0 Läs mer >>
Hemma igen efter en vecka i Lindvallen. Vi bokade väldigt spontant en dag i början av januari. Vi fick ledigt från våra jobb och skolan och bara bestämde oss att nu tar vi tag i detta. Hela familjen var peppade och i värsta fall skulle vi ha varit glada i onödan, och det skulle vi ju kunna stå ut med!

Men sicken vecka det blev! Så himla härlig med både väder och upplevelser. Alla var på sitt bästa humör och skulle det svikta, då fikade vi genast.
 
För Ella tog det något åk och sen väcktes det hon hade lärt sig senast och hon swishade nerför pisterna! Hennes skidskola var på em och hennes skidlärare Evelina lät gruppen testa både enskidesåkning och svarta puckelspister och Ella fixade allt med glädje!
 
Martha hade det lite kämpigt det första dygnet! Allt var läskigt och hon var väldigt rädd. Men efter andra dagen (och andra skidlektionen med Sebastian) så släppte rädslan och glädjen tog över. Hon kontrollerade både sina skidor och sig själv och förstod att hon kunde åka!
 
Jag och Adam turades om med att ta det lugnt med Martha medan den andre swischade lite mer med Ella.
 
Till och med bilresorna gick smidigt! Hade förberett ljudböcker till barnen även om det var mest Ella som fastnade för det. På hemvägen lyssnade Ella hela vägen på Sune. Martha sov lite och lyssnade lite men inget som helst gnäll!
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista dagen skulle vi åka bort till Märta express och Märtabacken. Vädret var tyvärr väldigt blåsigt så expressen stod stilla men vi kom upp i Märtabacken en bit och fick en fin bild!
 
 

Mars v. 12 2018

0 Läs mer >>
Vi började lite mjukt med spel på lördagen. En spelar, två tittar och en tittar på tre!
 
Sen blev Martha upphämtad av Kajsa o Noa för att få åka med till studsmattehoppning på Yoump! Då passade vi andra på att trycka ner fika tillsammans med Stina, Lina o Nils! Innan vi hade fikat klart var hopparna tillbaka!
 
 På söndagen var det dags för hästpyssel och våffelätning, hos hästarna! Gott med våfflor och kallt om tårna.
 
 Vi drog därför vidare till andra djur ... lammen! Så gosiga och bitiga! Vi fick klappat lite men barnen fick inte upp värmen riktigt så vi fick stick hem och värma oss. Men kära hjärtanes så gosiga lammen är!
 
 Så söta! Vissa var inte så krulliga i pälsen utan mer hundpälsiga. Vissa var färgade som minikalvar. Aaaah! Mmm! Kom och pussa mig!
 
 
 

Lördag-söndag 10-11 m...

0 Läs mer >>
På lördagen hann vi få ett snabbt lunchbesök av cissi med barn. Sen skulle de vidare till sitt och vi skulle lämna barnen i Bjuv för att sen ta oss vidare till Halmstad. Där mötte vi upp Cornelia för Halmstadrevyn och sen besök på Pinchos där även Pigge anslöt!
 
På söndagen hämtade vi upp barnen och fick så klart en redig söndagsmiddag! Och efter en vecka fylld av massa minusgrader så var den lilla kanalen frusen så vi kunde leka lite där på em!
 
En smaskig picknick på några överblivna nötter och så vatten, festade vi till det med! Skridskorna har Ella fått låna av Ulrike!
 
 

Början av mars 2018

0 Läs mer >>
Februari fortsatte med:
 
Årets första dopp (trodde jag!) tillsammans med Anni. Men jag klarade inte att doppa mig. Så snart jag fick i fötterna fick jag jätteont i benen ... så jag fick snällt bara doppa fötterna och sen hålla mig i bastun. Jobbigt!
 
Fast att basta är ju en rätt trevlig aktivitet, speciellt när utsikten mest är nyanser av blå.
 
Veckan efter kalaset spenderade jag och Martha hemma. Jag jobbade hemifrån så att Martha kunde vara hemma och vila. Hon ville inte äta så mycket men till slut fick hon i sig en godis och lite stekt potatis!
 
Så kom snön! Hann med lite lek innan den smälte bort.
 
Fina solnedgångar och tuffa motståndare i Uno! Så fick vi med Sabine på Drömljus nere i stan. Vi laddade upp med kvällsmat på Haket först!
 
På Alla Hjärtans Dag fick jag ett STORT rött paket i brevlådan! Av någon anledning har jag så fina kamrater (även om de inte skickar paket)! Ett hjärta fyllt med godis!
 
Friska igen så jag och barnen drog iväg på en lång promenad förbi hästar bland annat. Sen sminkade jag Martha till något läskigt ... och så kollar vi Mellon dagen efter. Chokladen smakar precis lika bra då!
 
Martha var bjuden på skridskokalas för Clara! Superroligt! Och Ella spenderade ett dygn i Skälderviken där vi bland annat fick se den lilla Kemisten Stina göra slajm. Samir och Viktor sjunger en Shufflasång och barnen shufflar ...

Resten av februari 20...