Oj oj oj!

Har hänt lite sen sist!


T.ex. har Ella lekt med vatten på balkongen igen...bara en sån sak. Sen har Ella börjat äta frukostmackan själv, hel utan att skära upp den i bitar. (fast detta känns som att det redan är informerat om)


Sen igår kom Ellas mormor, Ellas moster o Ellas två kusiner! Ellas kusiner heter Max och Emelie. Max är drygt tre år och Emelie är ganska så precis två år.


Igår när alla kom hem till Ella (Ellas mossa var på jobbet) så tog hela släktingkalaset med sig Ella o åkte till stranden...dom är tossiga de dära släktingarna! Dom verkar inte förstå hur jobbigt det är med barn...

Ella fassa fick vara ensam hemma men stack sedan hem till sen päron så att Ellas släktingar kunde ockupera lägenheten tillsammans med Ella o hennes mossa.


Bilder från några dagar finns ju HÄR!

Men lite snabb sammanfattning här:
EgentligElla!

Imorse åt Ella sin macka hel och själv...fassan bara visade med de tre första tuggorna, sen fixade Ella det själv!

Sen var det nog en vanlig dag för Ella o hennes fassa...

Sen kom Ellas mossa hem o då stack Ella o hennes mossa ner till havet o badade! Ella hälsade lite med Hej till de andra som badade.

På kvällen nu kom det första tydligare Mjau, flera gånger när man märkte att hon hade kommit på det.

O så blev det några tuggor pannkaka men det var nog inte lika gott idag för det var mest lek med tallriken...

        


Ellas sista julihelg...2008 dåva!

Lördagen...den spenderades nere på Helsingborgsfestivalen. Ja mesta tiden av dagen. Det var hett. Hela familjen på promenad nere i stan...som nästan meddetsamma startade med middag för Ellas päron. Ella fick också smaka förstås...
Sen däckade Ella i vagnen...kanske av värmen?
Innan vi åkte hem gick vi inom Gamlingarna o hälsade på. Ja, Molly var förstås också där.
Sen på kvällen blev det mer lek i vattnet på balkongen...

Söndagen stannade vi hemma o lekte nästan hela tiden på balkongen...fast hör o häpna...Ella fick ut två balkongbad! Ibland vill Ellas päron fira Ella extra mycket!

Idag när Ella hittade sin lekmobil så tog hon den mot huvudet o sa Hej! Hej sa Ella också till folket på restaurangen igår.

Idag har Ella också pratat i riktig telefon med sin mormor, sin moster Hanna o kusinerna Max o Emelie!Fler bilder från helgen finns HÄR!

HänvisningsElla!

Bilderna från Ella o hennes fassas resa till Halmstad kommer att finnas på bilddagboken.

Ella o hennes fassa kom hem idag. Ellas fassa är så förkyld så förkyld medans Ella är i princip tillbaka till sig själv! Idag har Ella varit med farmor o farfar vid stranden i Farhult och badat! Farfar brände sig på en manet och Ella bajsade på stranden...tur att det inte var tvärtom!

HalmstadElla!

Igår efter frukosten stack Ella o hennes fassa till Halmstad. För att spendera torsdagen och fredagen tillsammans med Ellas fassas moster Cornelia och hennes familj.

Förutom bilresan igår hanns det med ett bad vilket Ella förstås tyckte var alldeles utmärkt! Så till den grad att hon däckade efteråt i bilen o sov vidare trots byte till vagn senare...då är hon trött!

Både Ella o hennes fassa kommer hem igen idag!

Förhoppningsvis med bilder.


SpaghettiElla!

Idag blev Ella hämtad av Kajsa efter frukost. Det blev promenad o sömn i vagnen, ner till Gamlingarna. Där spenderades dagen med folk o lilla hunden Molly.

Till Gamlingarna kom även Kajsas storasyster Totta o hennes familj. Tydligen skulle det bjudas på paj med vaniljsås...till Ella! Som tur var hann Ellas mossa dit i tid!

Sen hem igen o där blev det två fina blåmärke i Ellas panna...det ena kommer från balkonggolvet...

Ella kan förresten klättra på sidan på sängen, så att hon liksom står på madrassen!

O så har Ella ätit spaghette i köttfärssås. Själv. Med sked. Eller ja, skeden i ena handen o peta i maten med andra handen. Det finns FILM

BILDER finns också förstås.

Sprit u Ella?

Igår dårå...kommer Ellas mossa knappt ihåg men den slutade med att Ellas moster Lisa kom på besök! O lite senare kom Ellas fassas kusin (med sällskap) för att hämta Ellas fassa till matchen...

Idag var det lite mer!
Idag har Ella o hennes fassa varit hos Ellas fassas farmor...som i sin tur hade sällskap av Tilda (Ellas fassas kusin) som i sin tur var där för att lära sig sticka! Hemma hos farmor:n bjöds det på Ellas fassas favoritmat äggakaka...Ella fick också smaka men det var inte riktigt lika mycket favorit för Ella. Däremot gick det alldeles utmärkt att gå runt med Tilda i farmor:ns hus o titta på alla sakerna! O så fanns där en kattunge som Ella inte var det endaste dugg rädd för.

Idag blev Ella förkyld...eller ja, hon kanske blev förkyld för några dagar sedan men just idag kom snoret! O nysningarna!

Men det är minsann inte bara näsan som rinner även ögon o mun får sig en genomsköljning!

     

Oh! Idag kom även gammelmoster Kajsa o hennes Christian på besök ju! Det var lite som ett förbesök inför morgondagen när Kajsa ska ha Ella... O för Ellas päron var det extra trevligt då vi frågade Christian om han är bra på avlopp...o det var han! Så nu har vi en tillfällig lösning.

20 dag Ella!

Det har varit lite av kalasdag för Ella idag.

Fast för efter lunchen förstås! Först ut till Ellas morfars "fru" där alla utom Ella fick lakrits, bigaråer och nyrökt makrill...
Sen åkte vi vidare till nästa firandet. Fast det var inget kalas.

Det var Ellas farmors kusins barn (sug på den) som hade tagit studenten. Anledningen till sena studenttiden är att hon har pluggat i Duskland... Hon som tog studenten hade en kamrat där som väldigt mycket gillade barn så Ella hade en Malin att leka med hela tiden...det uppskattades av Ella, Malin o Ellas päron!

På grund av allt firande höll sig Ella vaken i sex timmar...det kan vara rekord!     

     


Telefon Ella!

Ella har pratat med sin mormor i telefon idag. Eller det var mest Ellas mormor som pratade men Ella hade en väldigt uppmärksam blick o ibland lät det lite när hon försökte svara. Men det var väldigt underhållande för Ellas mossa att titta på Ella...

Annars har Ella varit med sin farmor o farfar nere i stan o kollat läget!

O så har Ella badat förstås. O lekt med sakerna o läst böcker...

Bilderna finns i Ellas bilddagbok...

Fast en bild här kan vi ta:


Friday Night Ella

Ibland får Ella en liten skrikattack. Attacken är väldigt kort o innehåller i princip bara ett snabbt skrik men skriket i sig är som att hon blir rädd. Men attacken kan komma när vi är hemma o allt är som vanligt. Som om hon kom på något som var hemskt...synd att man inte kan få reda på vad hon tänker på.

Annars har Ella o hennes fassa tagit det lugnt inomhus idag...fast inte jättelugnt för dom har städat minsann!

När Ellas mossa kom hem så sov Ella fortfarande. Fast sen vaknade hon och fick mat och sen stack hela familjen till Väla...för lite shopping o lite matätning.
Ett bra tag har Ella nöjt sig med att bita på ett sugrör medans hennes päron har ägnat sig åt att äta...men nope, inte längre. Så idag blev det lite saltgurka o lite bröd...vilket förstås var smarrigt alltihop!

Sen hem o hoppa i badbaljan! Ellas mossa har inte tänkt på att det faktiskt finns en liten djupare balja en den gröna...så nu blev det mer som ett riktigt bad för Ella!

Smakprov:

Fler bilder finns på hennes bilddagbok...

Film kommer också, finns på vanliga stället.

Fritella!

Igår kväll fick Ella pizza till kvällsmat, istället för gröten.
Vi började dock lite enkelt med ett torrt kex först men så såg kanske pizzan lite mer intressant ut så då blev det pizza o en del Mmm från Ella!

Vi fick ju finbesök igår av Cecilia, Ulf-Björn o Wilma! Wilma var lite läskig i början men sen gick det bra att peta Wilma på nosen. Wilma fick även en skål med vatten på balkongen men den hällde Ella snabbt ut o lämnade in skålen. Sen satte hon sig på balkongen o plaskade med vattnet.
Efter ett tag ställde sig Wilma i balkongöppningen o då blev det lite läskigt igen.

Annars under dagen hade Ella o hennes fassa tagit en promenad (utan vagn alltså) runt kvarteret samt byggt ihop en dammsugare och tvättat lite!

Mr Potato Ella!


Kolla Ellas fina skor!


Ella äter pettatis!

Själv!

Redig tjajj!

Kall pettatis?

En lugn dag för Ella o hennes fassa. En promenix bort till affären där Ella fick leka på gräsmattan o det fanns en himla massa att titta på...bussar, bilar o annat spännande!

Vi ska försöka komma på ett nytt matschema för Ella. Eller nytt o nytt, utveckla det vi har nu. Som det har varit den senaste 1,5 veckan så äter först Ellas päron middag o sen äter Ella gröt...men ta bort Ellas tre-middag o så får hon istället äta med sina päron och så plockar vi bort gröten helt. Jaa, vi får testa iaf!

Sitter man ner o Ella vill att man ska göra något annat (eller ja, man behöver inte ens sitta ner men det är lite roligare då) så letar hon upp ens hand o liksom försöker dra upp en o leder sen bort en var hon nu vill att man ska vara!
O vad gäller djurläten så kan hon nu även härma hund och anka!

Osläcker!

Då rapporterar Ellas fassa att uppe till höger har en av Ellas kindtänder kommit fram!

Randiga rutan!

  


Linnet kommer från Göteborgspolarna Julia o Maja!

Idag har Ella o hennes fassa varit runt på promenad...på krigsgravplatsen här intill!

L Ah

Idag har Ella varit med sin fassa på Bvc o hälsat på Kerstin. Kerstin hälsade välkommen med en spruta samt vägning o mätning. Sprutan gick bra o Ella väger nog runt 11 kg och är 79 cm lång!

Senare på em kom Ellas faster Anni o hälsade på! Det var ett tag sen sist men som tur var hade hon paket med sig...Fina klistermärken som man kan ha på väggarna...

Sen kom Ellas mossa hem och lite senare igen kom både Ellas farmor och farfar också...nästan som kalas all over again!

På kvällen kom Ellas mossa på att en sån låda som Ella har leksaker i, en sån låda kan man nog ha som en liten badbalja i duschen! O jaa, det kunde man.


Yes, liten...men tillräcklig för Ella, lite saker o plask!
Andra saker som händer...Ella har börjat prata en massa, både för sig själv o till oss...tyvärr hänger vi inte riktigt med alltid! Sen har Ella fått "leka" med vår tv o NU har hon lyckats stänga av tv:n två gånger...men nu kan vi ju inte säga till henne.
Pottan - inte lika kul längre. Speciellt inte när hon har kommit på att hon kan resa sig hur lätt som helst, helt själv! Så mycket av pottiden går ut på 'sitt' och 'sitt ner'.

Krim in Ella!

I höstas, när På Spåret gick på tv, var nog senast som Ella hade riktigt svårt att somna på kvällen. Om det berodde på oss eller henne vet vi förstås inte.

Men ikväll...hon la sig som vanligt kl 20 och om Ella har tur så har hon nu äntligen somnat...2 timmar senare!

Egentligen vill jag bara ta upp henne så hon får somna hos mig men jag vet ju att hon inte kan (eller kan o kan, men det har inte hänt sen hon var liten bebis) så för hennes egen skull så får hon snällt stanna kvar i sängen.


Uppdatering från i helgen kommer nog i imorgon!

Ella san

Ellas fassas ord angående gårdagen:
"Den 9 juli firar vi Ellas stora dag. Ett år har minsann gått fort och det dukades upp med marengtårta och kakor. På besök kom släktingar med fina paket till Ella. Pekbok med djur i och en boll var favoriterna bland presenterna."

o så lite bilder på det:

     

        


O idag har det bland annat lekts med solglasögon...Onixstart på sin födelsedag!

Hipp Hurra för Ella idag!

Igår fick Ella lite tidiga gratulationer...på det ena paketet stod det tydligt att det skulle öppnas på födelsedagen, så det paketet öppnades inte igår. Däremot fanns där ett paket från Ellas mossas moster (hon i England) som hade skickat fint kort o en massa ballonger!

Ballong blåstes upp av Ellas fassa o det var väldigt spännande tyckte Ella...tills det att hon själv fick hålla i ballongen...denna HEMSKHET av HEMSKHETER!
Ballongen flyttades in i garderoben...

Hemskheten visades upp för Ellas mossa när hon kom hem o Ella ville genast fly ut från lägenheten...


Ellas mossa som är så väldans pedagogisk blåste idag, på Ellas födelsedag, upp en yttepytteliten ballong o la i köket så att Ella kunde bli glad...

Ellas fassa har nu berättat för Ellas mossa att ALLA ballonger är HEMSKA! Oavsett om de har färgen orange eller blå, om de är stora eller små...

Jaja, Ella o hennes fassa ska ha kalas idag för släkten...kort därifrån hoppas jag kan komma upp imorgon!

Mjuka päron!Medans Ella njuter dagarna tillsammans med sin fassa, sliter Ellas mossa på jobbet...Ellas mossa orkar nästan ingenting när hon kommer hem!
Bilder på Ella finns iaf på hennes bilddagbok...men Ellas mossa orkar inte länka.

Fejkkusin!

Ellas mossa har fått en kusin idag!

Ella själv har inte gjort så mycket idag...stackars barn. Blir ändring på det imorrn när Ellas fassa ska vara päronledig o Ellas mossa ska börja jobba.

Ella- den bästa på marknaden!

1, tänt lampan
2, packat väska

ovan har Ella gjort för sin första gång...ever!

Idag har Ella även varit på marknad o eftersom hon hade en blå tishirt på sig blev hon refererad som 'han'. Dom kom Ellas mossa på att Ella borde haft en text på den blåa tishirten där det stod Jag Är En Flicka Med Blå Tishirt. Det fanns annars väldigt många tishirtar på marknaden men ingen med ljust den texten.

Annars blev det mest sömn för Ella under marknadstiden medans hennes päron skaffade sig mat, godis, godis, godis, gräddbullar, godis, bigaråer o lite till godis!

Sen ringde vi o pratade lite med Ellas mormor i telefon. Ella tycker ibland det är roligt att prata i telefon o då har hon luren mot örat i flera sekunder.

Innan Ella gick o la sig för kvällen satt vi vid Ellas fassas dator o googlade fram fina bilder på häst, ko, gris, kyckling, höna, tupp, boll, cykel, nalle och buss...Ella satt o lyssnade väldigt ordenligt o såg väldigt fascinerad ut av alla bilder som kom fram!

Ja just det, lite falukorv o makaroner för Ellad idag också. Äta själv. Korven var himla god. Makaronerna Not So Much! Men med lite kethup på så funkade det utmärkt!

Bara typ tre bilder idag. Alla tagna här hemma.

Ella of July!


Frukost...Lekplats...


Middag, första som Ella själv får hjälpa till...

På kvällen kom Ellas farmor o farfar för att passa Ella så att Ellas päron fick cykla iväg o äta American Buffé! Men Ellas päron var tillbaka igen innan läggdags...

Vill man se fler bilder från idag, tagna från samma tillfällen som ovan...då kan man titta HÄR!

TagiatElla!

Dagen startade med jobb för både Ella o hennes päron! Det blev förmiddagen på jobbet med hela familjen. Mossan skulle fixa lite o fassan lite...så Ella sov lite o tittade lite på tavlorna i korridoren. O hälsade på päronens arbetskamrater förstås.

Ella hann även med lunchen på jobbet medans hennes päron fick ta en snabbis inom ett snabbmatställe.

Sen blev det sovning för hela Ellas slant!

Efter sovning o middag var det dags för havsbad! Ner till stranden o byt om till heltäckande "baddräkt" för Ella...det är en sån väldigt elastisk så från början var vi lite fundersamma över hur vi skulle få med Ellas mage i dräkten, men det löste sig iom baddräktens vighet!

Ella o hennes mossa var nog i vattnet i tjugo minuter...Ellas fassa tog en glass istället! Maneter var inte riktigt Ellas grej fast hon kände lite försiktigt på den. Fick även möjlighet att försöka få tag på en nyckelpiga...

Hem igen för lek, dusch, gröt o annat kvällsaktigt!

Just det...bilderna HÄR!

Ella på bygden!

Som vanligt finns bilder HÄR!

Japp, idag hade Ellas päron planerat för ännu en utedag! Visst vetni!
Det skulle åkas bil till byn utanför staden, där det finns en hembygdspark...det verkar vara något speciellt med parken för där var en massa människor! Det kan ju va trevligt...

Där fanns höns också o dom blev matade med vattenmelon o brödlimpor! Ella stördes förstås inte av det...men hennes mossa.

På vägen till parken satt Ella o tittade ut genom fönstret o rätt som det var lät hon som en häst...o jaaa, där åkte vi precis förbi hästar! Oooh, hon e klok som en ugga! Jaa, Ella kan låta som en uggla!

Iaf så fanns där också en stor lekplats så mest var vi nog där!

Äh, det var ingen höjdardag för Ellas päron, men Ella hade nog trevligt iaf!

Ella, la la laaaa!

Hon e helt tossig!

BILDERNA HÄR!


Vi åkte iväg efter att Ella hade ätit lunch. Tog oss bort till Svanshall (?, eller där i närheten iaf) där Ellas mossa har jobbat för jättelängesen. Där hade vi picknick på filten med lite kex o dricka! O så tittade vi på hästarna. Väldigt försiktigt först men ju längre vi var där desto vågligare blev hon, Ella alltså!

Så Ella hann med både middag o sovstund i hagen!
Det blev nog två timmar där innan vi åkte vidare mot Ellas morfar. Morfar var inte hemma men däremot Inger o Sofie som var på väg mot badet så vi åkte med.

Ella blev helt tossig så vi fick plockat av oss lite lite av kläderna. Ellas mossa stod på trappan ner i vattnet o höll Ella så hennes ben fick badat.

(När Ella äter så avslutar vi alltid sista tuggan med att säga Nu Är Det Sistan o när den är inne meddelar vi att Nu Är Det Sluuut)

När Ellas mossa inte orkade hålla Ella mer så blev det en matreplik i repris o det funkade alldeles utmärkt. Ella var nöjd o vi gick därifrån glada allihopa!

När vi kom hem så chockade Ella sina päron! Ella brukar nämligen hänga runt någon av sina päron, där hon i bästa fall leker själv men iaf i närheten. Men nu direkt när vi kom hem gick Ella in på sitt rum o lekte...i en hel halvtimme!

Badadet är också lite kortfilmat HÄR

RSS 2.0