23 mars 2011

Igår var det dags för första läkarbesöket på bvc. Doktorn försökte få lite kontakt med Martha men hon var inte så medgörlig.
Hon gav med sig och blängde skelögt på honom. Doktorn tittade länge och försökte få ett smajl och det gick men han fick bannemej kämpa för det! Efter detta kom han fram till att det var vänsterögat som var förslappat och att vi nog ska hålla en liten koll på det.

Jaja. Hon är ju inte vaken så mkt så hon har klart inte tränat musklerna så mycket men vi får väl försöka kolla efter det gånger hon är vaken!

Annars ligger hon tydligen +2 på både längd- och viktkurvan. Vikten var för övrigt 6010 gram, hon hade alltså gått upp väldigt lite jämfört med tidigare vägningar men ökningen minskar väl med åldern.

Natten till idag blev det sömn mellan 22 - 04!

16 mars 2011

I fredags märkte vi att Martha blev slemmigare (fick något som såg ut som spott) i munnen. Jag googlade lite o fick bland annat upp RH-viruset. Jag tog dock inte det så allvarligt för jag tyckte att lite slem inte kunde vara så farligt.
Senare på kvällen kom Anna o Tom och jag berättade om slemmet och Annas omedelbara reaktion var RH.

Genast diagnosticerade jag o Adam att det var RH-viruset som hade slagit till. Adam googlade symptom och vi sa att blir det värre får vi ju ringa sjukvårdsupplysningen.

Lördagen var ingen skillnad. Söndagen drog jag o Martha till Halmstad för att hälsa på Louise. Både jag o Martha blev lite snoriga. På måndagen blev vi ännu mer snoriga och igår, tisdag, var det nog värst.

Idag känns det bättre och snoret är segare så Martha har fått lite nässpray. I övrigt har vi använt det oranga sugen o dragit ut lite snor.

Hon låter fortfarande lite rosslig när hon andas men hon kan sova både på mage o rygg iaf.

Nätterna har varit som vanligt faktiskt och natten till idag sov hon till 03 trots att hon la sig en timme tidare än vad hon brukar, igår blev det vid 21.30.

Tempen har vi inte kollat så där vet vi inte. Men eftersom hon har ätit, om än kanske lite mindre än annars, och kissat så har vi inte gjort något mer åt hennes "sjukdom"

Hennes bajsfärg har gått från hennes vanliga gula till mer åt det gröna hållet (började i söndags) och sen idag tyckte jag att det var mer orange.

Men som sagt, idag tycker jag det känns som att det går tillbaka och det verkar som att vi har följts åt i "sjukdoms"förloppet så jag hoppas snart vi är back on track!

Adam har klarat sig helt men Ella har varit lite snorig o hostig och därmed lite tröttare men annars som vanligt!

11 mars 2011

Långsovningen mellan 22-03 har hänt ett par nätter till!

Dessutom har det, till dessa långsovningar, hänt att hon inte har velat äta något efter 18-målet (eller tiden där omkring där hon äter innan 22-målet) ... utan när jag har försökt mata henne har hon blivit "galen" som att hon vill äta men ändå inte.

Igår hände galenheten igen och vid 22.30 hade hon somnat hos Adam o vi la henne i sin säng (tidigare under kvällen hade hon somnat o lagts i soffan men då vaknade hon o skrek efter ett par minutrar bara). Inatt sov hon till 04.15!!

Vaknade sen till vid 7 o jag tänkte ju mat, men nej hon åt bara lite lite. Vaken en liten stund o sover nu på soffan på mage.

Ska försöka komma ihåg att lägga henne i sin säng vid 18-målet ... se om det funkar bättre.

I sin säng har det hittills gått relativt bra att ge henne nappen också. Annars brukar hon inte vilja suga på den men där har hon gjort det.


Övrigt:

Onsdagens besök på BVC gav att hon väger nu vid 5 veckor vad Ella vägde vid 2 mån. Visserligen äter Martha var tredje timme men hon äter inte så mycket, bara på ena sidan.


Från bvc-besöket dit vi fick bilskjuts av Adam. Han hämtade Ella medan vi vägde o mätte o sen tog vi en tur till Maxi, Marthas första och vår första med hela familjen.

3 mars 2011

Martha dansar o ler!

Okej, hon dansar väl inte sådär galet mycket men ler gör hon! Fick frågan på bvc i tisdags om hon log mot mig. Njae, det tyckte jag inte för det verkar mest vara magknipsleende ... men sköterskan tyckte inte jag skulle vara så blyg. Men jag tyckte nog inte det var medvetna leende.

Men så kom vi hem och Sabine kom inom en runda på kvällen. Hon håller Martha o säger något till henne och Martha gör ett ljud (ej skrik) som ett slags svar och så kom det ett leende som såg någorlunda medvetet ut!

Sen igår, onsdag, fick jag också ett smajl när jag pratade med henne.

Och så då idag, nu på morgonen var det en hel massa smajlisar!

RSS 2.0