Det är grönare ...

Jag blir irriterad på folk som startar bloggar o så skriver dom tre ggr och så slutar dom. Så öppnar dom en ny blogg någon annanstans o skriver tre ggr ... osv osv.

Men jag är inte den som är den!

Så jag behåller denna och skickar vidare dit det kanske händer lite mer ... HÄR!


Första pussen!

Idag blev det lite tokigt när jag skulle ta bussen ner till tåget så det slutade iaf med att Adam o Ella fick köra mig ner.

När vi är framme vid Knutpunkten (som Ella känner igen innan vi är framme!) så säger hon att jag ska pussa henne när jag går! Det är första gången hon själv ber om hejdå-puss!
När jag sen hade pussat henne o gått till tåget hade hon kommit på att jag ju inte fick någon kram, blivit lite tårig ... men Adam hade tröstat med att jag ju faktiskt fick en puss!


Ella pussas o kramas!

Vegetarian eller?

Ella bäddar o dukar om vartannat. Till dukningar forsar det ut frågor som vi får välja mellan. Exemplevis:
- Vill du ha mjölk eller vatten, mossan?

Igår var Anni o David här och då dukades det lite extra förstås! Både Anni o David fick frågor om vilken mat dom ville ha:
- Vill du ha hamburgare eller ärtor?
(Anni är ju vegetarian så hon har ju inte så mycket att välja mellan ...)

--- ---  --- --- ---
Igår tog vi fram den gamla, lite högre, baljan så Ella fick bada i den. Den är ju fortfarande liten men ändå så hon fick ett litet bad. Hon ville ha ganska så varmt vatten:
- Åh, va skönt. Här kan jag sova.

--- --- --- --- ---
Till lunch för Ella kokade jag lite potatis. Tänkte testa det till fiskbullar. Jag äter inte fiskbullar men jag låtsades förstås att detta var en ny o smaskig rätt för Ella ...
- Blä!
... lite information här till Ella att man kan säga Nej Tack, istället för blä ...

Onödiga bokstäver och hjälptecken!

Ella ser ordet REA o säger:
- E som i Ella och A som i Ella. Vad är R till för?

(ja, vi tyckte det var kul!)

-------------------

Ella vill ha något som låter som:
- Fitt!
Jag ger något förslag som är fel, Adam säger:
- Filt?
- Ja!
Sen fortsätter Ella:
- Fitt!
O vi tror vi hajjar:
- Filt!
Men Ella menar:
- FITT!
... här lägger hon också ner det hon har i handen och för ihop sina händer o gör "fisken" med händerna!
Vi, jättenöjda:
- Fiiiiiisk!
--------------------

Ibland händer det ju att vi äter pizza på pizzerian (till skillnad mot när vi tar med oss pizza hem) o när vi äter där brukar jag ta fefferoni. Ella får faktiskt inte smaka och hon vill nog inte heller för vi säger ju att det är jättestarkt ... men det hindrar ju inte henne att andra grejer kan vara fefferoni, som hon då kan äta. Ikväll var en sån grej. Hon höll i en apelsinklyfta:
- Detta är en fefferoni, den har en sån pinne, förstår du!

(... förstår DU?!)

Ursäkta vad sa du?

Jag vet att det går segt här ... men jag ska försöka skriva upp små lustigheter som Ella säger, för att sen uppdatera här.


Iaf.

Ibland händer det (av olika anledningar) att jag, efter att ha blivit tilltalad av Ella, säger:
- Förlåt! Jag hörde inte vad du sa.
Ella brukar då svara med:
- Förlåt.

Härom dagen sa jag något och Ella svarar:
- Förlåt, jag hörde vad du sa!

Då åt jag nästan upp henne.


Ellas polare Lusingen.

Ella o jag drar för gardinerna inför natten och Ella frågar:

- Va ska fassan göra?

- Han ska nog sitta vid datorn lite.

- Nej.

- Nähä, vad ska han göra då?

- Han ska gå ut med Lusingen. Dom ska titta på djuren på Skansen. Lusingen ska äta på pizzerian. Lusingen ska parkera på vår parkeringsplats, han har en rosa bil.


Så kan det va!

Apan, elefanten, lejonet eller ormen?

Ella har länge ätit yoghurt till frukost (och macka) men nyligen har vi bytt ut yoghurten mot filmjölk. Ella gillar filmjölk också speciellt om man strör kanel på!
De yoghurtar hon har ätit mest är små portionsburkar med olika djur/smak på, mycket underhållande!

I vilket fall som helst så imorse fanns där lite lite vaniljyoghurt kvar så jag blandade i det i hennes filmjölk o tog kanel på. Så när hon tog första tuggan så blev hon lite förvånad o sa "det ÄR yoghurt!" så jag sa att det fanns lite kvar som jag blandade i men att den nu var slut men Ella ville veta "vilket djur var det?".

Sättet hon sa detta på var så himla gulligt, svårt att förklara bara. Men förvåningen och tonfallet när det var yoghurt och sen när hon ville veta vilket djur ... åååh, det var bara så himla mysigt!

Ellas DILEMMA!Ella tittar på Lady o Lufsen. Något är riktigt sorgligt och Ella har svårt att hålla tillbaka gråten. Detta är andra visningen för dagen.

En helg sådär.

Jag har varit i Göteborg i helgen så Ella o Adam har varit hemma själva (om man nu är själv när man är två).

Rent allmänt så gillar ju Ella att ringa på telefonen även om just samtalet sen inte är så intressant. Dock har hon lärt sig att man kan lätt avsluta samtalet ... man säger bara "hej då!".

Igår (lördags) ringde dom iaf till mig och pratade och pratade och pratade. Till sist hade vi ju inte så mycket mer att säga till varandra så jag försökte med "ska vi säga hej då?!" ... det gick sådär. Men roligt att hon ville prata så mycket med mig!

Idag hämtade dom mig på stationen och Ella berättade genast hur gosig Lady (i Lady o Lufsen) är, men inte Lufsen. Ella vill gärna krypa in i teven och krama Lady, inte LUfsen. Ella o Adam har idag tittat på Lady- och Lufsenfilmen två gånger och varje gång inte L&L syns är det tydligen ett evigt frågande vad dom gör!

Ella undrar ju lite var jag har varit. Så jag berättar att jag har varit i Göteborg och träffat Jenny men att jag även hälsade på lille lille Vincent! Och då ville hon också hålla honom. Det är lite gulligt med tankte på hur galen hon kan vara när jag ger andra barn uppmärksamheten. Men men positivt iaf!


I nästa vecka är det dags för vårt första föräldramöte så Totta, Elin o Kajsa ska passa Ella. Spännande spännande. Farmor och farfar är ju på semester i Usa så vi fick lite panik först men det finns ju fler folk i släkten sen kom vi på!
Till helgen sen kommer Ellas moster Hanna o hennes Robin så det blir också lite spännande!

Men först är det dags för kyrkis imorgon!


---
Inga bilder har tagits i helgen ... varken på Ella eller nye Vincent.

Filmmaraton!

Ja typ bara liksom hundramiljoner filmer på Ella ida ba!

Lite bilder också förstås. Och så har Ella ringt både mormor o farmor. Vi säger siffrorna så trycker Ella ... sen är det dock inte lika roligt att prata i telefon, men lyssnar ska ju någon göra också!

Annars har vi bara varit hemma vid idag och tagit det lugnt. Imorse när vi åt frukost så frågade Ella vad vi skulle göra idag.
Jag: - Jag vet inte.
Ella: - Inget särskilt!

Men en runda till lekplatsen och lite gatumålning har vi hunnit med iaf! Sen när fassan kom hem tog dom två cykeln till Maxi och "grävde" lite. "Gräva" gör man när man plockar lösgodis ...

När vi gick hem från lekplatsen låg där en tom cocacolaflaska på marken
Ella: - Tottatolaflaska.
Jag: - Ja, kokkakola.
Ella: - Röd tottatola, vi har svart tottatola!

Adam kör Coca Cola Zero ...

Ella har fått en klisterbok där man kan öva på engelska ord. Hon kan grandfather o dog. Men iaf. När hon pratar om den klisterboken så säger hon "KListerbot" med K alltså.


Ordförståelse

Idag när jag hämtade upp Ella på förskolan så frågade jag vad hon hade ätit till middag.

Ella: - Inte potatis.
Jag: - Nähä, vad var det då?
Fröken Ida: -Nja, man kan säga att det var en sorts potatis.

Jag: - Mos kanske?
Ella: - Inte Mo(r)s lilla Olle!

---

I bilen kommer vi av någon anledning in på Kungsbacka och jag berättar för Ella att kusinerna Max och Emelie bor där med Pernilla.

Ella: - Heter pappa?
Jag (fast jag egentligen vet vad hon menar men jag vill kolla om hon kan fråga lite tydligare): - Vilken pappa?
Ella: - Max och Emelies pappa, vad heter han?
Jag: - Han heter Micke.
Ella: - Inte Molle!

Vi har läst en (1) Micke o Molle bok en (1) gång för någon månad sen ...

---
Vi har och hälsade på hos Ellas morfar med familj. Vi stannar till på gården lite innan vi går in. Står och klappar ett får, och en bit bort står hunden Simba men Ella menar att: - Där står Inger!
Jättekul tyckte jag men skrattade förstås inte åt henne utan sa bara att det är ju Simba, Inger är nog där inne.Se upp - Tussiluran är lös!

Ellas farmor o farfar var på besök ikväll och berättade att deras kompisars släkt nu känner till Ella via hennes Youtubesida!

Sen vet vi ju sedan tidigare att den gamla kändisen Laila Westersund också har spanat på Ella!

Jag o Adam sitter som generade så stolta är vi när vi får höra hur folk intresserar sig och visar vidare, vi är ju trots allt en aning partiska ...


Ärlighet vara ju längst!

Ella sitter o tittar på You Tube med sin fassa. Bland annat på Fisande Grisen, Svampbob, Bumbibjörnar och Piccachu. När dom har tittat ett tag frågar fassan vad Ella vill titta på. Ella svarar inte så fassan frågar igen "Vad tycker Ella om att titta på?".

Ella svarar "Mossan!".

Mycket nu.

Ella tycker det är jätteroligt att rida! Tidigare i veckan var vi på besök hos Marianne o hästarna och Ella fick en massa hästgrejer av Marianne! Det var ryktborstar, hovkrats, gummisnoddar (så man kan fläta man o svans) och ryktväska ... men sen även redig utrustning som ridbyxor, ridstrumpor och spö!

Så här hemma är det VÄLDIGT MYCKET häst o ridning!

Men det är också mycket Babar. Ella är Celeste eller kusin Arthur. Den Babarbok vi läser så bjuds Herr Tryffel in för att laga lite mat åt Babars familj. Bland annat görs det jordgubbssufflé, chokladkräm och gurksoppa. Uttryck ur boken "Hm, delikat", "Succé" o "Verkligen utsökt" används även flitigt av Ella.
Ella skojar till det med att allt hon äter är jordgubbssufflé!

Men Ella kan skoja till det med mycket annat. Extra roligt är det att medvetet kalla en sak för en helt annan. Som t.ex. att peka på en blomma och kalla det en Peugot, det kan vi hålla på med i evigheter!

---
Ja nya förskolan är nu inskolad och vi skjuter skarpt på tisdag. Det har gått galet bra och helt över förväntan! Hon har knappt tid att säga Hej Då när jag lämnar, så länge hon vet vad jag ska göra under tiden. I början var jag på Promenad men nu ska jag hem och Söka Jobb. Fröknarna är säkert den största anledningen till den lätta inskolningen. Nadia, Ida och Marjam är väldigt närvarande och uppmärksamma på alla barnen!Ella lämnades över till farmor o farfar i morse ... så detta är lite av ett nostalgiinlägg!

Tillägg!

Mer ridbilder från i måndags, finns på Ellas bilddagbok på den 10/8.

Over and out!Någon som inte sköter sig längst bak i ledet?!

RSS 2.0