I korta drag!

* fortfarande mycket med bilarna här nedanför

* mycket med Malmö. Alla sorters frågor som ställs till Ella där Malmö kan vara svaret ... där är svaret just Malmö

* mycket prat om Marianne. Marianne klipper i saker. Marianne ska ha massa saker (som vår bil, Ellas saker o liknande) och så ska Marianne ha Ella. Vad ska Ella göra hos Marianne? Äta mat!

* mycket kramar! Kan också vara för att hon vill ha uppmärksamhet men ibland när man kramas (hemma) så vill hon gå o sätta sig i soffan för att kramas mer!

* igår upptäcktes att Ella visst hade haft sin penna vid balkongdörren, cdhyllan och vid dockvagnen ... försent som sagt. Men vi pratade om det med Ella och att man fick ju bara ha pennan med pappret vid bordet. Spännande fortsättning följer ...

* ett par morgnar i rad har vi fått väcka Ella vid halv åtta. Men idag var det pigg o glad av sig själv redan vid 7.

* i 1 timme idag att Ella och pillade med faster Annis necessär som innehöll 2 topsar, 1 Lypsyl, 2 läppglans, 2 borstar, 2 hårnålar samt en liten liten plastpåse ... Just Lypsylet och topsarna var mest använda!


Som klippt o skuren?

Ja, nyklippt är Ella!
Igår (efter modig övervägande tillsammans med fassan) klippte mossan lite av Ellas hår! Det var testarna som hängde ner mot ögonen som rök ... okej, jag kanske tog i för nu är det luggen näst intill obefintlig. Men det var roligt för mossan iaf (som gärna vill vara lite av en frisör sådär i smyg) Ella brydde sig inte så mycket.

Lite allmänt:
Mycket prat om Marianne som i sin tur klipper i olika saker. Även mycket snack om olika bildmodeller som äter upp andra bilmodeller. Ella leker mycket med sin servis, med David o vagnen och med grytorna.

Ella är väldigt duktig på att bli torkad om näsan! Oftast kommer hon själv o säger till när det är dags. Ibland vill hon snytas fast där inte finns något snor (kanske långt in som kittlas?) ...

Ikväll när hon satt o tittade på kontrollerna (till tv:n) tryckte hon på en knapp o sa sen högt själv: - Nej. Bara peka!

I princip alltid när där kommer nåt ljud så frågar Ella: - Låter? Och så berättar vi ... Ikväll när Ella satt o drack välling välte fassan ett JÄTTEHÖGT legotorn som smällde ganska högt. Ella sa inte så mycket då men när hon hade druckit upp gick hon o ställde sig i dörröppningen till sitt rum och försökte få fram något som 'hörde' och så gjorde hon något konstigt tecken med händerna. Det såg väldigt gulligt ut och hon försökte nog säga att hon hörde något innan o undrade nu vad det var.

Eller när Ella undrar vad någon gör så säger hon: - Gör dom? Då brukar jag fråga: - Vem då? Och då bara tittar Ella på mig och ser själv helt frågande ut (som att jag ställde en helknasig fråga) och så ställer hon samma fråga igen och jag svara med samma fråga ... o sen skrattar vi sådär hjärtligt!
Bilder finns o snart även film ...

Klargörande!

Ella vid frukosten idag:
- [feed] börjar med [f]

Mossan:
- Jaa!

Ella försöker alltså säga 'sked' men har lite svårt med sj-ljudet ... men det blir ju rätt ändå liksom!


Hönsigt, mossan!

Idag blev det en dag i Ängelholm för Ella, mossan och farmorn!

Farmor kom hit efter frukost o så packade vi in oss o stack till Ängelholm. En tur i vagnen för Ella inkl sovstund medans di andre tog sig lite mat! Sen vidare till hembygdsparken för att kolla djur, mata djur och leka på lekplatsen. Ella ville genast till lekplatsen men hon fick minsann lära sig att var sak har sin tid. Så det blev lite kaniner, lite hönor, lite tuppar, lite pågåglar ... mit mehr!

Vid matningen av ankor ville såklart Ella ha brödet själv. Men hennes överbeskyddande mossa bråkade lite med Ella för brödet var typ 1 år gammalt ... men istället fick Ella en liten matsäck med russin, persikor, kex och majsbågar så till slut var ändå både mossan o Ella glada! Sen var det äntligen dags för lekplatsen! Galet mycket nytt och många barn. Ella har lite svårt med att dela vissa lekdelar med andra barn. Är det andra barnet där först står gärna Ella o väntar. Är däremot Ella först så tycker Ella att det andra barnet borde vänta (fast det alltså kanske är en stor lekställning) ... Sen var där en annan mossa som snällt visade Ella hur sandkranen fungerade och Ella tittade och lyssnade väldigt uppmärksammat och visade ingen som helst blyghet!

Bajsblöjebytning och mer lek! Strax efter kl 15 tyckte mossan att det inte var så roligt längre så då packade vi ihop oss igen och stack hemåt. Ella lekte galet bra hemma med David, dockvagnen och ALLA kökshanddukar, trasor och förkläden ...Dagens (och gårdagens) bilder ligger nu uppe på Ellas bilddagbok!

Grundläggande traktorkörning!

Ella slapp hostningar inatt så det var en tyst o stilla natt för både ella o hennes mossa!

Efter frukosten packade vi ihop oss o stack till Ellas morfar med familj. En solig dag så vi hoppade på studsmattan, tittade på lammen och den nya kalven. Ella o mossan klättrade upp i traktorn (avstängd) och lekte tuffa ... sen in o lekte lite där. Till middag åt Ella en tugga av en prinskorv innan hon fick sova en stund i vagnen.
När hon vaknade hade moster Sofie kommit hem från skolan men Ella var galet blyg i början för henne. Ella var inte hungrig nu heller men några gurkskivor och en halv banan kunde hon få ner iaf! Vi gick ut o lekte lite till. Nu vågade till o med Ella sitta helt själv i traktorn! Sen åkte Ella, mossan, Sofie o Inger först till kossorna nere vid Nabben och sen till en ny lekplats för Ella.

Kossorna som låg i hagen var inte på något sätt farliga tyckte Ella. Så hon plockade lite gräs som hon ville ge till dem. Tyvärr fick hon inte möjligheten för eftersom kossorna lätt kan bli lite buffliga när de ska resa sig upp så fick Ella inte gå enda fram. Däremot fick Ella sitta ett par sekunder på en kossa! Vi stack vidare till lekplatsen, som heter Minis (ligger nära Nimis). Där fanns en rutschkana som Ella själv kunde klättra upp till och ta sig ner för ... jättekul tyckte Ella!

Strax efter tre stack vi vidare för att hämta upp fassan på jobb för att få ännu mer mat i Bjuv. Där blev det kyckling o potatissallad men Ella nöjde sig med brödet doppat i creme fraiche (ibland utan brödet ...). Även physalis o ananas slank ner. Hann även med en dusch innan bara Ella o mossan stack hem (fassan o farfar ska köra rally imorgon) för välling, pyjamas och sängen! Fast mossan glömde tandborstningen ...

Bilder finns (kanske inte uppladdade än bara!) ...

DrömmarElla!

Ella var snorig och nysig när hon vaknade idag, men det låtsades vi inte om utan stack, enligt planen, till Förskolans Dag utrustad med Ellas första matsäck (i ryggsäcken)!
När FD var slut (vid 12) stack vi vidare till Lina o Stina. Mat och lek förstås. Ingen sovning på dagen för Ella (INTE enligt plan) så på vägen hem var hon galet borta i blicken stackaren. Men hem och tvätta, äta och duscha.

I förra veckan på lekplatsen och nu ikväll när vi skulle till tvättstugan tycker Ella: Hejdå Mossan, Ella Stannar Här!
På lekplatsen när jag började gå hemåt hann jag inte många steg innan Ella hängde på. Här hade hon inte så mycket val men hon följde glatt med.
Det var galet faktiskt redan hos Lina när Ella valde att hänga på Lina o byta blöja på Stina (inne i rummet där Krumelur oftast huserar) istället för att hänga på sin mossa in på dass ...

Fröknarna på förskolan (vissa) är lite imponerade av Ella bokstavskunnande. Tydligen har dom en lära-gå-vagn där det står BRIO på och då har Ella sagt bokstäverna där! Mossan nästan spricker när hon ska försöka hålla sig från att ropa "jag veeet, visst kan hon galet mycket"!Fler bilder finns på ellas bilddagbok ...

Ella - den lillgamla?!

Ella ser en blå liten bil, pekar och antar:
- Nissan!
Mossan upplyser:
- Ja, det ser verkligen ut som en Nissan men det är faktiskt en Peugot!
Ella sammanfattar:
- Va tokit!

Till middag idag får Ella lite blandning av ärtor, majs o paprika. Det tar slut på tallriken och vi häller på mer:
- Har du sett! säger Ella då

Två glada lämningar på förskolan denna vecka! Idag på ditvägen mötte vi upp skolelever som kom cyklandes ... 90 stycken! Wow wow!

Ellas fassas ena mosters man (Hasse) är en väldigt lång man och såna är ju klart lite läskigare än andra människor, tycker Ella.
- Hasse inte jättesöt.

Idag har mossan o Ella tvättat Ellas fönster. Då tar mossan en spann med vatten o två trasor medans Ella får nöja sig med en trasa. Mossan klättrar upp på stegpallen ... Ella klättrar OCKSÅ upp på stegpallen! Krampaktigt håller hon sig fast i mossans brallor! Det är väldigt trångt högst upp på den pallen redan när man står själv där ...


Ella hälsar!

Onsdag: efter två ledsamma lämningar på förskolan öppnas nu dörren och Ella säger: Heeej! Resten av dagen hade varit lika glad ...

Torsdag: heldag med Stina o Lina här hemma. Ella tar lång tid på sig att somna i sin säng på dagen. Vanligtvis väcks Ella 12.30 men idag somnar hon först strax innan kl. 13 och får därför bara sova en kvart ... Resten av dagen massa lek!

Fredag: Ella o mossan sticker till Halmstad och hälsar på en före detta klasskamrat, Louise. Louise gillar barn men Ella ville mest hem så det blev en massa 'Åka hem' och en hel del 'Hejdå!'. Louise hade dock tålamod och lekte snällt med Ella. Grävde i sandlådan och så var vi en runda på bibblan.Ella sket tre gånger den dagen ... På kvällen hade Ella o mossan ett eget rum så vi packade upp Ellas säng och bäddade den. Vid läggdags gick det bra och endast en uppställning och nedläggning! Mossan gick o la sig strax innan halv ett ... ungefär då började regndropparna smattra mot fönsterbläcket, Ella vaknar, är vaken i 1,5 timme (men det enda hon gjorde var att ställa sig upp en fem gånger med orden 'Ella lägga sig ner'). Ella somnar sen när det slutar regnar ... Sover till 06.40 och lyfts upp till mossans säng. Mossan somnar om o vaknar kl 8 ... vad Ella har gjort under tiden vet inte mossan.

Lördag: Tack o hej till Louise o hennes Peter. Vidare mot Cornelia! Där var det kalas för Rasmus. 27 personer var där för att gratulera honom. Bland annat farmor, farfar o Anni förstås! Resan hem sen blev en tragiskt upplevelse för Ella som då var galet trött men inte fick någon napp ... lite tyska glosor livade dock upp stämningen ett tag! Förutom då Fladdermus så kan nu Ella Gaffel, Kniv, Träd, Hus ...

Söndag: träff med Kajsa! Lite lek här hemma först innan vi tar en promenad medans Ella sover. Sen lek o mat hos Kajsa och besök på hennes lekplats. Sen slöt även Gamlingarna upp tillsammans med Molly och det bjöds på rabarberpaj! Ella fick smaka. Först rabarber men den var lite galet sur ... pajen tillsammans med grädde funkade däremot himla fint! Sen hem igen o Ella lekte HELA tiden ... och snackade! Korta avbrott för dusch och välling. Det var nog andra gången ever som Ella blev pissed när hon skulle lägga sig ... det löste sig dock när vi gick till fönstret för att säga godnatt till alla bilarna!

Bilder på bilddagboken ...


PP - PajPremiär!

Mossan Pappa?

Det är lite klurigt för Ella när orden 'mamma' o 'pappa' används. Vi kollar ibland om hon kan peka på 'mossan', 'fassan', 'mamma', 'pappa', 'adam' och 'caroline'. Namnen hajjar hon inte så mycket av för caroline är ju nya förskolefröken och adam är ju han som bor hos totta o stiffe. Sen får fassan 'fassan' och mossan för övriga ...
Idag övade vi lite till och kanske det fastnade, om inte så blev det filmat iaf när hon själv repeterade. Eller nej, när det filmar ber jag henne att repetera för då har hon precis suttit o repterat för sig själv.

Lillemor (förskolefröken) sa idag att både idag och igår har Ella varit glad hela dagen (förutom vid lämningen). Och visst, Ella har varit mycket gladare båda dagarna när jag har hämtat henne ... så det är skönt! Idag när jag hämtade henne hade alla flickorna fått tofsar! Eftersom inget är gott nog för Ellas mossa så undrar jag varför inte ALLA barnen fick? Varför fick pojkarna inte tofs?

Bilder o filmer är på gång ...Packa Ellas kappsäck!

* idag var det väldigt mycket moln på himlen så Ella blev klart lite rädd för dom (?) ... men mossan berättade att molnen stannar högt högt uppe i himlen, precis som månen, flygplanen (okej dom kommer ju ner) och fåglarna (som också kommer ner). Ella svarar då med "allt möjligt" ... det tycker iaf jag var väldigt riktigt!

* Ellas första egna matsäck ska packas nästa torsdag! Då är det Förskolans Dag och Ella har fått hem en lapp om detta. Och fast det egentligen inte är Ellas dag att vara på Förskolan så får hon vara med ... med matsäck i en ryggsäck som hon själv ska bära! Som tur är har Ella redan en ryggsäck, en från Australien och som ser ut som en koala!
(jaa, det fanns massor av fel i lappen ... o blir det fel på lappar när Ella går på kommunal förskola, jaa då jäklars!)

En röd liten stuga för Ella?

Ellas nya resesäng står nu hos Kajsa (ellas mossas moster) och i den nya röda resesängen ligger ella! 19.28 fick päronen sms om att Ella sov som en stock, nemas problemas.

Det visste vi väl!

RSS 2.0