Avrapportering

Ella:
- skriva 'mossan'!

Mossan:
- hur skriver man mossan då?

Ella:
- M ... O ... S ... S ... A

Applåder och jubel!

- - -
Lyssnar på Lady Gagas Poker face ...

Ella:
- Fiis! (som i fis, mossans anm)

Päronen:
- Fis? Kommer det fis?

Ella:
- Poker fis!

Päronen besvikna ... ingen riktig fis ju!


Efter årets första utebad var Ella på hemvägen därifrån, redan redo för nästa avfärd ...

Zlatan!

Häromdagen började Ellas mossa sjunga på Zlatansången. Så letade vi upp den på Spotify och Ella fick lyssna. Möjligtvis hör hon att det är ett barn som sjunger ... men tycker iaf att den är sketabra! Vi kan lyssna på BARA den JÄTTELÄNGE!

Sen har Peppe (fassans kusin) varit här två gånger denna veckan. Så när han var har idag, för andra gången på kort tid, så var ju Ella knappt blyg alls. Ev blyghet försvinner om bara gästen är lite intresserad av att höra om bilarna utanför ... sen var det mycket som Peppe skulle höra och se! Han fick till o med följa med Ella till hennes rum och leka där och efter duschen skulle Ella visa upp sig i handduk ... Peppe this o Peppe that, hallå där, MOSSAN då?!

Ellas mossa tycker inte att vi är så aktiva men när Ella som idag (när vi inte har något inplanerat) undrar var vi ska åka idag ... ja då kanske vi ändå gör en del. Fast det liksom är aktiviteter som mossan inte ser som roliga ...

---
Ella har sett fler rosa plagg, på andra barn, som hon vill ha ...

Så i veckan var Ellas mossa på gekås i hittade rosa foppatofflor till Ella, score! Men nej, det är något med dem som gör att Ella inte vill gå med dem ... mossan försöker övertyga med färgen, men den lätte går hon inte på!
---
När Ella var och hälsade på hos Inga (fassans farmor) fick hon frågan vad hon önskade sig. Ella svarade: En grön cykel med hjul!
---
Annars är det fortfarande "marianne" och "malmö" som domininerar!


Lååång dag!

Först stack vi till Marianne och hästarna. Trots Ellas eviga tjat om Marianne så var Ella ändå överraskande blyg vid mötet. Men blygheten gick över och Ella reste konor, tittade på hästarna och pratad!
Marianne föreslog en ridtur på hästen Hassan ... så mossan fixade. Dock hann Ella ångra sig en gång men då tog mossan på hjälmen istället och vipps ville faktiskt Ella ha på den och sätta sig på Hassan.

Det gick mycket bra! Först en liten tur och sen ropade Marianne till Ella att hon minsann kunde fortsätta rida ... så då vågade vi förstås inget annat. Så det blev en ännu längre ridtid + ett hästbyte (till Mango) samt en baklängesridning!

Efter all denna uppståndelse så var det dags att dra vidare för att parkera bilen och dra ut vagnen så att Ella kunde sova. Parkeringen blev hos Ellas morfar med familj. Men det är klart man vill hälsa och kolla djurläget först innan man myser i vagnen ...
Hej hej, hälsa hälsa och sen ner i vagnen ... under tiden tog Ellas päron en promenad med vagnen, ner till Hästens dag. Ella hann inte somna ...

Det mest spännande på hästens dag var HÖGTALARNA där det spelades låtar så att Ella kunde sjunga och dansa!
Tillbaka till morfar.

Mer lek på studsmatta och traktorer. Mat och sen kom till och med en jämngammal pojke dit också ... men när man är nästan två så är ju inte det så intressant kanske. Däremot blev Ellas mossa lite kär ...

Hem igen för att hinna hem till gröten klockan fem. Och så lite kvällning på det!


Joo, i morse. När vi hade tagit av nattblöjan och tvättat rumpan så fick Ella på sig underbyxor (utan blöja) så sa jag till henne att om hon känner att det kommer kiss så kan hon säga till så kan vi sätta oss på pottan! Jag vet ju inte hur mycket hon fattade men men.
Jag står och förbereder frukost och Ella säger något.  Jag frågar om det kommer kiss och om vi ska sätta oss på pottan. Silly question så här i efterhand ... jag skulle ju bara ha tagit ut henne till pottan. Ella tvekar iaf och till sist lyfter jag upp henne iaf och går till baddrummet ... och minsann precis när jag lyfter upp henne kommer kisset! Jaaa, va bra du säger till när kisset kommer!!
(Sen fick fassan ta trasan och torka upp spåret från köket ...)

Bilder o film finns ... inte på kisset mer på hästarna!

Just det! En annan grej. Ella har börjat att inte kunna komma ner från soffan, stolar och vår säng (som hon har kunnat sen länge och gjort massa) och skriker för att hon inte kan komma ner. Konstigt.

Pink Ladies!

Vet inte om jag har sagt det men häromdagen på lekplatsen var det en tjej som hade en rosa jacka. Inget vi kommenterade men Ella sa själv: Ella ha den rosa jackan.

Mossan försökte byta samtalsämne men Ella upprepade det ett par gånger. Hon har även påpekat det senare om flickan med den rosa jackan. Och så har det varit något mer ... men konstigt nog har jag glömt det!

Jaja.

Idag har vi matat ankor, varit och handlat, ritat med gatukritor och så har vi ätit i några omgångar!

Igår, midsommar, var vi först hos Ellas farmor och farfar. Roade oss och blev förstås uppassade med mat och uppmärksamhet! För Ellas det är det nästan bara farfar numera. Men så lyder ju farfar Ella också!
Sen på eftermiddagen skulle fassan titta på fotboll så då lämnade vi av honom och åkte hem. Ritade lite på parkeringen och lekte lite i bilen. Så ringde Kajsa och sa att vi kunde komma till Gamlingarna så skulle vi gå och kasta sten i havet ... så då packade vi snabbt in oss i bilen igen och stack iväg. Sen stannade vi där till strax innan kl 18 då vi åkte hem för gröt och kvällning. Precis när det var dags för duschningen kom fassan hem från fotbollen ... sicken tajming!


I svartvitt också!


En lusing för en bjuvsing?

Ella o mossan åt frukost ... Ella åt DRYGA TVÅ mackor och en yoghurt! O när vi sen borstade tänderna kom fassan hem från jobbet! Så Ella och fassan packade ihop och stack till Bjuv (så mossan kunde friskna till i all ensamhet).

Halv sju levererades sen Ella till sin mossa av farmor och farfar (fassan ser på fotboll) och vi hann med lite lite legobyggning samt välling och tandborstning innan det var dags för sovning.

Bilder o film finns iaf!


Ella snor sig på?

Ella snorar och mossans snor sitter fast i näsan ... så vi sammanfattar Ellas dag med Jada jada jada!


Tala i tungor?

Idag cyklade vi till förskolan. Vi var dock ute i väldigt god tid så mossan cyklade en ny väg ... Ella blev helt förvirrad och frågade med jämna mellanrum var är förskolan.

Efter förskolan hämtades Ella upp av farmor och farfar. De hade sen hela eftermiddagen tillsammans och var på lekplats och Väla! Vid fem skulle farmor lämnas av hos frisören så då kom Ella och farfar hem här. Vi hann inte ens ta av Ella ytterkläderna innan hon hjälper farfar med att säga "vad har du för saker Ella" och "var är ditt rum Ella" så farfar slapp säga det själv!

Så det var en speedad Ella fram till 17.40 då farfar stack iväg! Men förutom leken på Ellas rum så hann farfar med blåsbubblor på "balkongdörren" (=balkongen) och "sjunga" i Elefantboken ...

Sen hann Ella o mossan med lite fler blåsbubblor och även sitta vid datorn lite. Ella skriver sina bokstäver och mossan zappar lite till andra sidor ... o så testade vi webkameran!


Älskar mer?

Ella gillar ju information. LIte när rabblar grejer liksom.

Igår när vi satt och åt middag så tog Ella maten med fingrarna och så frågar hon lite försiktigt samtidigt:
 - Ella äta med fingrarna?

Och här hemma tycker vi inte att det gör något så vi svarar
- Ja, här hemma får man äta med fingrarna men på förskolan äter ni ju med gaffel och sked!

Ella:
- Mer!

Här låter det som att hon vill höra fler "regler" på vad som gäller hemma o på förskolan ... men vi kände inte till några fler så vi fick hoppa till nästa samtalsämne istället.


15 juni 2008 ...
Hon sitter fortfarande gärna i sängen o har hand om galgarna när tvätten ska hängas men nu med tillägget "vassego mossan" och räcker över en galge!

Olika Ella.

Ella är ju mycket för "Malmö". Ibland skojar vi till det o säger Palpö istället. Sen rabblar vi om massa ord och byter ut/lägger till "p" som t.ex. majonäs blir pajonär. Ella blir Pella ...
Så sitter hela familjen i bilen och så har vi råkat komma in på bilmärken och P och vi säger Polvo, Paudi och så. Ella sitter och lyssnar men säger till slut, Poyota!

Innan idag var Kajsa och hälsade på och Kajsa frågade hur mycket Ella fyller. Ella säger "två år". Sen berättar vi att mossan fyller 32 år och fassan 30 år. Detta gås igenom totalt 2 gånger ...
Lite senare när vi har ätit middag och är på väg till affären berättar Ella att mossan fyller 32 och fassan 30!
Sen sa hon något annat klokt på vägen hem men det har vi glömt.

Annars idag har det varit en bra dag. En glad Ella hela dagen!

Idag när mossan kom för att hämta Ella hängde det en lapp på Ellas plats. Det var ett utvecklingssamtal inbokat den 26/6 ... jag meddelade fröken att Ella slutar på onsdag!


En bjuvsing får en lusing?

Idag blev det Bjuv hela dagen! Eller Ella o farmor tog sig utanför gränsen för att fixa skor till Ella ... Ellas päron roade sig med att sova lite i soffan.

Jaa, mat, bad och massa lek sen hem igen för nattning!


Ju mer vi är tillsammans!

Ella hade en heldag med fassan! Vilket innebar inga utbrott ...

Fast först åt vi frukost hela familjen tillsammans. Ella slapp bli väckt och fick sova till 8.15 (samt att hon faktiskt sov hela natten utan avbrott)!
Sen lämnade Ella o fassan av mossan vid tåget och stack vidare till Bjuv.

En stund i Bjuv sen hem igen för middagssovning och middag. Pigga, mätta och glada var det dags för äventyr. Tropikariet! Så här i efterhand kanske Ella var lite för liten för det mest intressanta verkade vara
1, fassans dragkedja (ella blev buren nästan hela tiden)
2, "gå vidare"

Dock hann Ella registrera myror i ett rör. Myrorna bar på små pinnar. Även en gul orm (albino?) fastnade i minnet.

På hemvägen tog de Maxi (o gratis banan till mellanmål) och sen hem o leka lite innan det var dags för gröt, dusch och allmän kvällning!

Ella somnade snabbt men vaknade lika snabbt efter en halvtimme då fassan duktigt nös högt två gånger ...


Fassan fixar!

Idag har det varit high life igen. Hela natten i princip också ... säkert 20 uppvaknande vilket innebär att jag måste upp o stoppa i napp/ lägga Ella ner i sängen/ lägga tillbaka sängrejerna i sängen/ snyta Ellas näsa.

Men morgonen gick bra i två timmar! Sen började gnället igen men så sov Ella också i sin säng 40 minuter efter det ... så natten hade nog tagit lite på hennes krafter.

Ella hade satt sin docka i sin stol så Ella fick faktiskt sitta på en riktig stol till frukosten, gick mycket bra! Fast det va rnog ingen jättegrej för Ella ...

Efter sovningen (hon vaknade strax efter halv tolv) ville hon ha välling?! Så jag gjorde i ordning middag men  då börjades det med "ENTE". O vanligtvis tycker jag inte att vi ska göra så stor grej vid måltiderna, utan vill hon inte äta så fine, då slipper hon.

Men inte idag! Nu visste jag ju att hon nog inte var så trött utan mer hungrig (därav ENTE-gnället) så jag gav mig inte. Med käcka uttalande, prat om tvreklam och annat som kan vara spännande att lyssna på fick jag till slut i henne en (1) tugga. Bra, säger jag! Färdigt, säger Ella. Oh no no. Fortsatt käckt prat och till slut blev Ella lite gladare och nästan all mat gick ner!

Mossan och Ella var glada!

Hela dagen har det regnat och blåst ... men mossan kom nu på att vi båda hade ju faktiskt regnkläder och gummistövlar så klädde på oss dessa och gick ut. Letade reda på de största pölarna och så lekte Ella där! Mossan stod sidan om för hennes gummistövlar läckte redan ...

Så blåsigt regn höll vi ut i säkert 30 minuter innan vi gick in för att kolla posten och minsann om inte Ella hade fått paket! Tre böcker i från Goboken! Galet bra.

En av böckerna hade knappar med ljud och allt var frid och fröjd? Ja ett tag. För när vi stod nere i pölen fick Ella ett förslag om att gå in o plaska i varmt vatten i duschen istället. Detta glömde hon dock bort eftersom paketet och böckerna kom. Men så kom hon på det och vi fick plaskat lite.

Ella blir efter ett kort tag sur i baljan. Jag meddelar att ska hon skrika sådär så får hon sluta bada. Ella skriker och plockas därför upp ... say no more?!

Strax efter kommer fassan hem och räddar både mossan o Ella! Ella o fassan sticker iväg en runda ...
Sen är resten av dagen ganska så bra men fassan får minsann ändå känna av en krängig Ella, hur hon bara vänder från glad till pissed off!

Klart slut.


KORT sammanfattning ...


Förmiddag: möte med arbetsförmedling, lek på ny lekplats i stan


Eftermiddag: gnäll ...

... och sällskap av Lina o Stina!

Rain Ella?

Idag har varit en jobbig dag för Ella. Mycket 'ENTE!'.
Men det blev frukost och förskola iaf. Och vi cyklade dit. Inga problem vid lämning.

När Ella skulle hämtas var mossan tidig och fick väcka Ella (13.40). Till middag på förskolan hade det varit ris och köttgryta ... Ella hade inte ätit något!

Vi cyklade hem och såg ankungar på väg ner i vattnet. Möjligtvis var mossan mer imponerad än Ella av detta! Men det kändes som att det skulle börja regna så vi cyklade ändå direkt hem. Mossan tänkte ju att Ella var lite hungrig nu. Inte så värst, ett par klyftor äpple och några russin.

Sen läste vi bok och Ella skrev lite på datorn. Lite löst bajs och vidare till matlagning!

Farmor och farfar skulle också komma o äta så vi festade till det med köttfärsbiffar, potatis och löksås ... Ella åt lingon o lite lite biff o potatis. Vid halv sju sen tyckte hon det skulle vara gott med gröt!

Gröt (som absolut inte kunde matas från farmor) och sen lite lek med farmor och farfar! Ella taggade till ordentligt vid besöket så det var ju trevligt.

Nu ligger hon i sängen o kastar sänggrejer ...


Ella tänker tillbaka?

Imorse när vi åt frukost sa Ella (appropå ingenting):
- Läser man tidningen dricker man kaffe.

Jag:
- Jaa, det kan man göra. Vem gör så då?

Ella:
- Farmor.

Ellas födelsedag # 2

Ellas päron har diskuterat det här med födelsedagar och speciellt nu då Ellas!

O då blir det såhär:Denna info kommer skickas per vanlig post till de äldre i släkten ... resten av personerna i Ellas värld får inbjudan här nu!

Ella Tollesson?

Idag blev det förskolan!

När mossan kom för att hämta upp Ella hade Ella precis vaknat ... och Ella hämtas kl 14!

Efter förskolan blev det lekplatsen, där blev sen bajs så då gick vi hem! Hemma blev det blöjbyte, äppleätning, lek och lite gnäll ... sen kom fassan hem o vi åkte och handlade. På Maxi är det ibland provsmakning! Men innan provsmaksköket är det fruktavdelning och utdelning av bananer ...

Så idag blev det en banan följt av provsmakning av räksallad på macka! Mumsigt värre. I kassan stod en kassörska som kände igen Ella och som frågade om Ella väntade på kvittot kanske?

Hem igen, Ella fick gröt och sen åt hon en bit vitlöksbaguette, hon ville inte ha grillad kyckling.

När det var dags för duschen fes Ella fram lite bajs (intressant!) och efter duschningen gick hon runt lite i handduken och fes fram lite mer bajs ... imorrn ska mossan tvätta!

Ella la sig kl 19 och verkade trött. Vi trodde inte hon skulle somna så snabbt iom att hon hade sovit till 13.45 ... men så somnade hon inte heller verkar det nu som. För 25 minuter efter läggdags kastat första omgången sänggrejer ut ...


Handlelappsskrivning inför handlingen ... där Ella även lärde sig panta burkar och sen trycka på den GRÖÖÖNA knappen!

Snorungar!

Ella fick sova ut idag och vaknade av sig själv kl 8!
Mossan tog en bild av Ella på morgonen för att försöka fånga självaste snorungen på bild ... men bilden visar inte Ellas sanna bild, tyvärr?

Vi tog ingen temp idag utan kände oss fram att det kändes bättre idag iaf. Fassan hade tagit bilen idag så efter alla morgonbestyr packade vi ihop och tog bussarna till fassans jobb. Galet spännande! Framme hos fassan var det lunchdags så vi åt också. Magnus, fassans kollega, försökte få lite kontakt med Ella ... men antingen ignorerades han totalt eller så följdes det av ett 'kramas'.

Annars är nog dagens ord: Malmö (i olika versioner)

Efter lunch tog vi bilen och stack till morfar. Morfar jobbade men Inger var hemma! Lite djurtittande och sen iväg för att räkna lite djur i hagen. I ena hagen fanns det 11 kor (-typ) och i andra hagen skulle det finna runt 30 får (-typer) men fåren hittade vi inte. Mossan gick med Ella på armen och letade ... Ella gnällde! Så möjligtvis hade vi fåren i närheten men vi liksom skrämde hela tiden iväg dom?
Vi antog till slut att djuren ändå fanns där så vi åkte tillbaka för en fika. Då kom även Sofie hem!

(förresten, igår ville Ella inte ens äta russin ... men det gick idag, säkert fem stycken)

Lite lek och sen iväg igen för att hämta upp fassan på väg hem. Även Magnus fick följa med i bilen och nu började vi snacka lite bilar istället och Ella kunde även svara på magnus frågor, stort framsteg!

Till middag blev det falukorv och gurka (för Ellas päron även makaroner)!


Svettigt värre!

Medans fassan satt i en vallokal hela dagen (sitter där fortf) så spenderade Ella o mossan den mesta av tiden i soffan med kuddar, napp och filt!

Ella hade feber. Mossan gillar varken att ta tempen eller stoppa upp stolpiller på Ella men när Ella till slut var riktigt het gjordes ett rumptempförsök ... innan de tre minutrarna hade gått var Ellas temperatur uppe i 39,4 grader. Det blev ett stolpiller också.
Ingen av dessa aktiviteter uppskattades av Ella. För att få tiden att gå under tempningen började mossan att räkna sakta sakta. När jag hade kommit till seeeeeeeeex fortsatte Ella själv i rysligt snabbt tempo med sjuåttaniotio!

Ella piggnade till lite o orkade en yoghurt iaf. Sen kom även fassan hem på en liten rast. När han sen skulle gå igen tog mossan på Ella kläder och vi gick ut en runda. Först matning av ankor och sen lite mer gaturitning. Ella tröttnade o ville hem o mysa i soffan. Mossan ville vara ute så vi kompromissade ... Ella fick mysa i vagnen.

Mossan kände sig äventyrlig och tog en alldeles ny runda och hamnade mitt framför vallokalen ... så Ella har nu varit med om sin första röstning!
Där efter hittade vi en ny lekplats som vi lekte lite på innan Ella blev trött igen och vi gick hem.

Efter att vi kom hem försökte vi hitta på lite aktiviter utanför soffan så att Ella skulle bli riktigt trött till kvällen.

Men iaf.

Ella har under eftermiddagen/kvällen upprepade gånger velat bli blåst på rumpan (blåser gör vi ju när vi har ont någonstans) ... är det kanske för tempen och de två supparna? We don't know.

När Ella skulle lägga sig la vi henne som vanligt i sängen men hon kom inte riktigt till ro. Då gick hennes päron faktiskt emot sina principer och plockade upp Ella så att hon fick somna i soffan! Sen stack fassan till vallokalen och mossan visste inte riktigt hur jag skulle hantera en sovandes Ella i soffan. Men till slut kom jag på en grej ... jag lyfter in henne i sängen igen!

Bilder finns ... men det kommer upp senare.

Vi gratulerar mormor idag!

Idag på förmiddagen ringde mossan o Ella till mormor och sjöng Vi Gratulerar! Vanligtvis kan Ella fylla i orden men nu på telefon viskades väldigt få ord ut ... men mormor blev nog glad iaf!

Sen blev det lite lek innan sovningen. Lite Maxihandling innan Halmstadbesöket med Cornelia och Wilma anlände. Det blev lite presentutdelning (eller ja, ella fick två presenter!) och sen lite lek. Ella fick gatukritor samt shorts o linne! Vi packade ihop oss (mossan anlände senare för hon vispade hon muffins lite snabbt o spontant) för att mata ankor och måla lite på gatan.

När mossan kom ut var brödet slut och kritorna öppnade. Ella tittade mest på samt samlade ihop kritor medans de övriga glada och ivriga ritade för fullt!

Både Wilma (fassans kusin) och Sofie (ellas moster) är lika gamla och verkar vara i en ålder som tilltalar Ella! Ella lyssnar och tittar väldigt uppmärksammat när de båda gör eller säger något. Ella vågade idag även sig bort till Wilma för att sitta i Wilmas knä! Och sen läste till o med Wilma en bok för Ella.

Till middag idag var det kyckling, sås och skruvpasta ... ENTE NEJ! Lite fetaost gick ner men middagen gick inte! Fast när fassan matade från sin tallrik funkade det lite. Liknande middag hade vi tidigare i veckan (fast med spaghetti) och den funkade inte heller. Kanske gillar Ella bara potatis?


Vi vill ha körv körv körv!

Det blir inte bättre än vad man gör på sig ... det hör man ju titt som tätt! Så vi får väl försöka ta tag i det här igen.

Idag började väldigt tidigt (runt 02, 03 o 04) med att Ella kastade ut sänggrejerna utanför sängen ... så efter dessa aktiviteter tänkte ju mossan att nu får hon minsann väcka Ella vid halv åtta! Oh no. Ella väckte mossan 07.20. Så det blev en tidig dag men så var Ella också väldigt väldigt trött redan strax innan elva. Så det blev en tidig sovning för Ella.

Medans Ella sov klurade mossan på middagsalternativ. Det blev en runda till Ikea och deras körv! Så när Ella vaknade vid 12 packade vi ner Ellas vattenflaska o stack iväg. Ella o mossan delade på tre korv-o-bröd. Vidare över till Väla för att kolla skor till Ella. Chansade först på HM o där fanns två par som passade + ett par shorts. Ella gillar att gå i affärer o pilla på alla fina saker och för att locka henne därifrån säger man "kom går vi till kassan o betalar" och Ella blir glad och frågar om det blir "påse och kvitto". Jojjomen! Smidigt värre.

Sen skulle vi bara en runda in i en "riktig" skoaffär. Där fanns inga bra skor ändå men däremot en jättekul klättergrej. Eftersom vi där inte skulle betala något så blev det liksom inget kul att gå därifrån. Så bråkade vi om det ett tag ...
Så för att vi båda skulle bli glada så gick vi bort till Nyckelservice o tittade på deras fina nycklar med bland andra hela familjen Simpson på!

Sen lite till fram och tillbaka innan fassan ringde o sa att vi kunde fixa lite godis! Då tog vi oss hela vägen bort till Tasty House (fast nu hade vi faktiskt hämtat en kundvagn så att Ella liksom blev på ett ställe) och Ella fick eget godis med russin, torkade aprikoser och torkad melon! Galet gott fastän aprikosen var lite seg.

På väg tillbaka till bilen träffade vi på Noel från förskolan. Möjligtvis var mossan mer exhalterad än Ella!

Hem o fördriva tiden tills fassan kom hem och sen var det att fördriva tiden ÄNNU MER! En trött Ella och dagen kändes himla lång.


Ellafant!

* BILAR är fortfarande jätteintressant ...

* Marianne regerar! Marianne ska nästan få varenda leksak, bil, mat ... ALLT!

* Ellas mormor har varit här fre-mån!

* Ella påkallar uppmärksamhet från särskild person t.ex. Öppna korken Mossan! Eller så rabblar hon samma sak om å om å om igen och till sist rabblar hon en sista gången och lägger till Mormor.

* Vi har varit o fixat dator med gamlamorfar och det var inga problem alls (vanligtvis är Ella lite misstänksam mot honom).

* Ella vet hur man skriver Ella ... E L L [till] A

* Varje litet ljud ska analyseras med 'Låter?'

* Läskigaste av ljud är motorljud!

* Om Ella är lite ledsen så kommer hon till mossan o säger med lite ledsen röst 'Lilla Vännen' ...

* Mer självständig bland folk!

* Kan gå fram till valfri bekväm person o säga "Sitta hos mig"

* Fått lite väl rosa färg på underarmar, kinder o panna på grund av en alldeles för lat mossa ...

Bland annat ...


RSS 2.0