Spontanresa, juli 2021

Spontanresa?! For real? Jomenvisst!
 
Det enda vi hade planerat var två hotellnätter (första i Jönköping och andra i Linköping) ... sen var allt annat obokat om än lite förspanat!
 
Så efter Halmstadkalaset drog vi iväg mot Jönköping! En trevlig bilresa med fin utsikt! Trots värmen utanför hade vi det svalt och skönt i ACkylan i bilen!
 
 
På väg till Jönköping! Väl framme lockade en gammal bekant ... Makkedånken!
 
 
Måndag ... efter en helvetesnatt (inte för Ella dårå som tydligen kan sova sig igenom vilken värme som helst) där vi dels fick sova i två rum och dels sketavarmt (trots en vinande golvfläkt) så var vi ändå taggade på vad för spontant vi skulle göra idag!
Gränna låg nära till hands så vi började där!
 
Där blev det även lite kändisspan ... fast utan kändisar men deras buss! Diggiloo hade kvällen innan haft sin premiär där så i princip hängde vi nu med kändisar! Såg en rolig skylt och tänkte på Lisa! Och så spontankörde vi ner in i Gränna för att ev. ta en spontantur till Visingsö!
 
Väldigt gullig liten by, Gränna! Vi strosade lite i värmen och kollade söta hus. Drog oss ner närmare havet och spontantränade lite! Martha visade upp färdigheter och 'vann' därmed en chipspåse av Adam!
 
Men men men! Där spontanköpte vi båtbiljett till Visingsö och ännu mer spontant hoppade vi på ett remmalag! Nu går skam på torra land?! Nae! Vi är såna! En 40 min lång remmalagsfärd med lite inslag av historia, väldigt mysigt!
 
För vissa var 40 min historieberättande i skogsmiljö lite väl långtråkigt (dessutom blev Martha lite känslig mot hästhåren) men men det satt lugnt och lyssnade!
 
Av kusken tidigare fick vi tips om bad så efter maten drog vi ner till den lilla stranden där de modigaste av sälar dök i!
 
Ett härligt sötvattensdopp!
 
Som tur var hade vi ätit innan för vi var rätt hungriga! Första stället vi hade tänkt att äta på varnade oss att det var ca 1 timmes väntetid! Pjuh, vi traskade bort 20 meter och där var det bara 10 min. väntan! Badandet skedde förresten precis vid Wisingsborgs slottsruin, tjusigt värre!
 
Så efter en runda runt slottsruinen spontande vi oss en båtresa tillbaka till Gränna!
 
Där hittade vi en annan ruin! Dejlig utsikt här! En annan inte så dejlig utsikt var Adams rygg efter dagens ryggsäcksbärande ...
 
För att citera en ung Ella: Många fina färger!!
 
Efter alla ruinerna körde vi, lite mindre spontant, till nästa bokning nämligen Linköping! Ett himla fräscht hotell (om än fortfarande varmt rum) och vi åt på hotellet himla smarrig mat!
 
Nästa morgon var det dags för god hotellfrulle följt att SPONTANA aktiviteter! Till exempel fanns en hotellpool att boka så det gjorde jag och Martha! Kl. 10 stod vi redo och kl. 10.05 var vi klara! Hepp! Sen spontanletade vi upp en annan ruin ... Vreta kloster!
 
Massa grönt och härligt! Har lekte vi lite familjefotografering också!
 
Och alldeles i närheten hittade vi Bergs slussar! Lite spännande med vattenhissar!
Och alldeles i närheten av slussarna hade minsann Cloetta sin fabriksförsäljning! Waaat! Så oväntat på denna spontanresa ...
Det var kö in men det var en ganska liten affär så det gick rätt fort i kön!
 
Vi packade ihop våra fynd och körde hemåt! Passerade SAAB, lite regnoväder och Västervik ... vipps var vi hemma igen!
 

Kommentera här: