Ärlighet vara ju längst!

Ella sitter o tittar på You Tube med sin fassa. Bland annat på Fisande Grisen, Svampbob, Bumbibjörnar och Piccachu. När dom har tittat ett tag frågar fassan vad Ella vill titta på. Ella svarar inte så fassan frågar igen "Vad tycker Ella om att titta på?".

Ella svarar "Mossan!".

Mycket nu.

Ella tycker det är jätteroligt att rida! Tidigare i veckan var vi på besök hos Marianne o hästarna och Ella fick en massa hästgrejer av Marianne! Det var ryktborstar, hovkrats, gummisnoddar (så man kan fläta man o svans) och ryktväska ... men sen även redig utrustning som ridbyxor, ridstrumpor och spö!

Så här hemma är det VÄLDIGT MYCKET häst o ridning!

Men det är också mycket Babar. Ella är Celeste eller kusin Arthur. Den Babarbok vi läser så bjuds Herr Tryffel in för att laga lite mat åt Babars familj. Bland annat görs det jordgubbssufflé, chokladkräm och gurksoppa. Uttryck ur boken "Hm, delikat", "Succé" o "Verkligen utsökt" används även flitigt av Ella.
Ella skojar till det med att allt hon äter är jordgubbssufflé!

Men Ella kan skoja till det med mycket annat. Extra roligt är det att medvetet kalla en sak för en helt annan. Som t.ex. att peka på en blomma och kalla det en Peugot, det kan vi hålla på med i evigheter!

---
Ja nya förskolan är nu inskolad och vi skjuter skarpt på tisdag. Det har gått galet bra och helt över förväntan! Hon har knappt tid att säga Hej Då när jag lämnar, så länge hon vet vad jag ska göra under tiden. I början var jag på Promenad men nu ska jag hem och Söka Jobb. Fröknarna är säkert den största anledningen till den lätta inskolningen. Nadia, Ida och Marjam är väldigt närvarande och uppmärksamma på alla barnen!Ella lämnades över till farmor o farfar i morse ... så detta är lite av ett nostalgiinlägg!

Tillägg!

Mer ridbilder från i måndags, finns på Ellas bilddagbok på den 10/8.

Over and out!Någon som inte sköter sig längst bak i ledet?!

On my own ...El "malin baryard" la

Ella busar i fabriken!

Kära barn!

Idag var det strålande sol så då passade vi på att prova vår Busfabrik. Tanken med att det skulle vara lite folk stämde, gött! Tanken med att Ella skulle sova en timme på sin middagssovning stämde inte!

Ella tar det ju gärna lite lugnt i början när hon kommer till nya ställen. Det går ju bra. Bara det att på detta ställe blev Ellas päron galet taggade ... vi ville göra ALLT på en gång!
Ella var lite trött märkte vi och det var en del protester men allt som allt var det nog väldigt lyckat! Hon tycker förhoppningsvis det är roligare (o mindre farligt) nästa gång. Till exempel fanns där två karusellhästar med vagn som stod helt stilla tills man tryckte på en knapp ... GAAALET! Så ibland ville Ella gå o klappa på hästen men då skulle hästen så klart vara stilla.

Ett billigare, och lika kul alternativ för Ella, är nog att besöka ett McDonaldslekrum ... men Ellas päron hade jätteJÄTTEroligt!Just det! Det fanns jättestora djur där inne. Elefanter, giraffer, noshörning och sådana ... men dom var klart också läskiga fast Ellas päron gick fram o klappade och sa att de bara var på låtsas och leksaksdjur.

Men att få på armbandet när man gick in ... Nemas Problemas! Dessutom fanns det ju jätteroliga förvaringsskåp med nycklar!

An Ella's gotta do what an ...

Ja, Ella kan själv! Mer o mer varje dag ... och skulle vi mot all förmodan glömma bort det så påminner hon oss! Idag har det varit havsbad faktiskt. Tillsammans med Totta, Stiffe o Elin! Ella var galet nöjd med stranden o hängde helst nere i vattnet. Ett par mindre fall där ansiktet fick stänk på sig och Ella utbrister nöjt att hon dök!

Efter badet hängde vi med upp o grillade (låter kanske spontant men det var planerat!) och under måltiden fick vi vifta bort en hel del getingar. Detta lärde sig Ella!

Lite senare kom en geting och Ella gick genast till attack o viftade modigt ...


Sing along!

Ja, nu sjunger Ella när som och var som! Ellas mossa som också sjunger när som, var som och väldigt mycket hur som är mycket nöjd med detta! Låter så härligt!

Idag när vi satt på balkongen så sa hon, helt appropå (med anropsröst): Om Fem Minuter Kommer Mormor!

Idag åkte för övrigt mormor hem. Så på eftermiddagen cyklade vi till biblioteketet men det var stängt på onsdagar ... men då cyklade vi hem till stora lekplatsen istället!

Annars, förutom sången, så är det mycket med hästar och ridning. Det är hjälm, träns, tyglar, sadel, sadelgjord och stigbyglar som upprepas in i oändligheten (ovanligt).


Djur o getter!

Ikväll fick vi ett samtal från Ella där hon berättade att hon hade varit i Slottskogen o klappat djuren och getterna, sett sälar och pingviner!

Detta har förstås dokumenterats av moster Lisa!

HÄR!

En vik bland kullar!

Det verkar gå finfint för Ella hos mormor o moster Lisa! Ellas päron har iaf inte hört någonting därifrån o det hoppas vi tyder på att allt flyter enligt planerna ...

Men för säkerhetsskull håller Ellas mossa hårt i sin mobil.

O Ellas moster Lisa som så modigt tog Ella på bussen hela vägen till Göteborg! Det verkade trångt på bussen så ev fick de dela på en stol ... vågade inte ringa o kolla hur det gick.

Lilla Tussiluran!


Ånej! Trolla tillbaka mig!

JUST NU sitter Ella på bussen tillsammans med sin moster Lisa. De är på väg till Göteborg. Där ska de sen ta nästa buss hem till mormor och ska Ella sova där fram till på måndag när hon åker bussen hem igen med sin mormor.

Ellas päron då? Ja, vi försöker sysselsätta oss med vad som bara vi inte behöver tänka på att stackars lilla Ella är utan sina päron ...

RSS 2.0