Span på stan med Ella


Vi tog bussen ner till stan när vi skulle lämna Ellas moster Lisa på tåget...

image356
Å så fuskade vi o tog bussen på hemvägen också...

En lördag med Ella!

Tanken var att hela familjen skulle promenera ner till gamla lägenheten o hämta hem cyklarna...men det regnade så vi strök den aktiviteten snabbt!
Inväntade istället tiden efter Ellas lunch o stack då iväg med bilen för att fixa grejer på Ikea, Väla, K-rauta o Ikea ett par gånger till! Ella skötte sig finfint o satt tyst o snällt i sin bilstol o hängde med in o ut överrallt...somnade till slut av utmattning. Mycket lek med fassan idag medans mossan har fixat trådbackar o små bokhyllor. Fassan lagade mat!

Nu kan Ella klappa händer så det verkligen både ser ut o låter som riktiga handklappningar!!

Å så är hon väldigt 'på' när hon står o håller sig vid något (ej päronen) o man säger att Kom Då! Så släpper hon taget o känner först efter så hon har balans så går hon sakta till en!

Det bästa är förstås att gå mellan mossan o fassan när dom sitter på golvet! Extra bra går det att gå från mossan till fassan för då tar hon det lite lugnare o känner av balansen liter mer...åt andra hållet gäller det mest att komma FORT fram.

image354

Ella i gungning!

Moster Lisa fotade med sin mobil under första gungningen!
Forts på igår o första gången...

Glömde ju helt bort att Ella fick en pommes att smaska på!


Naturligtvis fick Ellas moster Lisa också pommes!


Ella...


...äter...


...en...


...pommes!

Lite mer första gången!

Ellas mossa är seg nu på kvällen efter en hård städkväll av den förra lägenheten! Men sammanfattningsvis har Ella idag för det första vaknat Halv Nio!

Sen har hon gungat på den fina lekplatsen här...helt själv satt hon där!

Sen har Ellas moster Lisa passat Ella på kvällen då när den andra lägenheten städade.

Kort har tagits...men se första meningen...

Bussar, trästolar o Lisa!


image343
Såhär ljus är nya lägenheten...på morgonen!


McDonalds har både barnstolar o micro...så det utnyttjade vi idag!


Vi hade ju gått hela vägen in till stan för att hämta Ellas moster Lisa!


Fast sen tog vi bussen hem...o chauffören stängde dörren när vi höll på att gå ut så barnvagnen klämdes o jag utropade ett käckt Men Hallååå!

Ella tog en 1,5 timmes sovtid på fm...fick väcka henne till lunch! Efter att den hade intagits (vilket tar längre tid nu för tiden då Ella har kommit på att man kan göra så himla mycket mer än att bara sitta rakt upp o ner i barnstolen!) så packade vi ihop oss o gick ner till centralen. Jag plockade dock av mig mina ytterkläder efterhand för det var skeetavarmt i solen!
Ella somnade på vägen men vaknade käckt när Lisa kom! Lisa övertygades att hon var hungrig så Ellas mossa o moster tog vars en kebab...Ella fick smaka pitabröd! Gick sen vidare till McD så vi kunde värma Ellas egna mat.

Vi fuskade o tog bussen hem. Ella gnällde lite på vägen hem men kära barn, hon hade ju varit vaken i två timmar, klart hon måste sova! Så det fick hon så snart vi hade kommit hem.
Strax efter oss kom Ellas fassa hem...så Ellas päron stack till gamla lägenheten för att städa medans Ellas moster passade Ella.

När päronen var tillbaka övade Ella sig på att gå själv! Både till fassan o mossan. Hon verkade fatta grejen med att hon inte höll i någon...så det var kul!

Pottfriss för Ella?

Alltså vi har införskaffat en potta till Ella.

Men hon ska ikke pottränas! Denna införskaffas mest för Ellas mossas del. Nu när badrummet är så stort o vi inte har någon bra lösning för hennes skötbord känner jag att det skulle vara enklare om Ella kunde sitta på golvet. Hon kan sitta på golvet nu med men om hon skulle kissa så ska det bytas, sköljas o torkas...o bajsa o sitta på ett golv är väl ingen höjdare...vad jag kan tänka mig.

Så när Ella nu ska prova att sitta på pottan så finns det ingen fokusering på vad som produceras i den...utan enbart att hon sitter där!Å nu till dyr fakta:
Babyproffsen (babybjörn) hade en enkel potta med högre rygg...370 RIKSDALER!
...den tog vi till Ella...
Ikea ser jag nu har också en enkel potta, fast med låg rygg...NITTON riksdaler!

Jag, Ellas mossa, hoppas innerligt att babybjörn är 19,5 gånger så bra som ikea... Den som skiter får se!

Ella i logaritmisk ökande kurva?

image324
Ella börjar med att hälsa sig själv välkommen hem!


Farmor fixar med Ella medans farfar fixar med flyttlådor...


Ella är lagom glad att sitta mitt i alla kartonger...


Ella tycker badrummet är trevligare...


Tydligen är det påsk snart o detta utnyttjar farmor o farfar med att ge Ella lite snygga kläder!


Gamlamoster Kajsa är på Sverigebesök...


Även Gamlamormor hinner med ett fikabesök i nya lägenheten!


O Mormor! Mormor kommer också...o där i bakgrunden är Kajsas polare med Albin (som nog kanske inte syns)


Heeeej på meeeej!

image333
Puss?


Ellas mormor, Ellas gamlamormor o Ellas gamlamoster...


Eeey! Detta kort tycker Ellas mossa påminner om Ellas mossa när hon är liten plutt...


Ella har hunnit med ett besök i Halmstad hos gamlafaster Cornelia...Duplot fick följa med hem!


En liten Ella i ett alldeles eget rum!


Ellas påskkläder...

O runt om Ella på alla kort hemifrån finns kartonger...eller nej faktiskt inte! Kartongerna försvann på bara några dagar då soffan kom två veckor tidigare än vad som var väntat. Gammeltackan Anna Wahlgren tycker inte barn i åttamånadersåldern ska genomgå stora förändringar...vi valde dock här att ta ett eget beslut. Än så länge har Ella skött sig exemplariskt! Både Ellas fassa o mossa tackar allra ödmjukast för detta förstås o hoppas Ella trivs lika bra som oss i denna LjusHimmel! Jaa, för vi har bara det ljust här hemma nu o vi är så högt upp att det känns som vi bor i himlen!

Återigen så tar vi den viktiga infon att Ella har gått fyra självständiga steg mellan sin mormor o mossa! Ella har även tagit en ensamt o självständigt steg mellan bokhyllan o stolen. O så igår tog hon tre egna steg mellan stolen o sin mossa! Fassan satt i soffan o övervakade i sin ögonvrå!

Ella är också den enda som har fått sina riktiga gardiner! Ella märker kanske inte så mycket av det men hennes mossa är mycket nöjd över finurligheten o det färdiga resultatet! Mossan själv har designat o sytt ihoppan dem...Ikea har stått för materialet.På Ellas golv ligger för övrigt två stora gröna trasmattor (i brist på heltäckningsmatta). Ella har även en madrass på golvet som är tänkt som en myshörna o ska således få en massa fina kuddar också! Dessutom har hon en stor spegel som vi kollar läget med varje morgon vid påklädning...o två lägre billybokhyllor för leksaker, böcker  o stereo.

Back online!

Jorå, Ellas mossa har rört ihop lite datum! Men lite senare idag kommer det uppdateras med vad som har hänt här i någon vecka...

Nu sover Ella o hennes mossa har fullt upp med att internetta!

Ett stort steg för Ella!

Ella har tagit sina fyra första ensamma steg! Hipp hipp hurraaaa!

Ella har ett alldeles eget rum!

Mer info o bilder kommer om en vecka eller så...när vi inte lånar ett uppringt internet utan vi har ett eget!

This is my space...

image322
Hm, vilket år kan detta ha varit?? Tjugohuuuuundra...sju?

image323
Vi har lämnat vidare babysittern...men detta är definitivt 6,5 månader senare! Större, vackrare o starkare...

Tjenare tjenare!

image320
eh? varför har du lagt makaroner i en plastburk o sen satt silvertejp...i dont get it?

image321
suddig men glad!Vi packar nu det sista (alltså Ella sover o jag tittar på American Gladiators...men typ) o kommer inte ha internet i nya lägenheten förrän om en vecka eller så...så i väntan på nästa OS?

Sammanträffning!

Vi har haft besök av Anton, Hanna o Malin. Sen har vi packat, packat o packat.

Nu är jag helt slut o orkar därför inte skriva mer...lite bilder dock.


image317

image318

image319

Baddaren?

Ella har badat idag. Och självmant smakat på vattnet...medvetet lutat sig ner...flera gånger! Några av gångerna blev det nog kallsup men det var bara att fortsätta.

Har nog varit en jobbig dag för Ella, mycket gråt eller gnäll...svårt att komma till ro o somna, även på dagen.

Ingen promenad idag, bara en kort tur i bilen.

12 kort togs o inget så jättebra...

image315
Baud...


Efter sov e det lite mysigt i soffan...(därav nappen)

Boing!

Igår satt hon på golvet...såg att jag satt sidan om...o kastade sig bakåt! Hon har väl inte riktigt greppat att "sidan om" skiljer sig från "precis bakom"...lite tårar o lite blås o lite prat om annat så gick det över! Idag satt hon på täcket på golvet o vipps låg hon liksom åt sidan, ramlad både framåt o bakåt (??)...same procedure as last time!

Annars idag har vi varit upp om Gamlingarna som ju var hos (gammelmoster) Kajsa i England i flera dagar. Ella sov i vagnen utanför men vaknade upp lite tidigt så det blev lite gnälligt innan det var dags för middag.

Ella fick förstås en englandspresent...en jättefin vit o grön t-shirt (som jag kom på att den ligger kvar under vagnen o att jag säkert har glömt den tills imorrn). Ellas kusiner har också fått presenter men vi säger inte vad!

Ellas fassa har kvällsmöte så det har varit bara jag o Ella hela dagen o hela kvällen. Fast i 20 minuter nu på kvällen ringde Ellas mormor o underhöll lite! Ella lyssnar när vi sätter telefonen vid örat men vill förstås hellre ha den i munnen...men under tiden som jag pratade ljudade Ella fint sidan om!


The magnet place...

384148-312
Sicket roligt bord vi har här...genomskinligt! Den stången hon håller i räcker hon precis till att bita i...för vem kan motstå en sån stång?!


Hålla sig bara i en hand!


Magövning...


fortsättning...


Hajj hajj.


Ooooh, se nu flyger hon snart!


O så lite colareklam!


På promenad med gamlamormor.

Ella, Fitz o Gerald?

Idag har vi förstås varit på babycaféet! Vi chockade oss själva o satte oss i rummet med de stoooora barnen...dom som kan krypa eller gå! Mycket roligare leksaker där! Men till sångstunden flyttade vi på oss till den lugnare delen. När sångtanten sjunger blir Ella o de andra barnen helt tysta o bara tittar på sångtanten...sen när det blir ett par sekunder paus mellan sångerna protersterar Ella! Eller vad vet vi...men det låter så.

Efter sången lekte vi lite till innan middagen. Ella fick sitta i en sån portabel matstol med en riktig stol undertill...o mitt i maten stod Ella upp...like that! Två gånger kom hon upp sen glömde hon nog av det...helst ville jag förstås hurra o dansa o klappa i händerna...men jag satte henne ner igen istället.

När middagen var slut träffade vi en liten Ebba o hennes mamma som också ska flytta dit vi ska! Ja, inte in i vår lägenhet förstås (inte ens i vårt hus). Men vi kommer se deras lägenhet från vår! Men dom får flytta först om en månad...så vi får träffas på babycaféet ett par ggr till!

Ella somnade förstås på vägen hem o fortsatte sova en timme till när vi kom hem!

384148-304
Åååh, papper va gott! Varför ska vi slänga det?

384148-303
Åååh, fassans skoooor!

384148-302
Om man står upp så kan man hålla sig i denna halsduken...som tips!
384148-301
Trafikpolisövning?!


Sweet home Ellabama

Idag blir Ella åtta månader! Med tanke på vad hon har lärt sig på dessa månader så har hennes päron inte mycket att komma med...

Men nu...back to bilder!


Aah, mossa myser med en Ella på magen!


Så! Färdigmyst!
(fick ju ta ut tofsen för att visa mitt lååånga hår!)


Fassan fick också myst lite!


Eeeej!


Åh! Reklam!


Åh! Kameran! Åh! Reklam!...osv


Såhär lärorik är reklamen...Ella vill inte missa en sekund!

Hemma igen.

Det hade varit himla bra med Ella hos farmor o farfar. Ella har ju ganska bra koll på klockan o vet när hon ska sova, äta o vakna...

Dock kom det kräks ur henne mitt i natten...så det blev att komma upp göras i ordning men sen somnade hon meddetsamma igen!

Ella hade hoppat i hoppgungan. Eller kanske inte hoppat så mycket i den, men varit i den iaf!

Sen när vi kom dit så låg hon i badrummet o skulle bytas blöja...o hon hörde oss bara först o reagerade på det. O när vi kom in där visste hon inte riktigt vem hon skulle vara hos o det blev lite tårigt men det var kul att hon liksom märkte att vi kom tillbaka!

På vägen hem igen hann vi inom affären för lite shopping o trots ett fantastiskt erbjudande på Bananasplit 15kr, så åkte vi direkt hem så Ella fick sova...o det gör hon nu!

Bordlagd?

Ella är överlämnad till sin farmor o farfar. Överlämning skedde efter lunch vid ett-tiden. Innan dess hann hon iaf bajsa...vi hurrade o klappade i händerna!

Nu vet vi inte så mycket mer...eller jo, vid tre hade de varit på promenad i 1,5 timme.

Ellas päron har shoppat den viktiga tvbänken till nästa lägenhet.

Skitlöst...

En ovanlig dag för Ella...hon har ikke bajsat idag. Det kändes konstigt att mata henne för det kom liksom inte ut någonstans.

Idag har vi varit o hämtat en bok på bibblan. Vi har nog hämtat en sån innan fast på något annat ställe...har bara svårt att komma ihåg var. Kan vara på bibblan i Halmstad...eller någon helt annan stans...who knows?

Sen har vi packat lite fler lådor. Jag packar o Ella står i sin gåstol. När jag packade idag så hade jag lådan säkert 2 meter från där jag hämtade grejerna som skulle packas. O Ella stod mitt i de två metrarna o snurrade runt efter hand som jag gick fram o tillbaka.

Ella har suttit i selen på sin fassa när vi gick till godisaffären. Så mycket att titta på o hon ser ut som att hon försöker lära sig allt hon ser, väldigt fokuserad!

384148-293

384148-292

384148-291

384148-290

384148-289

Growing pains?

Idag har vi varit hos tant Kerstin på bvc. VI har inte så många bvctanter att jämföra med men tycker nog hon är rätt bra. Men hon var lite tokig idag när hon skrev Ellen på en lapp vi skulle lämna till bibblan...skulle ju stå Ella ju!

Men men. Ella fick göra ett sk BOELtest som står för något liknande som Blicken Orienterad Efter Ljud...Ella fick följa en pinne åt ena hållet o så plinga Kerstin med en bjällra vid andra sidan o så vände sig Ella mot bjällran. Inte så svårt.
Sen vägde vi Ella o då vägde hon niotusenfyrahundrafemtio gram. Sen mätte vi Ella o hon är sjuttiotre centimeter! Tyckte väl att hon hade växt!.

För ett tag sen så när Ella stod vid soffbordet så gick kanten precis in i henne mun men nu är munnen ovanför kanten.

Kerstin tjatade också lite om att ligga på mage...jäjä vi veeet men vi tycker det är tråkigt! Hur ofta ligger man själv på mage liksom? Finns det någon stor som inte kan ligga på mage?


Ellas mossa o Ella själv!


Ellas fassa sitter under bilden o fångar en ev ramlande Ella...


Från den här vinkeln tog jag ett kort på Ella...


O så lite från den här vinkeln...

384148-288
Grädden på moset!

Gamlingarna...

Shåpp o shohejj!

Ella har idag varit en runda hos Gamlingarna. Ella har idag sovit två långa pass. Ella fick idag en boll av Gamlingarna. Ella fick smaka den ena Gamlingens hembakade bulle...som nyttig scones fast godare!
Ella har varit barnvaktad av farmor o farfar.

Ella har icke blivit fotad idag!

Patron Ella i från Plaskeby!

Idag har varit en slappedag utan något vettigt egentligen. Fast ändå har vi hunnit slänga kläder i en låda (till handikappade?!!), gått en liten promenad o lagat mat. Å så avslutade vi dagen med ett dopp...blir ju inte så många fler dopp tillsammans efter flytten.

Jaa, jag o Ella har ju börjat packa liiite...Ellas saker har fått två lådor, till att börja med!

O såhär har vi haft det idag:


Ella har lekt...


Ella har utmanat ödet genom en paus i flyttlådan med lagom avstånd till eluttaget...


Ella har legat på magen...


Ella kom på att hon kunde vila huvudet ibland...


Så har Ella sovit förstås!

384148-278
O så har Ella badat ju!

Red eye reduction?

Imorse när vi vaknade kom vi på att det är ju måndag o babycafé! Tjohoo!
Men först välling, frukost, påklädning, förmiddagssömn o lunch...SEN var vi på väg!
Eftersom det regnade blev jag tjusigt röd i regnkläder medans Ella fick nöja sig med helsvart...Ella somnade på vägen o fick sovit nog i 45 min innan vi var framme. Tänkte att det skulle bli lite folk pga vädret men vi var väldigt många.
Börjar lära oss sångerna nu...när vi är där...för när vi kommer hem o jag ska försöka sjunga dem igen för Ella så står det helt still (ovanligt!).

Ella somnade på hemvägen o sov en timme hemma i vagnen...sov vidare när jag plockade upp henna, tog av henne ytterkläderna o la henne på mig! Så himla gött! Fast hon fick bara ligga så en kvart till för sen var det dags att vakna så hon skulle va trött till ikväll.

Hon började igår med att bara hålla sig med en hand på Adam o gå...fast hon tänkte nog inte på det för hon vill helst hålla med båda händerna. Det går med en hand men segt.


Ella promenerar under bordet...


Konstigt att man liksom ser allt som ligger på bordet o man når men man får inte tag i nåt!

    
Halvnaket i soffan...just for show!
image277
Tänk att en gnällcarro kan få en sån go ella!

Gårdagens bilder.

image269
Ella spexar lite framför kameran.


Ella med sin farfar.


Ella med sin farmor.

Dansar med vargar? Nee...

Idag har vi gjort en massa, vi kan bara inte komma på vad.
Vi vaknade lite sent imorse så morgonen började först 8.20. Sen de vanliga rutinerna fram till kl 12. Då började tvättiden så vi packade ihop hela familjen + lite använda kläder o traskade ner...sen gick vi upp igen för föregående tvättar hade glömt att lämna tillbaka nyckeln så vi kom inte in. Så ett par vänder ner o upp innan nyckeln var tillbaka...finns roligare aktiviteter!

Sen lagom till tre-middagen kom Ellas farmor o farfar för en liten påhälsning. Ella kom ut en kort promenad innan de blåste hem igen.
Vi blev underhållna fram till gröten. Men innan dess hann vi som har levt iaf ett helt år, äta pizza! Ella fick bara små smakbitar. Men mest åt hon sina majsbågar.

Jaa, sen var det de vanliga kvällsrutinerna o sen var dagen över för Ellas del.

Bilder finns det faktiskt, men jag sitter i soffan o kameran långt  ute i köket...

Byns enda blondin?

image268

Åja! En bild måste det ju bli på Ella...såhär första marsdagen tjugohundraåtta...

Förtidskalas!

Ellas mammas kusin fyllde 12 år idag. Kusinen heter samma som Ellas fassa, Adam! I present av oss på sin tolvårsdag fick Adam choklad...o en påse med tuggummi! I gengäld fick vi go frallfika med massa goa pålägg samt tårta!
Sen bara sådär fick jag o Adam vars en biobiljett...det tackar vi allra ödmjukast för!

image266
Här ser vi den blivande tolvåringen, Adam (t h!) o Adams mamma Totta!

Adam är inte riktigt lika glad när han o jag är på samma kort:


Jaa, dagen har princip gått ut på att vara på kalas! Även om Adam först fyller på den fjärde mars.

Å så har Ella vinkat igen. Med högerhanden. Ser roligt o är svårt att förklara...men det går ut på att det är kul!

RSS 2.0