2 i 1

Igår o idag har vi varit lite slappa. Inte gjort så mycket o inte hänt så mycket...
Vi har gått tillbaka till Liberoblöjor o eftersom vi nu har vant oss vid Pamperslukten så tycker jag nu att Liberoblöjan luktar konstigt...menmen, vi vänjer oss nog.

Har gått igenom några påsar med arvekläder o ser att vi har missat en hel storlek där! Full med strl 68 men den sitter för den mesta lite för tajt, men några byxor o pyjamaser hittade vi iaf som vi ska testa.

Det känns lite konstigt på kvällarna när Adam kommer hem. Jag tycker ju då att Ella borde vara jätteglad att han kommer o äntligen lite ombyte...men nejnej är jag i närheten så vill hon helst till mig! Klart glädjande att hon inte tröttnar på mig men ändå...men det där med Omväxling Förnöjer kommer kanske när hon blir lite äldre...typ fjorton!

Men nu e hon snart sju månader o ser ut såhär:

image165

Adam är dock lite rädd att hon kommer bli som dagens fjortisar o deras bilder:


Sj sj Ellas vän?

Ja, litta polare är dom nog...ella o sj!

Blev inget kort denna gången heller, från tåget...men hos Kajsa blev det:

   
Det är minsann inte bara Ellas päron som häckar vid datorn...
Å morot är något Ella får varje gång hon e hos Kajsa...

384148-162
Hej 'Fråga Olle'!
Det är inte jag som skriver brevet...men jag undrar varför jag alltid vill ha den tjocka änden i munnen...why?

Puss i ljumsken,
Inte-Ella

Full rulle!

 Kära hjärtanes som vi reser!

Idag blev det tåget för Ella o hennes mamma. 40 minuter tog det till Malmö o Ella skötte sig förstås exemplariskt! Förutom skötningen så sa tjejen mitt emot oss att barnet är mycket vackert o ville veta namn o ålder!

Strax innan vi var framme i Malmö packades Ella ner i vagnen o innan hon var utkörd ur tåget hade hon somnat...

En promenad med Kajsa innan vi gick hem för att äta. Sen ut igen när Ella skulle sova nästa omgång! Sen hem igen för mer mat...

Lite mer folk på hemresan men även den fixade Ella förstås! Lite kinkigt när hon låg nerpackad men hon var nog för trött då för sen somnade hon innan vi var ute från perrongen!

Ellas pappa har kvällsmöte idag så han har inte fått träffa henne idag (vilket jag egentligen inte borde skriva för då vaknar hon kanske o kan inte sova o allt sånt?).

Bilder finns det från idag, men jag sitter inte vid min dator så det får bli en bilduppdatering senare!

Maybe baby!

Idag slog vi till! Efter frukost, sovning o lunch så packade vi en liten väska o tog oss till babycaféet! Det var kyrkan lite längre bort som höll i det. På vägen dit tyckte jag att Ella kunde ligga ner med nappen o vila lite...vi tyckte inte riktigt samma så hon fick sitta upp halva tiden.

Väl där stod ett antal barnvagnar på utsidan så jag lät vagnen stå där sidan om...på insidan stod en himla massa fler vagnar så det var bara de som sov ute som stod där...jäjänu vet vi det.

I första rummet så fanns ganska många barn som satt, kröp o även gick...vi gick vidare igenom ett större kök o in i nästa rum. Där var lite färre barn men lite yngre så jag frågade om det var uppdelat o det var det så vi stannade bland de yngre. Förutom Ella fanns även en Isabella, Hjalmar, Ossian, en Ella till o en Olivia! Sen minst dubbelt så många till...

Vi fick efter ett tag sätta oss i en ring på kuddar så läste tant AnneMarie en kort text om lycka o sen började hon sjunga! Denna gången blev det mycke mmm, naaaniiinaaa...o Ella var mycket fascinerad av AnneMarie! Efter några sånger som slutade med att vi stod upp o dansade så blåste AnneMarie såpbubblor! Hon tyckte vi kunde försöka att inte låta dom komma i barnens ansikte, inte farligt men nog inte så trevligt...så Ella fick bara tre I ÖGONEN! Men hon brydde sig inte...

Själva Ellas sömn för dagen sket sig iom denna aktivitet men hon hann med middag o efterrätt på caféet innan vi gick hem igen. Ella somnade i vagnen o vaknade hemma igen. Fassan överraskade med att sluta extra tidigt!

384148-160
Det är inte alltid benen kan styra dit huvet vill...

                                                 
Mys med fassan...                                              Inte så entusiastisk med gröt längre

Pekfingervalsen fortsätter

Vi testade förstås med mackbitar även idag. Det gick inte riktigt lika bra som igår. Hon blev lite för tuff o krafsade bara åt sig biten o då hamnade den liksom mitt i handen o då är det inte så lätt att få in den i munnen. Men några bitar fastnade fint mellan tummen o peken o sen in i munnen!
Jag sitter o hurrar o klappar i händerna...

Efter lunch blev det en promenad bort till Gamlingarna för att hämta upp en nyckel...men där var ingen hemma. De var också ute o njöt av den molnfria himlen!
Rundan blev inte så lång men hon satt upp hela tiden! Det är så väldans mycket att titta på så det är knappt att fingarna försöker stoppas i munnen.

Sovstund nr 2 för dagen när vi kom hem o innan hon vaknade för mat hade Kajsa kommit. Hon fick ge Ella mat o sen ha lite pusskalas för nu kanske vi inte träffar Kajsa på ett tag.

Förresten har Ella idag får ca 15 nya hemmalagade matburkar! (fisk, potatis, morot, broccoli, lök, vitlök, krossade tomater, tomatpure o basilika) och några burkar med efterrätt (the same procedure as last time: äpple, päron o banan).

När Kajsa sen gick så blev det lite lekstund för Ella o hennes pappa o medans hon sen sov igen så åt vi lite Flygande Jakob!

Efter gröt o pyjamasbyte stod hon sen i gåstolen närmare en halvtimme...nog rekord! Det är lättast att gå bakåt men med lite envishet kommer hon även framåt o fram till en!


image155
tårarna är från blåsten...ser ni tänderna!

 
å lite andra bilder från samma promenad...


Eh, what?

384148-154
känns inte alls som att vi kommer använda tv:n som barnvakt i framtiden...speciellt inte om Ella behagar vakna tidigare än vad vi vill gå upp...

Sista lördagen för januari 2008

Det blev en heldag med (gammelmoster) Kajsa igen för Ellas del! Mellan 11 o 16 socialiserade de två...
Det hade gått bra förstås o när jag o adam hämtade upp henne hos Gamlingarna var hon så himla strålande glad!

Sen fick hon faktiskt bada idag med! Ellas mes-mamma övar lite försiktigt med att hälla vatten över hennes huvud o låta det rinna ner i ansiktet...får se hur tuff hon blir av det lite senare!

Det e fasiken så tv-tokig hon e! Reklam är oftast roligast men annars i princip vadsom kan intressera... Vi kan inte förstå var hon har fått det ifrån heller...

Tafatt?

Hon kan! Hon kan!

Ella brukar få små mackbitar när vi sitter o äter frukost. Hon får dem serverade på någons finger direkt in i munnen.

Idag, ganska så nu precis, skar jag upp små bitar o la till henne så hon fick plocka själv...inte så lätt när man inte är så hajj på det här med tumme-pekfingergrepp...

Men! Hon har nu fått tag på flera stycken o det ser ut som hon känner att hon har fått ett 'bra' tag o lätt kan stoppa dom i munnen!

Så nu kan hon liksom äta själv!

Jag skrämde nog henne lite när jag Oh:ade o klappade händer...

Hanna vs. Fassan

Vi har ju konstaterat att när man frågar Ella: Vaaar e Fassan?
Så tittar hon på sin pappa.

När jag i veckan har frågat: Vaaar e Hanna?
Så har hon tittat på Hanna.

I onsdags när Ella, jag, Hanna o Gamlingarna satt o fikade frågade jag:
Vaaar e Hanna?

Ella tittade på Hanna!

Så frågade jag igen:
Vaaar e moffar?

Ella tittar på Hanna...

MEN! Senare på kvällen när vi hade en kort dejt med Fassan o vi alla satt på golvet gjorde vi ett nytt test:
Vaaar e Hanna?
Ella tittar på Hanna.

Väntar lite för att 'neutralisera' läget...

Vaaar e Fassan?
Ella vänder sig åt andra hållet o tittar på Fassan!

< 1000

Inga bilder idag...

Ellas Moster Hanna åkte hem idag...så istället för att pussa på Ella så får nu Moster Hanna pussa på Ellas kusiner Emelie o Max! Emelie o Max har för övrigt påbörjat förskolan denna vecka...Max är mycket nöjd men inte Emelie så Max tröstar Emelie!

Japp, förutom att Hanna har åkt hem så har Ella umgåtts med (gammelmoster) Kajsa! Först en stund för dem själva o sedan åkte vi alla tre till Väla för lite spritshoppning till Kajsa...men Ella var inte så imponerad av Systemet så hon somnade mitt i affären!

Sen åkte vi hem till Gamlingarna o fikade o Ella fick mat, något slags kalvkött, sen efterrätt, sen lite korv, sen lite fralla...allt är frid o fröjd så länge hon får mat i sig! Annars kan man skrika lite o spänna sina muskler! Då får man lite till mat...

Sen kom även (gammelmoster) Totta till Gamlingarna...Totta o gamlamorfar är lite läskiga när de kommer för nära.

Detta har hänt!

Ella har spenderat veckan med sin Moster Hanna o sin mamma långt borta i en "stad" som heter något som rimmar på Tjuv!
I Tjuv har vi passat Ellas farmor o farfars hus...så vi har typ ätit godis o tvättat! Ella har fått lyxa till det med sovstunder utomhus...vi andra satt på insidan o tittade på tv.

Ella har tittat mycket på tv...en väldigt liten tv som nog passade Ella väldigt bra! Ella har gått runt lite i huset...medans hon höll någon i händerna...Ella har brummat som en bil, bättre o bättre dag för daaaaag! Ella har visat sina muskler o pipit...för att få som hon vill...vilket hon lär sig snabbt! Att få som hon vill alltså...

Å så har Ella ätit! Å så har hon förstås blivit fotad:Förberedande inför nästa vinter...

384148-151
Ella o hennes mamma...mycket nöjda båda två!

384148-150


Semester...

Ella tar det lite lugnt i farmor o farfars hus...fast med sin mamma o sin Moster Hanna!

Uppdatering får ske en annan dag...

Storleksbyte

Blev nya nappar efter shoppingturen. Hon e ju faktiskt stor tjej nu o då kan man inte ha små pluttnappar heller!

Jag tycker dessutom att det ser ut som två vita streck där nere i tandraden...den vänstra tanden ligger dock någon dag efter den högra o känns därför inte så tydligt än. Men två är där bestämt!

Nytt ljud också! Som om vi hade sjungt mycket på Bä bä vita lamm...så hon kör med bä bä med bred mun o lite gubbstil på munnen...

Idag har vi nog hittat soffan som vi ska ha i nästa lägenhet o så har vi hälsat på hon som ska bli mamma till Ellas nästkusin! Å när vi stod där o pratade i affären så kom en "ungdom" fram o ville prata med Ella för hon var så söt!

image143
Men nu ska Ella förhoppningsvis sova en tolv timmar...

Med Kajsa!

Idag var Ella hemma med Kajsa nästan hela dagen. Kajsa kom vid halv nio o tog över medans jag o Adam stack iväg o handlade hela dagen. Strax efter tre var vi tillbaka. Dagen hade förstås gått jättebra o precis när vi kom hem åt hon efterrätt så att vi kom spelade liksom inte så stor roll...

Vi hittade en massa roliga leksaker! Jag är nog mer exalterad över dem än vad Ella är...vi kollade även på Duplo men såg att det stod från 2 år på paketet...vi kan ju försöka hålla oss iaf i ett år till!

Adam kom duktigt ihåg batterier till den lilla 'keyboard' som hör till gåstolen...'keyborden' spelar 'låtar'...lååååånga...Adam är inte hemma hela dagarna...så eventuellt får hon bara leka med den på helgerna!

Gamlamormor kom o hälsade på här under dagen!


Ella firade kvällen med lite majsbågar...efter apelsinen o gröten...man kan ju lätt bli lite småsugen!

En blunder?

     
Gnager extra mycket kex nu...så vi får se mer (se helt enkelt) av tanden!

Idag fick Ella ligga o sova i vagnen utanför Amadeus...ett trevligt litet kebabställe...sen fick hon även sova på det lilla torget sidan om...medans jag åt kebaben! Ja, hon har ju bara en egen tand än så länge så jag tänkte det var lika bra att jag åt hela...för att fira tanden!

Nånting händer o det känns!

Hallå hallå! Jag känner minsann tandpiggar nere till höger i Ellas mun!

Efter fyra tuffa månader så stämmer det äntligen: det är nog tänderna!

Igår  första vändningen från mage till rygg...idag första känning av tand...vi räknar med att hon tar studenten till sommaren!

image132

HON KAN! HON KAN!!

Precis nu när hon låg på skötbordet...naken o på mage...hon rullade runt till rygg!
Helt själv!

Å idag ska vi på föräldraträff...hoppas alla ska berätta vad som har hänt sen sist!

image131

Bad girl?

Vi tog ju visst bilder igår...i badet. Det blir ju inte så många bad nuförtiden...Idag har vi också tagit bilder!

    
Lite på bara Ella o så en liten bonus med både Ella o hennes mamma!

image130
Visar mössan som Ella fick av Cornelia!

Måndagsgodis!

Dagen var bra...trots bristen på foto...vi fick melon o skinka hemma hos Gamlingarna! O ja, avokado också! Det blev liksom lite hallå när jag tyckte att det räckte för Ella... Det viktiga var ju trots allt att jag skulle få äta...tycker jag!

Sen somnade hon i vagnen, liggandes, utan napp o utan nåt gnäll alls...redig tjej!

Men sen då när det var dags för att sova för natten blev det lite mer gnäll istället...fast som vanligt är det inte så farligt men klart värre än vad vi är vana vid.

Ovan gäller måndagen...

Sen idag, tisdag...så orkade hon knappt en o en halv timme uppe innan hon ville sova o hon har nu sovit i drygt två timmar! Ni fattar att det är jobbigt det här med barn...

Lördag o söndag!

Lördagen spenderades med Ellas fassas släkt i Åstorp! Vi kom dit sist så allt var liksom i full gång meddetsamma...Ella är inte så van vid sån aktivitet men hon tittade mest bara. Gry var ganska intressant! Gry är drygt tre år o hjälpte till lite med att fixa med Ella, trevligt trevligt!

De var bara farmor o farfar som fattades men det var fullt upp med övriga släkten så det gick himla bra ändå! Inget gnäll (okej precis innan hon skulle få välling som blev lite varm o skulle svalna...) utan glad hela tiden så det kändes gött! Mellan 14.30 - 21.

Jag tog ju då säkert 20 bilder o det blev 1 bra...

image125
Ser ni vilket snygg friss som Ellas faster har!

Sen idag så har det varit möbelskådning i Ekeby o lunch på Familia. Fast lunch för Ella blev hemma...kyckling o couscous! Men hon skötte sig finfint när vi åt lunch o somnade sen i Adams famn när vi checkade soffor!

Skicklighet?

Vi har nu testat tre gånger idag. Jag har sagt 'fassan' med den där ljusa rösten som jag brukar säga när Adam kommer hem.

Varje gång jag har sagt 'fassan' med den där ljusa rösten har Ella tittat mot Adam!

Vi är inte helt säkra än på att det är skicklighet istället för tur...


Dessutom kan tänderna vara på gång!! Malin berättade igår att Antons bajs luktade mycket värre sedan hans tänder kom...o Ellas bajs idag var inte att leka med!

Tusen miljoner plus!

Tur det är fri påfyllning av pussar...det är liksom bara att ta ett nytt andetag o fortsätta pussa på henne.

Ella alltså!

Pigg som en mört!

Det blev inte så lång sovstund innan Ella vaknade. Då hade redan Malin, Hanna o Anton anlänt! Hanna som nog är 3,5 var lite försynt i början o tackade ja till vatten som frukostdricka...mammaMalin frågade dock Hanna igen om hon ändå inte skulle ha juice som hon älskar...joo, det kunde hon ta! Men sen när frukosten var över så var det inte så blygt längre! De minsta brukar ju annars lätt få uppmärksamheten men Hanna slog nog både Ella o Anton i det!

Anton kunde som sagt sitta...dessutom väger han nog lika som Ella! För en som inte är tävlingsinriktad spelar detta mindre roll...för mig spelar det mer! Anton hade även varit hos farbror doktorn för en allmän halvårskoll...dom hade bockat av alla hans trix...undras hur många bockar Ella får?

image124
i någon minut satt han still innan han kravlade vidare...ella satt kvar...


Tungviktsmöte?

Idag kommer Anton o hälsar på! Anton kan nästan allt! Fast senast så kunde Ella sitta själv, det kunde inte Anton...

Eventuellt kan Anton sitta själv nu? Ella väger nog mest fortfarande...får vi köra med isf!

image123

Födelsedagstänk!

Idag har jag o Ella bara tänkt på Anna för hon fyller år idag...

Men eftersom både jag o Ella kan göra lite olika saker samtidigt så har vi även socialiserat med Kajsa! Det vart väldigt spontant...men vi är ju varken osociala eller ospontana så det blev en trevlig dag!

image118
Kajsa fixar med Ella o jag fixar med kameran...


Oh nej, hon behöver inte sele. Jag lägger den här stadiga jackan framför henne...


Oh, äntlinge är pappa hemma...kom så lägger vi oss här?

image122
Uppmärksamhet! Mot meeeeeej!

Hi Hi Hur

Ella fyller ett halvt år idag! O fast farmor o farfar är typ så långt bort man kan komma härifrån så ringde dom o gratulerade...

Annars idag har vi lekt o med det menas att Ella sitter på golvet med sina saker...ibland sitter jag där med men då står hon oftast upp...ibland står Ella själv i sin gåstol! Vi har varit ute en snabbis för det regnade o blåste o då blir det liksom regn in i vagnen. Idag testade vi med åkpåsen o då slapp hon overallen o hade istället mössa o träningsjacka.

Igår blev ingen uppdatering men då var hon haklappslös hela dagen (förutom vid maten)...det blev lite söligt men inte så farligt. Tog dock tillbaka haklappen idag så hon inte sitter blöt under halsen. Igår var vi o handlade o där fanns en ytteliten bebis som skrek...varje gång vi ser en sån ytteliten så säger vi att så liten var nog inte Ella! Nae, nu när vi tänker efter så var hon ju faktiskt 68 lång o 8kg tung när hon kom ut...

Lite bilder?

   Haklappsfri o lekig...

Overallsfri o litta lost...

  Go o glad!

image117
ett halvår idag...hurra!

Vardagsmåndag igen!

En dag hos Gamlingarna. En dag med Moster Kajsa, min moster inte Ellas...

Velade först lite om Ella skulle få sova fm i sin säng eller i vagnen hos Gamlingarna...valde först sängen här hemma men ändrade sedan mig. Efter frukost packade vi vagnen för att möta Kajsa...som hade fått skjuts...så vi gick själva upp. Ella sov två timmar i vagnen utomhus. Åt lunch vid 12 o orkade säkert en timme innan hon verkade trött igen. Jag o Kajsa tog en kort promenad o Ella somnade i vagnen...sov nästan två timmar till innan det var dags för middag. Var lite piggare nu... Fick sovit bara en halvtimme vid halv fem då vi i värsta regn-snö-rusket sällskapade Kajsa till tåget.

Det blev en dubbel sats gröt till kvällsmat...ingen välling, får se om hon klarar natten på det.

Kajsa, Ella o Gamlingmormor

samma som ovan fast i ny pose

myser lite med fassan

Ellas läge 080106

Med tre dagar kvar till hennes halvårsdag så kan Ella en massa! Bl.a. kan hon bli väldigt ledsen när hon ser någon som går iväg...värst förstås när mamma eller pappa går. Man behöver inte gå så långt bort bara man kommer längre bort från henne.
(I know, vårt fel...hon har inte fått leka så mkt på egen hand som hon 'borde')

Vi tyckte också nu ikväll att när hon var hos sin pappa så lutade hon sig mot mig när hon ville komma till mig. Lite kul!

Ella kan också äta mer än dubbla portionen gröt...det var ju inte meningen att vi skulle testa mer än dubbla men ibland blir det lite tokigt...o då bubblar magen alldeles förskräckligt efteråt!

Hon vet när vi äter och tycker det blir väldans tråkigt om hon inte får mat samtidigt...idag fick hon pizza.

Oh oh oh...kanske det bästa av allt: när hon fick min hemmalagade mat idag (potatis, morot, broccoli, lök, tomatpure, vitpeppar o fisk) så lät hon väldigt mycket mmm o gapade fint inför varje tugga!

Ella är också grym på att förflytta sig med gåstolen fast att hon inte fattar vad hon gör...

på pizzerian med faster o fassan!

Frukostmöte

image107
Medans Ellas mamma övar med kameran o dess funktioner så övar Ella själv på macka med korv!

Majs majs majs!

384148-105
Här äter Ella majsbåge...majsbågar smakar inget o blir efter ett kort tag bara en kletig klump som fastnar i handflatan på Ella vilket gör att Ella både ser o känner att hon har den i handen men hon får inte in den i munnen...då kan man bli gaaaalen!


384148-106
När Ellas mamma inte har så mkt att göra tar hon kort o klipper o klistrar lite...som t.ex. här ovan då har Ella ätit majsbågar o har av det fått sånt som Ellas mamma kallar för senapsskägg!

Faster Ingeborg...typ!

Ella har en faster, hon är inte så gammal som Ingeborg o hon har heller ingen hatt som vajjar när hon går på stadens torg...
Vaddå? E Ellas faster typ tråkig eller? Nänä hon e värsta partyprinsessan!
För Ella som inte är så van vid varken prinsessor eller party så startade träffen med en väldig gråt som om det var det värsta som kunde komma in genom dörren...efter några sekunder tänkte Ella till o kom fram till att om hon bara får tänka på lite annat så ordnar det sig!
Så Anni (det e fastern det) spexade till det med att ta på Ella spexiga mössan o sen läsa lite böcker..

här försöker mästerfotografen visa hur Ella gärna vill ha armarna bakåt samt att Ellas högerhand pekar misstänkt långt finger åt fotografen...

Sen om femton år när Ellas päron bara förstöööööör för Ella så kommer Ella bara vilja åka till Faster Anni för hon är mycket snällare!

Oh, bok!

Same same?

image101
det söta tuggandet blir lite stört när kameran klickar...men typ!

Utslag?

Vi har inte tagit tempen på Ella idag men hon känns inte varm längre o hon är piggare i humöret. Men iaf, så tyckte jag att hon hade fått utslag.

Jag vill inte verka sjåpig så istället tänkte jag att det kan vara att hon är lite torr igen...eller för att hon badade igår...eller för att hon blir generad lätt över hela kroppen...nåt som iaf skulle tonas ner igen lite lätt!
Så pratade jag med Anna idag o berättade o hon berättade att Julia också haft så feber i några dagar som följdes av röda utslag...o vipps har jag diagnostiserat Ella till 'feber o utslag som Julia hade'.

...det händer en del i utvecklingen på ett halvår...

Nu precis!

image98

Fredagsfix!

Lite allmänt först...om man står med Ella vid vår stora spegel som i sin tur har krokar på sidorna där våra färgglada (beige/vita) morgonrockar hänger, iaf om man står med Ella där så är våra morgonrockar mycket roligare än att titta på sig själv i spegeln!
Så så e det med just den saken...

Idag har vi iaf varit på Väla...jaja, först inom Ikea för en korvlunch...Ella somna ett par meter innanför dörrarna till Väla o vaknade när vi skulle gå till bilen! Vi gick o kollade om vi skulle få se magen där min kusin finns i...o det fick vi! Sen gick vi mest bara runt lite...köpte inte ens godis!

Så här såg Ella ut idag dårå:

Efter maten blir hon pigg o glad?!

(här syns inte jag, så ni vet!) men Ella tycker det är roligare med leksaker än att sitta i soffan...hon vet inte vad hon går miste om!

Aaaaaaaand sleep!

37.6

Det går ner iaf, tempen...men även humöret går åt samma håll.
Mycket gnäll o lite tålamod, för Ellas del.

Ett undantag...det blev en badtur för mig o Ella. Då var hon tillbaka med sitt vanliga jag! Så det är skönt att veta att hon har det kvar.

I säkert fyra månader har vi fått höra så fort Ella har gnällt lite eller hon har dreglat extra mycket, att nu är det nog tänderna...jovisstvettu!

Men övrigt idag:

Vill men kan inte sova? (eller joo, hon orkade en knapp timme efter frukost sen somnade hon igen...inte helt hundra!)

Lite bättre om hon får ha nappen...

Iaf i flera sekunder...sen blir det hemskt tråkigt...

...för att inte tala om tragiskt!

Men aha! Back to badning...

(även med blixt)

Annars idag har vi även hunnit en promenad o lite leka på golvet...o så mat förstås! Maten går ner som vanligt o det är ju gött iaf!

38.7

Så het är Ella för tillfället!

Eventuellt hetare...för vi vet inte om vi hann mäta under de tre minutrarna...men Ella bestämde sig bokstavligen för att skita i det!

Lite sjuk?

Det började igår med gnäll o hon hade svårt att somna på eftermiddagen. På kvällen var hon väldigt varm men vi hade ju ingen termometer så vi vet inte om hon hade feber...ringde mamma o kollade o hon sa att små barn ska inte ha över 39 grader, då ska dom ha febernedsättande...så Adam tryckte i henne en Alvedon.

Hon sov oroligt hela natten o vaknade iaf en gång i timmen.

Så nu har vi iaf varit o köpt en termometer! En för rumpan...o vi ska försöka att inte blanda ihop den vi har för munnen...

Innan idag när hon låg på skötbordet så gjorde jag något (omedvetet) så hon började skratta jättemycket! Sen blev hon tyst o så försökte hon skratta igen, alltså mer kontrollerat...det lät nästan roligare.
Fick filmat det lite o ska försöka komma ihåg att ladda upp det ikväll.

Smällande start!

Ellas päron satt uppe till klockan 12 på natten för att vara redo när smällandet började o trösta en skrämd Ella...

Raketerna smällde o Ella sov...

Smällafton firades i ett stort hus i en liten ort som rimmar på tjuv...vi ville fira ordentligt o vi ville att Ella skulle få en särskild känsla för just nyårsafton. Vi tog därför med henne till Max o åt hamburgare o sen fortsatte vi firandet hemma med både juice o Toffifee...känner hon inte partysuget av det så vet vi inte vad vi ska göra för henne!

Då delar av Ellas familjesläkt befinner sig i andra tidszoner så förgyller vi deras dag ännu mer:

The bildproof att Ella nu använt både tröja o mössa!

Avtorkning efter kexätning...sådär kul va.

Julklappströja...

Till tröjan matchar vi samma färg o randiga strumpbyxor o så förstås hennes Converse!

Pre happynewywear...

Adam and Ella sitting in a couch w-a-t-c-h-i-n-g tv!

Ella testar stolsgungan...skitintressant kloss mitt på!

image88
Ella är väldigt glad över att ett nytt har börjat!

RSS 2.0