0 Läs mer >>
Detta har hänt:
 
Martha har börjat skriva på en berättelse och övat på nagelmålning! Jag och Ella har ridit och det var lite vårkänslor.
 
Martha har övat på att sminka sig, höstkänslor, tacosmat och roliga glasögon!
 
Vi har gått vår fjärde tipsrunda! Lunchat på Haket och besökt Busfabriken med Ellen och Lo!
 
Årets sista värmeaktiga dag hos hästarna och vackra vyer!
 
Jag har fått sminka Martha som häxa, blommor har blommat, Martha har sminkat sig själv som katt och så har jag och Adam varit på den nyöppnade bion och sett Lyrro (vi hade bokat lyxsätena!)!
 
Vi har faktiskt, idag, också varit på vår femte tipsrunda men inte en endaste bild togs ... det var kanske pga kylan (typ 3 plusgrader)!

Slutet av oktober,...

0 Läs mer >>
Vi började med tipsrundan i Pålsjö skog och upphämtning av Marthas pris! Ännu en härlig långpromenad i skogen!
 
 
Tipsrundan tog 2 timmar och sen var vi GALET hungriga! Så då tog vi en smidig pizza 30 min bort och drog sen iväg ytterligare 10 min för att äta den! Så vi var fyra glada personer som slog oss ner i en av fårhagarna vid Nabben. Blåste gjorde det också! Men vi åt snabbt för att sen kramas lite med fåren och gå vidare längs leden där ...
 
 
 
 
Här har jag och Adam inte riktigt fattat grejen, men det syns ju tydligt att de två andra har!
 
Tillbaka efter dagens andra lilla vandring tog vi en fika i bagageluckan innan vi drog vidare hemåt!
 

Söndagen den 14 ok...

0 Läs mer >>
Vi har ju får hondan varit och kollat fotboll! Det var Sverige mot Norge så jag, Adam o Ella drog ner för lite snabbkökskvällsmat innan matchen på Olympia. Inte nog med att vi fick se fotboll vi fick även träffat Kalle och gratulerat till lilla Ella!
 
Men så här hade vi det iaf på och efter matchen:
 
 
Martha var hemma med farmor o farfar och vi fick efter matchen snackat lite med Caroline Seger, Kosovare Asllani samt en Anna som gjorde matchens enda glidtackling. Deras autografer på tröjan fick vi också!
 

Torsdagen den 4 ok...

0 Läs mer >>
Jag har haft lugnt på jobbet och har därför kunnat hänga med både Ella och Martha i skolan! Jag höll mig från att kommentera ...
 
På tisdagen var jag med Ella och då började vi med idrott och orientering i skogen vid skolan och det var MYCKET roligare än vad jag kom ihåg att jag tyckte om just det! Vajjert väder också!
 
Sen vad det lektion i både svenska och engelska i klassrummet. Hur barnen vill jobba är rätt frivilligt och Ella valde att sitta och jobba med en Joanna i svenskan som handlade om direkt och indirekt anföring! I engelskan svarades på frågor om en serie som de följer och sen ett nytt avsnitt.
 
På onsdagen var det som vanligt lite ridning och vädret levererade sommarkänslor!
 
Jag, Ella, Myran och Elinor fick hämta hästar från annan hage och så red vi barbacka tillbaka. Jag lyckades komma upp TVÅ gånger på Happy men sen orkade jag inte hoppa upp mer så då ledde jag henne gåendes i stället.
 
Och så utsikten så klart!
 
På torsdagen var det dags att hänga med Martha! Där var det också svenska så då fick de rita och skriva. Sen skulle läraren ha en utvärdering i svenska med Martha och då fick jag sitta med. Martha fick säga och ljuda alfabetet, läsa ord och en liten text samt svara på lite frågor om texten. Allt gick jättebra! I klassrummet var det filmvisning av Bokstavslandet där min gamla kollega från Glappet är med!
 
Så var det rast och det klättrades mycket högt! Sen var det en annan lektion där det också skrevs och ritade! Glassbilden är från fredagen när jag slutade tidigare och hämtade barnen för att svalka oss!
 
På fredagskvällen när vi satt i godan ro i bilen på väg till kvällsmaten på Max så ringer Skäldervikenfölket och frågor om vi kan komma och hjälpa dem att äta upp deras grillade kvällsmat?! Eh, ok!! Adam var hungrig och kinkig så han fick inte följa med men vi andra njöt av mat, sällskap och spel!
 
Idag har det varit ett litet rally i Örkelljunga som Adam och Martha drog till medan jag och Ella cyklade till stan för besök på bibblan och lunch!
 
Just det! Vi har gått tipsrunda i Pålsjö skog två gånger ju och nu har Martha minsann vunnit ett pris! Vi vet inte vad men vi ska hämta det imörrn!
 
Och så har jag gjort en grönkålssoppa som jag och Martha iaf kunde njuta av!
 

V. 41 i oktober, 2018

0 Läs mer >>
Ny söndag och ny tipsrunda i Pålsjö skog! Solen sken och löven var färggladare än på bilderna här nedan.
 
Jag och Ella cyklade medan Martha o Adam tog bussen.
 
 
 
 
 
På em när Adam hade lagt sig i soffan och jag och Martha roade oss med att äta lite grönkålssoppa till mellanmål säger Martha (som sitter mot trädgården): Nu kommer Bonnies pappa!
Och minsann det gjorde han! När han hade sett att vi var hemma gick han tillbaka till bilen o hämtade Bonnie och Bella också! Sen tog det flera sekunder innan barnen började leka, supersmidigt!
 

Söndagen den 7 okt...

0 Läs mer >>
I dag körde Adam och Ingvar rally så jag och barnen mötte upp Anni med barn ute i Bjuv. Det blev promenix, lekplatslek, uteträningslek, smakprover vid bibblan och sen promenix tillbaka för färdiglagad lunch, vajjert!
 
 
Efter maten bakade Anni och Ella rawbollar som smakade som kanelbullar!
 
Sabine hade bakat en ananaspaj och vi alla hjälptes åt att ta slut på allt!
 

Lördagen den 6 okt...

0 Läs mer >>
Jomenvisst. Vi har varit och ridit i solens sken, underbart!
 
 
Vi har fått vår nya säng och gjort oss av med den gamla. Vi har ätit på Max och fått en vändbar nummerlapp som liksom funkar åt båda håll, heeeelt fantastiskt! Jag har sett månen på nära håll (kändes det som) och försökt fånga den på bild vilket inte gick lika bra.
 
 
 
 
 
Vi har varit och hälsat på hos Nehrings och deras nya boende! Vi var där nästan två gånger men första gången blev inställd pga en hängig Martha.
 
 
 
Vi avslutade september med tipsrunda i Pålsjö skog och med en turande lunch! Jag och Ella tog cyklarna till dessa båda aktiviteter (och hem!) medan de andra två latmaskarna tog latmaskebussen!
 
 
 
 

Sista delen av sep...