Två år och många många fler paket!

Ja, fakta först. In order of appearance:

mormor: spis
kajsa: kjol och tröja
lisa, rob, max och emelie: finservis (lagd i skåpet för framtiden ...), varukorg med varor, böcker
gamlingarna: sopkvast, klänning och armringar
nils, lina och stina: ännu fler varor
totta, elin och adam: tröja och bilar
farmor, farfar, anni, inga och oma: saccosäck, såpbubblor, konor, simring, böcker, vindsnurra och klänning
marianne (ej närvarande, men gav pengar inför marknaden): tröjor och vindsnurra

Ellas päron, undrar ni då kanske? Var dom med? Gav dom Ella något? På det svarar vi Ja följt av Nej. Och såhär i efterhand är vi alldeles särskilt glada för att vi inte gav henne något ... joo, hon fick ju Vi-Gratulerarsången på morgonen!

Mormor sov ju här och efter frukost var det dags för lite smörgåstårtgarnering och då passade fassan o ella på att göra lite sistaminutenhandling. Sen hem och leka lite innan första gästen, kajsa, kom! Mer lek och sen stack mormor iväg för att hämta tågresenärerna lisa, rob, max och emelie! Max är ju galet kramig och pussig, Ella är lite mer reserverad men det gick bra. Emelie tar det lite lugnare. Ännu mer lek och så tog barnen på sig gummistövlar så vi kunde gå ut och måla med gatukritorna.

Mitt i gatumålningen kom gamlingarna! Men det var lite småkallt ute så de stack upp till de andra ... Mormor å sin sida stack till farbror doktorn för att se om hon kunde få något för att få bort sitt spontana ryggonda så hon senare skulle kunna köra bilen hem.

In igen med alla barnen och så åt vi lite. Ella åt massa massa tomat och en hel del smörgåstårta faktiskt. Max och Emelie åt en massa gurka och lite vanlig smörgås. Övriga deltagare verkade galet nöjda över smörgåstårtan!

Nästa gäng som kom var Stina, Nils och Lina! Men nu var det faktiskt fullt runt bordet så de fick vänta medans vi åt upp. Kramiga Max ville klart även kram Stina ... Stina ville hellre INTE kramas, det hörde vi tydligt! Men med lite snack så var det traumatiska Maxmötet som bortblåst!

Medans Stinas päron sedan tog del av maten gick vi ut till lekplatsen och lekte lite. Resten av gängen anslöt allt eftersom (fast inte gamlamorfar, han tog sitt förnuft till fånga och åkte hem och sällskapade Molly, som i sin tur ikke fick kalasa)!

Emelie råkade, under gungning, få en liten liten tunn insekt på armen ... ni vet hur man skriker när man klämmer sig och det gör så där galet ont ... say no more!

Sen sjöng vi Gratulerasången för Ella igen! Ella blev galet glad och så sjöng vi massa andra sånger! Nils, Lina och Stina blev klart helt inspirerade av dessa aktiviteter och skyndade sig nu hem för att repa inför Stinas kalas på lördag?!

 Sen var det dags att gå hem och äta lite till.

Ella åt typ ett halvt kilo jordgubbar, eller okej lite mindre än så för Max och Emelie åt också lite! Vi andra åt glass, grädde, maräng och chokladsås ... alla glada och nöjda!

Sen ÄNNU mer lek innan gamlamormor, kajsa, totta, elin och adam stack hem till sig.

Men alla göteborgarna var ju kvar så det lektes vidare ett tag innan nästa gratulationsgäng kom! Farmor, farfar, Anni och Inga (Oma kom strax efter) och Ella fick nu en stor samling paket på en och samma gång. Det var bara att öppna och öppna utan att egentligen ta reda på vad som var i. Vi ska ju ha något att göra imorgon också!

Ny matomgång med både smörgåstårta och efterrätt. Vid denna tiden börjar Ella verkligen bli trött, hon sov ju inte på dagen. Vid 17 tycker hon det är dags att sova, men vi lyckas förlänga läggningen till 19 med gröt, dusch (med farmor), pyjamasväljning (med farfar) och lite blandat ... allt från "inte" till lite lek!

267 bilder togs idag ... några av Ellas mossa, några av Ellas fassa, några av Ellas moster Lisa och några av Ellas moster Lisas Rob!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0