Taskig kombination

Igår fick Ella ha på sig sin en av sina julklappsklänningar, den vita...
Igår fick Ella biff stroganoff till middag...

Igår hann jag inte ta något kort innan klänningen var av o nerfläckad av Yes...

Idag har Ella nya julklappskläder på sig...
Idag tog jag kort direkt efter påklädningen!


   

Bildbevis.

image78
Mössan tillhör en tröja i samma stil som Ellas farmors mamma har stickat o Ellas farmor har sytt lite. Ella fick dem i julklapp o farmor sa att om inget annat så vill de iaf ha en bild när Ella använder det...
(det leopardmönstrade ska egentligen inte synas för det ska bara vara mjukt mot huvudet, men mössan är lite stor så då fick det bli såhär!)

Halvnelson, idag 071228

Ella sitter på sitt täcke med två kundar bakom/sidanom sig...så lägger hon sig bakåt o kommer på ena kuddkanten o sen tittar jag bort o när jag tittar tillbaka så ligger hon på magen!

Okej, hon har inte gjort en "riktig" vändning men lite halv sådär...lite fuskvändning?

Rullatorbörjare!

image77
mästerfotografen förevigar...

Smurfsaft!

Ganska nöjd när Ella nu dricker lite saft...MIN saft!

Min saft betyder att det är vattnet som jag kokte äpplena o päronen i...

Pärondrickan från affären dricker hon inte alls...

Jag tänker mig att Ella sjunger lite inuti sitt huvud:
Saft saft
mossans saft
bättre saft
har ingen haft!


Övernattning i repris!

Ella har spenderat senaste dygnet hos farmor, farfar o faster! Det hade gått bra förstås o bl.a. hade änderna matats...

Ella välkomnas med lite mat...bra ice breaker!

Ella o farfar!

Ella o farmor visar att Ella kan låta som en indian!

Ella kan nästan stå heeeelt själv!

Spaghetti o köttfärssås...klart bättre än laxmat!

Titta, titta så tokigt!

Ååå, äntligen änderna!

Tuffa dagar!

Det har varit jobbiga dagar för Ella...svårt att komma till ro när hon ska somna, svårt att sova när hon väl har somnat. Dessutom var ju nappen inget vidare för ett par dagar sen...nu är det tvärtom nästan...napp hela tiden.

Natten till idag vaknade hon nästan en gång i timmen o jag fick klappa henne i rumpan för att hon skulle somna om...inte så länge men ändå jobbigt då hon inte brukar det.

Igår var vi hos Ellas farmor o farfar (även faster, o adams mormor o farmor) för lite julfirande...mycket gnäll. Egentligen kanske det inte är så mycket gnäll men för oss som är vana vid en väldigt tyst flicka (förutom när hon pratar) blir det mycket. Sen idag var vi först en runda hos gamlingarna för att fira gamlamormors födelsedag o då var det ganska gnälligt. Sen på kvällen åkte vi till Lerberget för mer julfirande...o det var inte många som kunde prata med Ella innan det blev gnälligt.
Två lyckade grejer dock: korvsmakning o 20 minuters matning av Kajsas bröd...
Massa julklappar till Ella...som vi fick öppna åt henne! Mest kläder men även lite leksaker.

Imorgon, på juldagen, ska Ella till farmor o farfar för bortamatch...får se hur det går!

Bilder från julhelgen kommer lite senare...you know dessa digitala kameror, de tar ju lite tid...

Vad är problemet??

Igår somnade Ella först i vagnen utan napp...för att jag hade glömt den. Sen när vi åkte bilen så ville hon inte ha den nappen (en lite annorlunda napp men som har funkat tidigare) så då somnade hon utan igen...

Under natten vaknade hon till lite väl mycket så jag fick ta upp henne o somna om henne...började trixa när jag satte tillbaka nappen i munnen...

Idag testade vi med de vanliga napparna men nej, vill inte ha!

Resten av dagen har varit kinkig då hon inte riktigt kan komma till ro utan napp...men hon vägrar suga på den. Vi har varit hos Ellas morfar o hälsat på familjen där. Till slut fick hon iaf somnat där utan men hon sover inte så hårt...

Här hemma igen har vi försökt lura in nappen och det funkar ibland om han fixar med annat samtidigt...men det skiter sig igen när hon ska sova för då får hon ju inget annat att tänka på.
Vällingen ikväll ville hon inte heller ta...tog några sug men skrek sen bara.

Jobbigt just att man inte vet varför det blir såhär...


Testing testing!

Som kvällsgröt provade vi att ge Ella vanlig havregrynsgröt...eftersom varken jag eller adam kan tänka oss att äta det så var vi inte så övertygande när vi gav henne det...men det såg ut som att hon på egen hand kom fram till att inte äta det!

Annars har vi varit ute på promenad o så satt Ella upp i vagnen hela tiden, lutade ryggstödet en aning bakåt då hon började gäspa...hade glömt napp till henne så jag tänkte att hon kanske ändå inte skulle somna om jag la henne ner...men hon somnade halvsittandes utan napp!

När Adam kom hem stack vi till i Ikea som faktiskt inte var så fullt med folk som vi hade väntat oss! Ella blev en haklapp, skål, mugg o sked rikare...o på vägen hem somnade hon till min skönsång av Blå blå blå e mössan på mitt huvud...

  <<--orkade nog en halvtimme innan --->>   

Heja Ella friskt humör...hon har näsan full av...snööör!

Jaa, hon låter när man slår henne på munnen!! Det funkar!
Okej, kanske inte lika bra när vi ska filma men det finns med!

Å Ella för representera hur glada vi är:

image67

Lärling!

Hon kan ha lärt sig en ny grej idag! Ska bara fråga Adam först om han har sett det någon gång...

I vilket fall som helst så är det första gången som jag märker det.

(Jag tänker använda ordet 'slå' o då menar jag det i nättast möjliga)

Om man slår henne på munnen så börjar hon låta...you know, indianrop liksom! Å så varierar hon sitt ljudande...o med tanke på hur mycket jag 'sjunger' för henne dagligen så blir vi inte så förvånade om hon blir en redig singersongwriter när hon blir stor.

Dunkadunka!

Hon sitter så väldigt stabilt nu! Jag satt bakom henne nog i tio minuter o behövde bara resa henne upp två ggr...så jag skulle BARA ut i köket o kolla en grej...

DUNS!

Oooäääääh!

Nemen, kära baaaarn...oj, var det lite hårt där, du skulle ju ha ramlat mer rakt bak för där låg ju kudden...
Men med lite sång o lite blåsning så slutade tårarna trilla...

En onsdag innan jul...

Lite julstämning innan läggdags...smaka på apelsin. Det var tyvärr inte en så saftig apelsin men tugga på den går ju alltid bra!

Dagen började som gårdagen, men bajs vid sjutiden men frukosten kunde iaf dras ut på tills klockan blev åtta. Efter de bestyren mötte vi upp Kajsa för att spendera dagen hos Gamlingarna. Förmiddagssömnen blev störd så det var lite kinkigt med lite fler korta sovpauser under dagen...skönt dock att hon kunde stå ute o sova!

384148-64
Ella o Kajsa hos Gamlingarna!

384148-65
Ella sover utanför köksfönstret!

384148-66
Ella äter barnostbåge...smakar alltså ingenting!

Mycket bajs blev det!

Totalt blev det 4 bajsblöjor...jag vet att det är jätteintressant!

image63
Redig tjej sitter själv!
Oredig mamma ställer sig snett bakom o tar kort...redig tjej välter lätt då!

Idag har vi varit en runda hos Gamlingar och Gammelmorfar till o med höll Ella! Fast bara några sekunder för sen började Ellas läpp att darra...kära baaaarn! Tycker ju att hon borde vara van vid dem då vi träffar dom varje vecka. Jäjä, hon vänjer sig en annan dag!

Sen när adam hade kommit o gått så kom farmor istället...fixade med ella hela kvällen medans jag fixade tvätten.

Imorgon kommer Moster Kajsa!

Skitstart av dagen...

Vid halv sju var det dags  att byta den första laddningen i blöjan...dryga tmmen efter det var det dags för laddning nummer två o sen vid tio var den tredje ute!

image62
en skitglad ella!

Måndag 071217

Idag fyller Ellas endaste morbror 14 år. Vi var och hälsade på honom idag på dagen. För att komma dit tog vi bussen hemifrån till Adams jobb där vi tog över bilen. Bussresan var premiär och gick strålande...Ella sov hela vägen!

Idag fick Ella dessutom ingen välling på dagen utan 2 mat istället. Ett par tuggor in på första måltiden så börjar hon torrhosta o fejka klökningar...moget! Nästa måltid gick bättre o där fick hon även efterrätt! Drickan som innan var vatten som hon inte drack har vi nu bytt ut mot det vattnet som äpplena o päronen kokades i (smakar lite saft) men hon bryr sig inte för den heller...

Vid fyra stack vi tillbaka till Adam o hämtade upp honom för hemkörning. Sen kom Ellas farmor o farfar för de skulle vara barnvakt. Jag o Adam gick på bio (Guldkompassen) o sen åt vi lite mat. Ella hade skött sig exemplariskt, men så har ju också farmor o farfar lyckats ganska bra med både Ellas pappa och hennes faster!

Tyvärr inga bilder idag.

Just det, farmor o farfar var förvånade över hur bra o stabilt Ella satt!

En tredjeadventsdag...

...som vi inte firar på något sätt.

Men vi har varit o handlat och sen bara varit hemma...

Rent allmänt om dagarna så äter Ella välling (fast det är mjölkersättning, men jag kallar det välling) kl 8, mat+ efterrätt kl 12, välling igen kl 15 samt gröt kl 18.30 o avslutar sen med lite välling till strax innan kl 20.
Nu funderar vi iaf på att till kl 12 endast ge mat och sen plocka bort vällingen kl 15 för att ge ytterligare mer mat och då även efterrätt...enligt Anna Wahlgrens rekommendationer...som jag gillar att följa, det flesta av dem iaf!

Men åter till idag:

384148-59
lite suddig bild och dessutom en lite butter Ella...


hoppgungan testades för andra gången (första gången var hon lite för kort för att passa in i arm-hålen) o nu gick det lite bättre fast sen när vi plockade ur henne efter ett par minuter...då såg vi att vi nog kan vänta några veckor till nästa gång för armarna blev väldigt röda! ooops...

The beginning av en lördag


Startar bra med en cola...gott om energi och en godare start!


Å så premiärturen med att sitta upp 'ordentligt' med sele så!

Bättre o bättre dag för daaaag!

Holabaloo!
Idag tog vi oss ut direkt efter frukostbestyren och gick hela vägen till norra Husensjö. På vägen hann vi inom en affär o vela lite men en timme senare var vi iaf framme. Ella sov nästan hela vägen.
I Husensjö bor Ellas kompis Anton. Anton är två veckor äldre än Ella. Första gången vi träffade Anton kunde han vända sig från rygg till mage...så självklart förväntade vi oss att två veckor efter det mötet så skulle Ella också göra det! Nu kan Anton vända sig från rygg till mage, mage till rygg samt dra sig fram med armarna...MEN han är inte så hajj på att sitta! Ella är ganska hajj på att sitta... Ella har också tagit sin andra spruta (vet ej vad den heter) det har inte Anton...

Sammanfattning av ovan: Ella är hajj på sitta, Anton not so much...Anton är ändå 2 veckor äldre än Ella!

Igår fick Ella för övrigt tre stycken majskrokar! Dom är ganska goda tycker hon nog för de försvinner ner i magen snabbt...eller ja, inte allt...sista stumpen fastnar i handen o på armen o kläderna o haklappen o stolsbordet.

Å så här var dagens lekdejt:
 

Å så majskroksätande:


Annars har första delen av dagen varit lite mycket gnällig medans andra delen har varit mycket gladare!

A day of Gnäll!

Går ganska bra när jag håller henne o hon leker i mitt knä eller vi sitter på golvet o jag sitter bakom henne, men ligger hon ner så gnälls det o ännu mer om hon inte ser mig.
Sitta i matstolen går inte så bra det heller...lots of gnäll.

Jobbigast av allt: vem har hon fått sitt gnäll ifrån?!

Vad ska vi skylla på nu?

En ovanligt gnällig Ella med en mun som tappar en väldans massa vatten!

Vi tycker bestämt det beror på att en tand snart ska visa sig...det är så mycket lättare att orka med om man bara vet Varför hon låter som hon gör!

Idag i vagnen (där hon nästan alltid får napp för att inte stoppa fingrarna i munnen) tog hon ut nappen o slängde på marken...antagligen inte medvetet men det såg så ut, så vi skrattade hela den dagen!

Inte heller skötbordet är riktigt tillfredsställande att ligga på...men vad som däremot är att sjunga:

Blå* blå* blå* är mössan på mitt huvud
blå* blå* blå* är dräkten som jag bär
allt som är blått* blått*
tycker jag är vackert
för min lilla vän är sjömannen**

*byts ut till nästa vers mot grön/vit/svart
**byts ut till nästa vers mot jägaren/bagaren/sotaren

Även Klappa Händerna När Du Är Riktigt Glad går bra att avbryta gnällandet med!

Nattningen.

Hon la sig fint kl 20. Vaknade vid 21 o skrek i fem minuter...hade nog fortsatt om vi inte tagit upp henne! Men nu gjorde vi det o hon satt snällt o lekte i sin pappas knä i en timme. Då försökte vi somna henne igen men hon ville nog inte...

Så hon o jag tittade på 'Christine' o hon satt snällt o fint i knäet hela tiden...men sen när 'Brothers&Sisters' började blev det nog långtråkigt...

Förhoppningsvis är hon nu tillräckligt trött för att sova hela natten!

Förstagångengrejerna fortsätter!

Idag blev det lite långtråkigt att sitta så då stod hon...höll sig i leksaksstativet! Jag satt förstås bakom fallifall men hon höll sig själv...I nästa vecka ska jag ut o se om hon kan börja springa lite smått!

Annars har vi tvättat idag...det är lika omständigt varje gång men det var här som den andra förstagångengrejen kom!

Hon fick åka i tvättkorgen upp, sittandes på lite rena kläder så hon såg över kanten!


Efter morgonens kaskadkräkning så har det än så länge inte blivit något mer av just sånt! Å ikväll var vi själva för Adam hade kvällsmöte så Ella hade somnat när han kom hem.

Det har varit lite kinkigt idag o hon har knappt orkat vara uppe i 2 timmar innan hon ville sova igen.

Om igår, måndag 071210

Igår gjorde vi några första-gången!
Vi började nog med att hon slapp kläder, bara blöja, när hon låg en stund på golvet. Det är ändå lite kallt där nere men hon verkar vara ganska varm av sig så jag testade. (ooh, moooodigt!) Det gick bra och hon åmade o kråmade sig där ett tag.
Sen när hon kände att det har var långt ifrån kul...då fick hon sitta upp framför sin lekställning (gaveln) o så satte jag mig en bit bakom henne...sen satt hon liksom där själv! Jag hade kunnat lägga bara en kudde bakom henne men det var ju ganska mysigt o sitta där med henne!
Så, det var två nya grejer.

Den tredje var att när hon hade sovit klart på fm så var det inte riktigt dags för lunch än så då la vi oss i våra sängar...okej, jag låg o hon satt...o så roades hon där tills det var matdags!

Det andra på dagen var bara det gamla vanliga...promenad o lite sånt. Fast sen när vi försökte sitta igen på golvet så var det klurigare tyckte hon o det gick inte alls lika bra.

Men lite såhär:


Men även lite sånthär:
     

Innan kl 9

Har Ella hunnit äta en flaska välling!

Har Ella hunnit kräkas upp en flaska välling!

Har Ellas mamma hunnit torka upp en flaska välling från golvet!

Har Ellas mamma hunnit tvätta av o smörja Ella!

Adventsfika i Malmö!

(ella o en gammal skrivmaskin!)

(ella e lite mer cool, nu i soffan med dreggellapp!)

(ella i stol!)

(ella pussar på sig själv...o vem vill inte pussa på en ella?! speciellt med bar o het överkropp!)

(ella pustar ut efter flera timmar av socialitet!)

Favoriten!

Gröt är nog det godaste Ella vet! Till o med bättre än efterrätt!

Innan ens första tuggan har kommit så sitter hon o gapar stort...o hinner knappt få ner tuggan innan det gapas igen o låter mmm (ja, ungefär)...

Övrig mat går förstås också bra men just gröten...njuter högt!

Även om kroppen visar annat så har de senaste vällingflaskorna inte ätits upp helt...

Idag har vi annars varit nere i Malmö på Adventsfika hos Kajsa o Christian! Hade ju fått tjusiga kläder av Kajsa tidigare som bars till denna happening (kort kommer lite senare). Ella var vaken hela tiden o ganska så glad dessutom!

Fixat lite!

Idag skulle vi hälsat på hos Ellas farmor o farfar o eventuellt lämnat henne där ett par timmar...

Istället blev det att vi åkte dit, men ingen var hemma så Ella fick lite mat o sen åkte vi alla vidare för lite shopping hos Ica, Siba o Burger King!

Hemma igen o fixa lite o sen kom äntligen farmor o farfar! Det blev promenad för de båda tillsammans med Ella...så vi utslitna fick dega i soffan lite! Sen blev det socialt samkväm, lite städning o lite puréande!

Ellas hals har blivit röd igen så nu ska vi testa att inte duscha eller bada henne varje dag samt fortsätta smörja Inotyolen...
Sen ser vi förstås med spänning fram emot nattningen...vilken tid blir det idag??


Farfar, Ella o farmor!

Lite lördagsmorgonmys!


All näring som tjejen får i sig kan antingen bilda fina små hårceller på huvudet eller lägga sig som kransar kring låren...


Ella tvingas till en sång- o dansstund med sin mamma...undrans vem som uppskattar den stunden mest!

Å sen kom vi hem...

Lika bra som det gick för Ella att sova hos sin morfar...

Lika, inte alls bra, gick det att somna för natten...

Vanligtvis somnar hon mellan åtta o halv nio!

Nu e klockan fem över elva o nu verkar det som hon har däckat...


Menmen, alla dagar kan ju inte vara same same!

Fred-ag 0712-07

Idag gick jag o Ella upp lite tidigare för att följa med Adam o sen få bilen.
Inom hans jobb o hälsa lite på damerna i bamba o sen vidare på egen utflykt.

Åkte till Ellas extramormor...morfar jobbade o moster o morbror var i skolan.

Med så omständiga föräldrar så kan man tycka att Ella också skulle vara det men nejnej! Hopp o hej o när hon är trött lägger man henne i stora sängen med napp o filt o så ligger hon där o tittar lite o sen somnar hon...bara sådär!

Sen vaknar hon när det är matdags, äter ordentligt o är sen uppe en stund o leker, pratar o lite allmänt socialiserar. Sen blir hon trött igen o blir lagd... Att sen det renoveras på övervåningen stör inte henne...inte heller den stora hunden som helst vill vara uppe i ansiktet!

Kan snart själv?

Skitsak!

När jag o Ella kom för att hämta Adam på hans jobb så plockade han upp henne från bilstolen. Pussade lite på henne o sa att hon hade dålig andedräkt...jag meddelade att hon hade ätit potatis- o blomkålspure o att det var kanske den som luktade. Nae, det luktade över hela hennes huvud...

Ah, hon har bajsat märkte vi! Vi skulle skynda oss hem för att byta där då vi inte hade nåt underlag med oss nu.

En halv minut senare så rinner det någonstans ifrån!

Så nu är både Ella o Adam ner kissobajsade samt Adams jobbstol o lite på golvet...

Vi fixade till ett underlag o bytte ut allt på Ella, utom själva Ella!

gött när det inte läcker så mycket...

en nakenfis mitt på bordet!


Torsdag 071206 -i bilder!

- efter frukost...
- lite sittövning i soffan...verkar vara strax innan tvättdags

- vi sitter o tittar på när pappa äter! Ella är ganska nyvaken...

- inte så nyvaken längre...mer fokuserad!
Onsdag 071205

Idag fick Ella sin andra spruta för vad det nu är...
Vi var där kl 10 så vi tog det lite lugnt innan o vägde o mätte henne o sen lekte jag med nån liten grön tuppaktig sak medans sköterskan Kerstin fixade med sprutan. Jag ville inte heller titta o väntade hela tiden på ett skrik från Ella men istället kom det ett Klart, från Kerstin!

Vidare tog vi oss bort till Gamlingarna där även Kajsa fanns och som skulle passa Ella under dagen. Jag hann kränga två frallor med honung innan jag stack hemåt. Jag sydde lite på Ellas haklappar så nu är de äntligen alla klara. Vad Ella gjorde vet jag inte riktigt, men åt säkert!

Sen hämtade jag henne vid fyratiden o vi gick hem. Adam kom strax efter oss o sen fick dom två roa sig själva medans jag fick leka mattefröken!

Å när jag kom hem:


Tisdag 071204

Idag har vi bara slappat! En knapp timmes promenad orkade vi med men sen bara degat här hemma...så skönt!

Å dagen började ungefär såhär:

image33

Måndag 071203

Idag skulle bara dagen bestå av massa slapp hemma...

Men det blev en runda till Ellas gamlamormor o gamlamorfar...där det hämtades hem några lussebullar o sen på kvällen kom lite storstadsbesök, Kristian o Josefine!
Kristian o Josefine berättade massa roliga stockholmshistorier så alla skrattade o Ella fick hålla snusdosa o sen fixade Kristian ny blöja...

Sen på kvällen var det dags för utgång för Ellas farmor o farfar firade värsta tjugoåttonde bröllopsdagen! Ella skötte sig galant o de äldre kunde sitta o äta i lugn o ro!


Förena nytta (mat) med nöje (fingersugning)...


Kristian o Ella...(Kristian jobbar med massa kändisar o det tycker Ellas mamma är jätteintressant!)


Josefine o Ella...(Josefine får massa jobberbjudande så hon kan inte bestämma sig vad hon vill)


Ella med sin farmor o farfar...

Bäst i test!

Ella var på restaurang ikväll o firade att Ellas farmor o farfar har varit gifta i 28 år! Ella var alert i 20 minuter men sen var klockan nästan åtta o Ella tyckte det var på tiden att få sova...

Så Ella sov...bland julsnapsvisor, julbord o mitt under lampan!Tänk att såna omständiga människor som Ellas mamma o pappa kan få ett sånt praktexemplar...


På restaurangbåten strax innan somnandet...

Den dära hostan...

Igår innan kalaset så satt Ella o hennes farmor o samtalade...farmorn med att göra pruttljud med munnen o efter ett längre tag så gav Ella tillbaka...

med en liten högfärdshosta!

Man såg hur hon liksom försökte forma munnen till något för att få fram nåt käckt ljud...o vad kan vara käcka än hosta?!

Söndag 071202 = Årets första advent!

Idag har hela familjen spenderat nästan hela dagen i Bjuv. Ellas farfar fyllde en massa år o firade med att låta farmor göra massa smaskig mat...naturligtvis fick inte Ella smaka, men vi andra njöt!

Sen kom massa folk dit som också ville gratulera Ellas farfar men Ella träffade inte så många för Ella sov mest o när hon väl vaknade då tyckte Ellas föräldrar att det var dags att åka hem...så så gick det med den sociala övningen!

Ella fick iaf somnat i fasters famn!


Ellas mamma, Ella själv o Ellas faster


Ella leker med sin nyaste leksak strax innan hela adventskalaset sätter igång o Ella däckar!


Nya ljud!

Ella har idag övat flitigt på att gurgla samt

en

diskret

men

ihållande

Högfärdshosta!

Badbilder!

  bad med mamma...
bad med pappa...

Bästa pusskalasen!


(om man nu kan slita sig från pussarna så ser min hand dels ut som en klo o dels ser det ut som om jag håller jättehårt...båda två stämmer!)


RSS 2.0