Halvfullt?

Ja, ja, bilderna är uppe iaf! O dom finns som vanligt DÄR!

BIlderna berättar väl iofs ganska så bra vad som har hänt och inte hänt. Lite mer ilska har väl upptäckts i Ella. Eller ilska o ilska...känslor kanske man ska säga.
Två morgnar vaknade hon kl 7 och vi är lite oroliga att det är en ny rutin hos henne. Men idag fick jag väcka henne kl 8 så vi hoppas vidare att 7-morgnarna bara var undantag för att bekräfta en regel!

Mycket härmning, både med ljud och gester...alltid roligt!

Igår när vi var hos Ellas morfar så plaskade den ena hunden alldeles väldans i en stor vattenskål...det ville Ella också o hon brydde sig inte ens om att hunden var där! Tyvärr ville inte Ellas mossa att Ella skulle leka i just det vattnen så där uppstod tydliga känslor hos Ella...say no more?
Senare på dagen när vi var o hälsade på hos kossorna så fick Ella syn på havet och skulle gå dit...men det nog några hundra meter dit och det skulle ikke bli något bad så det var att vända o försöka hitta något annat att fokusera på istället...o det gick bra iaf!

Ella o hennes fassa har varit på cykeltur i området och tittat på lite djur. Även inom ett apotek och Ella hälsade duktigt på alla hon mötte!

Idag är det surprise på gång för Ella. Ellas farmor och farfar ska hämta upp Ella för detta...inte ens Ellas päron vet vad som är på gång men vi får iaf tid där vi kan göra vad vi vill...fråga är vad Ellas päron VILL!

Smakprov

Imorgon ska försöka att både komma ihåg och orka skriva om de senaste dagarna. O så lägga upp bilder förstås!

Men för nu:Never been kissed (by Ella)?

Det är mycket pussande från Ellas sida. Kanske inte så mycket till oss människor, mest till alla djuren i böckerna, blommor, hjälm...you name it o det ska pussas!

'Peh peh' upplyser hon om när det är dags för puss puss!

Av någon anledning kom kräkreflex fram när Ella skulle äta pannkakor. Men Ellas päron kräktes inte iaf! Det blev gröt istället till kvällsmat för Ellas del.

Sen hann vi med en premiär på cykeln också! Ella verkade inte fatta riktigt (så imorrn sticker Ella o fassan till bvc o kollar om ngt är fel med Ella...neeeeeh!). Åkte inom lilla lekplatsen också så Ella fick tugga sten, gunga, åka rutschkana o titta på både fåglar o katt!

Eeeyh!

45minuterella!

Igår när Ella var med sin fassa, faster o gamlafaster (fassans faster) på Gekås...så klarade hon sig på bara 45 minuters sömn under dagen!

Dom hade stuckit iväg vid 10 o kom hem 19.30. Jag var hemma strax efter fyra o hade alltså massor av timmar som jag inte visste hur jag skulle fördriva så till sist var jag tvungen att ring för att se när de skulle vara hemma.

Ellas fassa (med sällskap) hade fixat regnkläder, gummistövlar, tröjor, byxor, pyjamasar o ljudbok (Bamse)! Ska försöka komma ihåg o visa upp allt också.

När Ella kom hem blev det snabbad, välling o läggning...fast lite pussar o kramar in emellan hann Ella o hennes mossa med förstås!

Hjärtebarn?Ella har varit på STORKALAS idag...vilket blev en väldigt lång vakendag men det märtes inget på Ella!

Ella armstrong!

Idag har hela familjen varit i cykelaffären. Ellas fassa fick en cykel och ella fick en stol o en hjälm så hon också kunde få åka med! Första testen av hjälmen var klart läskig men det gick bra!

Premiärturen har dock inte varit än eftersom det har regnat heeela dagen idag!

Idag till middag så fick Ella äta med sina päron så det blev potatis i ugnen med stekt kyckling o gourmetcremefrässås! Det var gott tydligen. När hon hade ätit upp flyttade hon över sin tallrik till vårt bord så vi kunde lägga upp lite mer!

På måndag ska Ella o hennes fassa åka till Gekås tillsammans med Ellas farmor o faster! Innan dess ska vi inventera lite bland Ellas kläder...o e det nåt som Ellas päron inte kan föreställa sig så är det vilka sorts kläder som kan behövas i framtiden. Men en sak vet vi...regnställ!

BILDER från igår och idag.

o så korten.

Måndags:
     

Tisdags:
     

Onsdags:

(nere i högra hörnet skymtar kajsa)

Ella Winehouse?

Ella har haft besök i två dagar! Eller ja, Ellas päron fick naturligtvis också besök.
Det var Ellas mormor och moster Hanna som kom i måndags morse. Redan vid niotiden kom dom och avlöste Ellas fassa. Det blev promenix ner till Gamlingarna o Molly för lite socialiserande. Sen promenix hem igen. Ella visade sina färdigheter genom att enbart vara tyst den tiden hon sov...
På eftermiddagen när Ellas mossa kom hem från jobbet blev det middag! Ella smaskade bacon, potatis och ägg. (Ellas mossa blev lite nervös för vid tidigare ägg-tillfällen har det sprutat från olika hål på Ella...)
Ellas fassa stack på bio och resten av sällskapet åkte till Ellas mossas nyaste kusin, Stina!

Förutom att Ella (från det att hennes mossa kom hem) i stort sett klängde sig fast på mossa hela tiden var det himla trevligt. Ellas mossa kunde inte hålla sig utan fick hålla Stina lite...Ella sa inget direkt men sen började lilla Stina skrika...det gjorde Ella med...såpass att hon knappt fick luft! Moster Hanna räddade Ella från detta helvete och gick för att leka med STinas fina leksaker!
Sen åkte vi hem så Ella kunde hoppa i säng vid halv nio...pissetrött!

Igår, tisdags, tog Ellas mormor och moster hand om Ella heeeeeela dagen (eller ja, iaf fram till att det var dags för dem att ta tåget). Ella fick sovmorgon till kvart i nio! Sen höll de sig hemma till efter lunch då det var dags för avfärd mot både Gamlingar, Molly och....Kajsa!! Gamlingsmorfar fick hälsning av Ella: Hej mamma!
Ingen eftermiddagssömn för Ella så det blev en massa ögongnugg fram till halv sju då hon fick lägga sig. Fast innan sovning hann hon hälsa på Kristian, som klart är mycket läskigt vilket löses genom att sätta sig fast på sin mossa!

Bilder finns...men inte på mossans jobb så bilderna kommer först när mossan har kommit hem!

Jaa, Ella har varit väldigt klängig på sin mossa både måndag och tisdag...Ella har också blivit mer känslosam (för att uttrycka sig positivt) vilket gör att det skriks och vrids och läggs på golvet när man inte får som man vill!
Just nu är det ganska så underhållande för Ellas päron...men det kan ju hända att det inte alltid upplevs så.


Ellas dag.

Ella har varit hos sin farmor o farfar idag. Åkte dit efter lunch och blev avlämnad medans hennes päron åkte till Väla. Ella hade inte somnat på eftermiddagen så idag var Ella vaken från 12- 19:30...det var nog längesen det hände sist!

Blev inga bilder idag men däremot var Ella helt rosaklädd! Mossan tog morgonen med Ella för att paxa kläder...

Gott o blandat

Ellas mossa har bränt bilder från Ellas farmor...o då hittade vi bland annat dessa!  
     Ella ella ella!

Det var nog i måndags det uppdaterades senast...

I tisdag var Ella o hennes fassa själva hela dagen o hela kvällen fast farmor o farfar kom o sällskapade på kvällen också. Men mossan hade kvällsmöte så det blev inget pussande på Ella för mossans del... Smakprov?På onsdagen var det fassan o Ella igen...mossan hann bara vara hemma en snabbis innan det var dags för lite oplanerad barnvaktning. Men mossan hann busa o pussa lite på Ella o hennes fassa iaf! Dessutom, för första gången så blev hon ledsen när jag gick. Fast jag stod utanför dörren sen o lyssnade o det tog bara någon sekund så slutade hon. Men så mycket hellre man hade velat vända o gå in igen...O så idag! Äntligen var mossan hemma hela kvällen! Ella o mossan hann med en tur ner till stan med bussen. Ella var så himla go o glad. Det var snabbt fixat ett busskort så blev det buss tillbaka igen. Så busade, badade, myste, åt o pussades innan Ella skulle lägga sig.
Den röda rumpan är mindre röd också. Oftare o oftare svara Ella med ett "ja" när man frågar henne nåt, det låter så gött! Sen kan hon lite olika gester som bland annat passar med en bok men sen också Imse Vimse Spindel.
* Fler bilder finns på bilddagboken!

* Film på när Ella läser bok finns här!

SandmunnenFler bilder från lekplatsen finns på

O så har Ella pratat med sin mormor i telefon och det gick ungefär såhär:Sablars bananer!

Igår kväll hade Ella svårt att somna. Det händer ibland att det blir så och då kan då ta upp emot 1 timme för Ella att somna. Igår hade Ella inte somnat riktigt vid 22 (hon lägger sig 20)...vid 00.40 var hon jätteledsen och Ellas fassa satt inne hos henne. Hon blev tyst men vaknade och skrek tio minuter senare.
Efter ett par minuter till av konstant skrikande går Ellas mossa in men det hjälper inte. Ella är otröstlig och skriker så hon skakar.

I brist på vetskap om vad vi ska göra så kommer vi på att vi kan ju byta blöja...dock dröjer det av någon anledning några minuter till innan vi byter. O då är det bajs i blöjan som nog har legat där ett tag för Ella är alldeles illande röd i rumpan. Vi kan knappt torka rent för det svider nog alldeles förfärligt.
Mycket vatten, mycket sång och mycket pussande och vi blir klara o myser lite i soffan. Lägger Ella i sängen o hon somnar om meddetsamma.

Det är nästan som man blir tårögd bara av att tänka på det igen.
Mycket luftning och ännu mer kräm så har det blivit lite bättre men det är inte bra...stackars lilla flicka!

Innan denna hemska kväll så åt iaf Ella på en trämorot och delade en med hästen:     

Sen lunch?

Ella har idag flera gånger sagt ett ord som låter middag...hon säger alltså "midda". Ellas päron använder ju det ordet dagligen så det är inte jättekonstigt, men vi är såklart nyfikna om det är det ordet hon säger!

Sen när hon satt o lekte själv övade hon på olika uttal av "hej"...Heeej, Hej, Haaaj, Haj...då skrattade Ellas päron lite tyst.

Bilder på Ella från släktträffen igår finns nu på bilddagboken!

Nästan-kusiner!

Ella har varit på holabaloo idag! Träffat fassans släkt o tittat på rodelliftar...o ätit grus förstås!

Men dagen startade med:


...med att läsa lite böcker!

Fler bilder kommer en annan dag...när Ellas mossa är lite piggare..

Okej, en bild iaf!


Ella - dubbelflörtaren!

Ella kan blinka! På beställning...

Idag hade Ella o hennes fassa besök av Kristian som i sin tur fick redig lunch här. Ella fick också smaka på vuxenlunchen. Den var god tills det av misstag kom lite senap på korven...

Sen när Ellas mossa kom hem så stack Ella o mossan direkt till lekplatsen! Där fanns lite andra barn så det blev nästan mer glott på dom än lekt.

Bilder finns på bilddagboken!


Ella vill!

Ella o hennes fassa har  idag varit på både lilla o stora lekplatsen. Mest gungat. Där fanns så himla många andra barn att titta på o det gjordes lugnast i gungan, tydligen.

När Ellas mossa kom hem var det middagsdags. Ellas fassa hade ordnat ris, falukorv i ugn med ost o tomatsås! Ella fick också förstås...hon hade ju bara ätit två middag innan idag så hon var klart lite hungrig!


Tänk om Ellas mossa hade kunnat fokusera lite bättre!

Ella har pratat med sin mormor i telefon idag...och denna gång sa faktiskt Ella "hej"!

Fler bilder på Ella finns på bilddagboken...

GlosögonEllaSå här (+ filten dårå) mötte Ella sin mossa igår! Helt coolt med solisarna på...


OOOH! ELLA HAR KRUPIT! Vi låg alla tre o myste i sängen o rätt som det var kröp ella mot kanten...bara sådär!

Ella- den skygga?

Igår när Ellas mossa kom hem från jobbet möttes hon av Ella! Ella hade sina solglasögon på sig, filten i handen o i munnen hade hon sin bebisnapp (som i sin tur hänger i en ring med tre andra nappar)...

Det såg iaf jätteroligt ut så Ellas mossa skrattade jättelänge...så länge så det kom tårar. O sent på kvällen när Ellas mossa skulle sova så tänkte hon på hur Ella hade sett ut, då skrattade hon igen!

Det ska finnas bilder...men dom är kvar i kameran.

Måndag tisdag ooooonsdag....

På torsdagen fick Ella åka till stranden igen med sin mormor, moster o kusiner. Även Gamling-mormorn hängde på! Det blev bad o picknick o sen på eftermiddagen mötte Ellas mossa upp gänget.

Ella hann med en eftermiddagssömn (medans Ellas kusiner krängde lite glass!) innan Ella o mossan stack hemåt o resten av gänget in till stan.

Ella o hennes päron skulle till farmor o farfar på kvällen för festligare umgänge. Dit kom också lite andra gamlingar samt faster! Ella åt lite melon o macka o var upp till klockan 21!

På fredagen sen så åkte Ellas mormor, moster o kusiner hem igen...

Ella åkte med sina päron till lilla "kusinen" för att hjälpa till lite med att plocka in ved...o kanske även mysa lite med kusinen. Kusinens pappa var lite läskig tyckte Ella även vedskjulet var klart otäckt. Bebisen gick bra att titta på dock! Bebisens leksaker var trevliga dom med och kusinens mamma!
Det blev en sen kväll till för Ella.

Så imorse blev det till att väcka Ella, både till frukost o lunch!

Annars en ganska lugn dag inklusive en lång promenad för Ellas päron medans Ella fick vila upp sig i vagnen.

BILDER!

FILMER!

RSS 2.0