Halmstabud till Ella!

Idag fick Ella paket från Halmstadsläkten! Ett par jeans och en tröja och så ett jättefint kort så när vi öppnade så kom det nästan som tårar i Ellas mossas ögon ...

  

Innan paketöppning var det öppna förskolan så efter paketöppningen var det lite jobbigt för Ellas fassa fick ge Ella gröt medans Ellas mossa stod en halv meter bort och strök:
  

Imorgon lämnas Ella över till hennes farmor och farfar o så blir Ella tillbakalämnad på söndag ... för då är Ellas päron tillbaka från Stockholm!

It's a beautiful thing!

Enjoy the silence:

MarshmallowEllaow!

Efter lunch stack Ella o hennes fassa till Bjuv! Först för att klättra i trappan hos farmor och farfar och sen för att umgås med just farmor och farfar! Middag fick dom där också minsann!


Bjuvliga Ella!

Idag vaknade Ella redan kl 7.30 ... tur att hennes mossa redan var vaken! Sen städade vi heeela förmiddagen och nästan bara i Ellas rum! Efter sovning och middag blev det lite outing på lekplatsen också.

Sen kom Ellas farmor och farfar. Dom hade hunnit med ett besök på Kanarieöarna sedan vi träffades sist. Vanligtvis brukar Ella träffa sin farmor och farfar varje vecka men nu hade det nog gått två så Ella var tvungen att va lite blyg först förstås. Men efter fem minuter var allt som vanligt igen!

Farmor hade lagat middag tidigare på dagen och tog med resterna! Sånt uppskattas å det grövsta av Ella:Nästan tjugoåttatusen andra bilder på Ella vid just ovan måltid finns till beskådning på hennes bilddagbok!

Visuella Ella!

Mest bilder idag för Ellas mossa är seg o orkar inte skriva. Men många nya ord idag ... nägra som Ellas päron förstår men flera som Ellas päron inte hänger med alls på!

Bilderna finns på hennes bilddagbok.

CinderElla!

En helt vanlig dag för Ella o hennes fassa! Ella satt snällt o åt sina majsbågar medan hennes päron krängde vars en pizza... Men det förstås, hon fick ju vatten till, ljummet!

I duschen kom hon på "Peppe" (Peppe är Ellas fassa kusin) och sen upprepade hon "Hadde" väldigt mycket ... o efter mycket om o men fattade mossan! Hasse, är Peppes fassa ju! Både Hasse o Peppe är på bilder när vi sitter vi datorn o tittar! Så mossan försökte även lära om Ulrike (peppes mossa) och Anna (peppes tjej)...får se om de två sista också fastnade!

Vid bildtittande med fassan idag kom en bild upp med Martin. Han är typ med på två av tvåtusen kort så det är väldigt sällan han syns men tillräckligt för att Ella skulle ha hunnit lära sig iaf!

TillbakaElla!

Inga bilder igår men en 2,5 timmes tur till Väla ... bara Ella och hennes fassa! Inhandling av en bok (till fassan) och 2 pyjamas och 6 strumpor (till Ella)!

Ella kan leka bebis. Då kan man prata bebisspråk med henne och fåna sig, det gillar hon!

Igår gick hon runt med sin telefon och sa Mormor Hanna Nina (= Lisa) Middag. Middag är vad hon svarar när man frågar vad hon har gjort idag och det frågas ofta i telefonsamtal med Ella.

Igår i duschen kom det bajs. Då blir det akutinhopp av Ellas fassa som plockar upp ... för att Ellas mossa ska slippa kräkas. Lite annat om hur det går till vid duschning: När det är dags för dusch och man nämner det så ska dockan David hämtas. Inne i badrummet sätts David på pottan medans avklädning sker på Ella o hon ska sitta på pottan. Sitter vi där och tittar lite på Ellas kläder (låter tråkigt men oftast har hon något motiv ju). Sen är det in i duschen med Ella o David och då ska även Sakerna (2 spannar med lite grejs i) ner samt schampoflaskan med pluto o musse pigg. O så tömmer Ella ut ena spannen för att det ska göras bubblor! Lite schampo i spannen och så fylls spannen med bubblor ... så häller Ella ut allt skum, får skum på händerna säger Bort o duschar bort det. Sen leker hon lite där i en 10 minuter. O så tvättar vi Ella under armarna och kanske en gång i veckan blir det även hårtvätt. Sen när duschning är färdig så skakar Ella David och mossan skakar Ella (inget mes-skak utan riktiga hårda skakningar? Nae, såklart inte!) och så torkar vi Ella o David. Sen följer snorkråksrensning, tandborstning (ibland alfabetet ibland räkning) och insmorjning. Faaaarrrrrdiiiii! O så vill Ella väldigt gärna ha sin mjuka morgonrock ... dock tar hon av den direkt hon har fått på den, men det är viktigt att den hämtas iaf!

Hjälpsamma Ella!

Ella vet vad hjälpa betyder och hon vet när hon ska använda det! O hon säger det såhär "Jeppa".

Annars idag började det med lite nakenfiseri och sen tog Ella o henns mossa sig en tur bort till Ellas morfar med familj! Alla, utom just morfar, var hemma. Även några kossor hade fått komma hem i stallet. Där gick vi in. I flera sekunder var vi där innan Ella tyckte att det var sketaläskigt och ville "ut". Det går alltså sådär med att vänja Ella vid djur...hon kan förstås vara lik sin mossa!

  
Just ovan två bilder visar tydligt varför Ellas mossa använder sig av digitalkamera...

Bättre och framför allt FLER bilder finns på bilddagboken!

SmaksensationElla?!

Idag har Ella varit på promenad. Ella satt i vagnen o hennes päron gick. Vi skulle gått hela vägen in till stan men redan innan halvvägs kom Ellas mossa på att vi hade glömt en hel massa saker som Ella skulle behöva strax...så det var till att traska hemåt igen. Så då fick Ella hoppa ur vagnen och springa lite istället.

Hemma igen o fixa lunch och sova lite. Sen kom Ellas mossas moster Totta och hennes kille Stiffe. Lite fika samtidigt som Ella åt banan...fast helst ville Ella "Smaka". Den lätte gick inte Ellas päron på! Så blev det en runda till lekplatsen...

Roliga saker:
* Ellas kan säga Paljetter...fast Ella har utvecklat det till Palalalaetter!
* När vi satt i bilen idag så sa Ellas mossa till Ellas fassa: Varför är du sur? Så tog det några sekunder så sa Ella "citron". Aaah, ja citronen är sur!


Bilder från idag.

Film från idag.

Smakprov från idag:

Busfis!

När Ellas mormor var här senast så kallade hon Ella för Busfis. O varje gång vi nu säger Busfis, så säger Ella Mormor! Efter det rabblar hon Hanna och Lisa...som ju tillhör själva mormor-familjen!

En annan sak som hände när Ellas mormor var här senast var att Ella fick en tyndlyftningsmedalj (som Ellas mormor i sin tur vunnit i poker!). Medaljen satt fast i ett band men medaljen lossades ganska snabbt. Iaf så hittade vi iaf medaljen idag och då sa Ella Halsband...jaa, medaljen satt fast i ett halsband och så letade hon reda på halsbandet. Och när halsbandet var hittat sa Ella Farfar...jaa, farfar har också halsband! O då följde Farmor...jaa, farmor har också halsband!
Så kan det hålla på ett tag!

Idag har Ella tittat på Tintin tillsammans med sin fassa. Och vad passar bäst när man tittar på Tintin? Jo Kamelen, Pingu o Elefanten förstås...så det var bara att hämta:

  Gullella!

Enligt Ella så heter saker man har på huvudet: Hatt!
Och hon är ganska så smart också för om man frågar om hon kan säga MÖSSA så svarar hon HATT!

Sen igår när Ella o hennes mossa satt o byggde lego...okej, mossan byggde lego o ella lekte med legogiraffen o legoelefanten...så började liksom Ella smaska lite så jag, medans jag fortsatte bygga, sa: Smask smak, äter giraffen nu!
Så gick det en kort stund o Ella smaskade igen. Mossan kommenterade samma sak men tittade även upp på Ella. Då ser man att Ella har något vitt i munnen och så titta Ella på legoplattan. Mossan följer Ellas blick o där har Ella kräkts. Så medans Ella försöker förmedla sitt kräk sitter hennes mossa sida om o säger Smask Smask!
Fast när Ellas mossa upptäckte vad som hade hänt så avbröts legobyggandet och vi sköljde av legoplattan!

En liten duschfilm finns på YouTube


Mer än tusen ord?

Massor av bilder idag! Dom finns på bilddagboken (länk till höger). De flesta bilder är dock tagna ganska så samtidigt...förutom två dom är tagen samtidigt lite senare!

Annars har Ella var på öppna förskolan idag.

Sju enkla Ellor!

När det är en bra reklam eller en bra låt på MTV, klättrar nu Ella upp i soffan o sätter sig lite avslappnat o hänger med... Men att försöka ta en bild på det, det tar sin lilla tid:

Jaa, äntligen:Fröken Ellas känsla för klättra!

Idag har Ella, som sagt, klättrat upp i soffan själv!

  

Sen har vi varit o handlat, ritat med kritor, ätit, tvättat och pratat med Kajsa i telefon (Kajsa är ju Ellas mossas moster och hon bor i England)!

O när vi tvättade lekte vi lite samtidigt:

  

O nej, Ella ville inte visa när hon klättrade upp i soffan...efter två försök gav hon upp...
O så säger Ella "to me" som då förstås är en förkortning av Are You Talking To Me? ... följt av upprepningar av "farmor" o "farmor" som var dem som introducerade detta uttryck för Ella.

Extrainsatt Ella!

Ellas fassa meddelade precis att Ella har för första gången klättrat upp i soffan själv!

1 år och 4 månader!

Så gammal är Ella idag och det firades såhär!

Filmer...

Två nya filmer på Ella finns på hennes filmsida...

SimbaElla!

Idag har Ella o hennes mossa varit på bilsemester! Vi tog bilen efter frukost... hela vägen upp till Varberg för att hänga lite med cissi, u-b, wilma och lille William!
Fast William var minsann inte så liten! Och så var han väldigt lugn och go...så att till o med Ellas mossa vågade passa både Ella o William medans Williams päron tog en liten biltur!

Cissi hade även gjort egna sushibitar och Ella smakade ... okej kanske inte hela bitar men lite ris iaf!

Wilma är hunden men Ella kallade hunden för Simba (som ju Ellas morfars hund heter) och varje gång Wilma kom nära så skulle Ella "hoppopp".

Sen hann vi med en entimmespromenad och Ella somnade. Sen på vägen hem fick Ella ha nappen hela tiden och samtidigt lyssnade vi på Ellas skiva. O sen kom Ellas fassa hem strax efter oss!

Bilder från idag finns på bilddagboken!

Liten preview:----
Förresten, så igår när vi satt i bilen så sa Ella rätt som det var "sofie" och sen följde "fredric" "inger" "morfar" "simba" och "bissi"...hon rabblade liksom upp hela den familjen!

Alle Alle Ella!

Igår var det öppna förskolan. Men tyvärr ingen sångstund för det var fotografering istället... fast det blev inget foto på Ella, det har vi tillräckligt av här hemma!
Ellas mossa fick inte träffa Ella igår (för mossan hade kvällsmöte) men tydligen var Ella så här tuff på kvällen:  

O idag då?
Ja idag har Ella fått träffa sin mossa! När vi åt middag, som idag var hemmalagad pizza, så gick det inte så lätt att lura i Ella kex med korv ... hon åt upp korven o skulle sen SMAKA på det vi åt o det var förstås mycket godare!
Tidigare idag samlade hon ihop sina legogiraffer och legoelefanter för att tillsammans med dem sitta på pottan:
MiniElla!Vad Ella o hennes fassa har gjort idag:

MärkesElla!

Ja, idag har det varit lite olyckor för Ella och enligt hennes fassa startade dagen kinkigt o så fortsatte det resten av dagen.

Den första olyckan var i morse när Ella skulle lägga upp kudden i soffan och snubblar in i den hårda delen av soffan och får då ett snyggt litet märke på vänstra ögonbrynet...

Lite senare på dagen skulle det cyklas till bvc för lite hämtning av ad-droppar! Men det stannar vid knäppning av hjälm...AJ! Så det blev en promenix dit istället och ett par fina röda prickan under Ellas haka!

Och så lite konstnärliga bilder som faktiskt Ellas fassa har fixat:

     


Ellas goda ting!

Det finns för tillfället tre låtar som stoppar Ella och försätter henne i som i en trans! Det är "Just Dance", "I kissed a girl" och "So What". Igår blev hon helt stilla när hon lekte och sen när hon åt, när låtarna spelade på radio...idag började överkroppen rulla lite när låten kom!

Annars idag har hon hängt med sin mormor och sin gamlamormor...o så lite på stan och fått utökat sin garderob med en varmare tröja! Och så har Ella åkt rulltrappa! Så nu har vi upprepat ett par gånger att i den fantastiska rulltrappan måste man stå alldeles still...se om hon kanske kan komma ihåg det till nästa gång hon ska åka.

Sen lämnade vi av Ellas mormor i stan så hon kunde ta bussen hem till Ellas moster Lisa!

Annars har det blivit en del häng vid soffan:

     Mormorella!

Idag kom mormor och hälsade på! Fast innan mormor kom hann Ella äta frukost, lunch, sova och dammsuga.

Sen när mormor kom så fikades det lite och Ella övade på ett relativt nytt ord: Smaka!
Men medans alla över 1,5 år åt chokladkaka så fick alla under 1.5 år äta majsbågar samt rån med smör...

O så hann vi med en tur på lekplatsen förstås:

  

  

RSS 2.0