Hanna, höna o Anni!

I fönstret finns det bilder på Ellas mostrar Lisa o Hanna och ibland tittar vi på dem o så säger jag namnen. Idag satt vi i sängen o Ella tittade upp mot bilderna så jag sa vilka som var på korten. O efter jag hade sagt Hanna så sa Ella Nanna!

Jättekul tyckte jag så då sa vi det ett par gånger! Senare på dagen råkade vi prata om Höna o då blev det också Nanna...men Hanna o Höna kan låta lite lika!

Sen kom jag på att Anni (Ellas faster) kan ju faktiskt också låta lite som Hanna. Det kan hända att Ella inte tyckte det ELLER så kommer hon ihåg en Anni mer (än vad hon kommer ihåg vem Hanna är) så då bara tittade hon lite mig som om hon väntade sig något mer. Men Nanna kan hon iaf!

För övrigt, såhär sista dagen i juni...samma kläder sista som första juni för Ella!FILM  HÄR!


BILDER HÄR!

Grilling Ella!

Idag har Ella med päron, varit hos farmor o farfar för att grilla o umgås! För en gångs skull bidrog Ellas päron med lite mat (okej maten som Ellas päron bidrog med kom förstås från Ellas morfar...men ändå!)...o även Ella fick lite grillat.

Annars hade Ellas farmor hittat lite gamla leksaker som Ella kunde leka med! Ella fick även pratat lite i telefon med sin faster Anni. Anni är utomlands någnstans i Europa då hon tågluffar en liten stund.

Förresten fick Ella sovmorgon till tjugo i nio då Ellas päron vaknade...Bilder från idag finns HÄR!Film från idag finns HÄR!

AkvarElla!

Förutom Ellas vanliga meny blev det även lite pannkakor. Det gick ju bra tills hon blev mätt o det var klart roligare o leka med tallriken...

Annars idag har det varit premiär för mjölk till maten...den smakade ju inte pannkaka direkt! Men vi får öva lite till...

Efter en dag inomhus kom så äntligen Ellas farmor o farfar o tog Ella på promenad. De träffade på både ankor, hundar o traktorer...samt åt sand förstås.    

         

     

Stripping Ella!

Ellas mossa e kääs på att fota när det väl händer grejer. Idag t.ex åkte vi iväg till Ellas morfar o hansas familj. Till att börja med kom morfar o mötte Ella som tur var satt trygg i bilen! Sen när vi skulle in i huset tog vi vägen om ena hunden som är så hög att hon når upp till Ellas fot (Ella bars av hennes mossa) o det är ju klart mycket läskigt...

I huset sen var det inte så farligt även om både Inger o Sofie inte var helt ofarliga. Men där fanns både böcker o leksaker så allt var himla bra ändå!

Ingen sömn för Ella idag heller, mellan 12- 15 så det efter maten (o dubbla blöjbyten) blev det sovning i vagnen under promenaden.

Förutom läskiga hundar fanns även lite mindre läskiga katter o nästan helt okej kattunge. Kattungen var okej att klappa med ena fingern men klart fotbollen var roligare!

På vägen hem ringde Ellas fassa (som för övrigt hade kollat kändisrally med Ellas farfar) o undrade var vi var...Ellas fassa var hungrig så vi hämtade upp honom o stack direkt till Max!

För första gången fick Ella smaka pommes frites så nu finns det två alternativ:
1, boka in söndagsmiddagarna där hela familjen äter samma mat på antingen Ikea eller Max/Burger King
2, aldrig åka o äta där mer när Ella är med

Nr 2 hade varit att föredra men verkligheten säger nr 1...

Familjeangelägenhet!

Ah! Det blev ett besök på Ikea. Där har Ella varit en antal gånger tidigare men just idag var speciellt. Vi åkte naturligtvis dit lagom till Ellas päron var hungriga (Ella själv hade precis ätit lunch) så det blev att starta med några korvar!
Ella blir ju lite tossig när vi andra får mat o inte hon...så hon fick först smaka på min korv men sen fick hon en egen lite bit som säkert tog flera sekunder innan hon hade ätit upp den!

Gött! Nu har vi söndagsmiddagarna bokade framöver!

Ella var vaken hela middagstiden mellan 12-15, det är ovanligt. Men sen däckade hon lite lätt efter maten.

O så bajs förstås!

Ella bajsar oftast på morgonen o sen ett par gånger till men idag kom första först på eftermiddagen. Hon hade precis suttit på pottan o sen fått ny blöja när första laddningen kom...vilket lätt upptäcks på doften, sen var vi lite snabba med bytet för så fort nästa blöja var på så kom även nästa laddning!


Två timmars skönhetssömn!


En nöjd Ella...


                


Ella busar lite med Lille Skutt o Nina Kanin!

Stackars Ellas fassa!

Ella o hennes fassa skulle hänga ihop idag o så vaknar stackars Ellas fassa mitt i natten av att ha feber, kan det bli oturligare?! Ellas fassa redde dock ut sitautionen redan på morgonen med hjälp av magnecyl...

Under tiden som Ella o hennes fassa underhöll varandra blev Ellas mossa o mormor upphämtade av Ellas morfar för att köra till Ellas gamlaste moster Pernilla.

Senare på eftermiddagen återförenades Ella o hennes mossa! Bland annat på lekplatsen där Ella fick bloooood på sig. Så här gick det till: på lekplatsen finns en liten sandlåda med en liten lekstuga i. Lekstugan har två ingångar, båda så att små barn inte smidigt kan ta sig in eller ut. Ellas mossa sitter vid den ena medans Ella går bort till den andra o Ellas mossa hinner precis utropa Akta! innan Ella tar sig ner. Som tur var höll Ella liksom i sidan av huset o föll därför inte direkt men däremot bet hon sig i läppen. Ella verkade dock mest bli chockad för det blev knappt något skrik o knappt heller något gråt!

Sen fick Ella o hennes fassa kvällen för sig själv medans Ellas mossa underhölls på biografen!

Bilder från idag finns HÄR

Mmm...Maragrus!

Ella har varit med sin mormor idag med...medans hennes päron jobbade hårt på kommunkontoret!

Ella o hennes mormor hade tagit en långpromenad till Gamlingarna, som inte var hemma så Ellas päron var tvungna att sluta tidigare för att hämta upp Ella o hennes mormor...

Ellas mormor fick lite lugn o ro senare när hon själv besökte Gamlingarna medans Ella fick umgås med sina päron på stora lekplatsen! Bildbeviset för denna händelse finns HÄR.

Ella fick fina sandleksaker av sin mormor idag och leksakerna lyckades vi nästan glömma på lekplatsen, eller vi glömde dom men vi gick tillbaka o förstörde de andra barnen i deras lek med sakerna!

MidsommarElla i bilder!

Ella var snorig o rinnig hela helgen så det blev inte så mycket hänt o än färre bilder. Men sammanfattningsvis...


Mycket rinnande på dagen o mycket torrare på natten...Öga, näsa o mun...alla bidrog de till tömningen.Näsan fick smörjas lite men märkligt nog torkas det av snabbt!Lite bus i sängen innan Ellas mossa skulle iväg på ett dop...som ju också blev ett bröllop!


Idag har Ella varit passad av sin mormor medans Ellas päron jobbade. Enligt Ellas mormor har allt gått bra! Det är extra roligt att komma hem nu för speciellt Ellas mossa märker av att Ella fattar att det var en tag sen sist så Ella blir extra glad o det låter som att Ella säger, men väldigt hög röst, Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Ella o hennes mormor hann med lekplatsen PÅ FÖRMIDDAGEN! Ellas mossa fattade inte hur...
Sen har de även hunnit med en runda fram o tillbaka till Gamlingarna o Molly...
Sen när Ellas päron kom hem fixade Ellas mormor middag! Ella blev som galen i krocketterna...så nu vet vi det!

SnorigElla!

Ella är fortsatt förkyld o fick därför inte följa med upp till storstaden utan stanna hemma med sin fassa. Ellas mossa däremot fick bevittna både dop och bröllop!

Bilder på Ella kommer lite senare...för både idag o igår.

Midsommardans?

Ella har idag kmmit på att det går bra, samt är mycket underhållande, att springa runt soffan...

Ella har idag blivit förkyld också. Det är meningen att det ska åkas till Göteborg på söndag för dop men jag har idag börjat ställa in mig på att åka själv...får se med doparrangören vad dom tycker.

Men Ella har iaf kunnat leka på balkongen o på lekplatsen, samt gått på promenad, åkt vagn o bil o varit i affären!

O så har hon slagit i huvudet i badrumsgolvet och skrattat åt sin mossa när hon gjort arga o glada ansiktet om vartannat.


lite suddig bild men här sen man tydligast dagens pannmärke...


Övre tandraden...


o undre tandraden...

Både och!

Idag stack Ella o hennes mossa till Anton, direkt efter frukost. Det blev ingen förmiddagssömn för Ella för det var lite väl spännande att åka bussen...
Anton hade både sin mossa o fassa hemma fast storasyster Hanna var på förskolan. Så Ella o Anton hade fri tillgång till alla leksakerna! Ella fastnade bland böckerna... Anton har en älsklingsbil som han bara behöver titta på för att bli nöjd i hela kroppen! Antons mossa fixade middag (ingen meslunch som Ellas mossa gör) så vi fick i oss lite mat innan vi tog en promenad för att Ella skulle få sova o för att Anton skulle få mata ankorna!

Ankor?! Nono, änder och till slut en alldeles för stor flock med fiskmåsar!  Anton var stenkool o brydde sig inte om några änder för Anton ville mest äta brödet själv! Ella sov som tur var...

       

När brödet var slut däckade även Anton...

Men vi fick sällskap av regnet! Men Ella o hennes mossa hade tur för fassan hade slutat tidigt o kom o hämtade oss med bilen!

Eftersom Ella bara hade sovit en timme på hela dagen blev det ny tur i vagnen för Ella...o godis o glass för hennes päron!

Ellas mossa med en godisbit i munnen o en godistjej vid kinden!

      
Leksaken på mittbilden kommer från Kristian o Josefine...den hade passat fint i blivande fuskkusinens rum...men serru, där bor den inte!

OOOH! NU IKVÄLL NÄR VI SATT O LEKTE ALLA PÅ ELLAS RUM TESTADE VI LITE OLIKA DJURLÄTE! O när vi frågade vad kycklingen sa så sa Ella: Piiip. Inte på detdära pipiga viset utan på ett tydligt o klart sätt, mycket underhållande för hennes päron! Annars kan hon också kossan, hästen o ugglan. Samt att klockan säger ticktack!

En sammandragen Ella?

Så himla mycket nu så vi hinner knappt med oss själva!

Vi börjar med måndagen. Det va rju så längesedan det var måndag så jag kommer knappt ihåg. Men det blev en runda till lilla lekplatsen. O vi hann nog vara där i 20 minuter innan det väldigt mörka molnet hann ikapp oss! Ja, det regnade ju lite från o till hela dagen o på förmiddagen så putsade vi lite fönster mellan skurarna!

Sidan om lekplatsen har Skanska ett litet område med byggrejer bland annat kör en ganska stor "traktor" dit o hämtar o lämnar saker. Hör Ella traktorn så gäller det för henne att komma till någon trygg snarast möjliga. Även om vi inte låtsas om det så hör Ella när den närmar sig o samtidigt som hon håller fast allt vad hon kan i en håller hon koll på var "traktorn" befinner sig.

Efter lekplatsen så kom Ellas fassa hem lite tidigare än vanligt o sen kom Kristian o Josefine! Kristian o Josefine hade med paket till Ella! En jättefin brioleksak som ett litet dragdjur o på djuret låg något som liknade ett ägg och som rullade på djuret när man drog i djuret...ägget var roligast tyckte Ella! Kristian var läskig men Josefine gick ganska bra!

Sen kom Ellas farmor o farfar för att passa Ella medans Ellas päron tog det andra sällskapet ut på restaurang! När hela sällskapet kom hem igen sov Ella...nästan också farmor o farfar! Men de åkte hem o vi andra var uppe i flera timmar till...fast inte Ella dårå för hon sov!


Idag!
Ella orkade med 2 timmar på morgonen innan hon föll i sömn igen o var väck i nästa två timmar. Men det var ju bra för sen på em var det dags för sista öppna förskolan för sommaren. Ellas fassa har ikke bestämt sig för om han ska gå dit till hösten...
Men nu var vi där! Där var en himla massa barn o en fassa som inte skrämde Ella ett dugg! Han kunde till och med sitta sidan om henne... När det var slut där kom Ellas fassa o hämtade upp oss. Så var det dags för ännu en passning av farmor o farfar! Ella sover där till imorgon o stannar heeela dagen medans hennes päron jobbar.

Bilder:
HÄR
massor av bilder...massor av likadana bilder...men bilder!

Återträff!

Så till sist kom Ella o hennes fassa hem till Ellas mossa! Då hade mossan hunnit stå o hänga vid fönstret ganska länge...

Igår var ju Ella o hennes fassa hos farmor o farfar för att heja fram Sverige...

O imorse blev det lite mys hos farmor o farfar


O när Ella o hennes fassa kom hem var det städat o tvättat o galgit...O enligt Anna Wahlgren ska nu åringen hjälpa till så mycket som den själv vill i hushållet...så då gör vi förstås som Anna W säger o Ella får ta hand om galgarna!

Ibra, him o vic!

Ella är hos sin farmor o farfar inatt. Ella o hennes fassa tog sig dit efter lunch!

Ellas mossa är själv hemma...

Ellas fassa har kameran med sig så förhoppningsvis blir det uppdatering imorgon.


Har jag sagt att Ella har börjat bitas? Så inåt helsikes ont gör det! Rent reflexmässigt vill man slå bort henne...men den dära spärren som finns i en fungerar än så länge! Så istället säger man GRRRR, sluta! Det gör ont på mossan när Ellas bits. Man får ju bara pussas o kramas. Ska man bita får man göra det på leksakerna.
Då tittar Ella på sin mossa o liksom lägger huvudet på sne o försöker le lite grann...då får Ellas mossa låtsas att inte vara långsint, det är hårt!

Ella Bond!

Ellas dagliga uppdrag: sitter något ihop tas det snabbt isär. Sitter inget ihop så plockas klossarna fram så att det kan sättas ihop av någon annan så att Ella kan utföra sitt uppdrag. Är plastpåsarna ihoppapackade i sitt fack görs det rätt så långt hon når...

Pottan är inte lika spännande längre o i kombination med att hon har kommit på att hon ju faktiskt kan resa sig...ja, det får liksom hållas lite bättre koll nu.

Alldeles strax kommer hon nog på att hon faktiskt alltid kan rulla runt till mage o resa sig opp...undras bara när det blir? Imorrn?

Ella kan ju några ord men de viskas liksom fram. Idag har det dock kommit ljud också när hon säger orden. Först ut var antingen 'där' eller 'titta där', senare kom även 'hohoo' som ugglan säger. För övrigt kan hon vad hästen och kossan också säger.

Men över till bilderna, först från igår:

    
Kajsa var över på social visit, alltså inte för att passa Ella, men det blev ändå mest häng med Ella!


O idag blev det bara kort från lekplatsen:
Kortfilm om Ella.

Ella blev nattad av sin farmor o farfar för Ellas päron var på kvällsmöte!

Ellas torsdag blir därför uppdaterad senare, kanske till och med redan imorgon!

Dubbelsidiga Ella!

Först lite kort från igår som Ellas mossa hade glömt bort.

    

Sen finns det även en film från samma tillfälle...HÄR!


Sen idag har Ella umgåtts med sin mossas moster Kajsa! Det har nog gått bra för det var inga tydliga rapporter därifrån.

    


Ser ni sicken stor tjej Ella blir med kläderna som Kajsa hade valt ut...tokigt!

Footloose?

Inga bilder idag. Men vi har varit på öppna förskolan idag o sen stack vi bort till Gamlingarna där även Kajsa bodde för tillfället! Kajsa var med i tävlingen o vann då morgondagen med Ella!

Ja, nu ikväll när Ellas päron åt en delikat middag bestående av falukorv o makaroner...då fick Ella en egen liten tallrik med samma delikata innehåll!
Makaronerna var ju ingen höjdare men korven gick bra...o hon gillade nog att sitta o äta o pilla själv, kul att titta på iaf!

Fyra smaker av sand!

Då finns det nog en ny film på Ella, HÄR!

Tuffingarnas dag!

Ella sov nästan 2 timmar på fm, hela 2 timmar på em.

När Ellas fassa kom hem vid fyra-tiden så låg Ella o sov på sin mossas mage! Hon hade då sovit över sin middagstid (kl 15). När sen Ella vaknade stack vi till affären.

När klockan var fem kom jag på att Ella ju inte fått någon middag. Konstigt nog var Ella inte så gnällig...

Men eftersom Ella bara hållt sig vaken två timmar åt gången idag så var kvällens två sista timmar något sega! O Ellas päron gick ikväll mot sina egna principer o la Ella en kvart innan åtta.

Några kort har tagits idag...men Ellas mossa är minst lika trött som Ella idag.


Förresten när vi var i Karlskrona så skrämde en idiot med moppe Ella. Om det är därför, vet vi inte, som hon nu inte vågar stå själv vid räcket på balkongen när hon ser en bil eller något annat som kör.

Just du! Just nu!Tänk på att hejja på Sverige nu när det tävlas i fotboll...

Ellaskrona!

HÄR finns bilderna från när Ella med familj spenderade dagarna i Karlskrona!

Amazing Ella!

Egentligen inget oväntat förstås...

Ella har varit i Karlskrona i tre dagar! Ella åkte dit med sina päron, farmor o farfar o faster Anni...

Ella o hennes päron sov i ett rum där Ella sov i en resesäng. Första natten somnade hon efter tjugo minuters klappande på ryggen. Andra kvällen somnade hon själv (efter 45 min av låtande o rörande, men inget stå:ande!).

Resan dit på fredagen fungerade smärtfritt! Ellas farfar hittade ett finfint stopp på vägen där Ella fick lite middag...o det var också Ellas farfar som hade fixat motellet!

Hela lördagen spenderades i centrala Karlskrona, för Ella, hennes mossa, farmor o faster. Pågarna körde med rallybilen. Ella höll sig lugn i vagnen förutom när hon fick springa av sig på lekplatsen SAMT på stranden! Yes, stranden!
Ella blev som galen i havet! Ville var i hela tiden...Ellas mossa tyckte efter ett tag att det gjorde lite väl ont i fötterna.

Söndagen blev ännu tossigare för Ellas del! 'Barnens Gård' besöktes o medans Ella sov första stunden i vagnen hoppade de andra omkring i hoppborgar, kuddar o studsmattor! När Ella vaknade upp var det precis till när vattenlandet öppnade...VATTENLANDET! The place to be, när balkongen inte finns i närheten! Ella åkte lilla ankrutschkanan, lilla forsen o sen stoooora rutschkanan med sin mossa! Ella var som gaaalen. Skönt för Ellas päron som liksom inte fullföljde den dära idén de hade innan om att gå på babysim med henne...men hon verkar redan nu modigare än sin mossa iaf!

Ella däckade i bilen sen...helt väck i två timmar!

Det blev två tidigare kvällar för Ellas päron men med tanke på hur snäll o lätt Ella är så gjorde det förstås ingenting! Ellas mossa är helt förundrad hur vi har lyckats att få Ella att bli så fantastisk!

Det finns bilder...dom kommer upp också...nog närsom!

Ellas mormor fyller ju år!Här sover Ella hos sin mormor. Ella är två veckor där...

Idag är Ella nästan elva månader o idag är det exakt på Ellas Mormors födelsedag!!

Hade Ellat velat prata i telefon så hade hon nog sjungit Ja må hon leva!

StudentElla?

Naj, det är ju inte Ella som har tagit studenten! Det är ju Ellas fassas kusiiiiin... så medans Ellas päron krängde smörgåstårta hängde Ella med farmor o farfar o tittade på katterna o hundarna! Det blev en sen kväll för Ella som kom i säng först kl 21, men som tur var så vaknade hon sent imorse också så det rätt bra ändå! Innan på dagen hade det blivit mycket häng på balkongen, där Ellas mossa nästan somnade medans Ella satt på täcket o lekte med sakerna...eller sprang mellan de olika balkonräckena...sen fick Ella gå o vila för Ellas mossa blev trött!

Ella from the block!

Nya somriga öppettider på öppna förskolan (babycafét, fast inte så många bebisar) så där var vi idag. Nya fröknar var där också men samma sånger!


Guten Morgen, Fräuleins!


På väg till öppna förskolan...var lite tidig så vi gick inom bibblan o kollade i fiiina fiiina böcker!


Hemma igen o på balkongen förstås!


Våra grannar...byggarbetsplatsen!

Ella Krabbe?

Ibland vill Ella inte att hennes mossa ska ha sina glasögon på sig. Då tar Ellas mossa snällt o sätter dom på sitt huvud istället. Idag dock ville Ella inte att glasögonen skulle vara där heller. Då sa Ellas mossa till Ella att Nej, det är mossans Ella får låta dem vara!
Då lägger Ella sitt huvud på sne o liksom smilar lite...

O så skrattar Ellas päron så hjärtligt!

It's just the beginning...it's not the end...

Tidigare idag var vi på sista föräldraträffen via bvc. Där fick varje päron säga hur året varit. Ellas mossa var förstås helt till sig i trasorna av nervositet innan det var avklarat. Men det viktiga var att alla de andra hade sämre perioder med sina barn där barnet hade skrikit mycket eller inte sovit eller lite sånt...så då blev det liksom svart på vitt att Ella är ett praktexemplar!

Men nu, över till dagens bilder!


Hej! Jag är släkt med min fassa...

     
Hej! Idag har jag på mej en brun klänning med vita krabbor på...


Hej! Jag lyssnar inte på vad min mossa säger...I laugh in the face of min mossa!


Hej! Ibland smörar jag för mina läsare...


Hej! Äh, gick ni på den?!

     
Hej! Idag har jag gungat i en jättestor gunga...själv.


Hej! Jag har en högerhand, ett par solglasögon o en vänsterhand...o jag håller dem såhär!

Ella undrade imorse var hon hade fått den här tjusiga klänningen ifrån...o nu undrar hennes päron det också...vet du??

Sol ute, sol på Ella!

En heldagsutflykt med Lina (Ellas mossas morbrors fru!) ute på Nabben...i gräset, på en filt med några tomater o lite fesljummet vatten!


Jäjä, Ella kollar naturligtvis efter bilen som kommer där borta...


GodisElla på Nabben...där Ella lekte, åt o sov!


TjockeLina o Ella...


Ella får lite vatten förstås...


När tomaterna är uppätna får Ella sin del...


Ella fick också vara lite nakenfis...


Ella fick låna Linas plånbok...


Tomat-o-vattenpicknicken slutade på fiskerestaurangen i hamnen...


Där Ella fick lite Idominsalva medans Ellas mossa o Lina åt vars TVÅ förrätter!!

Sen hem o vila lite i sängen o sen kom Ellas fassa hem o det blev mycket häng ute på balkongen!

Brun utan Ella?
Morgonstund på balkongen...


BetongElla!

  
Saker man kan göra med mat i munnen...prutta!

          
Long time no majskrok...

  
Ellas mossa uppdaterar sig o Ella återläser sin bok!


Balkongen...the place to be!

Idag tog Ella sin eftermiddagssömn i vagnen medans Ella päron promenixade nere vid vattnet...

RSS 2.0