?!
Jaa, vi kom på det vid sängdags att det inte hade blivit några idag så då fixade vi till oss:O vilka kroppsdelar kan Ella då?
Ja, det är en hel del...huvud, öga, näsa, öra, mun, hals, nacke, arm, hand, tumme, pekfinker, mage, navel, rumpa, ben, fot och tå!

O vad testas lite försiktigt på Ella då?
Ja, räkna till exempel...ett, två, tre, fyr, fem! Hon låter rolig men funktionen är väl inte helt hundra än...
Ja, sen har vi ju alfabetet men det är ju gammalt så vi kör även lite färger! O det är väl som räkningen...

O vilka sånger gestikuleras det till?
Ella fixar Imse Vimse Spindel, Kulenatt, I Ett Hus vid Skogens slut, Krokodilsången!

O vad tycker Ella om att hennes mossa skryter såhär på internettet?
Ella har nog inte blivit tillfrågad...

Med resande Ella!

I lördags efter lunch stack vi iväg till gamla Halmstad och hälsade på hos Cornelia (Ellas fassas moster) och hennes Pigge, Oliver o Wilma! Ella visade sig från sin bästa sida genom att korta stunder släppa taget om sin mossa...

Massa trevligt sällskap o god mat...sen däckade Ella i lånad resesäng! Utan minsta gny somnade hon medans det var holabaloo utanför med poker och "sånt"... lite senare på kvällen fick Ella sällskap av sin fassa medans mossan offrade sig o sov i annat rum!

Idag, söndag, packade vi förhoppningsvis ihop alla våra grejer OCH lite nytt och stack hem igen! Först lite mat o lite lite lek sen lite vila och efter någon timme tyckte Ellas päron att det var färdigsovit och försökte lite försiktigt väcka Ella ... men det gick inte alls så farmor o farfar hann komma innan Ella vaknade! Men sen hade hon leksällskap hela eftermiddagen! Farmor o farfar fick till o med middag!

Ella har idag pratat i telefon med mormor men eftersom Ella tjatar mycket om Hanna så fick det även bli ett samtal med henne... men eftersom det ibland kan bli lite väl mycket snack från Ella (o mindre handling) så blev Ellas del i samtalet väldigt lite.

Bilder har vi också tagit, både igår och idag och dom bilderna finns förstås på Ellas bildsida

Le Ella!


Ville ni nåt?


Åååh! Är ni också här!

Igår på öppna förskolan fick Ella kommentar om att hon var duktig med att prata OCH så kom en mamma ihåg att Ella minsann har varit tidig med mycket för den där mamman kom ihåg att Ellas mossa fick väldigt tidigt börja springa runt med Ella!

Idag har det varit ankbesök...bevis finns på bilddagboken!

RituElla!

Får Ella frågan om var farmor o farfar bor så svarar Ella: Bjuv!

PimpinElla!

Idag har Ella hjälpt sin fassa att skala potatis o rullat köttbullar...o sen har vi ätit!         

Måndag med mossan!

Idag bytte Ellas päron plats! Mossan var hemma hos Ella medans fassan jobbade...

Så Ella o hennes mossa packade ihop sig efter frukost o stack iväg till hela familjen Morfar! Så där hängde vi hela dagen...Ella sov ute i vagnen i dryga två timmar! O så åt vi middag, banan och macka... Lekte med moster Sofies saker, läste böcker och tittade på djuren!

Bilder från denna dag finns på Ellas bilddagbok ju!

Instä(/E)lla!

Ella har varit hos sin farmor o farfar, ni vet, dom i Bjuv (som Ella kan säga!). Ella "övningssov" där lördag till söndag, övade inför slutet av november när hon ska sova där i TVÅ nätter. Farmor o farfar kom o hämtade Ella på lördagen. Med var också Oma (Ellas fassas mormor) som det fokuserades mycket på. O så åkte de allihoppan ner till faster Anni i Lund. Ella pratar mycket om Anni. Väldigt ofta när vi går utanför lägenheten så pekar Ella mot trappan och säger Anni. Ja, sen vet jag inte så mycket mer men Ella hämtades upp i eftermiddags (efter att hennes päron hade blivit matade med kalops förstås!). Så blev det någon timme borta vid stora lekplatsen. (bilder finns på bilddagboken) Men igår, innan Ella blev upphämtad så fick hon på sig ett par underbyxor som skulle hålla tröjan nere när hon hade sina hängslebyxor: [kommer bild här så snart bildgrejsen vill funka]


materiElla!Idag slutade Ellas mossa tidigt och kom hem medans Ella o hennes fassa var på lekplatsen...men mossan hann inte ut innan de andra kom tillbaka.
Hela familjen skulle iväg o uppdatera Ellas garderob...men så kom vi på att vi har ju en massa kläder fortfarande kvar på vinden! Så upp o hämtade lådan och där fanns massor, bland annat det på bilden. En väst med KITTY!
Men vi stack iväg en runda ändå. Ella o hennes mossa tog en liten snabblunch på Ikea...innan vi fortsatte in på Väla en runda. Sen inom Burger King innan vi åkte hem.
När vi var hemma ville Ella stanna kvar i bilen, antagligen för att hon fick ha nappen och visste att hon skulle behöva lämna ifrån sig den om hon skulle lämna bilen...men det skriks säkert i fem sekunder innan hon tänker på annat så det går rätt bra ändå.

Tidigt sänggående eftersom det inte blev någon eftermiddagssömn. Innan läggning satt Ella helt still o kollade MTV och Pink - So What...där det i slutet låter ngt med Badiba o så säger Ella likadant.

VisuElla!

Idag har Ella visualiserat sitt bajs...sex gånger!! Plus en till gång egentligen fast det var mer som en väldigt kraftig fis.

På grund av ovan happening idag så valde Ellas fassa att stanna hemma från öppna förskolan så det blev lekplatsen istället för Ellas del. Där var de igår också förresten och då gungade Ella HELA tiden...    


Kraftkä(/E)lla!

Igår slutade Ellas mossa tidigt så Ella o hennes fassa kunde komma o hämta upp mossan för att ta sig vidare till Ellas morfar hela den familjen!

Så det blev nästan hela eftermiddagen utomhus bland alla djuren. När vi sen kom in så blev det bort till bokhyllan och sen upp i moster Sofies rum där det fanns en JÄTTESTOR och JÄTTEMJUK mjukishund som Ella nästan verkade somna i! O varje gång hon kramade den så sa hon i väldigt hög ton Myyk (mjuk)...

Efter djur och fika var det dags o åka hem igen....sjungandes i bilen för att hålla Ella vaken!

Idag var en vanlig dag...


Med massa bildtittande på datorn...när det inte var reklam förstås, för då är ju den klart mer intressant!Mitt i duschen ringde Ellas mormor så då pratade Ella lite med henne...eller mest pratade Ella när hon inte hade luren då rabblade hon mormor, hanna o lisa! O Lisa var också hemma o fick pratat lite.

En väldigt vanlig fråga som Ella får: Vad har du gjort idag?
O Ella svarar väldigt engagerat: Midda!
Varje gång!

Kvällsnotis...

Strax efter åtta la sig Ella ikväll. Femtio minuter senare så är det applåder på tv:n...strax efter klappas det i händer inne på Ellas rum!


NutElla!

(tipstack till anna)


Ella har provat sina termobyxor idag, o de funkade finfint på lekplatsen! Sen kom dom hem o Ella halkade på golvet o slog hakan o bet sig nog samtidigt för det kom BLOOOOOD! Sen somnade Ella...

    


Ella gillar ju att sitta i knäet o titta på bilder på datorn. Idag satt Ellas fassa vid datorn...så tog Ella fassans hand så att fassan flyttade sig, sen hämtade Ella sin mossa o sa Titta titta! O då skrattade vi så hjärtligt, så hjärligt!

Hello Ella!

Tidigare i veckan fick Ella paket! Det var faster Anni som skickade ett par HelloKittystrumpor...med hjärtan som halkskydd! Ellas päron fick tablettaskar...för godisgrisar!

Idag har det varit värsta regnstormen men vi trotsade det lite o sprang bort till bilen...lämnade fassan...åkte till affären...sprang in i affären (via kundvagnshämntningen)...sprang ut i regenet...hämtade fassan...o sprang hem igen (från bilen)! Sen höll vi oss hemma.

Ella fick testa lite nytt schema (fast Ellas fassa kommer nog gå tillbaka till det gamla vanliga imorgon) och höll Ella vaken hela fm tills hon hade ätit lunch (eller som Ella säger Ounsch). Sen sov hon i dryga två timmar! O sen äntligen...efter middagen (Ella åt kokta morötter bara iofs) så kom solen fram och vi kunde äntligen ta oss till lekplatsen o kyla händerna...


Dubbel(la)

Vi har ju glömt att berätta. Tidigare i denna veckan så var Ella o hennes fassa på lekplatsen och där ser Ella ibland en katt. Denna dagen så Ella ingen katt. Väl hemma igen så sa Ella "Mjau Borta"...och när hon sa Borta visade hon likadant med händerna! Fräckt va! Två ord liksom!

Annars härmar Ella väldans mycket och hon kan väldigt många ord..många ord som hennes päron inte vet vad är...då är det bara att säga Jaa och se lite gladare ut!

Idag har Ellas farmor o farfar varit på besökt! Sen gick de alla tre på o lekte på lekplatsen och att vinka hejdå till sina päron...inga problem! Att sen vinka hejdå till farmor o farfar när dom skulle gå...UUUÄÄÄÄHHHHHH!

O så passade vi på att ladda ner lite bilder från farmor kamera:


från idag...


Nedan kort från 19 sept när det var ganska så kallt ute men Ellas päron glömde ta med lite varmare kläder till farmor o farfar men som tur var hade dom lite i sitt förråd!
  

     

19 dagar tidigare (31 aug) var det så mycket varmare hos farmor o farfar
  


bootylicious...


Surt sa Ella om citronen!

För en vecka sedan fyllde Ellas fassa år och det firades på restaurang med Ellas päron, faster, farmor o farfar, Ellas fassas farmor samt Ellas fassas mormor!
Här kommer bilderna från det firandet...


Födelsedagsfassan!


Farmor, Ella o fassan...


Ella o fassan...


Ella tittar på förrätten!


Farmor o Ella...


Mossan o Ella...


...o ändå ska Ella fortsätta att smaka o smaka...

RSS 2.0