0 Läs mer >>
Enligt sensationella "Most Amazing Videos" finns det två sorters djur! Elefanter och resten... lätt att komma ihåg om inget annat.

Zlatan då'rå...förutom att tv-sporten uttalar sig om vad han gör och inte gör så pratas det om det på jobbet...och om han nu är så kass, osportslig, okramratlig och inte vill spela för kära Sverige...varför lägga ner så mycket energi på honom? Blir så trött...inte på Zlatan förstås...men alla dom som inget vet men ändå pratar som om.
(själv skulle jag naturligtvis inte ens tänka tanken på att uttala mig alt. ha åsikter om något jag inte har all fakta till...aaaldrig!)

Djuriskt

0 Läs mer >>
Har gått lite i ovisshet.

Tillbaka i visheten...ättiksgurka funkar även med spaghetti (fullkorn) och köttfärssås!

Jomen, ibland kommer lyckan i det dubbla för EuroSport visar Malta Cup...you know, Snooker på hög nivå.

Empiriskt

1 Läs mer >>
(det skulle kunna gälla kommenterar...men det göööör det inte)

Godismakaren Haribo har två fantastiska godispåsar...en med salta piratpengar, Piratos kan de heta och sen en påse som heter Skipper Mix.

This is undisputed fact!

Ett annat välkänt faktum är att många affärer helt enkelt inte har dessa påsar längre...VARFÖR?
Jag och min man uppmärksammade detta faktum för ett par månader sen och jag tog efter ett tag, mod till mig och mailade Haribo. De i sin tur försäkrade att produktionen av de båda påsarna fortfarande var igång och hänvisade mig till butiken, som för övrigt uppskattar när kunderna engagerar sig i utbudet!
Jag tog hänvisningen på allvar och skickade ett mail till den affär där vi handlar mest...de uppskattade dock inte mitt engagemang och har inte svarat på mitt mail.

Efterlysningen gäller alltså:
Var får vi tag på Haribos Piratos och Skipper Mix??

EFTERLYSNING!

0 Läs mer >>
…startar ju två datorer på morgonen…o pc:n brukar va snabbast…idag var det mac:en…men musen på mac:en ville inte funka på skärmen…men det är ju smidigt med den för mussladden går ju in i tangentbordet så jag såg att den ramlat ur…tryckte in den…funkade fortfarande inte…av någon anledning lyfter jag o tittar under musen o där sitter ej tejpbit över den röda lampan…jag har ju "ärvt" musen så jag tänker att den nog suttit där hela tiden för att annars kanske något ramlar ut…men jag provar iaf o ta bort tejpen…inget ramlar ut o musen funkar!
Nu över till pc:n som är redo att starta upp program…musen funkar inte!?!...lyfter jag på musen o kollar efter tejp?? Nono, jag försöker kolla att muskontakten sitter ordentligt i datorn…men jag har ett väldigt djupt skrivbord o når inte riktigt bak för att kolla…hänger där o trixar med lite sladdar och ser till slut att joo, den sitter fast…nu! lyfter jag på musen…minsann om inte där sitter en tejpbit

Är ju inte helt lost o fattar att det är någon som har trixat med mina musar/möss…tur är att jag är bland de första på plats så det är ingen som har sett mitt försöka att "röra" igång musen…jag misstänker en skyldig o funderar på att ge tillbaka…men jag orkar inte…jag löste det ju!

mus vs tejp

0 Läs mer >>
...Emma!
När jag var liten hade jag en bok som hette Emma Tvärtemot.
Den boken har inspirerat mig...nästan varje dag! Finns det en möjlighet att vara tvärtemot, I'm there...

Idag...en av de tråkigare dagarna...var jag hemma när min man kom hem. Han hade haft en av de tre sämsta jobbdagarna någonsin...genast kände jag att det var en bra dag! Inte för att jag var så glad att han hade tråkigt på sitt jobb utan för att "automatiskt" blir jag tvärtemot...så himla smidigt va!
Men jag kan ju inte gå runt o va sådär käck hela tiden så under tiden maten lagades (ca 5 min...snabbmakaroner o korv) hann jag bli upprörd över något...vipps var jag tillbaka till utgångsläget...

Min man
är nästan lika tvärtemot som jag och som Emma...men han vet bara inte riktigt om det! Jag har ju lärt mig att känna igen "en av de egna"...

Det är inte alltid det är så tydlig tvärtemot som idag...en gång målade jag o en kompis en vägg o jag tänkte "pjuh, tur det inte blev så mörkt iaf" när hon sekunden efter berättar att hon är så nöjd med att färgen var så stark! Då var jag oskyldigt tvärtemot...
Eller som i julas när jag vid två tillfällen tänkte "hmm, det här var inte så gott som det brukar" o någon annan säger strax efter "mmm, mycket godare än vad det brukar"...

Den dära...

0 Läs mer >>
Om inte...snön hade kommit idag hade jag nu suttit i min emsamhet o ätit ättiksgurka...

Nu kom snön...den kom i princip heeeeela dagen! Så nu slipper jag emsamheten och samtidigt fick jag min ättiksgurka!
Förutom ättiksgurka ingick det i dagens middag: potatisgratäng (som blev lite väl torr, men dock färdig!), köttfärsbiffar (utan anmärkning) och gorgonzolasås (öh, ente gott) som jag fick dränka i soya! Andra gången jag försökte mig på den dära såsen...kan ju kanske strunta i det nu, för det blir aldrig som förr (när mamma gjorde den o det var fredag o typ 21 Jumpstreet va på tv)!

Men ättiksgurkan - en perfekt blandning av herrens underverk!
 (Kanske beror det på att jag ska blir gudmor...det i sig låter lite som ett herrens underverk?!)

Gurkverk

1 Läs mer >>
Tacos till middag idag...allt är klart o jag ska bara ta fram creme fraichen (kräm fräsch)...satans pikadoller! Middagen är förstörd, vi har ingen creme fraiche! Jag kan bara äta tacos om jag får creme fraiche till...trodde jag. Men eftersom man inte ska tro...så sket sig det som tur va!

Alternativet till tacos utan creme fraiche var ett paket Ballerina...sehr gut alternatif, aber nich meine Tasse Tee...jag vågade knappt ta en första tugga av röran (den creme fraiche-fria)...

Halleluja, jag är hos mina vänner! Det gick precis lika bra utan creme fraichen...det är sånt jag vet nu!Imorgon är det dags för avsmakning av ättiksgurkan...ooooh!

Oh no! Not again...

1 Läs mer >>

Björn Rosenström o jag...

När han har ont i magen (en gång om dagen) då ringer han...den han ringer till fixar att han inte har ont i magen längre...smidigt!

Jag ska testa linfrö...


Annat gott idag är att vi fick riktig middag! Middagen bestod av potatis, sås o tocke! Tuvarr ingen lingon/gele men istället fanns det god inlagd gurka o en massa wokade grönsaker...en riktigt mamma-mat...mao motsatsten till en middag som vi skulle gjort själva.
Men vi gjorde en annan god sak...sån vanlig gurka som man skivar o lägger i ättika, sockervatten o persilja...kan i princip kalla den ättiksgurka...o så länge vi inte har smakat den räknas den till Dagens Goda!

Linis...

1 Läs mer >>
Liten etta, utan insyn...

Mer hockey än mamma o pappa...men kan h*n snacka?!

Liten etta, utan insy...

0 Läs mer >>
Igår hos barnmorskan, försökte jag öva upp min lättsamma, sociala kompetens...

Jag säge
r: Oj, vad den rör sig!
Hon svarar: Jaa, du vet den måste bygga upp sina muskler det är viktigt.

Jag tänker
: No shit! Men jag menar ju att med tanke på att den rör sig så mkt så kunde jag väl fått känna av det...tycker jag.

 

Jag säger: Det ser inte så bekvämt ut!
Jag tilläggstänker: Med tänke på utrymmet så förstår jag att valet ligger mellan båda knäna på samma sida om huvet alt varsin sida...typ!
Hon säger: Jodå, annars skulle den ju inte behållt sin position.
Jag tänker: Asså, jag fattar! Ungen är ju sketavig o för viga personer är det inget problem att ligga som en boll...jag tänkte ju närmre på en själv som har knappt kan sitta på huk.


Jag sammanställer: Öva med folk du känner...innan du tar det med övrig befolkning!

Bättre öva än illa ta...

0 Läs mer >>
Vissa dagar är värre än andra...åtminstone för oss som kan i princip allt!

Men man är inte den som är den...vill ju inte påpeka hela tiden för folket att de är helt fel ute...så man sitter där i tysthet o himlar med ögonen och tänker för sig själv Ach du meine Güte!

Men det är som tur är bara vissa dagar...dessutom gäller det även* för oss kvinnor!


*(om inte mest)

Mrs Know-It-All

0 Läs mer >>
Det blev ju en glassbytta över från igår...eller ja, hela byttan är inte över...darling orkade med ett par smakbitar...

Men iaf, idag var det fisk till middag...åt extra mycket för att jag inte skulle bli hungrig direkt o sen få ont i magen av klassen...men nae, fisk* är som sallad...mättar inte så värst länge!* fish = salad of the sea

Jerka + fisk

0 Läs mer >>
Min darling kom hem med två festligheter (extra festligt blir det för att det är måndag)...jag var hungrig o ingen av de två festligheterna var min favorit...alltså var jag ju tvungen att gnälla.

Grejen är att (festligheterna var förstås något ätbart) jag inte har smakat någon utav dem som han hade köpt...men jag visste såklart, eller jag hade iaf en åsikt  om dem (för hur skulle det se ut om jag inte hade det! eller ännu värre, höll med!).

Festligheter äts för övrigt efter middag...middag idag var sallad...sallad mättar sällan riktigt och skulle den mätta varar den inte så länge...
Vi diskar o sen är det, inte helt oväntat, tvtajm...töjp fem minuter kan jag hålla mig innan jag börjar tjata på min darling om att snäääälla, snäääälla kan vi inte smaka på den ena?
(inte för att den kunde vara god, Ben&Jerry är ju välkända för äcklig glass)

Jag var hungrig, glassen var sketagod...jordgubbscheescake...o i Ben&Jerrys glass så är det inte bara smak av...det är verkligen bitar av jordgubbscheescake i...tog lätt 20 min att dela den...tog lätt 20 min för min mage att gå från lite småhungrig till aj-vad-du-än-gör-ät-inte-mer!

Inkontinens:
Om jag någon gång kan sluta gnälla, eller iaf sluta kommentera...och bara uppskatta min darlings egna initiativ...så kanske min mage låter mig äta ett paket B&J till!

Jerka

1 Läs mer >>
Anja P har precis missat i en av sina tävlingar (jag vet inte så noga vilken)...men reportern var på plats. Anja P valde dock att sticka "hem" direkt efter målgång så reportern fick inte hajjtekkintervju...men tur i oturen fick han tag i någon som kände Anja P. Kännaren var hennes tränare...
Tur att iaf att tränarn hade tid för reportern hade några grävande-journalistik-frågor...och dom kunde bara såna som kände Anja P svara på!

Hur känner Anja P det nu?

Jag känner inte Anja P, inte alls...men jag skulle lätt kunna svara på den frågan! LÄTT!
Nu är tränaren en snäll person och svara därför snällt på reporterns djupa frågor... men som grävande jounalist ger han sig förstås inte! Han har turen att stöta på Anja P på hotellet (här känner man inte alls igen situationen från när man var fjortis o hängde utanför huset där veckans ragg bodde...näemenojborduhär,tokigtmenhejpådej)! Reportern fick nu chansen att få svaret från själva källan...

Slutet gott, reportaget inte!

Känsla för feeling

0 Läs mer >>
Besserwisser är, vad jag hört än så länge, ingen rolig person. Sällan man hör någon beskriva sin bästa sida som just besserwisser...heller ingen som letar efter någon som är lite av en besserwisser.
Vissa av oss är det...mer eller mindre, men det är iaf inget som jag vill bli utpekad som.
En som alltid berättar vad man gör för fel o hur man istället ska göra...öh, nae tack!

Anyway, varför är dom "godkända" i att sitta i tv? Min man är lite sportintresserad så vid festliga sportevenmang på tv:n får man snällt höra de s.k. expertkommentatorerna. Jag vet att det inte bara är min man som tittar på dessa tvprogram...
Hur kan så många tycka om o lyssna på besserwissrar? Är det så mycket roligare bara för det är tv?

Jag blir bara irriterad när dom (de s.k. experterna) sitter o berättar för oss dödliga o ovetande hur spelaren egentligen skulle ha passat och hur den tävlande egentligen skulle ha gjort för att få ett bättre resultat.
Men om man nu tittar på ett sportevenemang, har man då inte lite kolla på vad sporten går ut på? Göra mål, hoppa högst, komma fortast fram?

Varför kan de inte bara referera? Är det bara för lekmän? Eller kan det vara så att det till och med är för svårt...det kan man inte öva in i förväg?

Min man tycker inte så värst mycket om när jag tittar på dessa sportprogram med honom, för varje gång går jag igång med att kommentera kommentatorerna...


Så, för att sammanfatta:

NEJ TILL BRON*! STOPPA BRON*! INGEN BRO**!


* byt ut mot: sportkommenatatorerna på tv
** byt ut mot: sportkommentator på tv

Ekspärt

0 Läs mer >>
Vissa ord bara fastnar... ovan är ett av dem. Detta kanske fastnade för det lät som godis?

Annat som har fastnat:
  • Många bäckar små blir till sist en stor å  <-- kan nästan alltid användas...lagom är helt enkelt bäst, alltid!
  • Haven på jorden är salta för att ett stort skepp med salt tappade allt sitt salt...i havet  <--- joo, det var sant! Iaf för mig mellan 1987-1996! Really?? Jaa, hur logiskt som helst! Tur inte det är något man pratar om så ofta i livet...så jag lurade andra logiska människor!

Saker som inte vill fastna:
  • Potatis  <-- hur e det nu...ska det stormkokas eller inte? Ett tag var jag helt inne på ett av alternativen sen när jag väl frågade mamma (hon kan typ allt om matlagning) då säger hon det andra! What?? Men? Så nu kokar jag inte dem...finns ju ugn! Min man kan koka potatis...enough is enough!
  • Världens sju underverk <-- sju! det är bara sju saker att komma ihåg...jag har läst på om dem, skrivit ner dem, skrivit ner dem igen...o sen glömt...jag vill ju! Viljan finns där men tydligen måste det finnas något mer?
  • Ett visst telefonnummer <-- det är verkligen jätteenkelt, bara två siffror att komma ihåg...men är det 56 eller 65...varje gång får jag kolla upp o då tänker jag (ett av två alternativ): jaaa, det är (alt. det är INTE) 65, precis som 365 dgr på ett år.
Jaa, sen kan jag i princip allt annat...

...jooråsatte...

Mint condition