Nu sover hon ... men innan!

Vi har varit på lekplatsen. Ella hade bland annat sandaler och strumpor på sig. Ella gillar inte att få grus i skorna så jag tänkte att det märks knappt med grus om man har på strumpor ... tänkte jag!

Men nästan meddetsamma som vi kommer i sandlådan säger Ella:
- Barfota.
Jag svarar lite käckt med:
- Men det gör inget med sanden för vi kan bara borsta bort den!
Ella tycker dock:
- Men vi kan ta av strumporna jallafall!

... o så fick Ella gå barfota!


Stina o Ella igår ...

Singing beauty

Ja Ella har börjat sjunga lite men det flesta sångerna har för långa texter för att hon ska orka igenom hela men ikväll kom en hel!

Originalsången är en del av inledningen till ett barnprogram, en del som vi har sjungt mycket ...

Sam-Sam räddar världen
Sam-sam här är han
Här är han

O så brukar vi byta ut Sam-Sam mot ett annan namn vi känner till exempel Ella, mossan, fassan, farmor, Inga, Bosse, Krumelur ...
O denna sång sjöng Ella nu. Bytte ut namnen själv också!

---

O annars då?

Jodå, en hel del ... men jag orkar inte eller kommer inte alltid ihåg.

Idag när vi åkte från Stina o Lina så fick Stina en kram och med kram menas att Ella lutar sig fram mot någon! Men det är nog första Stinakramen.

Imorse när vi åt finfrukost på hotell satt vi sidan om ett äldre par (för ålder är ju väldigt relevant?!) som dels tyckte att hon pratade jättebra och att hon var väldigt lik sin mamma!
Äntligen! Fram tills förra veckan har i princip alla sett likheter i henne från hennes pappa men nu äntligen fick jag det! Redan i förra veckan när vi träffade en obekant så påpekade denna obekanta att hon var lik mig!

---

Mycket snack om hästar (Lotti, Ferdinand o Kulla-Gulla), rykta, hjälm, sadel, träns, tyglar, kratsa hovarna, kamma manen ... you name it!

O rabbling rent allmänt av vad som nästan.

---

Galen i jordgubbar o tomater!
Är mycket intresserad av rumpor ... vill gärna titta på dem när hon får chansen!

När vi satt o åt den där finfrukosten undrade hon (förstås?!) var farmor o farfar var! Även Oma o Inga omnämndes ...

---


Stockholmssammanfattning!

Alla bilderna är nu upplagda, ja alla stockholmsbilder! Tro det eller ej men några är faktiskt borttagna! En del dubletter en del suddiga o sen när Ella ligger med rumpan i vädret (jag försökte visa var vi bytte blöjan på tåget ... men det blev lite för mycket information) ...

Vi har haft en himla skön vecka i Stockholm med fint boende, god mat och roligt sällskap!


torsdag till lördag i stockholm ... ingen text?

saker som hände dessa dagar ... Moderna museet samt Skansen. Dock inga anteckningar, men det mesta som hände finns nog på bild på Ellas bilddagbok!

onsdagen i stockholm ... textversion

090715 - onsdagen
En dag som estadels spenderades på Vaxholm Tunnelbana och buss dit. Ella somnade (precis som sina päron) strax efter att vi hade kommit på bussen. En kort och lite tidigarelagd middagsovvning för Ella, för att hon förhoppningsvis skulle somna lättare på kvällen. Anyway, på Vaxholm strålade solen och vi letade upp en yttepytteliten strand där Ella badade och farmor doppade benen. Innan Ella hade förfrusig sig i vattnet fick hon komm aupp och vi gick för att leta lunchställe. Ella hanna äta upp nästan all sin middag innan mackorna till oss övriga anlänge och Ella blev helt till sig och ville bara äta mackor! tomater! leverpastej! Lite promenad runt torget och vi hittade en lekplats! Ella är för övrigt mycket mamig så lättast är om (ella= inte ser sin mossa alls ... varför mossan offrade sig och la sig och sov på gräset medans ella lekte med fassan, f&f. För att försöka minska ännu mer på Ella gnäll försöker vi proppa i henne så mkt mat som möjligt under dagen. Efter leken drog vi ner till hamnen för att åka båt tillbaka. Galet mkt folk skulleåka båt så vi fick åka en extrainsatt sightseeingbåt som inte var jättekul men timmen gick fort ändå" Promenix hem till lgäenheten och massor av gröt till Ella osm trots proppmätt ändu kunde kränga lite av både indisk mat och sushi! Sen ett par bajsningar för Ellas del innan sovning.

tisdagen i stockholm ... textversionen

090714 - tisdagen
På fm drog Ella, hennes päron och faster till tunnelbanan. Vi åkte EN hållplats, hoppade av och hittade en park. Vi tänkte att det kanske kunde finnas en trevlig lekpalts i parken! Jomen visst fanns det det ... det var den pelplatsen/parken som vi lekte i på första dagen, så den där hållplatsen (fridhemsplan) låg inte så långt bort. På lekplatsen hittade vi två häststatyer som Ella matade, ryktade och kratasade hovarna på! Leken avbröts dock av bajs ... så det blev till att gå hem och byta. Sen gick mossan och ella bort för att titta i den stora kyrkan" Intressantas var den lilla bokhyllan där det stod lite prydnader som var till salu ... En runda i rulltrappan innan vi gickhemåt igen. Överlämning av Ella till f&f så att det tre "ungdomarna" kunde roa sig på Gröna Lund. Ella fick roa sig med f&f så det var en win-win-WIn sitaution!

måndagen i stockholm ... knappt text!

Ja, Ella höll ihop med farmor och farfar på förmiddagen medans Ella päron o faster stack in till de mer centrala delarna för shopping! Ella med farmor o farfar hittade en ännu bättre lekplats som hade både vattendamm och kändis ... verkligen win win för alla parter!

Senare på em tog Ellas päron över barnvaktsrollen så att f f & f kunde dra ut på gatorna.

(mossan förde liksom inte dagbok alla dagar och nu kommer jag inte ihåg längre ... men kolla bilderna!)

söndagen i stockholm ... textversionen

090712 - söndagen
Ella fick äran att dela rum med sin farmor och farfar. ETt par nappvak under natten och sen ett riktigt morgonvak vid 06. Farmor fick dock Ella att stanna kvar i sängen ett tag till! Ella kom sen in till mossan och fassans rum. Efter ett tag tröttnade nog Ella på sina päron som bara låg i sängen så hon föreslog själv att vi skulle byta blöja. Sen så började folket vakna till liv här. Först blev det uppletning av busskort, det tog sin lilla tid så Ella somnade så snart det var fixat. Helt okej då resten av sällskapet åt lunch under tiden. Ella vaknade efter kanppt 1,5 timme när vi var på båten till Djurgården. Där tittade vi på clowner medans Ella fick i sig lite middag. Sen promenix bort till Junibacken. Ett mysigt men lite väl mörkt rum för Ella. Vi skulle på SAgotåget som tyvärr blev början på Helveteståget istället då farmor och farfar inte fick plats i vår vagn. Och sen följde en oerhört obehaglig tågresa (för Ella) som bara ville att det skulle vara färdigt! Men sen hade vi tur för precis när tåget var slut kom vi till Villa Villerkulla där det var SÅNGSTUND! Ella var som galet glad! Men sen tog ju sången slut - SKANDAL! Jaja, det fanns mer lek och lite mer mat. Farfar höll på att ge Ella kanelbulle men fassan hanna stoppa katastrofen. Lite bajsning innan promenad tillbaka till båten .Hemåt via GAmla stan och sen bussfärds sista biten .Lite handling, lite gröt, lite lek, lite dusch och lite lite middag innan det var sängdags ... och för övriga: godis!

Bilderna finns på bilddagboken ...

lördagen i stockholm ... textversionen

090711 - lördagen

Dagen startade vid 06.30 för Ella. Lite mer välling än vanligt samt ombyte, sen var detdags fatt sticka mot tåget. Vi var ute i god tid så Ella o mossan åt lite av frukosten medan vi väntade. Första tågresan gick till Hässleholm. Ett nästan tomt tåg men Ella höll sig ändå på sin plats (nära mossan!). En halvtimmes väntan i Hässleholm o ytterligare lite frukost medans vi väntade på tåget till STockholm. Lugnt med folk även här. Ella somnade i mossans knä och mossan somnade med ett trähandtag i ruggen och ett huvud som antingen tappades framåt eller bakåt. Ella sov iaf gott i nästan en timme. Sen lek, middag och bajs! Blöjan byttes på golvet framför vårt säte ... För övrigt godkändes ovanligt mycket napp och filt för Ella. Allt för att mossan skulle få en lugnare resa! Och Ella gjorde som vanligt sin mossa galet stolt! Framme i Stockholm stack vi inom Burger King ... Ella ville hellre ha hamburgare än pommes. Sen freebasade vi bort till vår semesterlägenhet (just det, på tåget sjöng Ella "Stockholm stockholm stad i världen"). Vi var tidigt framme så vi fördrev tiden med lite sightseeing kring kvarteret" Sen kom äntligen resten av sällskapet och vi fick kolla in vårt boende. Ut igen och hittade vi en jätterolig lekplats som vi alla hade mycket roligt på! Vidare mot mat och Ella blev mätt på fetaost, tomat och tzatziki, mest! Hem igen, mer bajs, dusch, välling och så sovning. Trots en väldigt trött Ella reste hon sig direkt och ropade på mossan men hon la sig ner direkt när jag kom in ... och så somnade hon!

Stockholmsmåndag ...

Ja, nu finns måndagens bilder på Ellas bilddagbok och för Lisas enkelhets skull så ska vi försöka hålla oss till några bilder per dag istället för 250 på en gång!
Men vi kan ju bjuda på en från ikväll när det, väldigt oväntat, blev pizza!

Saker man kan göra när man är två år!

Klättra upp i päronens säng och man kan klättra upp och sätta sig på köksstolen!
Bara sådär när man precis är två år.

Sen har Ella sedan tre nätter tillbaka hittat en egen lite rutin. Någon gång under natten (från att vi lägger oss o fram till ungefär 5 på morgonen) vakna och ställa sig upp i sängen och ropa på mossan! I EN TIMME! Då får mossan och fassan turas om att gå in o lägga ner Ella igen ... eller Ella lägger sig ner själv så fort vi kommer in men ändå.
Kommer vi inte in meddetsamma så fejkgråter Ella alternativt börjar prata med sig själv ... först i gråtig ton men den går snart över till vanlig glad samtalston!

För Ellas päron, som är som galet glada i sin nattsömn, är detta jättejobbigt även om vi vet att det kan vara mycket värre. Men Ella har ju ändrat rutiner förr så detta kan ju ändras också ... åt båda hållen!

Nu sticker Ella tillsammans med sina päron, farmor, farfar och faster Anni till Stockholm ... så nu kommer det nog säkert vara en veckas uppehåll både här och på bilddagboken.
Tillägg ...

Pysselbok (gamlingarna)

Bilar samt spann med jordgubbar, hallon, blåbär och physalis (farmor, farfar o anni)

Grattiskort från Cornelia, Pigge, Rasmus, Oliver o Wilma
Grattiskort från Lena o Rüdi
Grattiskort från Ulrike o Hasse


Två år och många många fler paket!

Ja, fakta först. In order of appearance:

mormor: spis
kajsa: kjol och tröja
lisa, rob, max och emelie: finservis (lagd i skåpet för framtiden ...), varukorg med varor, böcker
gamlingarna: sopkvast, klänning och armringar
nils, lina och stina: ännu fler varor
totta, elin och adam: tröja och bilar
farmor, farfar, anni, inga och oma: saccosäck, såpbubblor, konor, simring, böcker, vindsnurra och klänning
marianne (ej närvarande, men gav pengar inför marknaden): tröjor och vindsnurra

Ellas päron, undrar ni då kanske? Var dom med? Gav dom Ella något? På det svarar vi Ja följt av Nej. Och såhär i efterhand är vi alldeles särskilt glada för att vi inte gav henne något ... joo, hon fick ju Vi-Gratulerarsången på morgonen!

Mormor sov ju här och efter frukost var det dags för lite smörgåstårtgarnering och då passade fassan o ella på att göra lite sistaminutenhandling. Sen hem och leka lite innan första gästen, kajsa, kom! Mer lek och sen stack mormor iväg för att hämta tågresenärerna lisa, rob, max och emelie! Max är ju galet kramig och pussig, Ella är lite mer reserverad men det gick bra. Emelie tar det lite lugnare. Ännu mer lek och så tog barnen på sig gummistövlar så vi kunde gå ut och måla med gatukritorna.

Mitt i gatumålningen kom gamlingarna! Men det var lite småkallt ute så de stack upp till de andra ... Mormor å sin sida stack till farbror doktorn för att se om hon kunde få något för att få bort sitt spontana ryggonda så hon senare skulle kunna köra bilen hem.

In igen med alla barnen och så åt vi lite. Ella åt massa massa tomat och en hel del smörgåstårta faktiskt. Max och Emelie åt en massa gurka och lite vanlig smörgås. Övriga deltagare verkade galet nöjda över smörgåstårtan!

Nästa gäng som kom var Stina, Nils och Lina! Men nu var det faktiskt fullt runt bordet så de fick vänta medans vi åt upp. Kramiga Max ville klart även kram Stina ... Stina ville hellre INTE kramas, det hörde vi tydligt! Men med lite snack så var det traumatiska Maxmötet som bortblåst!

Medans Stinas päron sedan tog del av maten gick vi ut till lekplatsen och lekte lite. Resten av gängen anslöt allt eftersom (fast inte gamlamorfar, han tog sitt förnuft till fånga och åkte hem och sällskapade Molly, som i sin tur ikke fick kalasa)!

Emelie råkade, under gungning, få en liten liten tunn insekt på armen ... ni vet hur man skriker när man klämmer sig och det gör så där galet ont ... say no more!

Sen sjöng vi Gratulerasången för Ella igen! Ella blev galet glad och så sjöng vi massa andra sånger! Nils, Lina och Stina blev klart helt inspirerade av dessa aktiviteter och skyndade sig nu hem för att repa inför Stinas kalas på lördag?!

 Sen var det dags att gå hem och äta lite till.

Ella åt typ ett halvt kilo jordgubbar, eller okej lite mindre än så för Max och Emelie åt också lite! Vi andra åt glass, grädde, maräng och chokladsås ... alla glada och nöjda!

Sen ÄNNU mer lek innan gamlamormor, kajsa, totta, elin och adam stack hem till sig.

Men alla göteborgarna var ju kvar så det lektes vidare ett tag innan nästa gratulationsgäng kom! Farmor, farfar, Anni och Inga (Oma kom strax efter) och Ella fick nu en stor samling paket på en och samma gång. Det var bara att öppna och öppna utan att egentligen ta reda på vad som var i. Vi ska ju ha något att göra imorgon också!

Ny matomgång med både smörgåstårta och efterrätt. Vid denna tiden börjar Ella verkligen bli trött, hon sov ju inte på dagen. Vid 17 tycker hon det är dags att sova, men vi lyckas förlänga läggningen till 19 med gröt, dusch (med farmor), pyjamasväljning (med farfar) och lite blandat ... allt från "inte" till lite lek!

267 bilder togs idag ... några av Ellas mossa, några av Ellas fassa, några av Ellas moster Lisa och några av Ellas moster Lisas Rob!


Beach babe?

Naj, inte sandstrand. Ingen i familjen gillar sandstrand.

Men idag har vi badat i havet iaf! Ella i kroppsstrumpa och armringar med spann, spade och kratta i händerna ... hon höll balansen fast hon ramlade till lite någon gång. Lyckades hålla huvudet ovanför vattenytan o slapp kallsupar!

Efter 25 minuters bad så satte vi oss på handduken i sanden. Men fy skjutsingen för sanden ... Ella vill ha bort sand från tår, fötter och kropp men det var ju lite klurigt att lösa. Så vi kom överens om att ska vi tvungen bada i havet så får det bli gräsmatta eller enbart "dopp".
Ja, det fanns ju små mängder sjögräs också och det kan ju slingra sig kring tår och fötter. Varje litet strå skulle bort DIREKT!

Så bada var kul!

Sen kom vi hem och blåste upp den lilla lilla poolen och satte på balkongen och fördrev resten av dagen där!


RSS 2.0