PlastpåsElla!

Ella blir så glad när hennes mossa kommer hem efter dryga två dygn borta? Jag tog vällingen imorse o det första Ella säger är Snobben (som jaghar på min tröja) o sen Fassan (som ligger o sover) ... Ja ja, hon frågar efter mig när jag inte är här iaf!

Vi har än så länge inte hunnit med så mycket idag men sorterat lite i garderoberna så Ella har lekt bland tyger o extra matstol ... tills hon hittade en liten plastpåse o packade ner lite saker där.

So far:
  

Ella på kollo?

Igår kväll fick Ella meddelandet att hennes mossa skulle "jobba" ... vi kom på att det är nog enklare för henne att förstå än ett "nu ska mossan åka tåg till göteborg för imorgon ska mossan åka med hanna till stockholm o sen ses vi på söndag". Det funkade fint för Ella ... det första med jobba alltså.

Annars under gårdagen användes "moschan" (mossan) flitigt ... det är trevligt men kan också vara en aningens tröttsamt. Vi hann med en runda till ica också o där gillar ella att hänga bland bröden ... sen vid djurmatsavdelningen! O så Tala (betala) förstås ... gärna innan själva varuvagnen är kommen till kassan. O väl vid kassan är det Fitto (kvitto) och det är full fokus på Fitto! Tacktack när Ella sen får kvittot.

Idag lämnade Ellas fassa över Ella till Ellas farmor o farfar som ska passa Ella till imorgon. Så inatt huserar hela familjen på olika orter ... kvalitetstid?!

Bjellaklang?

Okej, lite sliten idag har nog Ella varit. Lite mer gnäll än vanligt men också lite mer lek än vanligt med alla nya saker! Dessutom glömde vi en julklapp till ella igår så den öppnades idag och det var en jättemjuk  liten Ior!

    

Förhoppningsvis var det tröttheten idag som gjorde att Ella blev galen och knep o drog sin mossa håret titt som tätt.

Filmer från igår

Bilder från idag

Lite nytt!

Igår:
När vi åkte bil sa Ella: Mossa köra bil
- Det är tre ord. På raken. Som en egen mening.

O så har det vari lite svårt att höra skillnad på när Ella säger mossan o när hon säger mormor men igår "lärde" hon sig 's' så nu är det ett tydligt Mossan!


Men för den 23 dec:
Mossan jobbade bara lite grand o kom hem när Ella hade lagt sig. Blev eftermiddagssömn för vi skulle ju till Inga på kvällen för julbord med halva Ellas fassas släkt! Nya fina klänningen från Ellas mormor och vi var redo för julfestligheter. Hos Inga fanns, förutom massa släkt, även katten Mis och storpudeln Ella ... båda djuren var nästan lika läskiga! Men god mat och så har Inga lite leksaker och ett PIANO! Hemfärd vid 21, så det blev en sen kväll för Ella.O så julafton:
Vanliga morgonrutiner o sen vidare till Gamlingarna för gratulationer då Ellas gamlamormor fyller år på självaste julafton ju! Där blev det lite fika o lite lek med Molly. Sen lagom för Ellas middag fortsatte vi till Ellas farmor o farfar där det blev middag o lite julklappsutdelning innan Ella fick däcka i sin vagn o sova utomhus! Medans Ella sov fylldes farmor o farfars hus med Halmstadsläkt och när Ella vaknade fanns WILMA på plats! Ella vaknade lagom till Kalle Ankas jul men Ella var inte så road av just honom så hon lekte med sina nya saker istället. Efter Kalle packade vi in oss o mat i bilarna för att åka vidare till själva julfirandet! Där fanns ännu mer släkt! Mat o lek! Sen kom ju tomten men han var ju mer än lovligt läskig så han tittade vi inte så mycket på. En rolig grej var när Tomten då var i andra rummet så råkade Lena  komma förbi Ella o Ella blev så glad så hon klappade händerna o utbrast Lena! Det var en anekdot som hade varit roligare om man var där ...

Sen blev det ännu mer mat o ännu mer lek ... dock var inte Ella så säker på stället så det var mest lek i närheten av mossan eller av farmor. Sen vid 21.30 åkte vi hem.

Idag får bli en vanlig läggdag så Ella få komma ikapp sig igen. Har blivit två jättesena kvällar men Ella har fixat det galant! Endast ett litet utbrott lite senare på kvällen när Ella skulle hoppa ner från stolen o fick lämna kvar kameran på bordet ... släkten jublade o tyckte det var roligt med en reaktion från Ella! Flera sekunder tog det innan Ella hittade WILMA o lugnade ner sig.

HÄR FINNS DET BILDER!

366 dagar tidigare ...


ingen bild från idag men den 22 december 2007 var vi o träffade Ellas moster Sofie med flera ...
den rödvitrandiga bodyn som Ella har på sig fick William med sig igår ... interesting!

Ella o de 101 filmerna!

101 filmer starring Ella!

1309 bilder med nästan bara Ella!

Idag har Ella o hennes fassa busat en massa OCH sovit tillsammans! Ella brukar ju sova innan middag o så blir hon lite trött på eftermiddagen och vill Mysa ... det kan ju låta mysigt o speciellt för Ella för då får hon ha napp o filt! Ella o hennes fassa brukar mysa i soffan på em o titta på Tintin och idag somnade dom!

Sen kom mossan hem o vi åt lite middag, men tacosen var nog lite stark för Ella så det blev gröt istället. O när vi hade ätit färdigt tackade Ella för maten och vill att mossan skulle hänga med in på rummet o Bytta (bygga) med lego så mossan svarade "Ska vi gå o bygga med lego" så sa Ella "Nääää" (som i Nää, det låter fånigt) o sen sekunden efter när hon fattade att hon sa nej, så kom ett nickande istället! Svårt att förklara i text när det är själva betoningen som var rolig!

Ubönn?!

Idag har vi haft besök nästan hela dagen! Det var cissi, ulf-björn o lille william! William är bara 2,5 månader och ändå vet han hur man ska njuta av livet ...mat o sömn! O så lite flörtande!

Ella till o med uppmuntrade sin mossa att hålla William så det var ju bra. Dock är ju bebisar i sig inte så intressanta ... däremot deras föräldrar! Ulf-björn (som i princip är som en mindre hårig björn) gick alldeles utmärkt att leka med och läsa böcker med!
Annars sjunger vi lite. Ella säger Sjunga Den och så får man gissa sig till vilken "den" är ... men ibland kan man även få en hint med något ord som hon kan i sången!


Fortsättning på dagen ... som ännu inte är slut!

Ellas farmor, farfar o faster Anni har hunnit med ett besök och avskedet gick ovanligt lugnt till! Ella fick ju för övrigt sova 2 tim på eftermiddagen ... kanske därför som Ella fortfarande ligger vaken i sin säng (21.26)! Det har hörts både Bauda (bada) och Himma (hemma) ...

Ett kalas o tre skrik!

Igår var det kalas hos Ellas morbror Fredric, han fick en fin bild som Ellas mossa hade gjort på jobbet! Kalaset var en trevlig tillställning men lite, för Ella, nytt folk. Malin var nog bäst (Malin är morbror Fredrics kusin!) för av henne fick Ella gurka och sen läste Malin bok! Så nu ligger nog Malin på tredje plats ... efter Inger och Sofie!

Idag har vi hunnit med en runda på Familia! Familia har en tjusig fontän som Ella tycker är rolig ... dock var vi ju på Familia för att handla så det blev skrik nr 1.
Sen gick vi bort till Maxi och där fick vi vänta en stund på Ellas fassa o under väntetiden hittade Ella en sån där kundvagn med en bil som barn kan sitta i ... tyvärr gick det inte att använda vanliga 5-kronor för att få låss den ... skrik nr 2.
Hemma igen blev det middag o så blöjbyte innan dags för sovning. Blöjbytet störde i bildtittningen ... skrik nr 3.

Igår förresten, för att klara kvällskalaset så¨fick Ella sova på eftermiddagen och hon sov i hela tre timmar! Det var tur för hon höll sig vaken till kl 22! Det var bra resultat inför julafton ...

Bilder kommer lite senare, nu ska Ellas mossa passa på att göra rischoklad medans Ella sover!

Mosterlänkning!

När Ellas moster Lisa var o hälsade på i helgen så togs det förstås ytterligare några bilder och vill man beskåda dem, så finns de HÄR!O så kan man tjuvkika lite förstås:

  

Sköna Ella!

Efter middagen idag sa Ella Tack! Jag tittade lite frågande på henne o sa Tack? Så fortsatte Ella För Maten (fö maud)! Tur att någon kommer ihåg artighetsfraserna!

Innan Ella duschar så sitter hon på pottan och då liksom kliar jag hennes rygg väldigt väldigt försiktigt, sådär skönt liksom. Så blir hon helt stilla o väck i ögonen. Ibland glömmer jag bort att klia henne o då påminner hon då med med Skönt!Annars idag har Ella o hennes fassa rekat inför julafton! De var iväg hos Ellas fassas faster Ulrike (som ska hålla i självaste julafton i år) o hälsade på lite ... de fick dock avbryta besöket lite abrupt då Ella bajsade o hennes fassa hade glömt extrablöja!

GeleElla!

Idag har Ella o hennes fassa varit o hälsat på hos Ellas fassas farmor (Inga)! De fick förstås smaskig middag ... Ella gillade speciellt gelen! Men det fanns fler matgäster, både Ellas farfar samt farfarns svåger Anders OCH katten Mis! Kärlek till djuren ligger ju mycket varmt om Ellas hjärta (precis som hos Ellas päron) så genom att gå sakta sidledes mot katten nådde till sist Ella Mis och Ellas ena finger nuddade Mis päls!

---
Oftast när någon annan än Ella äter något så ska Ella på väldigt bred skånska Smauka! Idag var det Ellas fassa som åt flingor till kvällsmat och då var det Smauka Smauka ... Ella offrade sig till och med och satte sig hos fassan för att få Smauka, men ikke! Ny taktik ... Ussi Ussi! Ja, Ella fick tre russin!

     

Sen vanlig kvällsrutin med lite byggalegolek på slutet ... dvs just ikväll så byggde Ellas mossa o Ella satt sidan om o tittade på!

        


Den värsta första!

Förhoppningsvis har Ella varit med om sin värsta första-gången! Mitt när Ella sov kom det en jordbävning! Hoppas Ella inte kände av den men om hon gjorde det så kändes det nog bara som att vi vaggade henne, kraftigt!

Adventsella!

Tredje advent har liksom passerat och nu är det vanlig december igen. Ellas mormor åkte hem med bussen igår men innan dess hann Ella sitta hos mormor o titta på bilder:


Tidigare idag var Ella, hennes mossa, mormor o gamlingsmormor iväg på en handlingstur. I bilen på väg till mormorna satt Ella o tittade ut genom fönstret o rabblade "'tala - vitto - tacktack".
När mormorna var inpackade i bilen stack vi till leksaksaffärerna ... inte för Ellas skulle utan för Ellas mossas nyaste kusin (Stina ju!). Men Ella fick gå runt o titta på alla sakerna. Ja, rör med förstås! Speciellt tjusigt var det med servetterna o papptallrikarna med Nalle puh! Galet många grejer där fanns.

Sen blev det vilning o middag för Ella tillsammans med sin fassa innan mormor o mossan kom hem o sällskapade!

För övrigt har Ella kränkt en hel del russin hela helgen o idag ... det märks! För dom liksom processat IKKE innan det hamnar i Ellas blöja!

Sen kommer det fler o fler dubbelord från Ella, det är roligt att höra!

Lisa o busella!Ellas moster Lisa kom i lördags och så här glad blir Ella då! Det var i princip vad som hände i lördags ...


Idag, söndag, var det full fart! Förberedelser inför lussefika med halva (eller okej en fjärdedel!) Ellas släkt hela förmiddagen och sen kom folket på eftermiddagen. Kanske oväntat men Ella höll sig i fokus hela tiden. Ellas mossas kusin (Stina) medverkade inte o därför kunde Ella köra utan att bli avbruten! Men efter två timmar av showande så upplyste Ella (när folket gått hem) att vi minsann kunde sätta på tv, sätta oss i soffan o vila ...med napp o filt dårå!
Bilder från denna lussefika finns så klart på Ellas bilddagbok!

Men slutet såg ut såhär:


Noussin!

Ella har nog smakat russin tidigare men idag fick Ellas päron se det också! SOM ELLA SMASKADE! Ljud- och bildbevis finns på hennes youtubesida ...

O så har Ella bakat pepparkakor! Vi har tyvärr inga figurer men däremot en smörkniv i plast som Ella "skära skära" med hela tiden. O så kavla lite emellanåt. När kakan var färdig flyttade hon bort klumpen lite längre bort!                    

Sleeping beauty!

Idag har Ella o hennes fassa varit hos fassans farmor! Det blev tjusig lunch o lite klappning på katt.

Innan det åktes till fassans farmor, vilade Ella:Sen när Ellas mossa kom hem fixade vi lite med tvätten o duschade o lite sånt. Innan ens Ellas päron hann fråga om det var Dags att dra för Gardinen ... så hann Ella före! Nu kan det förstås ha betytt att hon ville sitta i fönstret o leka med gardinen men Ellas päron tog det direkt som att Ella ville lägga sig!

Ella!Fler, liknande, bilder på vår bästaste Ella finns på hennes bilddagbok!

Jubileum!

På Ellas youtubesida finns nu ETT HUNDRA filmsnuttar med Ella!

ExistensiElla!

Idag när Ella vaknade var granen klädd men det är ju klar, står det en vällingflaska sidan om så är det inte lätt att se en strålkastargran! Men sen så, så följdes en dag av "bara klappa" och så puttade Ella lite försiktigt på de nedersta grenarna, med sin mage!

Sen var Ellas farmor och farfar här en rund och Ella samlade ihop all sin energi och sprudlade hela timmen under besöket ... två filmer när Ella leker med sin farmor och farfar finns på hennes youtubesida.

Ett par gånger nu när vi har ringt Ellas mormor och moster så har Ella inte velat prata i telefonen. Ella bara gnäller till och vänder bort huvet. Däremot har det funkat ett par gånger när Ellas mossa har ringt hem från jobb. Konstigt iaf.

     
  

GräsklipparElla!

På Ellas bilddagbok finns nu lite fler bilder från igår när vi fixade gran!

Annars idag har det varit lugnt. Ella har ett ord som kommer ibland som vi inte förstår o jag ska nu försöka förklara hur hon säger det ...

Mowa (alltså som att klippa gräset fast på engelska "mow" o så med svenskaktigt uttal).

Någon som kan förstå detta?

O så lite bilder från idag o det verkar som att Ella tittar på tv:n.

     

SmakprovsElla!


Ella med mossans morbor (alltså Ellas mossas kusin Stinas fassa)!

Family Ella!

Fredags:
En runda till stora lekplatsen ... o för fassans del även bort till Hemmakväll! Sen på kvällen skulle fassan fixa lite med en kollega så Ella o hennes mossa tog det lugnt själva hemma.

Lördag:
Var på Väla när dom öppnade o fassan fixade en julklapp till Ella. Där fanns även en jätteläskig tomte som var en docka i människostorlek. Efter Väla stack vi bort o hälsade på Nils, Lina o lilla Stina. Stina har galet många o roliga saker! Sen somnade Ella i bilen o då passade Ellas päron på att äta lite Burger King take away så det var väl lite som en win-win-situation.
Hemma igen var det ganska gnälligt hela eftermiddagen o kvällen för den där sovstunden i bilen var ju inte tillräcklig. Så det blev iaf till att komma på nya sysselsättningar ... bad i köksvasken körde vi med då!
BILDER FINNS HÄR!
FILMER FINNS HÄR!

Söndag:
Igår hos Nils, Lina o Stina bestämdes det att vi skulle hänga med till Filborna o bada lite! Så mossan o Ella stack iväg efter frukost o mötte upp Stina m familj. Ella var lite tveksam till självaste badhuset men så fort vi kom ner i den vaaarma bassängen blev allt toppen! Både Ella, Stina o deras päron hade 30 underbara minutrar och detta får vi ju helt klart göra om!
BILDER FINNS HÄR!


Faktiskt fassan som har klätt Ella i ovan!

Kyrkans Ella!

Idag var det dags för höstens sista öppna förskola ... det firades med att Ella tog med sig båda sina päron! Direkt vi kom in var det Sjunga som gällde och sen kom även Malte! O efter lite lek så var det äntligen dags för sången. O Ellas mossa fick erkänna att det var fler gudaktiga sånger nu än när hon brukade gå dit i våras.

Till kvällsmat blev det gröt och majsbågar till Ella o pannkakor till hennes päron. Ella åt gröten själv, både med vänster- och höger hand ... bildbevis finns!

KalasElla!

Idag var det kalas borta hos farmor o farfar. Ella o hennes fassa stack dit efter lunchen och Ella hade förstås på sig sina nya jeans o sin nya tröja och väl på kalaset sprangs det efter Ellas fassa kusin, Wilma! Wilma tyckte det var roligt ... åtminstone de första minutrarna.

När Ella o hennes fassa kom hem var Ellas mossa redan hemma o för första gången ville hon pussas när vi träffades så (alltså efter ha varit ifrån varandra under dagen)!

Bilder från kalaset finns på Ellas bilddagbok!

Ella - vår fjälla!

Ella har ätit rigatoni till middag idag. Ella har blivit snorig. Ella sov väldigt lite mellan 00-02 inatt, precis som sin fassa ...
Ikväll när Ella hade ätit klart kvällsmaten och hoppat ner från stolen sa hon Tack För Maten!
Eh? Det uttrycket har vi övat väldigt lite så vi blev ganska imponerade ... se om Ellas päron också kan komma ihåg att säga det nu. I duschen sa Ella att det kom en Fiiis men Ellas mossa såg tydligt att det var lite mer fast form så det blev fassan som fick komma och torka upp!

     
  

BordElla alt BordEll-a

Ja, så var vi tillsammans igen!

Ella o hennes fassa mötte upp Ellas mossa i affären. Ella blev glad i flera hundradels sekunder innan hon kom på att vi ju faktiskt brukar lukta på blommorna just precis där vi träffades!

Så spatserade vi runt i affären lite o en dam kom fram o frågade hur gammal HAN var. Ellas mossa svarade att HON var ett år och 4 månader. Sen åkte vi hem o åt middag och duschade o så var det läggdags.

Lite bilder från i fredags finns på Ellas bilddagbok ... bilderna blandas med bilder från Ellas pärons Stockholmsresa.

  

  

Rekordellaiga!

Ellas mossa har inte träffas Ella på fleeeera dagar!

Ella har spenderat helgen med sin farmor och farfar ju. Från fredag middag till söndag kväll ... och naturligtvis har det gått strålande för alla inblandade! Okej, kanske inte hela tiden för Ella hade ju närkontakt med både lussebullsdeg och tomtar ... och det är ju allmänt känt att båda två ger rysningar i hela kroppen!

En o annan förfrågning har Ella gjort efter sina päron (det känns ju skönt!) men själv svarat med Jobb.

RSS 2.0