0 Läs mer >>
Jaa, en sista påskledig dag! För Ella och mig blev det en heldag hos hästarna. För Adam blev det att stanna hemma och för Martha blev det lite häst och lite vandring vid Kullaberg med Ellen, Lo, Anni o Däjvid.
 
 
Jag satte mig i en stol med kaffe och tittade ut över ängarna när Ella kämpade med Honey. Marianne kunde inte hålla sig ifrån så Ella fick sig en intensiv privatlektion som avslutades med att Honey snällt gick precis lagom fort och precis som Ella ville!
 
Sen skulle vi hämta hem Peppe och Pelle som hade passat hagarna borta vid krossen. Låset hade dock förstörts så vi fick inte ut hästarna och de verkade faktiskt lite snopna när vi först kom och sen gick igen, två gånger till och med! De fick vänta in farbror Krister som fick klippa loss låset ... Så kan det gå när surt folk vill retas med hästar.
 
På em lämnades Martha tillbaka och hon hann med en ridlektion på Mimmi! Men först en provhoppning av banan.
 
NU är påsken slut och vi är tillbaka i verkligheten!

En annan dag i pås...

0 Läs mer >>
Vi börjar med skärtorsdagen. Efter fritids och arbete drog vi Mölndal och Scandic för att slänga in lite väskor innan vi drog vidare till Askim:
 
Båda barnen (och jag) däckade i bilen så vi var pigga och hungriga när vi kom fram till Nehrings! Lite mat och lite lek hann vi med innan vi fick dra tillbaka till hotellet för lite sömn.
 
Vi ville vara pigga nästa dag när vi skulle hänga i Slottskogen! Där blev det ankmatning, djurskådning och lunch. Lite för lite lunch så vi mättade till oss på Triumfglass i Majorna!
 
Sen tillbaka till Askim där vi drog ner mot havet! Solen värmde gött och havet glittrade vackert! Barnen spelade minigolf medan vi andra drog omkring från krog till krog :)
 
Julia skulle ha hetat Rolf för hon var jättebra på minigolf!
 
Tom övervakade så att alla följde reglerna? Sen var det gruppfotografering.
 
Olika konstellationer. Sen tillbaka till hotellet för en Siggedrink (alltid trevligt när hotellet uppmuntrar till drinkar) men det var ett snoe för bartendern att dra ihop en sockerfri variant så det slutade med cola zero och jättemycket is.
 
Vi hann med ännu några solskenstimmar i Askim med vattenkoll och minigolf innan vi drog i oss tacos och sen vidare hem.
 
Klättrade i berg gjorde vissa av oss också!
 
Ny dag och nya friska tag! Martha åkte förresten till Bjuv när vi kom hem från Göteborg för att sova hos farmor o farfar. Så på söndagen satte jag och Ella väckarklockan så att vi kunde vara med och fora hos fåren på morgonen!
 
Vi hann med en runda till Nabben och Arilds hamn också för att kolla av de får som hade släppts där!
 
Ella fick ta några snabba på mig medan jag badade vilt i det djupa havet!
 
Naturen alltså - can't beat the feeling!
 
Godingar alltså - can't beat the feeling!
 
Efter djurmatning i Brunnby var det dags för människomatning i Bjuv!
 
Samling för påsktårta, påskägg och lax!
 
Adam kammade även hem presentägget med en cykel!
 
Spel och sociala aktiviteter!
 
Snipp snapp snut så var nästan hela påsken slut.

Påsken 2019

0 Läs mer >>
Vi mjukstartar med en väntan på Ellas utvecklingssamtal i skolan. Det gick ju som vanligt bra och hennes mentor antog att Ellas päron är lika stolta över henne som mentorn är över henne! Sen har vi taggit lite grattisbilder, en förebild innan min klippning och så när det var bulle-med-bulle-dagen och jag bjöds av kollega!
 
Fler grattisbilder, påskutklädnad och tidig lördagsmorgon för jobb med fårdjur!
 
Det är rätt mycket jobb med djur så då var det trevligt med pausunderhållning tillsammans med Sofie eller Kiwi eller båda! Jag och Martha fick själva mata vissa lamm ... rätt nöjda!
 
De yngsta lammen hade minst vassa tänder så det fick suga på fingrarna! Kiwi som snart ska ha egna lamm är extra kelig vilket vi utnyttjade till max! Lite trädklättring innan hemfärd och också en väldigt snabb påhälsning hos Elsa innan vi stack hemåt igen.
 
Martha fick med sig en whiteboardtavla hem från Sofie som hon snabbt invigde med bild och text! Senare på dagen fick jag en handskriven lapp (oklart nu i efterhand vad som gjorde M både argt, ledsent och surt).
Sen blev det söndag och vi körde tipsrunda!
 
Natur och klättring!
 
Aah! Oooh! Mmm! Jeeh!
 
Hopp över stock och sten! Uppiggande avslutning med saft o kaka.
 
Men vi hann med mer under söndagen! Lek i trädgården, rens i förrådet och lekplatsrunda!
 
Hopp och lek i värmen, som nu faktiskt var varm!
 
Godingen levererar hela dagen lång!

Ella då? Jo, hon lämnades hos Astrid på fredagen. Sov där till lördagen då hon hämtades upp på em för att direkt köras direkt till Ebbas kalas som hölls på bowlingen. Där drog hon en strike sen fortsatte kalasgänget till restaurangfirandet och avslutades med film hos Ebba, Mean Girls!

Mitten av april, 2019

0 Läs mer >>
Oj oj oj!
På fredagen lämnades Ella till Stina för övernattning och sen lämnades både Adam och Martha till Bjuv. Adam skulle åka rally på lördagen och Martha skulle med farmor och farfar och vandra vid Skärlid (?) med Davids släkt. Detta gjorde att jag hade 24 timmar helt själv!

Värmde upp på fredagskvällen med dammsugning för att kunna lägga all energi på djur dagen efter!
 
 Men först lite från tidigare i veckan när jag pausade i kvällssolen och passade liten hund. Sen hade Adam fått ny rallyhjälp som var JÄTTESTOR utanför och PYTTELITEN inuti.
 
Upp tidigt på lördagen för att dra iväg till hästarna för att hjälpa till där! Packade seriös matsäck och jobbade hårt innan jag fick avsluta med att leka stolpe och sen också rida, på Honey faktiskt! Honey kände att hon fick sin överkvinna på ryggen och slog bakut när jag försökte bestämma ...
 
 
Efter att hästarna var färdiga drog jag vidare till nästa djurgård, den med lammen! De är lite för rädda i år tyvärr men jag kämpar på att försöka locka dem till mig.
 
 
Blommor, gosiga lamm och en vacker solnedgång! Hem till Ella som var hemkommen. Adam kom strax efter och Martha skulle ju övernatta i Skäralid.
 
 
På söndagen drog jag med Ella till djuren! Startade här med ridning och sen hjälpte vi till med småhästarna. Lite matsäck och fika och vidare till lammen! Ella fick flaskmata och jag lockade till mig dem med mina magiskt goda fingrar?! Lite kattgos och sen hem igen för att möta upp Martha som äntligen också var hemma!

Första helgen i ap...

0 Läs mer >>
Martha har sagt att hon också vill börja rida på måndagar, så då FÅR hon det! Genast snack och fix med Ellinor innan hon fick sitta upp på Hassan. Ella var klart också med och fick rida på Honey. Någon som däremot inte var med var Marianne! Hör och häpna, hon hade så ont i sin fot att hon inte kunde gå. Hoppas hon kan ta det lugnt och friskna till ordentligt!
 
När vi var i Sälen fick vi ett fint mail från Ellas idrottslärare som gav tips på att låta Ella öva simning på fritiden ... så då gjorde hon det idag! En cykeltur dit, simning på det och sen hem igen, hepp så lätt det var! Där simmade också ett väldigt snällt barn som sa "jag vill inte lägga mig i ..." och gav sen ett tips till Ella när hon simmade ryggsim. Vi tackade så mycket och Ella anpassade sig genast efter tipset!
 

Första i april, 2019

0 Läs mer >>
Så, äntligen drog vi mot Lindvallen!
Det roliga började redan på morgonen när vi kom in i bilen och Sabine hade satt in en överraskningspåse där! Lunchpaus i Grums och resten av bilresan spenderas, för barnens del, med att lyssna på ljudbok. Jag och Adam lekte en lek där vi skulle tänka på en person och så skulle den andra ställa ja- och nejfrågor för att komma fram till vem. Det var kul i säkert 15 minuter.
Vipps var vi framme, urpackade och på väg igen för att hämta ut skidor med tillbehör!
 
Vi åt kvällsmat så klart, på ankomstdagen. Adam skojade till det, först med Ella och sen på morgonen när han satte på sig sin skidhjälm, knasbollen!
 
Här kör jag ett aprilskämt mitt upp i allt och byter bara ut två bilder ... så kan det gå!
 
Skidutrustning på och förstabilden av olika slag. Första turen i backen och första pausbilden.
 
Godingarna! Ella hade lite läxa med sig som hon skötte på kvällarna. Solen och molnen skötte sig finfint på dagarna!
 
En jättekul skidtunnel, vajjert väder, ett pistnamn som gjorde mig så glad varje gång jag såg den!
 
Martha var lite rädd och försiktig den första dagen men det släppte mer och mer för varje dag! Rätt härlig utsikt också. Där uppe var det blandat väder från stilla till storm!
 
Trots vår glädje till att laga mat lät vi oss njuta av vad Pinchos hade att erbjuda!
 
Det fanns fler släktingar i backen och utsikten från stugan var najs när övriga satt med blicken över spel och böcker.
 
SlalomElla blev helt tokig med hjälmen! Och så var hon en baddare på att hoppa med pjäxor ... inte lika bra som mig men det är det ju inte så många som är.
 
Lite varm choklad, lite selfiesar och ännu en Lisakram!
 
Martha hade sin skidskola klockan 9 varje morgon där Emmi och oftast en fröken till höll koll på alla barnen så det fick utmana sig lite varje dag! Jag fick utmaningen att kolla när Godingarna tog ankarliften tillsammans ... har dock ännu inte sett när de hoppar av liften men de klarade det varje gång!
 
Alla tycker alltid att det är SÅ roligt med fotografering!
 
Rätt lugnt i backarna! Martha ville testa att åka med stavar så då fick hon det och då kände hon sig säkrare ... så kan det gå!
 
Meh! Att sitta vid stugan på eftermiddagen och njuta i värmen, rätt najs! Jag fick förresten blåsor av en strumpkant efter första dagen ... inte så najs.
 
På onsdagen anlände även Sabine och Ingvar och vi bjöd på mumsig kvällsmat ... pyttipanna och stekt ägg! Då kontrade SI med att bjuda på Lammet & Grisen till nästa kvällsmat ... typ samma fast mycket godare!
 
Ellas skidskola hade hon på eftermiddagarna och det var hon + 3 barn till som fick utmaningar av Nelli! Ella fick, precis som Martha, medalj, diplom och träffa Valle!
 
Märtaliften hade fånigt nog bytt namn men Märtabacken var kvar så den drog jag och Martha nedför! Dock är backen rätt lång så det blev en paus mitt i! Sen hälsade jag på min fassa och mötte sen upp Ella.
 
Här är det avslutningscermoni för Marthas gäng, med tillhörande publikum! Ingvar hade faktiskt en skidklädeskamrat i backen som vi blev mycket förvånade när vi såg tidigare i veckan! Sabine ville ikke ha någon klädestvilling så hon sket i skidorna.
 
Mmm, fotografering! Mmm, sol!
 
Ellas avslutning med sitt gäng!
 
Här har vi en härlig blandnig av hemmabränd fisk, grädde från varm choklad, morgontemperaturen och vad vissa i gänget pysslade med på fredag em!
 
För att få tillgång till wifi fick vi dra till receptionen, en nätt promenix på en kvart. Där kunde Ella plugga lite till och jag nöjessurfade! Sen en pausbild och sen åkte vi hem på lördag morgon när vi hade städat stugan! Barnen slapp städa men tvingades i stället att äta hotellfrulle med sin farmor och farfar ... stackars barn va!
 
Nu har vi spanat in en retrodiner varje gång vi har åkt till och från Sälen och nu slog vi till! Coolt och gott!
 

Sälen - slutet av ...

0 Läs mer >>
Vi mjukstartar med versioner av Martha: selfieMartha och hårbandsMartha. På selfien tycker jag att hon liknar Ella väldigt mycket, det är bara ögonfärgen som skiljer dem åt. Hårbandet har jag sytt ... ett av många! Vi såg såna när vi var på Väla och då sa jag lite käckt att såna kan minsann jag sy själv och så fick jag göra det. Rätt långtråkigt.
Sen har vi passat miniElla också! StorElla delar inte mitt intresse för småbarn men det gör Martha!
 
En tipsrunda i Pålsjö skog med matsäck! Matsäcken innehåll varm choklad och knäckebröd med mjukost. Adam hade förresten vunnit på förra veckans runda och fick nu hämta ut en nitlott. Nu är det bara jag som inte har vunnit ... märkligt!
 
Jag och Ella har invigt ridåret. Jag rivstartade med Happy ... det gjorde tyvärr inte Happy. Så lite fredagsmys och pyssel innan semestern började!
 

I mitten av mars, ...