Bä bä läskigt lamm

image552

image553Mjukstart på dagen med att fassan var hemma. Vi tog oss alla tre in till hans jobb där mossan skulle intervjuas. Men först lite allmäna kontorsgöromål...för Ellas del handlade det om hur håltagaren funkar.

Ella sov en stund i sin vagn på fassans kontor o sen lite lek innan lunch på fassans jobb. Det var köpemat av kyckling med mild thaismak...ikke populärt. Efter lunch stack Ella o mossan till Ellas morfar. Där var dock inget folk. Men vi tog en tur runt ägorna för att hälsa på får, lamm, kossor, katter o kaniner. Vi hårdstartade med fåren...nicht gut!
Fåren o deras lamm var väldigt många o de bräkte värre än hur Ellas mossa låter när hon härmar. Tårar från Ella o vi gick vidare till kaninerna som just efter fåren kändes lika hemska! Vi la oss istället på studsmattan o myste där. Mossan kom på att det var ju dags för blöjbyte så det blev en naturlig luftning av rumpan utomhus.

Nya försök med fåren...samma resultat så Ella vilade en timme i vagnen medans mossan vilade i bagaget!

Tillbaka till fassan o jobbet o hem tillsammans. Ella o fassan tog en promenix till lekplats o nyfunna godisaffären.

And yes, Ella för tillfället FEM tänder att bitas med...alternativt gnissla med!!

Mini me, you complete me!

Just det, fler filmer.

Här.

Här kommer alla konsterna på en o samma gång!

Klappningen har ju varit lite off senaste tiden men har idag, eller möjligtvis igår, kommit igång igen!

Dagen började extra tidigt idag för Ella skulle ju till tandläkaren! Fassan hade möte så han kunde tyvärr inte medverka. Men Ella o mossan tog bussen ner till stan. Helt oväntat var vi ju tidiga men vi hann träffa på en bvc-kändis, Vilde o hennes mossa! Vildes mossa sa att hon precis hade pratat om Ella o hennes promenadkonster!

Väntstunden gick snabbt, där fanns ju lite nya leksaker o massa böcker!! Eva heter tandläkaren och hon var profylaxtandläkare...det märktes. Ella brydde sig inte så mycket...hon stod på golvet o tuggade på "skoförkladet" till tandläkarstolen. Eva gav Ella en tandborste o ett klistermärke. Eva kände på Ellas tänder o kollade lite i munnen. Fick lite info som vi redan kände till o redan följde!

Hem igen med bussen, frukost o sen sova.

Lunch o sen ut i stormen, till lekplatsen. När vi kom fram o skulle gunga spritte det i Ellas kropp! Gungade lite men gick sen mest runt.

Hem igen. Vila lite till. Sen middag o dammsugning. Ella tittar på medans mossan dammsugar. Sen ringde vi Fassan för vi var lite uttråkade.

Sen låg mossan på golvet i Ellas rum. Ella satt sidan om. Vipps stod Ella upp, utan hjälp från mossan! Upp o stå o klappa händerna o spegla sig.

O till slut, gröt o kvällning, lek o välling.

image538

image539

        

        

Just det! Tand nr 2, nere höger har nog spruckit fram!

Sensu Ella!

image533

image534

image535

image536

image537

Idag då? Joorå! Vid lunchtid körde vi lite alfabetet o när jag för tredje gången kom till V som i Vinka...då vinkade Ella! Bara sådär! Vi körde ett par rundor till o sista gången började hon vinka redan vid A som i Apa. Hon kan hon!

Sen blev det ju babycafeet o lite nya polare som ska flytta in i huset sidan om oss, trevvligen!

Men usch o fy! På lekstunden beblanda sig den läskiga prästen med barnen...eller ja, läskig o läskig. Ella tycker han är läskig. Ella måste därför hålla koll på honom hela tiden samt gärna gråta till lite extra när han närmar sig.

Ella höll sig vaken i vagnen hela vägen hem o fick en dryg timmes sovstund. Det blev med andra ord inte mycket sömn idag o nu på kvällen har Ella svårt att komma till ro...

Aprils sista helg, 2008

Igår på lördagen blev det uppassat för Ellas del. Kajsa kom vid 10 för att s.k. egentid med Ella...så Ellas päron lämnade lägenheten för bilstädning, bilstolsmontering, ätning samt handling! Vid halv två var vi tillbaka o då hade Ella spenderat 2 timmar med att sova, sen hade hon ätit o varit på lekplatsen.

Mer mat o lek resten av dagen innan kvällen. Då kom Kajsa tillbaka i sällskap med sina två kamrater!

image526
Kaninen o filten i närheten!

Så idag då!
Det var fassans tur att få ta hand om Ella o hennes morgonrutiner...Ellas mossa blev väckt till frukost! Lek, sömn o mat o sen en tur med fassan medans mossan diskade.
Sen på em kom farmor o farfar. De hade med sig Ellas fassas mormor o farmor. Det var visning av nya lägenheten...men Ella fick nog ändå mest uppmärksamhet! Det räckte förstås med att koka kaffe till besöket...den goda fikan följde med sällskapet in! Sen hann vi med en tur runt kvarteret o lekplatsen för att visa upp när Ella gungade o lite sånt.

Rent allmänt är Ella som galen i böcker. Omoomoom igen! När hon efter ett antal ggr tycker att det räcker går hon o hämtar nästa bok...
Ella är förstås grym på att bläddra i dem också! Är det en riktigt spännade bild tar hon upp boken närmare ansiktet...då får man hålla sig för skratt!
Ella tycker också om när man sjunger! Mest av allt de gamla "vanliga"...o kan man bara melodin går det lika bra att vissla. Tur för Ella att hennes päron är så musikaliska...det märks tydligt när päronen visslar tillsammans på samma sång...så lika men ändå inte!

            image531Idag hände två 'framsteg'. Det ena var att när hon var på väg på egen hand, till farmor så stannade hon själv innan hon var framme...annars brukar hon rusa i mål. Det andra var att hon stod själv böjde sig ner o plockade upp en bok, utan att hålla fast i någon!

Mitten av april 2008

Ellas vänstra tand i överraden sprack fram o någon dag senare även högertanden i samma rad. På gång är även de båda tänderna ett steg innanför på båda sidor!

Ella på tvären!

image525
det gäller att vara nytänkande i alla situationer...

Goding!

Idag har vi tagit det lugnt på förmiddagen. Glömde förresten berätta att i onsdags fick ju Ella present av Kajsa...ett par skor o en klänning. Skorna hade hon på sig på kortet när hon sitter i vagnen o klänningen har hon idag.

Iaf, efter Ellas lunch tog vi oss flera hundra meter bort till affären för att hämta ut lite paket. På vägen dit blev vi stoppade av en man som gav oss en bok o pratade om att se de positiva i livet...Ella var lite misstänksam men han verkade snäll. Vi gick vidare. Sen på vägen hem fick vi sällskap av ett par som började prata om samma sak som gubben innan...o skulle vi vilja ha lösningen så hade de den...men då sa jag att jag fick precis lösningen i form av en bok...aha, samma 'vittnen' allihop!

Anyway. Ella åkte i den gamla vagnen för hissen var upptagen jättelänge när vi skulle ta oss ut. Ella fick sova sen när vi kom hem.

På em kom Kajsa o sen Ellas fassa. Kajsa passade Ella medan hennes päron hämtade hem bil. Sen stack Ella o hennes fassa till Ellas farmor o farfar för fixning av bil samt middag....Ellas mossa kom dit lite senare.

  

Bara för att!

image522

Ella o Molly!image515

           

En solig onsdag!384148-503
O så börjar en ny dag...


Påklädd o redo!


Oh! Den vill jag ha! Oh! Den vill jag ha!


Oh! Kajsa o mormor kom o vi sticker genast till lekplatsen!


Mycket holabaloo för en rutschning när allt var så mycket bättre här nere!


Vidare till nästa leksak...


Oh! En barkbit!

Any given Tuesday.

Åh, detta med att komma ihåg! Vad hände igår? Antagligen var det mesta som vanligt...

Ellas mossa tog saken i egna händer o kontaktade Britax för att få rabatten på bilstolen att gälla även i vår affär!

För Ellas del? Frukost o sånt därnt som vanligt. Blev rosa o flickigt idag...men Ella är ju en flicka så det passade förstås jättebra!
Blev en runda ute i solen också. Sömn för Ella i vagnen o vila för Ellas mossa på bänken... Sen när Ella var hemma o vilade i sin säng vilade Ellas mossa på balkongen...
Ella fick nog lekt också o ätit.

Senare kom Ellas fassa hem o så fick vi besök av cissi som även fick lite gamla kläder med sig till den som kommer att komma ut i september!!
Sen fick Ella o hennes fassa en egen kväll att umgås på medans Ellas mossa o cissi umgicks på restaurang.
  Ella rör till det... (ha ha ha)

Ella har sovit i sin säng...vaknat...Ellas mossa tar upp Ella o lägger sig i soffan...Ella somnar på sin mossa!


384148-501 Tja!

En liten gnutta Ella!

384148-497
Tuff som en bandyboll?!Rätt gött uppvaknande!

Backandes...


Självförvållat...men underhållande för Ellas mossa som tittade på!

Måndag och då är det ju babycafeet! Strålande väder så när vi kom dit så började vi lite lugnt i sandlådan. Ellas första besök där. Lite sandsmak men mest åt hon på en spade! På insidan sen var det värsta holabaloo...massor med ungar o nästan alla (tre eller fyra små) var i samma rum. Det blev en jättering o snabba sånger. Ella tillsammans med alla de andra barnen blir helt tysta o bara glor på sångtanterna, roligt att kolla på.

Ella somnade på vägen hem så vi satte oss utanför huset o inväntade Ellas fassa som kom bara fem minuter efter oss. Stack iväg direkt för att inhandla den dära bilstolen...vilket vi försökte i fredags men då skulle vi komma tillbaka på måndag...idag skulle de kolla upp rabatten igen o höra av sig till oss!

Jaja, hem igen o busade lite i sängen. Ella verkar liksom bara ligga o njuta när man busar o pussar o kramar henne...så himla bra va!

Idag på cafeet, eller mer på lekstunde, lekte hon med en telefonlur som råkade komma lite långt bort o hon var väldigt nära en krypning. Fast det verkar inte som att hon fattar det, att hon egentligen kan. Precis som att hon inte riktigt hajjar att hon kan snurra från rygg till mage o tvärtom.

Imorgon är det fredag o då får vi besök o sen är det onsdag då får vi besök OCH så kommer (gamla)moster Kajsa till stan!!

Name that Ella!

Ellas mossa vet knappt vad Ella har gjort idag för hon har mest spenderat tiden med sin fassa medans hennes mossa har tillagat efterrätt, diskat, tillagat middag, diskat o diskat lite till!

Ella har iaf hunnit med en tur till den stora lekplatsen tillsammans med sin fassa o faster. Åka rutschkana, gunga o lite sånt.

Oh, av faster fick Ella en jättefin galge med dinosaurier o pärlor på!

Sen kom även farmor o farfar en runda. Ella visade upp sina gång-färdigheter! Även där kom det en present. En necessär för alla Ellas salvor o sånt när hon övernattar hos farmor o farfar.

Sen det dära gamla vanliga med mat, promenixer o lek!

Oh, ny gröt testades idag! Mannagryn (1 pkt kostar typ 8 kr medans 1 annat pkt med barngröt kostar 30 kr) kokades i mjölk o när den var färdig blandade vi i det kanelvatten som äpplena o päronen hade kokts i tidigare idag...funkade finfint förstås!
Dock var detta bara ett test för att kolla, men nu vet vi.

       image492

What a wonderful world.

Det har varit bara Ella o hennes mossa idag då Ellas fassa har åkt rally med Ellas farfar.

Det var ju kalasdags idag så dagen började med frukost o sånt o så påklädning. Tunna strumpbyxor o en klänning...som vanligt toppat med en haklapp! Ella hann med en förmiddagslur o lunch innan vi stack iväg.

image478

Det blev såklart uppvisning av vagn o skor på kalaset så att alla skulle se Ellas senaste! O så firade vi såklart Femtonåringen. Av oss fick hon bara massa godis...det är nog den bästa present man kan få...EVER! Förutom till Ella då...

Efter att Ella fått middag stack vi hemåt. Höll oss vakna i bilen så att Ella kunde få sova lite när hon kom hem istället.

Efter den luren bytte vi lite kläder o gick ut! Vi tog oss hela vägen till lekplatsen där vi gungade, promenixade, kände på sanden, åkte rutschkana samt kollade läget med gunghästen!

      

       

Hem igen för gröt, lek o tvättning. Ella duschade ju igår så ingen dusch idag...var det tänkt. Men eftersom Ella hade fått massa röda utslag på magen tänkte jag att det var bäst att duscha av henne ändå o sen smörja in ordentligt. Får se hur det ser ut imorgon.

  

För Ellas fassa o farfar höll bilen till målgång så det blev sen kväll för Ellas fassa.

HaklappsElla!


384148-475


Det blev en dag på det stora shoppningcentrat. Buss dit o hem. Vi stack efter frukostbestyren och det blev premiäråkning av nya vagnen.
(Vi vet nu fördelarna med luftdäck...)

Det blev skor till Ella som hon kan ha när vi t.ex ska till lekplatsen. Sicken tur att H&M kan göra billiga skor när skoaffärerna inte kan.
O så blev det lite lite shopping till Ellas mossa samt present till Ellas mossas kusin, Elin.

På eftermiddagen när fassan kom hem blev det en tur till Babyproffsen för att få ena hjulet justerat (fast vi fick helt nytt chassir istället) o för att fixa ny bilstol. Vi hade fått en rabattlapp när vi var på Babymässan i Göteborg...den kände inte personalen till här men vi skulle återkomma på måndag så skulle det vara fixat då!

O så blev det en dusch för Ella innan nattning.


Natten till idag vaknade hon förresten o gnällde...Ellas fassa gick in o hittade Ella på magen...därav gnället!

Kolaseg torsdag

Ellas mossa orkar knappt komma ihåg dagen. Men den var nog lite mindre bra. Lite seg liksom. Vi har varit hemma hela dagen. Imorgon ska vi försöka komma ut.

Segt med bilder också, men några blev det.

        

Utbytar-ella!

Jopp!
När Ellas mossa imorse kom in i Ellas rum för att plocka upp Ella o ge henne välling...ja, då mötte Ellas mossa en bajsdoft. Det har hänt förr. Vi brukar orka med vällingen före blöjbytet så det tänkte vi göra denna gången med MEN!

När vi satte oss ner i stolen kändes Ellas mossas arm väldigt blöt...konstigt...naj! Bajset hade ju trängt igenom blöjan på baksidan o låg numera även upp längs ryggen! In i badrummet o försöka få av Ella pyjamas o blöja utan att få så mycket annat bajsigt. ELLER? Hopp i duschen o rensprutning...o i med välling o ner till tvättstugan för snabbtvätt!

SEN åt vi lugn frukost o gjorde oss i ordning för att spendera dagen med Gamlingarna! Ella somnade i vagnen men vaknade när vi var framme.

Så det blev middag för oss alla o lite socialt samspel. Sen ut på promenad igen, en kortis så Ella kunde somna i vagnen. Medans Ella sov så fikade vi andra på äppelsmulpaj med vaniljsås.

Efter Ellas nästa middag (den med massor av vitlök så att det stank från hela henne resten av dagen!) gjorde vi oss ordning för hemgång o fick sällskap av gamlamormor halva vägen.

Fassan hade kommit hem före oss. Ella somnade igen i vagnen men vaknade när vi satte henne i bilen för att sticka o kolla på både bilstolar o barnvagnar...

Efter lite mestittande på bilstolar gick vi bort till vagnarna istället! Score! För den nätta summan av tre tusen nio hundra riksdaler...tog vi oss hem med en turkos vagn i bagaget! Bilstolen får vänta någon dag till...

Kvällen blev fylld av mer bajs, gröt, välling o lek.

        

o så den nya vagnen dårå!

En Ella för Alla!

I förmiddags sov Ella dryga två timmar. De sista 10 minutrarna sov hon på mig. O trots att jag pratade o pussade på henne hela tiden så vaknade hon intel

Så jag fick pussa lite mer o till sist började hon le och skratta i sömnen så lite mer pussande o hon vaknade upp med ett skratt! Det var så himla gött. Önskade att man alltid kunde filma henne o visa alla andra...

Sen har vi promenixat lite på balkongen o lite i lägenheten o så.

Gjort ännu mer mat. Denna gången fisk i curry- o kokossås med wokgrönsaker o potatis.

           


Sommar o sol?image454
Här sitter självaste kexet o smular!

Har varit ute på en kort promenad idag. Ella fick promenera lite själv också, eller ja jag höll ju i henne. Hon var lite trött så hon gick inte så länge. O sen har hon ju kommit på det där med att komma upp när hon ligger i vagnen. Så först satt jag o läste o tänkte att hon kunde somna...det tänkte inte hon. Sen tänkte jag att jag går lite istället...men då blev jag trött. Så vi gick hem igen så att Ella fick sova i sin säng.

Annars en lugn men mycket glad Ella idag!

Har lagat burkmat till Ella idag. 16 st blev det. Köttfärsås kokt i tomatsås med lök, vitlök, broccoli, blomkål o morötter. O så ris till det.

Så har (gamla)moster Kajsa ringt idag. Ella lyssnar väldans med luren mot örat. Någon minut klrarar hon sen blir det lite tråkigt.

Alle alle för idag.

En söndag i april.

Söndagen började med att Ella o hennes fassa fixade morgonbestyren o Ellas mossa anlände upp lagom till frukost! Ellas fassa ligger ju ett par dagar före i förkylningssjukdomen så han är lite piggare än de två andra.

Sen blev det en slappedag. Mycket sömn för Ella. Lite mindre mat än vanligt. En grej som hon kom på vid frukosten var att räcka ut tungan...men det varade bara i några minuter för när vi försökte igen lite senare under frukosten så tittade hon på oss undrande.

Vid läggdags hade hon 38,5 i temp o fick en panodil i rumpan...det är Ellas fassa som fixar sånt därnt. Ellas mossa tycker det är läskigt.

Sista kortet är en närbild på det som Anna har scrappat ihop...Anna har ju bara två barn så man förstår att hon har både tid o ork att pyssla med sånt!

384148-451

        


Hur det blir idag måndag, med babycafe o annat vet vi inte än. Vill ju gärna inte smitta ner massa barn o föräldrar...vi får nog stanna här hemma o titta  på bygget utanför!


Men, var e vi nu då?

Ja, både Ella o hennes mossa är nu hemma hemma. Hemma som i hemma där Ellas fassa också är.

Natten i resesängen gick bra för Ellas del fast hon vaknade ett par gånger men somnade själv om varje gång. Halv åtta var det dock dags för välling. O vi hade ju inte Ellas potta med så hon satte på toastolen på morgonen o skötte sig finfint även där!
Sen tog Ellas moster Hanna över passningen (medans Ellas mossa stack på barnmässa). Av de fem timmarna sov Ella 3,5...

Då Ella verkade ha fått feber samt att hennes mossa hade fått den läskiga sjukdomen kraftig förkylning...ja, då orkar man i princip bara åka hem. Så då gjorde vi det. Ella sov mest hela vägen men sen funkade skönsång från hennes mossa...

Så nu e vi äntligen hemma med fassan igen!


Över till lite bilder:

  
Bilder från i torsdags...farmor o farfar kom över med godis o tittade på Rögles återtåg till Elitserien.


  
Ella på besök hos Julia...eller ja, mest hos Julias leksaker förstås.


  
Ovan-Julias lillasyster Maja...o Ellas mossa.
 
Ellas kusin Emelie o Ellas mossa...sen en till på mini-Maja (fast hon e en riktig baja-maja!)


Skylten på dörren har Julia o Majas mossa scrappat ihop!

Lite snabbare!

Startade dagen med frukost o sånt o sen körde Ella o hennes mossa till Jöttelabörj eller!

Ella körde inte så mycket så hon kunde lugnt sova hela vägen till Ikea medans hennes mossa höll sig vaken med frallor, Polly och Läkerol. Vipps var vi vid Ikea så Ella vaknade o vi skuttade tillsammans in för att se till att Ella fick mat i sig...okej, möjligtvis ett litet billigt djur samt tre bollar också.

Efter tankningen på Ikea fortsatte vi till Ellas mossas kompis o hennes två små, Julia o Maja. Det var så roligt att vi faktiskt glömde kameran.

När Julia o Maja var avklarade åkte vi tillbaka lite söderut igen för att möta moster Hanna. Här packade vi av lite grejer o packade på lite nya grejer. O så snabbt vidare för Burger King, där Ellas mossa o moster åt medans Ella flörtade lite med de andra gästerna...mostern försökte lite hon med!

Hem till moster Hanna o deras nya lägenhet. Uppackning o ner i sulkyn (fastspänd med två av Hannas skärp) för en liten tur till affären. Hem igen o kvällsmat, bad o välling!

Första idag; Ellas egna bad samt sovning i resesäng...spännande att se avslutningen på den!


Enstaka bilder finns som sagt men kameran återkommer först imorgon...

Bilderna, äntligen!


Igår, först till frukost...sen ser man minsann tydligt Ellas kalufs! Sen mat på gekås, sömn på gekås, fika på gekås o mat igen...på samma ställe!Antons storasyster Hanna delar med sig av att vara storasyster! Här kan också Anton skymtas!              
På lekplatsen...Ella gungar o får gå runt lite...allt medans Ellas mossa leker med kameran!

Eller klapp!

Idag har vi haft besök av Anton, Hanna samt deras mamma Malin! Anton glider liksom bara med...helt cool! Han kan möjligtvis vara van vid att storasystern tar den plats hon behöver?

Ella visade sin sociala sida genom att vara lite mer gnällig än vanligt o hänga lite extra mycket vid sina päron! Okej, det kan bero på att hon inte fick sova ordentligt...o anledningen till det är att hos grannen, vägg-i-vägg hackades det med maskiner, ner kakel o klinkers! Ella sov snällt fastän det var ett väldigt oväsen, men jag kan tänka att det blev inte så skönt att sova o inte så länge.

Anyway. Fika med kompisarna innan vi gick bort till lekplatsen o visade upp den. Anton somnade förstås duktigt o sov där hela tiden! Vi lite större gungade lite o längtade lite till Liseberg förstås!

När det var dags för Ellas middag blev besöket hämtade med bil.

Dags för lite mer sömn för Ella efter middag o sen kom farmor o farfar!


Bilder från igår o idag kommer lite lite senare...när Ellas mossa har ätit middag...

Just det! Anton har 3 tänder där uppe o Ella kan klappa händerna...se, ingen tävlan bara uppmuntran till deras olika talanger!

Mycket dag!

Så nu e både Ella o hennes mossa jättetrötta.

Bilder o recension av dagen kommer under morgondagen...hoppas vi!
Idag är Ella nio månader!

Baby shower!

Minsann om vi har kommit ut på promenad idag! I säkert 45 minuter dessutom. Tog rundan runt kändisägorna...det tar sin tid.

Snoret har runnit på idag med...

384148-419

        


        


Idag när Ellas fassa kom hem stack mossan till affären...fast först sa mossan tydligt Hej Då i dörren. Sen tog mossan det lugnt...
Ella gjorde lite tvärtom. Det gick tydligen bra i fem minuter sen skrek hon...sen verkade hon trött, då fick hon lägga sig...där fick hon skrika ett tag...sen plockade Ellas fassa upp Ella o gick runt med henne tills att hon somnade där. O där sov Ella när hennes mossa kom hem.

Idag fyller Ellas äldsta kusin 3 år! Han heter Max.

Ännu en premiär!
384148-405
Ella, fortfarande a little bit snorig!Ella gäspar, fast det ser ut som pre-nysning...jag flyttar skeden. Men det var ju bara en gäspning! SEN kom nysningen! Den under lunchen...
Den under middagen var lite större...maten flög uppåt...o regnade sen ner på mig!

        

     

Idag har varit ännu en slappedag! Blev inget babycafé för vi är osäkra om Ella bara är snorig eller om det är en förkylning.

När Ellas fassa sen kom hem så stack vi direkt till Ikea. O fast Ellas mossa ändå funderade på att ta med kameran så fick den stanna hemma...o så gjorde Ella en premiär! Hon satt i fällstolen i kundvagnen! Jätteduktig förstås! Fanns mycket att titta på o pilla på!

Sen en snabbis inom (ingifta gamla-)moster Lina för en hälsning. O så hem. Ella fick en stor färgglad kudde till sin myshörna.

Men för att gå tillbaka till morgonen...hon hade bajsat när hon kom upp i morse. Det händer inte så ofta nu för tiden annars utan vi brukar hinna till att byta blöjan o sitta på den svindyra pottan! Men ikke idag...
Idag var det bajs...jag tog av, tvättade o torkade. Hör hur hon nästan som försöker trycka ut mer bajs så vi snabbar på o sätter sen henne på pottan! Hon hann säkert sitta i flera sekunder innan det brast...tre omgånger med mjuk o rinnade fyllning! Just då gjorde det inte så mycket att den var så dyyyyr...
Sen har det bajsats flitigt under hela dagen! Så vi hoppas att det är en del av förfesten inför ovantänderna...

Schopp schopp, det är en dag imorgon också! Bäst att spara på bokstäverna.

Plugghäst?


384148-402
Äkta London:sk (eller eventuellt Watford:sk) tröja!

        
Inte så många olika bilder idag så det får bli flera på samma!

Idag har vi haft besök ju! Ellas fassas kompis o hans familj. Familjen består bl.a. en två-och-en-halvåring...som i flera minuter var väldigt mammig o pappig...sen kom det fram kex...bröt isen lite...sen var det liksom klart! Full gång på honom, Arvid. Arvids päron berättade att ju tröttare Arvid blev desto mer sprang hann rundor... Så det lät lite konstigt när han var i full gång o så säger päronen att Arvid verkar lite trött, bäst att vi drar oss hemåt! Eh?

Men vi fick lite social samvaro o massa kex!! Ella hade någon att titta på...

Igår rann inte snoret så mycket på Ella men idag var det igång igen...mycket nys, mycket klet.

För övrigt: Böcker Rules! Ella sätter sig snällt ner om man säger att vi ska läsa bok. När boken är slut säger Ella, Öh! Å så läser man den igen o så tar den slut o så säger Ella Öh! Så gör vi det tills läsaren kommer på något annat man kan göra!
Igår lät det också Öh, men det var i 20 minuter i bilen o mossan sjöng tjusigt för Ella...sången tog slut...Öh!...ny
sång som tog slut...Öh!

Fantastiska Ella!

Vi lämnade ju av Ellas fassa hos hans päron igår kväll så natten hade vi för oss själva, Ella o hennes mossa!

Hela Ellas dag var ju en halvtimme förskjuten så sängdags blev vid halv nio. Öppet fönster o utan strumpor gjorde en sus för hon vaknade ej på natten utan först 04 fick jag upp o sätta i nappen.

Idag iaf. Började som vilken dag som helst med frukost o sånt. Sov på fm, vaknade o fick nappen o somnade om. Vaknade strax innan lunch så vi hann att mysa lite i soffan först.

Efter lunchbestyr stack vi iväg med bilen. Tänkte åka till Ella morfar men på vägen dit åkte vi förbi morfarns mor så vi stannade till där! Första träffen mellan morfarsmor o Ella. Där fanns även en labrador, Hillary så Ella har nu har närkontakt med hund! Vi stannade nästan en hel timme o fick även träffat morfars syster o lite hästar.

Hoppade in i bilen o körde iväg till Ellas morfar o moster. Ella hann precis att somna när vi var framme men vaknade till direkt vi stannade. Där fanns ju två hundar till men det blev ingen redig kontakt. Ella fick middag direkt o sen var ytterligare någon timmes social samvaro.

Strax innan fem stack vi iväg o det tog bara några minuter innan hon somnade med nappen i mun o efter bara några sekunder åkte nappen ur. Hon vaknade inte ens när bilen tankades så hon var lite trött!
Men när vi svängde in till vår parkering vaknade hon av sig själv, strax innan halv sex! Hon e som en liten klocka!

Samtidigt som vi kom kom även fassan o farmor! Så det blev lek o mat o ombyte o mat o lek. Nu e det sömn...för första gången sedan flera veckor har hon svårt att somna...

Sablars kanoner! Ellas mossa har ikke tagit kort idag fast vi har gjort så mycket...

Hoppla hoppla!

image394
Prosit! Oooooh, rör inte jag måste ta ett kort först!

image396
Oops! (det röda ringen har jag ritat till efteråt så ni inte tror det är skadan) Ella skrek dock inte så mycket mer än ett 'vanligt' fall som inte ger märke...


Har man slagit sig så illa så får man leka med nappleksaken!


Hos farmor (farfar var iväg o hämtade rallybilen) på middag o lek! Gungan tycker nog åskådarna är roligare än vad Ella tycker att det är.


Natten till idag var förresten lite jobbig för Ella som vaknade säkert iaf 10 ggr. Okej att det då är jobbigt för Ellas mossa att vakna upp o springa in men jag hade hellre tagit förkylningen från Ella! Vi gissar (för massonde gången) att det beror på ovantänderna. Det finns tydliga vita prickar där de ska komma igenom, men än så länge känns inget vasst...men med snor o mycket mera sagel kanske det kan hända!

Stackars Ella!

Till lunchen la Ella av en nysning. Hon brukar lägga en fyra fem annars. Men när jag tittade bort mot henne såg jag anledningen till den enda ensamma...Den hade gjort jobbet helt själv!

Snor från näsan o ner och väldigt väldigt brett! (kanske inte lika brett som unge herr patrik sjöberg kunde hoppa, men brett!)


Lite senare på dagen är Ella ivrig att få stå upp så det går lite fort o jag är inte så hjälpsam. Ella ramlar in på 'foten' till spegeln, på kanten liksom.
Så nu har hon, vad vi vet, sin första bula. Blå är den också.

Allt ovan är fotat...kommer senare.

Ikväll är det middag hos farmor o farfar o sen imorrn är Ellas fassa o farfar på rally!

Se Ella i mobilen!

Varken jag eller Ella vet om man kan se Ella i mobilen...men annars finns hon ju här på nätet.

Vill ni se fyra nya filmer kan ni klicka

HÄR

För Ellas skull.såklart borde jag inte bara fläka ut henne såhär på internet...jag gör om o gör rätt!

Prosit!


384148-389
Varför vara uppmärksam när Ella vill nysa o flytta skeden...blir roligare såhär!


Ellas mossa försöker visa hur Ellas näsa rinner idag...som en itta


Ella vill hjälpa till såklart...hon kan ju faktiskt nästan allt!


Ellas mossas fantasi har inga gränser...här har hon knytit ihop Ellas gamla nappar...


Ella duschar dårå...


Såhär ser Ella ut i helhet i morgonrocken!


...å Ella bakifrån...o hennes mossa framifrån


Å bara lite till!Idag har Ella lärt sig något nytt! Eller två saker faktiskt. Vi låg på våra sängar o så tog jag tag om hennes ben o rullade henne från rygg till mage o tvärtom...ett par gånger. Sen fattade hon själv o gjorde det hela tiden! Jättekul att hon nu liksom fattar att hon kan göra det.
Lite fräckt att hon fattade att hon kunde gå själv innan hon fattade rullningen!
Vi får nog köra en repris i morgon så att det sitter där.

Mjukslut för ella

image384
Morgonrock från gamlamoster kajsa. första provningen ikväll.

Känslor!

För någon dag sedan kände ellas mossa att vi har haft sån tur med att ella har inte varit sjuk direkt, bara ett par förkylningar!

Idag kände nog ella att hon hade en väldigt snorig näsa...


---

Ibland blir ella så arg att hon...klappar händerna! Roligt att se. Ellas mossa gör samma fast tvärtom, när hon blir så väldans glad!

En bildfri dag.

Idag har kameran endast filmat...så jag ska kolla igenom den så att ellas mossa inte låter för pinsam...sen får jag väl lägga upp den på ellas filmsida.

Idag har Ella träffat gamla kamrater från föräldragruppen. Det var en väldigt aktiv timme med massa tjejer o killar som rörde på sig o lät mycket. Himla roligt att träffa alla...kanske mest för alla päron?!

Ella skötte sig finfint. Trots att vi drog över på hennes mattid var hon på ett strålande humör. Även på väg bort till Gamlingarna höll hon sig pigg o go.

Så det blev mat direkt för ella...o för hennes mossa blev det kaka med grädde o banan!

Sen var det lite socialt umgänge där innan vi drog oss hemåt o fick sälle av gamlamormor.

Ella vaknade när vi kom hem o humöret var väl inte riktigt lika strålande men det kan ju bero på bristen av dagsömn.

Men får Ella bara stå upp o röra på sig så är hon nöjd!

Fassan hade kvällsmöte men hann hem lagom till kvällsbajset o nattningen!

Sammanställning av Ella...rent excelt!

image383

Mer än lek!

Ella har ju ätit också! Fisk till lunch o spaghetti med köttfärssås till middag...
Å så majsbågar...när fassan åt fil o müsli.

Ikväll hade hon en magnet i varje hand o gick iväg...samma stabilitet som tidigare så det gäller att hänga med o fånga upp!
384148-381
Hoppa dansa gör va du vill!

Vi har varit ute o gungat!

Fast det är vår så fick Ella ha sina vinterkläder på sig...
APRIL APRIL!!
(vi tog av vantarna ju!)

image370
I brist på film...image373
Hänger lite! Raggar lite!image376
Ella fick även testa storgungan med mossan! Inte lika kul som synes...

Nation ella

(självaste bloggleverantören har haft problem därav inga inlägg...)

Det är nu meningen att vi ska komma ihåg vad som hände för tre dagar sedan...nicht möjligt...vi kör på bilderna bara!(å nu hade jag lagt upp massa bilder o skrivit text så sket sig alltihopan...nu blir det textlösa bilder)

RSS 2.0