0 Läs mer >>
 
I mellandagarna har Martha haft massa tid till att lära sig dansa med Marcus och Martinus. Vi har fått hjälp med att äta upp alla julmatsrester. Vi har sparkat lite boll och nu också plockat ner allt julpynt!
 
 
Idag drog vi ner till stan när det blev mörkt för att kolla lite julbelysning och för att äta lite kvällsmat! Barnen fick Subway och päronen fick Holy Greens!
 
 
Vi hann leka på lekplats och ta lite bilder framför en av de största granar som vi någonsin sett! Månen lyste vackert över Mariakyrkan.
 
 
Martha lyckades pladdra sig igenom hela stadsbesöket!

Slutet av december 20...

0 Läs mer >>
När vi flyttade in i huset i mars 2016 så sa jag och barnen att nu har vi så mycket plats att vi kan ha julafton här! Men julafton är ju så mycket mer än bara själva platsen ... Snacket blev till verklighet och vi var 16 personer som firade tillsammans med jullunch, julklappar, julfika, Kalle Anka, julmatsförberedning, tomte och så avslutade vi med julmat och julgodis!
 
(innan julafton hade vi några dagar ledigt där vi bland annat hann med att dekorera ytterligare några pepparkakor)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julafton 2017

0 Läs mer >>
Detta har hänt :)
 
Jag stack till Brunnby för lite sällskap och mycket grönkål!
Här har jag fått både Set o Lasso att sitta tillsammans. Rätt nöjd.
 
Pappa o hundarna hade varit och letat skadat vilt efter olycka. Nu rengöring!
 
Mycket färg ...
 
Mycket djur.
 
Aaaah, strålande sol mellan molnen!
 
Den här kräsna katten fick jag knappt klappa, bara Inger dög. Men när Inger var iväg så passade jag på och katten började till och med spinna. Rätt nöjd!
 
Dessa godingar då. Sitter och väntar på instruktion från Inger.
Lite vackra som de är, lika sura fisar kan de lägga!
 
En tidig morgon stack vi till årliga handlingen på gekås.
 
Vackert vitt och en näsa.
 
RockHåkans elever.
 
Ella och klasskamraten Leia var med och vann en tävling på skolan så de fick kolla på bio på kvällen (på skolan) så här är vi på väg hem igen.
 
Jag har paketerat lite ... och kommit på så himla bra rim! Inte i klass med Wilma men ändå bra liksom. Rätt nöjd!
 
Efter jullovsavslutning (och möjligtvis lite bråk) blev det smoothie till mellanmål!
 
Denna satt Martha och målade innan mellanmålet!!
 
Så hann vi med lek på Elefafantlekplatsen!
 
Ella behövde göra en sista shopping på Väla.
 
Julduken är klippt och omsydd till tre dukar!
 
Grönkålen som jag hämtade i Brunnby ... Inger tyckte att jag skulle ta mer! Har ändå plockat en kasse (av vad som fanns i denna ikeapåse) till Anni. Say no more.
 

Mitten av december 20...

0 Läs mer >>
Denna adventshelg har mestadels bestått av bakning till julen! Vissa av bakningarna var mer lyckade än de andra och vissa bakningar GLÖMDES bort, skandal!
 
Vi började med lussedegen och fortsatte med knäck och sedan kombinerade vi de båda. Knäck, satt som en smäck ... lussebullarna också. Och med smäck kan det menas att de var lite hårda. Jag ville ha små omättande lussebullar vilket ju går finfint men att tänka på tills nästa gång är att minska på tiden i ugnen. ELLER ändra om 'bulle' till 'biscotti'!
 
 
Rulla, kolla, trycka russin, pensla ägg, pricka formar! Lunchen blev en delikat måltid av Sabines lussebullar och mina stekta äpplen, både gott och omättande!
 
 
 
Söndagen fortsatte med rischoklad och en andra omgång chokladkola (den igår blev lite bränd). Idag fick vi också sällskap av familjen Bergman som kom och dekorerade pepparkakor med oss!
 
Och så bjöd vi på mindre lyckade julbaksdelikatesser! Sen fick vi låna både Stina och Bobo en runda!
 

2a Advent december 20...

0 Läs mer >>
Vi har hunnit:
 
... tura! Vissa valde julbordsutbudet och andra valde färdigrätter! Båtpersonalen tyckte inte om att putsa fönsterna, verkade det som. Det var kallt ute men Cornelia tyckte inte om jackan, verkade det som :)
 
... julpynta! SOM vi har pyntat, all over the place!
 
... bott på Scandic Mölndal för att ha närmre till nära och kära en helg! Och eftersom vi bara fick kallvatten i duschen fick vi rengöra Martha i poolen!
 
... vi hann träffa familjen Nehring på fredagskvällen också! Hann äta middag tillsammans på hotellet.
 
... ta oss till Kungsbacka för att hälsa på lite systrar! Vi han tjöta och dekorera pepparkakor. Och äta köttfärs så klart! :)
 
Barnen hade så kul och lekte med varandra i soffan?!
 
Så har jag hängt med cissi och barnen för att kolla lite julmarknader. William och Viola fick shoppat lite hantverkade julklappar. På vägen söderut från Varberg så steg månen och från bilen såg månen JÄTTESTOR ut, dock inte på bilden.
 
... så har jag haft en liten återförening med cissi o martina på pinchos i Halmstad! (detta var min bästa bild) :)
 

Början av december 20...