ReklamElla!

Idag har Ellas fassa varit ledig igen för han har varit sjuk. Så medans Ellas fassa låg hemma o tyckte synd om sig själv så stack Ella o hennes mossa till Väla ... i hela tre timmar gick vi runt där! Ella vilade dock i vagnen en utav timmarna.

På Väla hittade vi till Ella: byxa, tröja, klänning o mössa!

Sen åkte vi hem o Ella blev gnälligare än gnälligast. Började snacka om välling o napp!

Till kvällsmiddag fick Ella lax med fettucine o det var sketagott tills att hon fick ett alldeles för långt fettucine.

Bilder från denna dag finns på Ellas bilddagbok!

Fast en bild här dårå

(här samtittar Ella o hennes fassa på "kärleks"film?? ... ja det ser kanske ut så, men det är faktiskt MTV)

KonsonantElla!

Om man till exempel ska räkna något som går ganska sakta så låter man ungefär såhär:  eeeeen, tvååååå, treeeeee ... hajjar ni? Med samma "melodi" på annat så drar Ella ut på vissa ord o om ordet slutar på en konsonant så blir det t.ex. kanon-n-n-n-n.

Det låter roligt!

Men förutom förskolepremiär så har Ella fått ett snabbesök av gamlamormor o Molly. Sen följde vi med promenad bort till bussen o ytterligare en tur till gungorna. (Vi gungade lite efter förskolan innan också)

Ella tycker det är sådär kul att åka vagnen. Men så när vi kommer fram o hon får gunga så blir hon helt strålande glad o det är så himla härligt o se kontrasten!

Annars har Ella också ätit banan idag:

        

FörskolElla!

Nu har vi varit på förskolan! Det är gamla lokaler men ny inredning o massa fina saker ... från Ikea!!
En hel del barn också förstås, nog mest tjejer. Vi kan namnen på en Hanna o en Alice. Ella är äldst av gruppen. Avdelningen heter Tulpanen.

Tre personal jobbar där. Annika, David o Lillemor. Lillemor var sjuk så henne får vi träffa på tisdag men redan på måndag kommer Annika hem till oss för att hälsa på!

Bilder från idag på förskolan finns på bilddagboken!

Det finns åtminstone två barn till som har likadan overall som Ella så kanske vi ska märka Ellas kläder?

NittioniokronorsElla!

Vi startade upp med en rengöring på förmiddagen! Det är bra att Ella gillar både tvättstugan o dammsugaren ...
Till middag fick Ella kyckling med ris, majs, svamp o morötter ... men nej, det spottades ut av någon anledning så det blev sovning istället. Testade samma middag efter sovningen istället ... same same. Så då sket vi i middagen.

Vi stack till Ellas fassas jobb istället! Inom affären först för att införskaffa banan o russin till ellas fruktstund. Utanför affären stod en man o spelade gitarr o sjöng ... Lugnt Lugnt säger Ella!

På Ellas fassa jobb är det fikamöte så Ella o hennes mossa sitter lite vid sidan om ... men folk pratar ändå med Ella o till svar säger Ella Lugnt Lugnt! Värst var Chefen. Men det gick annars väldigt bra. Ella höll sin banan själv o åt duktigt upp hela o fortsatte sen med lite russin. Sen satt Ella lite vid sin fassas skrivbord o tryckte på knappar! Ett mycket trevligt besök!

Inom stora affären på väg hem o lite mer shopping. Vi skulle reka lite med skor inför imorgon när vi skulle leta lite mer i riktiga skoaffärer ... men shoot där fanns skor o dom var BILLIGA!


Ellas mossa försöker undvika svart till Ella ... men för 99 pixas så får det vara okej!

           Här är ett tydligt bevis på att Ellas mossa alltid matchar ... se bara jacka o byxor, båda är brunrosa! Once you match, you can't mis!

Kötthuvud?


Såret från när Ella slog sig i skåpsdörren.

Sen också (jag har alltså hämtat kameran från Ellas rum nu ...) så blev jag helt till mig när jag såg hur Ella bar en gryta med grytlappar. Jag vill ju gärna att hon ska ha fått det från mig, från den husmor jag trots allt är ... men det är nog från sin fassa!


Och ja, Ella är helt rosa idag!

Lugna Ella!

När Ella har verkat rädd för något (som till exempel i duschen när det kommer vatten i ögonen eller när hon träffar djur eller så) så har vi sagt "Det är lugnt".
Så är det något nu som Ella tycker verkar läskigt så intalar hon sig själv högt "Lugnt!", gärna i närheten av någon som hon kan klänga sig fast vid!

Idag har hon iaf använt Lugnt flera ggr o flera av dem här hemma fast vi har varit själv o det har varit som vanligt. Konstigt.

Annars idag så tog vi bussen + promenad bort till Gamlingarnas Molly som vi skulle ta en promenix med. Ella satt snällt i vagnen under hela tiden o allt som allt tog det nog en timme iaf. I skogen när vi var på promenad mötte vi två hundar som ville hälsa på Molly o då lät det ett par Lugnt! från Ella ...
Efter promenade med Molly gick vi hem till Gamlingarna så Ella fick lite middag innan det var dags för sömn o promenad hem.

Sen har vi varit hemma o lekt. Ellas fassa har kvällsmöte så det har bara varit Ella o hennes mossa.
Helst skulle Ellas mossa vilja gå runt med en midjeväska där hon skulle haft lite prylar som t.ex. kamera o mp3spelare så att hon hela tiden var beredd o kunde spela in när Ella underhöll! Men Ellas mossa har tur i oturen ingen midjeväska ...

Ella har ramlat in i ett skåp idag men hon blev bara lite kramig så vi kramades lite o sen lekte Ella vidare ... lite senare såg jag att hon hade liksom ett stort skrapmärke! Stackars barn ...

Här kommer några bilder från idag (de finns fler men i den gamla kameran o den ligger för tillfället sidan om Ellas säng o jag vågar faktiskt inte smyga in o rota):

 
Så här såg Ella ut när vi skulle åka bussen ... men hon är faktiskt inte så ledsen eller besviken som hon ser ut!


Aaah, fåglar!

Ellas elva!

Japp, ellas näsa rinner. Men vi kollade med Lina o Stina om vi fick komma ändå o det fick vi! Så efter natten (med en 10 uppvak) så stack vi iväg. Kaninen Krumelur är ju så läskig men samtidigt så intressant ...

Kameran orkade Ellas mossa inte ta upp ur fickan när vi var iväg men till middagen tog hon tag i saken:     

En söndag.

Ella åkte med sin fassa till farmor o farfar. Ellas mossa kom dit lite senare. Lite pizza på kvällen o Ella åt glatt upp kanterna!

O så näsblod!
Ella snubblade på mattan o slog nog i näsan (no shit!) för det blev en stor blodfläck på pyjamasen. Men Ella fick ligga på rygg lite så slutade det rinna. Tyvärr har ju Ella blivit förkyld så det blodiga fortsatte komma i snoret men det torkar förhoppningsvis under natten!

Jaja, nu har Ella testat på näsblod för första gången iaf.

Inga bilder.

Balanselefant!

Ella hade fått paket när hon kom hem. Det var Gamlamoster Cornelia (ja, ellas fassas moster) med familj uppe i Halmstad som liksom bara hade varit tvungna ...Annars idag har Ella o hennes mossa hunnit med att handla, äta o sova ... innan Ellas fassa kom hem!

I bilen till affären hade Ella på sig nya mössan o uttryckte sig då: Ny Mössa Elefanten På

På kvällen fördrev vi tiden med att googla! Först lite basic med djur sen mer avancerat på sagofigurer o favoriterna blev till slut Hello Kitty samt Alfons ...

Det finns lite fler bilder på ellas bilddagbok!

Kort sammanfattning!

Ella har levt på sin mossa ... har inte Ella sett sin mossa så har hon kallat på sin mossa! Fast okej, moster Lisa gick faktiskt att bada med utan att Ellas mossa var i samma rum!

Sen har Ella sovit sketabra! Lagt sig o nog somnat meddetsamma ... även på dagen när hon har sovit i sin vagn så har hon blivit satt i vagnen o så somnat i stilla vagn ... Ellas mossa är mycket stolt!

Bilder är på väg upp på ellas bilddagbok.

Ella - det tredje benet?

Om möjligt så har det varit ännu mer Mossan idag för Ella. Tröttsamt för båda.

Men förmiddagen njöts utomhus, i 1,5 timme var vi på lilla sen stora sen lilla lekplatsen!

Annars var Ella snygg i skjorta med biltshirt utanpå:
Imorgon efter frukost sticker Ella o hennes mossa till Ellas mormor och både Ella o hennes mossa är tillbaka på fredag (fast då sticker Ellas fassa iväg o vi knappt träffas förrän på lördag kväll)! Eventuellt kan uppdateringen bli lite sisådär under tiden ... But Ella will be back, be så säker!

FeberElla?Mycket Mossan idag med o märkligt nog blir Ella gnälligare när hennes päron bara hänger i soffan hela dagen ...

Så Ella hängde på när hennes mossa skulle laga lite mat ... Ella åt gurka!Nya kameran tar duktigt bort nästan alla Ellas röda ögon!!Vi vet dock inte om hon fortfarande hade feber idag ... men efter 45 minuter i sängen nu på kvällen så är hon iaf fortfarande vaken så hon verkar piggare nu iaf!

Mossan!

Idag har Ella använt "Moschan" (vi säger det med 's' men ella säger det med 'sch') så mycket flitigare än vanligt ... till o med när farmor o farfar var här så var det mest "mossan".

När Ella sen har duschat o ligger på filten o känns varm så ligger hon o huttrar ... då börjar Ellas päron att ana oråd o tempen letas fram. Ella härmar "temp" o ligger snällt o tittar medans hennes päron letar o letar!

Ella ligger inte lika nöjt när hon sen väl vet hur tempen används ... men 38.3 hade hon iaf. Så vi antar att det är därför som farmor inte dög som hon brukar.

Trots feber har ella hunnit vara med sin fassa en runda hos optiker o på väla. På eftermiddagen även en stund på lekplatsen dit farmor o farfar kom sen o barnvaktade en stund.

O så har Ella tagit lite kort igen:


O Ellas päron har också tagit lite kort:
  

O så finns det strax en film på när Ella ritar själv ... på hennes youtubesida!

Ella's 15 minutes ...

of sleep!

Jovisst! Av Ellas 90 minutrar i sängen spenderade hon 15 av dem med att sova ... o för att somna offrade sig hennes mossa o la sig faktiskt på golvet sidan om. Ella somnade, hennes mossa smög ut ... 10 minuter senare illvrålar Ella ... Ella får komma upp o mossan tänker att Ella kan somna i mossans famn i soffan. Men nej. Ella somnade ikke om.

Så vi gick ut o lekte istället. Det blir oftast en start på gungan o i dag fortsatte Ella med att gunga ... på det gröna huset! Leka - gunga ... same same.

Till kvällsmat gjorde Ellas päron pizza o Ella smakade på färska champinjoner ... mums! O pizzan var mycket god den med.

Imorse ringde vi förresten till Ellas mormor o innan vi ringde bestämde Ella o hennes mossa att Ella skulle berätta om gårdagens kanin! Ella brukar vanligtvis annars Lyssna i telefon men idag sa hon faktiskt kanin o något mer ... så går det man planerar! Planera is the shit, det vet Ella!

Bilder från dagen finns på bilddagboken.


KaninElla!

Idag har vi varit hos Lina o Stina igen! Även gamlamoster Kajsa var där! Massa flugor i den smällen ... o kaniner också för den delen.
Hos Lina-Stina-Nilsfamiljen finns en kanin som heter Krumelur. En väldigt snäll kanin. Men som alla andra djur så har ella en liten rädsla ... fast hon vill ändå gärna vara i närheten av honom!

Sen har vi lekt på STinas rum ... fast Ella ville mest vara i sovrummet o sitta i Stinas säng o leka med djuren. (TYGdjuren!)

Bilder finns på bilddagboken och snart finns nya filmer också.

Nytt försök!

Igår skrev Ellas mossa nedan text ... men den råkade visst publiceras på en annan blogg, men här kommer den iaf:

Redan igår började det men idag ännu mer. När Ella hittat något som hon letar efter säger hon "Där Är Den" men lite högre tonfall än annars. Och "Den" byts ut mot "Han" om hon till exempel letar efter sin fassa.

Idag var vi annars redan ute i 45 min, INNAN lunch! Men inte nog med det! Ella fick gå runt på balkongen i säkert 5 minuter på eftermiddagen! Hon ville ha sina regnstövlar så då fick hon gå där ...

Annars har det varit mycket gnäll ... både från Ella och hennes mossas sida ... en mindre mysig dag alltså.

Men kort blev det några o de finns på hennes bilddagbok.

VidarElla!

Ella har haft en lugn dag o därför skulle Ellas mossa bara vilja skicka er över HIT!

BollElla!

100! Så många bollar har Ellas mossas kusin Stina. Vi var o hälsade på Stina o hennes mossa Lina idag. När vi var rediga med frukostbestyren var kl 10 o vi körde iväg.

Så vi lekte, åt o så sov Ella ute i vagnen en timme. Lina bjöd på fiskgratäng o smaskiga muffins ... Lina bjöd Ellas mossa på det. Ellas mossa bjöd sen Ella på lite makaroner o köttfärs. O så fruktsallas (banan o clementin) på eftermiddagen.
När vi hade stökat ner, nästan allt, då åkte vi vidare!

Vi stack till Gamlingarna! I bilen berättade Ellas mossa för Ella att vi skulle till "mormor å morfar" o då sa Ella "morfar brunnby" (oop, too many mormrar o morfrar) så nu blev det gamlamormor o gamlamorfar så ella lärde sig två nya ord idag (förutom "gumman" som Lina använde till Stina). Hos Gamlingarna bor ju även Molly o så var Kajsa på besök!
Mycket "lugn o fin" till både molly o ella under besökstiden.

Sen hem till Ellas fassa som anlände samtidigt som oss!

Bilder från lekdagen med Stina finns på Ellas bilddagbok.


Are you talking to me?


Ella vet var allas brevlådor ligger ... so you know!

        
     

Efter ovan lässtund åkte vi till badet o simmade lite. Märkligt nog var det fler än vi där, men vi hänger ändå mest i trappan o där tycker de andra päronen inte att deras barn ska vara så vi hade rätt lugnt! I poolen är det väldigt varmt o skönt men i övriga badhuset är med mest kallt. Men vi (jag o ella) värmde oss i bastun lite ... fast ella gillade inte riktigt den för hon andades konstigt i den så det blev bara en liten stund, men ändå tillräcklig för att vi skulle frysa ännu mer när vi kom ut i duschen!

O sen hem igen för mat o sovning.

O så lek ...

  

  


Bilder från badhuset finns HÄR!

KommenterarElla!

Imorse efter vällingen låg hela familjen i stora sängen. Ellas päron ligger med stängda ögon o Ella sitter i mitten:
- Mossan sover. Fassan osså.

Sen bar det av till Ellas farmor o farfar som skulle passa Ella medans Ellas päron skulle shoppa i Ullared ...

Efter shoppningen bar det av tillbaka till Ella o hennes päron fick även en kram! O mat såklart ... inte av Ella dock. Hem o uppackning av varor. Mycket Ooooh o Waow från Ella för det fanns ju faktiskt en hel del kläder till henne.

Ingen bild.

I vanliga fallElla

Idag har varit en helt vanlig dag utan något särskilt. Det mest händelserika var kanske hur Ella låg när hon sov:


Mission possible!Förutom att ställa upp på sin mossas fotande så har Ella lekt en massa själv! Bland annat (medans hennes mossa stod o strök) kom Ella rusande (eller så fort hon nu kan röra sig) o sa Trasa ... så hämtade hon trasan (som hänger framför ugnen) o rusade tillbaka. Jag smög fram o kollade för ev kunde hon ha kräkts (det gjorde hon i förra veckan o då hämtade jag trasan). Men ikke! Hon satt vid vagnen o torkade upp det smutsiga som hade blivit på golvet efter vi hade varit ute i slasket! Redig tjej!

Annars har Ella o hennes mossa varit på lekplatsen en stund samt varit o handlat! Ella skötte sig urtjusigt förstås!

O till middag blev det en sketagod middag för Ella! Det började med en provsmakning vid tillagningen o sen ...

     
     
   

Farlig möte!

Ella har besökt bvc idag o där även den danske doktorn! Den danske doktorn är nog det hemskaste Ella har varit med om ... någonsin! Värre än alla hemska djur tillsammans.

O så fick Ella spruta. Men det var ju som semester jämfört med det tidigare doktorsbesöket. O så plåster efter sprutan. Fast plåstret var lite läskigt ändå.

O så vägdes o mättes Ella. Kanske 85 cm lång o en passande vikt till det!

Innan vi stack till bvc var det tvättstugan hela förmiddagen o Ella fick leka själv hela fm ... ny upplevelse för Ella.
Motion Picture of Ella!

Både film och bilder (nygamla!) är på väg upp!

Russinen o Ella!

Idag har vi varit nästan hela dagen hos Ellas farmor o farfar!
Massa lek o mat förstås ... och så har vi hämtat en massa bilder från deras kameror. Ellas farfar hade nästan bara Ella på sina kort ... så vi får lägga upp en massa nya kort (fast gamla om ni förstår) på bilddagboken!

I ett av Ellas "farmor"utrop idag lät det som att Ella var i målbrottet o pratade Halmstaddialekt ... vi andra skrattade hjärtligt och Ella fattade varför o fortsatte uttalet under dagen med lite mellanrum.

När vi kom hem o Ella hade duschat satt Ella o hennes mossa vid datorn. Ella fick lyssna i hörlurarna, först på Agnes o sen på Pink.
SJU MINUTER satt Ella helt stilla o bara lyssnade ... sjöng med lite ibland! Sju minuter sitter inte ens Ella stilla om hon får ha nappen!

Sen fick hon extra mycket russin efter gröten för att se om det kan få igång hennes mage. Eller det är kanske inget fel på den men eftersom hon hittills i princip alltid har bajsat minst en gång om dagen o nu inte har gjort det ... jag då kan man ju lätt bli orolig?!

     


Miss Tight Ass!

Framtidsplaner: lördag ska spenderas med farmor o farfar (päronen ska till ullared ...), 20- 22 jan till göteborg (med mossan)

SmällkaramElla!

Idag har har Ella o hennes mossa fått Halmstadbesök ... det var Ellas fassas moster Cornelia o hennes Pigge! Cornelia hade en påse med pussel o skivor med sig ... så nu har Ella lite fler saker! (fastän Cornelia hade läst att jag ville sortera!)

Efter besöket blev det en stund på lekplatsen! Kallt väder ger massa kläder o trots lite tunna vantar så kom Ella in nästan lika varm som när vi gick ut.O så vet nu Ella vad Puss är för något! ... sen innan är det ju välkänt med hur man slåss, knips o bits så detta var liksom ett steg i rätt riktning!

           

Geten geten geten ... lamm lamm lamm

På Ellas fassas påslakan finns getter och lamm. Så säger vi ovan ramsa med melodi som Sova Sova Sova - Säng säng säng (om det nu förklarar?). Även sova - säng kan ella.

När vi borstar Ellas tänder är det Pelle Plutt Plutt Plutt ...

Idag var hela familjen o badade. Eller inte fassan för han fick sitta sidan om ta kort ... korten kan man se här!

När vi kommit hem igen blev det middag o sovning. O till middag hjälpte ella till med att fixa till morötterna o svampen. O för första gången höll Ella sin vällingflaska själv!
  

Idag fick även Ellas mossa komplimang för sina glasögon (mossan har bytt till ett annat par) så det blev Fina Glasögon till mossan med!

Efter duschningen medans mossan fixade iordning tog Ella sin tröja ...... sen gick hon runt med den i 20 minuter sådär! Fler bilder finns på bilddagboken.


Akap Ella!

Idag har Ella tagit sina första kort, helt själv:

  

Annars har Ella varit i stan med sin fassa o hämtat ut fassans nya glasögon. Ett tag senare när vi sitter i soffan så tittar Ella på sin fassa o säger "fina glasögon" (just ordet glasögon sägs väl inte helt korrekt men ändå). Då säger ellas fassa "tycker du det?" o så nickar Ella med huvudet!

Sen har Ellas mossa ändrat om lite i Ellas rum ... eller ja, bytt plats på mattorna. Mossan skulle vilja plocka undan lite leksaker från Ella, mossan vet bara inte vilka hon ska välja bort.

O så har Ella sjungit själv o berättat lite om hennes artistkollegor ... HÄR!

KarusElla!

Buäh! Ellas mossa har varit kass på uppdatering här ... har ju faktiskt inte skrivit sen förra året!

Kort sammanfattning sen sist:
1) Det har firats nyår i Blixtorp
2) Ellas fassa har börjat jobba
3) Ella har skaffat sig ett starkare humör!

Men Ella börjar också trixa med meningar som har tre ord. Det är klart klurigare än de meningar med 2 ord ... Ella kan hålla på en lång stund med tre ord i olika följd.

Igår var Ellas morfar med Inger o moster Sofie här. Ella fick ännu fler julklappar! En jättestor Apa (som är lika mjuk som den stora mjukishunden som Sofie har hos sig), en liten hund i hundbur, ett armband o ett halsband.

Nu laddas det upp lite bilder från de senaste dagarna, på Ellas bilddagbok ...

RSS 2.0