Valborg? Nope, torsdag!

Japp, torsdag är ju dagen med Lina o Stina (o kaninen Krumelur)! Dagen till ära satte mossan på sig två hårspänne men kära nån, det är klart att Ella också ska ha klämma om hon vill ha det! Två stycken till o med blev det ... först en som ramlade av o sen en till!

Kaninen Krumelur klappas fint på. Både på ryggen, örat och lite väldigt nära ögat ... o så en liten klapp på nosen. Mossan håller på att skita på sig ... Ella har ju ingen aning om hur livsfarligt det är med djur!! Det är skönt att Ella iaf har en inbyggd rädsla för spindlar och myror ... för mossan visar aldrig sin rädsa, mossan rent av skrattar åt alla rädslor?

Hela dagen spenderades i trädgården med matande av fina blad till Krumelur, gungande, tvättning, lek och allmänt lyssnande på Lina. Bland annat sa Lina "fettet dallrar" i en lång utläggning men just "fettet dallrar" fastnade hos Ella och det som fastnar ska ju upprepas! Det låter roligt.

Middag och sovning ute i solen också. Medans båda barnen sov så åt mossan o lina middag ... win-win situation!

Framåt eftermiddagen blev mossan stressad så vi packade snabbt ihop o stack till Maxi. Handlade inför finbesöket till helgen och stack hem. Ella tryckte i sig ett päron på balkongen och vi packade om väskan på nytt för att sticka till en grillkväll i bjuv! Fast först inom kajsa ... som en liten övning inför morgondagens övernattning.

Kajsa bjöd på lekplats! Roligast var det nog för Ellas päron som lekte på den nya fina lekplatsen! Men det är glada miner när vi pratar om Kajsa även utan lekplats så det ska bli spännande! O så har ju Ella en alldeles ny, fin och röd resesäng som vi ska ha med oss.

O så Bjuv! Hela familjen + farmor, farfar o Inga! Vi kommer dit vid 17.30 o Ella borde vara hungrig. Det är hon säkert men det är inget som märks ... Ella leker på medans päronen leker att dom är på restaurang o väntar på mat! Ella knör sen i sig korv o ugnsbakade grönsaker ... Mumsigt! O så lek och bad på det. Fast sen kom en idiotisk mc-förare och gasade på galet mycket. Det är nog bland det hemskaste Ella vet och hon kan inte snabbt nog komma upp i någons famn.

Hem igen, välling och tandborstning och skutt ner i sängen!

Bilder o film finns ...

Ella bella bus - tussiluran - kebabnisse

Det känns trögt att skriva här. Vill gärna men känns som att jag glömmer det som händer på dagen (och som jag försöker att komma ihåg att berätta), så istället blir det bara en upprabbling av vad som har gjorts.
Det hade varit roligt med ett minne så att det istället står massa roliga saker som Ella har sagt o gjort ...

Idag till exempel, vad har Ella sagt idag? Jaa? En massa prat om Bosse (granne till Ellas farmor o farfar) ... och så förstås GALET mycket prat om bilar. Bilar som kör förbi, bilar som står parkerade, färger på bilar, modeller på bilar, vilka Ella vill köpa, vilka bilar som mossan ska köpa, vilka bilar Ella vill åka i!

Veckans förskolelämning har gått mindre bra. Ledsen Ella, dåligt mottagning från personalens sida men en mossa som stänger dörren o låtsas att allt blir bra. Känns i magen. Speciellt när det är ledsamt även när Ella plockas upp. Ella blir förstås glad men det är med gråten i halsen ... men det verkar egentligen inte vara så jättefarligt för så fort vi kommer utanför dörren är Ella sitt glada vanliga jag. O när vi inte är på förskolan (på väg in) så kan vi prata glatt om förskolan, fröknarna och barnen!

Idag blev det en lång dag på förskolan för Ella för mossan skulle på möte med arbetsförmedlingen så fassan skulle hämta upp Ella vid halv fyra. Men det blev att både mossan o fassan kom o hämtade och lyckan var nog total hos Ella! Vi kom ihåg att fråga om Ella drack mjölk på förskolan och det gjorde hon (helt tvärtemot mot vad hon gör hemma)!

Efter förskolan blev det en runda till Väla. Mycket att titta på, speciellt de fina nycklarna och vattnet ... men också mindre roliga grejer som gör att Ella blir arg och ledsen och skriker lite. Sätter sig på golvet, gör jätteledsen mun genom att gapa! Mitt upp i allt ska det kramas också. Och bokstäver ALL OVER THE PLACE ...

Bokstäver ser Ella nästan överallt ... imorse tuggade hon fram (ikke med vilje) ett A och ett I/J ...

Böcker är förstås roligt. Speciellt Häxkalaset med Laban och Labolina samt Emma tvärtemot ... Ella rabblar själv små stycken ur båda böckerna.

O så balkongen. Vädret gör ju att balkongdörren nästan alltid är öppen och därmed är Ella där nästan alltid!

Så, nu fick jag skrivit lite iaf ...


Ella tycker gubben (till vänster) var mer än lovligt läskig ...

Trerätters!

11:00 Lax, potatis o sås

14:00 Falukorv i ugn med potatismos, gurka o tomat

17:00 Kyckling, ungsbakad potatis, tomat o fetaost

And sleep!

Ella rödstjärt ...

Ja, fy fasiken stackars Ella!

Idag var vi ute på en cykeltur o mossan tog en liten väska med sig med bara en extra blöja. Tog bland annat en runda in på biblioteket och Ella tyckte detta var ett fantastiskt ställe! Kanske har Ella samma bajsinstinkt som sin mossa för Ella bajsade nästan direkt ...
Tyvärr finns inget skötbord på bibblan bara en väldigt väldigt liten toalett ... Ella fick sitta på dass när hon blev torkad, vilket inte var så lyckat för det blev ju inte direkt helt rent. Anyway, tänkte att vi snart skulle va hemma o kunde ta en rejälare tvättning (okej, kom på nu att man faktiskt kunde satt henne i vasken, men nu är det försent ändå).

Jaja, ut igen till böckerna o så skiter hon igen! Nu var ju blöjorna slut så vi tog cykeln hem. Direkt av för bytning.

AJ AJ AJ! Ella blev galet ledsen när jag skulle torka och hon var riktigt röd i rumpan. Stackars stackars Ella men det finns inte så många alternativ till att bli ren ... så vi kämpade på lite o hon blev ren till slut.

Sen var allt bra igen o fassan kom hem och strax efter kom farmor o Anni också! Farmor o Anni passade Ella medans Ellas päron stack o handlade.

Duschning sen var inte så lyckat heller då hon hon nu sitter i en liten balja o plaskar. Men hon ville inte sitta på rumpan så hon satt på huk hela tiden ... och inte nog med det, hon skiter EN GÅNG till sen igen! Samma ledsna Ella ... hoppas salvan hinner verka jättejättemycket under natten iaf!

Både bilder o film finns på sina respektive sidor!


Amen ge dig!

Idag hos Stina o Lina kommenterade jag någon med "Amen ge dig" med en tjusig nedlåtande ton ... den fastnade hos Ella som nu kör den. Ska försöka spela in den, låter så himla härligt!

Annars har vi idag, som sagts, varit hos Stina o Lina och precis utanför deras gård asfalteras vägen ... o gissa om det var intressanta forden som gjorde det?! Galet intressant! När vi stod o glodde berättade Ella att dom gjorde både kebab o pizza där på det ena fordonet!

Till middag blev det potatis, kyckling o paprika ... fyra portioner senare börjar Ella visa mättnadskänsla!

Hos Lina o Stina matades kaninen med maskrosblad. I tjugo minuter pågick denna aktivitet som mossan slumrade sig bort på filten ... Underbar dag ute.

O kanske dagens hetaste: när vi var hemma så ratade Ella en tvättstugetur med MOSSAN för en bokstund med FASSAN!


Hoola hoop Ella

Förskolan idag. När mossan hämtar Ella måste man först gå in i kapprummet o hämta nyckeln till vagnrummet, sen hämta vagnen o SEN går mossan in o hämtar vagnen ... men idag, idag mötte mossan Ella o Lillemor i dörren på väg ut. Det blev lite av tremanschock men mossan hängde på dit Lillemor o Ella skulle (hämta frukt på andra avdelningen). Festligt värre!

Sen skulle vi gå en runda till lekplatsen men det blev stopp innan vi ens kommit halvvägs ... dags att hälsa på GBclownen, lukta på blommorna (Ella om lukta på blommorna, Ella oooligt lukta på blommorna) och bajsa lite! Med bajs i blöjan tycker mossan det verkar läskigt att sitta i vagnen så mossan bär Ella hem ... mossan har inte direkt mycket muskler. Men med ren rumpa så stack vi sen med cykel till Kajsa! Fast först skulle vi inom affären o fixa lite grejer. Men vi träffade på Kajsa utanför affären så Ella gick med Kajsa hem medans mossan fixade i affären. Nemas problemas att hänga med Kajsa!

Middag o lite lek hos Kajsa innan ny cykeltur hem med nattningsrutiner.

                     


         

Halv flem?

Lite bilder från idag ... HÄR!

Ella har kommit in på kommunal förskola så där kommer hon börja den 15/8. Det känns bra. Vi (Ellas päron) är inte riktigt nöjda med nuvarande ... trots att personalen nästan alltid sitter ner, något uttråkade!

Anyway. Efter förskolan tog vi vägen inom lilla lekplatsen som i princip var full med folk. Nej. Tre barn o två föräldrar så både Ella o hennes mossa hade lite social övning ... som för övrigt gick mycket bra! Ella gungade, åkte rutschkana, grävde lite och tittade på den stora killen som hoppade från gungan!
Ella blev kallad "han" av två stycken. Ellas fassa skulle ha jublat, sicken lyckodag!

Sen hem o åt lite russin. Ella alltså, för mossan fotade. Även två bajsomgångar, en sovomgång (mossan) och en balkongomgång ... fassan hade sociala aktiviteter med en kamrat så Ella o mossan hade hela kvällen för sig själva! På balkongen kom Ella igång med bilsnacket o efter ett par minuter hämtade mossan kameran. Filmer håller på att laddas upp ...

Dusch, välling och lite youtube innan det var dags för "GARDIN!". Gardin = dags att dra för dem så att Ella kan lägga sig ... det är nog bara en (1) gång som detta har utropats ledsamt! Endast en (1) napputslängning ...


Lite konstigt är det allt ... att vi inte har ätit upp Ella alltså!

Ente najj!Ella har sovit hos farmor o farfar medans hennes päron var på tur till Malmö.
Nemas problemas!

Efter dryga 24 timmar från Ella så tyckte både mossan o fassan att hon hade blivit lite större ... jomen så är det nog!

Ella - dokumentären!

Nu ligger det snart 7 nya filmer uppe på Ellas youtubesida.

Tussiluran sånt bröd!

Ellas mossa kallar ibland Ella för Tussiluran vilket gör att Ella ibland kallar sig själv för Tussiluran. Ella äter Lingongrova till frukost ... nästan alltid. För ett tag sen köpte dock hennes mossa ett annat bröd som Ella också ville prova. Det var jättegott! Så nu på morgnarna finns det antingen "vanligt" bröd eller "sånt" bröd ... Ella vill helst ha "sånt" bröd så för att förtydliga meddelar Ella "Ella ha sånt bröd Tussiluran ha sånt bröd"! O så prickigkorv på det.

Häromdagen satt Ella i fassans knä framför datorn och tittade på rallybilar ... o när det hade gjorts ett par ggr gick fassan över till en ny aktivitet. Fassan sa en bokstav o så leta Ella upp den på tangentbordet. Det är rätt sött att se när hon nästan ligger ner i tangentbordet o letar o letar ... hon hittade till o med Z o den visste vi inte ens att hon kunde!

Idag hos fina-Stina fanns det stora fina bokstäver på väggen där det stod HEMMA o Ella kunde H men E vill hon gärna ha till L (som i eLLA)! O så var varje bokstav målad i en fin färg ... galet tjusigt!

När dagen hos fina-Stina var slut stack vi hem o förberedde middag till oss o Kajsa. Fassan skulle på jobbsportstävling ... så vi tog hem Kajsa istället. Det blev vädigt kramigt med Kajsa o Kajsa skulle vara med o fixa! Så vi bestämde raskt att den 1 maj skulle nog Ella kunna sova över hos Kajsa!

Innan idag har vi även informerat Ella om att idag är det torsdag, imorgon är det fredag och SEN är det lördag och då ska Ella sova hos farmor o farfar! Ella vill gärna ha med mossan o fassan men vi ska ju galet nog sova i Malmö ...

Bilder från idag ... finns på bilddagboken!

Ella inte mätt!

Ja, det är en himla massa som händer hela dagarna med Ella. I helgen har hon meddelat, under måltid, "inte mätt". Det är då en blandning av 'mätt' som betyder att man slipper äta mer och 'inte' ett numera vanligt uttryck för NEJ! I detta sammanhang och med den ihopsättning blir det helt knas ... men Ella fattade kanske själv det omöjliga o ändrade sig till Mätt!

Ella kan ändra sig! Till exempel när hon sitter o leker o pratar för sig själv kan man höra henne sig ett ord sen lägga till ett annat ord ihop med "menar jag".

Under vår långa långa promenad ner till havet häromdagen fick Ella till slut syn på havet! Ella är galen i havet! Dock skymdes efter ett tag havet av några buskar och Ella blev helt galen ... efter det utbrottet följde en hel del 'INTE'!

Intresset för Toyotan, Nissan och Golfen är fortfarande stort! Vilket är bra för när Ella kanske inte är på sitt bästa humör kan man oftast locka fram det lite bättre humöret med att fråga hur det ligger till med bilarna!

Ett nytt intresse kan man säga har skapats, antagligen från ovan info ... väldigt många bilar hänvisas till med frågan 'heter den'. Parkerade bilar är dessutom intressanta pga sina registreringsskyltar som ju både har bokstäver och siffror.

Ella gillar ju rabblingar av information av de flesta slag. Ella rabblar också mycket själv. Till exempel igår i duschen hör man Ella säga 'fler' och så rabblar fassan lite bilmodeller och Ella själv inflikar med både Audi och Saab ... när man sen inte kommer på mer uppmuntrar Ella en med 'mer mer' och tittar frågande på en!

Efter duschen idag hade Ella tjusiga lockar ... dom försökte vi föreviga här nedan (för övrigt dagens enda bilder), och vill man har mer så ska det laddas upp en film från rallybildstittandet!Ella säger god morgon till dej!

Ella hämtades upp ur sängen vid halv åtta. Morgonrutin (ingen välling) med blöjbyte direkt (då hon får mysa med napp o filt eftersom vi hoppar över mjukstarten i soffan). Mormor låg på madrassen och sov vidare. Sen var det frukostdags o Ella kränger en hel Lingongrova med prickigkorv på. Till detta en yoghurt och lite vatten. När det är korv som pålägg vill hon att jag ska sjunga "körv körv körv, mera körv o körv det kommer det att bli".

Mormor är lite segare i starten än Ella o mossan så hon fick stanna hemma medans vi gick till förskolan. Några enstaka tårar vi lämningen men det kan vi skylla på att inga fröknar syntes när man kom in dom hade satt sig inne i lekrummet ... så tårarna försvann nog fort!

Medans Ella var på förskolan lämnade mossan mormor vid tåget ... efter en bagelslunch!
Det var lite ledsamt bland flera barn när det var dags för upphämtning. Under förskoledagen vet Ella att innan mossan kommer igen och hämtar ska Ella Äta Frukt, Leka, Äta Middag, Sova och Leka lite till ... SEN kommer mossan. Det upprepar hon lite för sig själv under dagen.
Vid middagsbordet på förskolan hade hon inte ätit så mycket trots upprepning till sig själv "middag gott".

På väg från förskolan till lekplatsen fick Ella en banan och lite dricka. På lekplatsen var det många barn så det var lite roligt. Medans Ella sitter o gräver så hör hon de andra barnen prata och härmar vad dom säger. Så tittar hon upp på mossan ibland o vill höra ordet igen ... så hon kan upprepa tills det blir rätt och Ella blir belåten!

När Ella hade bajsat färdigt (fortf på lekplatsen) skulle vi gå hem o byta blöja. (Just det Ella har börjat få sitta på pottan på förskolan) Men precis utanför lekplatsen står tre fina cyklar! Ella pekar på däcket och säger Däck och tar sen tag i ett handtag och säger Handtag. Jaa, det stämde ju ... sen kollade vi även reflexer, sadel, flagga och pakethållare. Jobbigt att behöva gå hem för blöjbyte vid ett sånt här tillfälle ... men det funkar med lite bus!

Hemma blir det ren blöja (himlans tjat om blöja) och russin medans mossan börjar med maten. Ella vill förstås gärna smaka både fetaost (som hon älskar) och creme fraiche (som nog mest ser god ut). Citronsaften ångrar hon sig med innan den har kommit på skeden.
Mitt i förberedningen ringer Fina-Stina (you know, mossans snart ettåriga kusin). Eller ja det är väl mer Lina, Stinas mamma, som ringer ...

Stinas päron ska gå på en virtuell (??) konsert med U2 på kulturhuset OM vi kan passa Stina! OM VI KAN! Klart!

Stina lämnas av och leker tjusigt i 50 min medans vi andra äter middag! Sen märker nog minsann Stina vad som är på gång. Varnar först ett par gånger innan det kör igång på riktigt ... Ella känner sympati! (Innan dess har Ella varit lugn, förberedde henne lite med att vi ska Passa Stina Minsann!) Ingen hejd på skriket så mossan packar lite snabbt ihop Stina o lånar Ellas vagn. Stina tystnar och vi går sakta sakta runt kvarteret medans Stina sitter nöjd!

Vågar knappt gå hem men chansar. Helt tyst håller sig mossan ... OCH Stina. Kommer hem, tar av oss och allt är lugnt ... DÅ kommer Stinas päron tillbaka och räddar Stina!

Alla inblandade i denna barnvaktskväll var nog att lite förvånade att det faktiskt gick såpass bra ändå. Bara fem minuters skrik och det löste vi ju smidigt.


PJUH! Mycket snack nu ... bilder finns på bilddagboken.


Bil-d

Nedanför vår lägenhet står bland annat en lila Renault, en blå Nissan, en grå Toyota och en röd Golf ... de tre sista har ella stenkoll på för dom kan hon se från balkongdörren! O det är ett evigt springande fram och tillbaka till balkongdörren för att uppdatera sig om bilstatusen. O ett rabblande förstås om vilka som är där och vilka som har kört iväg.
Den lila Renaulten ser Ella bara om vi lyfter upp henne i fönstret ... men den checkas vid varje fönstertitt!

I lördags kom Ellas mormor och hon är här fortfarande. Mormor var med o hämtade Ella på förskolan idag och sen åt vi lunch på Linnea följt av en lekplatsrunda.

Annars kommer det in mer o mer Inte! Ellas päron försöker sluta ställa dumma frågor för att slippa svar från Ella ... men ibland slinker det igenom en fråga ändå, fast Ella bryr sig inte om det är en fråga eller ej för hon säger Inte ändå när hon vill.

Sen ligger det två påskägg sidan om micron som båda är till Ella ... fast det vet inte Ella förstås!

Ella har ratat sin första tandkräm. En colgate med stjärnor i ... den verkar vara för stark för hon vill att vi blåser i hennes mun när vi använder den.

På lämningen idag på förskolan (Ella var ju hemma hela förra veckan) gick det bra men lite ledsen när hon upptäckte att fröken Lillemor hade semester ...

I bilen, vagnen eller när annan tid hon är vaken och utomhus så hittas bokstäver, siffor och färger som ska rabblas och sägas om o om igen!


I övrigt har uppdateringen varit kass här inne men oftast uppdateras Ellas bilddagbok, även idag ...


Samma samma!

Fassan har varit hemma idag med! Det är nog bland det bästa ella vet, när vi är allihopa hemma tillsammans!

Ella har varit på lekplatsen, ätit fruktsallad på balkongen och lekt med fassan förstås! Sen blev det ett kort spontanbesök av Kajsa, precis innan det var dags för middag.

Bilder finns på bilddagboken.

Ella skämtar oss aprillo?

Ella var som galet bra idag! Helt igång ... tänk om hon vet om att det är 1 april och däckar igen imorrn? Neee.

Idag däckade Ellas fassa. Så hela familjen var hemma idag. Ella har städat balkongen medans mossan tvättade fönster. (se You Tube). Sen skulle vi gå ut o titta på traktorn men den var borta innan vi kom ner så då gick vi till lekplatsen igen. Sa till Ella att hon kunde ha jacka o tunn mössa men Ente Nej, Overall!

Sen satt ella ute på balkongen i stolen när det var banandags. Vi har tjusig utsikt över en parkeringsplats och Ella är väldigt sugen på den lilla lila Renault. Och om inte det går räcker det med "Ella ha nått"! Eller kanske "sjunga nått" eller varför inte "rita nått".

Lite bilder finns på bilddagboken!


RSS 2.0