0 Läs mer >>
Yo! Jag och Martina drog på lyxdygn på Ystad Saltsjöbad ... say no more. YSB får gärna låna mina bilder som reklambilder om de vill, helt okej.
 
Vi mjukstartade på tåget med kaffe och chokladboll. Väl incheckade gick jag loss på 2 år gammal cider och vi bytte om till mer förstora rockar ...
 
Efter diverse bensprätt så dök vi ner i bassängen!
 
SOM. VI. DÖK! UPP.
 
Lite contemporary dance ...
 
På kvällen vart det trerätters där faktiskt efterrätten inte höll lika hög standard som övriga två rätter.
 
Vi kastade oss i maten för att fortsätta med att återkasta oss i bassängen! Jag gjorde mitt bästa för att skrämma bort övriga bassänggäster ...
 
Måndagsmorgon och flera centimeter snö! Och så en klarblå himmel kröp fram ...
 
Äsch då. Dopp i ett kallt och grumligt hav bara. Så himlans gött ... EFTERÅT!
 
Småkallt om tårna men vädret värmde övrig kropp och känslor.
 
Innan hemfärd blev det jättegod lunch!
 

13-14 januari 2019

0 Läs mer >>
Först lite fler bilder från den 2/1 när Ella och Elinor hade sällskap av Mhy på ridturen ... själv njöt jag i solen och i lä från stormen.
 
Fortfarande onsdag och lite mer rid- och umgängesbilder:
 
Skrållan var då på ett strålande humör vilket förvånade både mig och Ella ... tills vi fick veta att hon väntade på att få slicka i sig matresterna från Ferdinand ... de andra hade buffe ute i hagen.
 
Ny dag, nya friska hästtag och nu även med Martha!
 
Även Mhy och Elinor var med idag men vi höll ridningen till hagarna. Martha och Molly galopperade lite okontrollerat ett par steg medan övriga galopperade mer frivilligt!
 
Sen var det lek och jobb för Martha och Ella innan vi drog vidare till Brunnby för upphämtning av glömda julklappar ... och så passade vi på att umgås med folk och fä! På hemvägen försökte jag fånga det vackra ... det gick sådär.
 

2 och 3 januari, 2019

0 Läs mer >>
Här står vi och huttrar och kollar in starten av 2019! Mycket raketer ... nära också. Sen gick vi hem och la oss.
 
 
Årets andra dag startade med ridning för Ella (tillsammans med Elinor och Mhy), jag njöt till fots ... Ännu vackrare idag när solen sken. Stormen kändes men i stora hagen var det lä och lite sommarkänsla! Martha och Adam var på bio och såg Bamse. På kvällen tog Ella bussen till Anni för att de skulle på bio, Mary Poppins.
 

Början av 2019

0 Läs mer >>
I julklapp fick barnen i öronen fler hål, av sin stora idol (julklappsrim!). Det var taggat och de fick välja och Martha var ivrig och tog första omgången. Håltagaren var redo med två pikkadoller och tog båda öronen samtidigt. Ändå chockartat för Martha som fällde några tårar direkt efteråt. Det skrämde dock inte Ella utan hon klickade i nya hål i hennes gamla, igensatta, hål. Vi fick info om skötsel och servetter för rengöring ... låtom oss hoppas att denna gången läks det fint! Efteråt firade vi med lunch på Ikea, är det fest så är det!
 
 
 
Dagen efter drog jag och Ella till hästarna och där fick Ella på Honey sällskap på sin ridtur. Både Gunilla och Elinor var ivriga på en ridtur. Jag höll ihop flocken till fots. Så mycket grönare nu än i somras ...
 
Efter uteritten blev det ett par galoppsträckor i backen. Jag filmade Ella så hon finns snart galopperande på youtube (d99caku).
 
Efter ridturen var hon tydligen både trött och hungrig.
 
Sen var det dags att jobba! Jag och barnen hade sagt ja till fix av fårflytt men vi hann bara med förberedelserna. Vi startade dock lite mjukt med kattgos, promenix och koll av stendjur.
 
Sen fick vi mer hjälp av Myran och Elinor som anslöt. Ella fick kolla strömmen i staketet och jag fick köra 'na i rullebören! Rullebören var innan åkningen, fylld med frallor som djuren fick i brist på gräs ...
 
Vi hann dra lite nya trådar innan vi tog en matpaus inomhus. För de yngsta arbetarna fanns det julklappar, helt galet! De äldsta var nöjda med julmust och choklad. Sen hann vi även med uppröjning och bäddning med sågspån, för där fåren ska hålla till snart.
 
Så mitt allra första kusinbarn! Som har fått det finfina namnet Ella! Jag hade tjatat mig till en träff med henne och hennes päron överraskade mig med att få byta blöja, klä på 'na OCH mata henne. För groupiebilen fångade jag 'na prick i nysningen!
 
Nyårsafton och tidsfördriv på Yoump med familjen Nehring! Barnen rörde sig så snabbt så de blev alldeles suddiga!
 
Varma godingar!
 
Inför nyårsnatten försökte Anna få med hela nästa år på samma bild medan Adam (eller som Tomten kallar hen: Adana) har fullt fokus på MAT! Smarrig tacos med ovanligt många tillbehör, banan bland annat!
 
Sen tog vi några spexiga bilder med både barn och ballonger!
 
Och så spelade vi spel! När då då, heter spelet och första omgången var vi vuxna mot barn och VIPPS hade vuxna laget vunnit. Temat på spelet var kända brott och straff ... Nästa omgången var vi uppdelade i lite olika lag där Ella o Adam till slut. Oväntat.
 
Sen var det dags för efterrätt också. Nästan som tacos det med, med massa tillbehör till glass. Är det fest så är det.
 
För att orka med hela kvällen körde vi lite tvspel och sportade loss lite ...

Strax innan tolvslaget drog vi ut för att spana raketer. Det var kallt och många raketer ... men det blev ju början av nästa år!

Slutet av 2018