0 Läs mer >>
Nimis var bestämt sedan tidigare i veckan o trots lite mörka moln körde vi på planen! Det blev perfekt med molningt väder i detta träningspass. Vi drog iväg direkt efter frukost och det var rätt lugnt med folk där. Ångrade lite att vi inte hade matsäck med men samtidigt skönt att slippa bära på den.
 
Så vacker natur! Taggade inför äventyret ...
 
Hade beskrivit det för barnen som en JÄTTESTOR klätterställning ...
 
Och det var jättemycket att klättra på, även på vägen dit ...
 
Förutom Vilks byggande så är där fullt med stora stenar att ta sig fram över också ...
 
Jag hade en del poser som jag ville föreviga?
 
Efter en dryg timme nere vid Nimis klättrade vi tillbaka mot bilen ... och hamnade då mitt i störtskuren! Jag hann in i bilen och låste efter mig. Det tyckte ingen var kul ... förutom jag då :)
 
Från Kullaberg mot Epadalen (inom Sibylla för sen lunch) och fikaträff!
 
Växter och lek i fullgång!
 
Liten Lo har ett fantastiskt kroppspråk!
 
Ah! Mmm!
 
Och så hann jag och Martha plantera lite när vi kom hem. Ella skulle direkt till datorn för att skriva klart på sin berättelse som ska vara klar i denna veckan.
 
På väg TILL Nimis och klara med Nimis ... dock undrade Martha just när vi klättrade ur Nimis om vi kunde komma tillbaka när vi hade ätit lunch?! Kul att de gillade så mycket!
 

Söndag 27 maj 2018

0 Läs mer >>
Jag och Adam skulle på samfällighetens möte på kvällen och laddade så klart! På själva mötet var det festligt värre med TRE sorters dricka och BÅDE salta pinnar OCH chips! Om vi gick med på att höja avgiften till typ det dubbla ... you bet! Om vårt boende ligger precis utanför samfällighetens gränser ... you bet!
 
 
Denna maj och dess väder alltså! Torka kläderna på nästan nolltid och cykelturer ner till färgglada kuddar vid havet. Martha är en cyklist av rang! Glass är vi också bra på att äta, så klart!
 

Slutet av maj 2018

0 Läs mer >>
Jag och Ella körde lite onsdagsridning, Ella till och med två lektioner!
 
 
Jag kan inte få nog av detta ställe och dess invånare!

Onsdag 16 maj, 2018

0 Läs mer >>
Tidig fredag morgon stack vi iväg mot Legoland! Vi tog så klart båten över till Helsingör och laddade med lite proviant inför dagen (för det var så länge som det råkade räcka). Efter ett par timmar i bilen så tog det stopp precis vid Legoland. Det blev bilkö sista minutrarna men då hann vi med att spana på lite djur!
 
Barnen hann med ett åk innan vi drog i oss en hamburgerlunch! Nu var vi redo för åk!
 
 
Precis utanför lunchstället skulle en 4Dfilm starta så vi började där och sen tog vi karusellerna efterhand som vi passerade dem!
 
 
Vi hann så klart med att spana på en del av legobyggena också under dagen! Jag och Martha åkte en blöt karusell medan Ella och Adam tog en bergbaneåktur. Martha ville först inte åka någon bergbana med efter en stund ville hon ändå testa ... och sikken tur att hon gjorde det!
 
När kvällen kom var vi rätt trötta i benen så vi checkade in i stugan och drog till en lekplats innan det var dags för kvällsbuffe!
 
Vilken buffe! Massor av goda grejer till hela familjen! Sen fanns det roliga toapappershållare också!
 
En tidig kväll och sen upp igen på lördagen för att vara redo när karusellerna startade! Lika god frulle som kvällsmat och efter lite flushing och spelande så var vi redo att kasta oss in i första kön till den nya bergbanan!
 
Vi testade en del nya karuseller med mest körde vi på samma spännande bergbana som vi hade åkt lite dagen innan! Jag och Martha testade ytterligare en vattenkarusell där vi satt på den blötaste platsen, hejja oss!
 
Idag testade vi ett annat lunchställe där Adam tog en stor dricka och den var verkligen STOOOOR! Sen var vi redo för mer karusellåk! Vissa av karusellerna krävde insats från åkarna men det gjorde själva åkandet lite roligare faktiskt!
 
Ett par fikapauser och kartletande så vi orkade med oss själva!
 
DKpengarna från farmor och farfar gav ju lite bryderi ... chansa på att vinna stooora gosedjur eller säkra med köp av lite mindre gosedjur. Martha körde på det säkra medan Ella faktiskt chansade och vann!
 
Ännu tröttare ben denna kvällen med SuperMossan ställde upp och bar små trötta ben!
 
Så när nu det små rara benen hade fått vila lite orkade de med lite hjulningar på stora gräsmattan ... efter uppvärmning förstås!
 
Sista morgonen körde vi lite skattkarteletning och hittade både djur och flera lekplatser!

En himla härlig semester!

Fredag 11 maj, 2018

0 Läs mer >>
Men vilken dag! Jordgubbarna börjar blomma, vi äter frukost utomhus och har en sån himla härlig dag. Ella spontanleker med Stina i Skälderviken och vi övriga aktiverar oss och blir bjudna på Linneaträdgården!
 
 
 
 
 
 
 
Och faktiskt sätter sig Adam utomhus på stol nära vägguttaget så att han kan sitta där och spela datorspel. Amazing!

Torsdag 10 maj, 2018

0 Läs mer >>
Solen lyste i slutet av april och vi passade på att ta årets första våffla i Pålsjöpaviljongen ...vi och stor del av övriga Helsingborg. Så innan vi hann få i oss våfflorna så hade solen gått i moln, men då åt vi fort och lekte oss varma!
 
Ellen och Lo verkar vana vid att se på när deras päron får äta!
 
Vi hittade utegymmet i skogen och som vi gymmade!
 
Vi tog oss hela vägen ner till havet också minsann!
 
Sen blev det maj månad och kylan släppte in värmen! En fredag efter jobb och skola tog vi en promenix tillsammans runt Mariastaden och vi fick se en himla massa grodyngel här i vattnet!
 
Ella sminkar Martha och sen sig själv innan vi kör grillning i Bjuv!
 
Både grill och värme is on fire! Det gick alldeles utmärkt att hålla sig varm genom att vara stilla!
 
Leka gick också så klart!
 
Vi svalkade oss lite med storgrillning! Även marshmallows grillades!
 
Sen blev det efterrätt och hopp från stege!
 
Martha har börjat åka inlines på riktigt, går bättre och bättre för varje gång!
 
Första måndagsridningen i sol OCH värme!

April och maj 2018

0 Läs mer >>
Klarblå himmel och riktig värme. Jag cyklade ner till stan medan resten av familjen tog bussen. Lunch i staden och sen tog bussgänget en bio (Sherlock Gnomes). Jag drog runt i staden på cykel och tog lite bilder och hängde nere på de färggladda kuddarna när självaste Springtime satte igång!
 
Vi hann med lite tid i trädgården också så klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag 5 maj 2018